Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Generalnie to bardzo się boję

17.09.08, 15:17
    więc odetchnęłam z ulgą gdy stwierdziłam, że już za późno dzwonić. Ale strach
    mnie nie opuszcza. Męczące to wszystko jest, ale nie ma rady, muszę w końcu
    zadzwonić.

Przecież kurde nadaję się :O

czy może raczej

Przecież kurde chcę :O

(mieć pracę którą będę lubiła :|)

Więc mam inny plan. Chociaż cholera już mam wątpliwości. Boję się, że
    stchórzę. Generalnie to bardzo się boję i to nie przejdzie póki nie znajdę pracy
    Obserwuj wątek
      • log222 Chciałabym 17.09.08, 15:20
        za tydzień napisać, że mam pracę, że jest super i w ogóle. Boję się, że nie będę
        mogła się tym pochwalić :( właściwie są duże szanse, więc może chociaż, że
        naprawdę próbowałam, i że dalej będę aż się uda i w końcu będzie super...
        • fajny.piotrek25 Re: Chciałabym 17.09.08, 16:42
          Zamiast tracic czas na pisanie tu swoich zali znajdz prace laska bo tak trzeba i koniec.jasne?
        • rew-er Re: Chciałabym 17.09.08, 21:45
          Trzymam kciuki;)
      • mskaiq Re: Generalnie to bardzo się boję 18.09.08, 11:10
        Nadajesz sie i to niezwykle wazna sprawa ze przelamujesz strach i
        robisz co uwazasz ze jest dobre dla Ciebie.
        Serdeczne pozdrowienia.
      • log222 Re: 23.09.08, 13:17
        Mam cholerną blokadę.
        Nic mi nie pasuje. Praca w zakładzie ma poważną wadę, którą jest wspólna szatnia - dla mnie nie do zaakceptowania. Do biura mało ofert (właściwie żadnych, na ten moment np.). Reszta nie wchodzi w grę
        Podobno jak ktoś chce pracować to jest dla niego praca. Wygląda na to, że ja nie chcę pracować

W sumie wyczekuję na coś biurowego, żebym tylko prawidłowo zareagowała, gdy taka oferta się pojawi
        I myślę o wyrejestrowaniu się z UP. Nie dostaję zasiłku więc to nie ma po prostu sensu, tylko mi wstyd tak przychodzić "z niczym" i "bez niczego" wychodzić
        • ladynemeyeth Re: 23.09.08, 13:23
          A czy musisz szukać pracy przez UP?
          Czy mogłabyś na przykład przez Wyborczą albo Pracuj.pl, itp?
          • log222 Re: 23.09.08, 13:39
            Netowe oferty dotyczą raczej wysokich stanowisk
            • ladynemeyeth Re: 23.09.08, 14:02

Ale są również oferty na stanowiska biurowe - sekretarskie,
              asystenckie ...
              • log222 Re: 23.09.08, 14:30
                Jak dla mnie to właśnie za wysoko
                (Raczej pomoc biurowa :/ powinnam sprostować)
                • kajda28 Re: 23.09.08, 18:53
                  log u mnie w UP są przeprowadzane kursy jak szukać pracy, jak rozmawiać z
                  pracodawcą, zapytaj się może i u ciebie też jest coś takiego, to powinno dać ci
                  trochę pewności siebie. pamiętam też że na spotkaniu zorganizowanym przez UP
                  mówili że można u nich złożyć CV i u mnie wkładali je do teczki "osób aktywnie
                  szukających pracy" , i wtedy oni dużo częściej dzwonili do takiej osoby, albo od
                  razu pokazywali to CV pracodawcy.
                  wiem jak to strasznie chodzić po urzędach i o coś prosić, szukać. człowiek czuje
                  się malutki :( ja często muszę sobie przypominać że te panie tam siedzą własnie
                  dla mnie, że gdyby mnie nie było one by nie miały pracy, a prawdę mówiąc i one
                  są uśmiechnięte i skore do pomocy- co dużo ułatwia.
                  • log222 Re: 25.09.08, 11:49
                    Eh, myślę, że nie o to chodzi. Bo co z tego, że jest oferta, co z tego, że ją spiszę, że ułożę co mam mówić, jak na tym się kończy. Wiem co mówić - to jest niby ta pewność, ale to nie to rozwiązanie. Praca pewnie jest, ja pewnie bym się nadawała. A może nie. Nie wiem już. Zostawmy ten temat, niech opadnie
                    • ladynemeyeth Re: 25.09.08, 11:57
                      Temat opadnie, a co z pracą?
                      Może warto się spiąć logg, przezwyciężyć strach i chociaż raz zdobyć
                      to, na czym tak bardzo zależy pomimo wszystko?
                • clarice05 Re: 04.10.08, 00:25
                  Hej
                  nie wiem, czy wciąż szukasz, ale pamiętaj - żadne stanowisko nie jest "za wysoko". Stanowiska asystenckie zwykle wymagają jednego - zaangażowania. To trudna praca, ale niewymagająca studiów w tym zakresie.

Generalnie większość stanowisk jest "dla ludzi" - nawet jeśli nie skończyłaś odpowiedniej szkoły, a nadajesz się, to masz szansę.

I nie traktuj w tym kontekście każdego niepowodzenia jako "nie nadaję się". Każdy szef też jest człowiekiem, zatrudnia kogoś, kto mu się podoba - to dobrze i źle, ale chyba dobrze dla osób, którym zależy!

• harina Re: Generalnie to bardzo się boję 25.09.08, 15:30
        oj nie piszcz, tylko na spokojnie wyszukaj oferty, potem napisz ładne, czytelne
        cv. Jeśli chcesz chętnie Ci w tym pomogę, jeśli masz problemy z cv i listami
        motywacyjnymi. Nie wiem co robiłaś w życiu, jakie masz doświadczenie,ale na
        pewno coś odpowiedniego znajdziesz. Są różne oferty, szkolenia i kursy
        prowadzone przez różne organizacje podnoszące kwalifikacje zawodowe. Podobne też
        kursy prowadzą jednostki samorządu terytorialnego (WUP, UP,ROEFS), poszperaj w
        necie, zawsze coś z tego wyniesiesz. I ja zawsze składam aplikację choć nie mam
        wystarczających kwalifikacji, i czasami się udaje! :) Pozdrawiam
        • rrosemary Re: Generalnie to bardzo się boję 03.10.08, 01:48
          heh, cały wątek wygląda jak gra "tak, ale"
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka