Dodaj do ulubionych

Mialem zabieg 4 dni temu

16.03.08, 16:53
Na razie jeszcze pobolewa, ciagna szwy przy lekkim wypelnieniu jelit przez papu ;) Mam tez dolegliwosci bolowe w prawym boku powyzej nerki pod zebrami przy ruchach przepony :( Ranki po laparo goja sie niezle.
Stosuje poki co dietke w miare beztluszczowa, ale kawusi nie moglem sobie odmowic ;) - 1 filizanka/dobe co prawda, ale to zawsze cos :)

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • vi_waldi_5 Re: Mialem zabieg 4 dni temu 16.03.08, 17:10
      Acha - w sumie nie napisalem ze pierwsze ostre dolegliwosci /atak/ mialem ok.
      1,5 roku temu, pozniej sporadycznie 3-4 razy.
      W sumie nie do konca wiadomo czy byly to stricte ataki woreczka, gdyz mam tez
      przepukline wpustu i czesto dokuczal mi refluks.
      O kamicy wiedzialem od maja ub. roku, jednak ciagle nie bylo "natchnienia" na
      poddanie sie zabiegowi.
      Mialem 3 klejnoty ok 1,5cm i duzo drobnych, praktycznie worek byl juz jakby to
      ujac "nieczynny" poza tym obecnosc licznych zrostow wg. opinii chirurga, w pelni
      uzasadnialy dosc upierdliwe dolegliwosci bolowe.

Zabieg trwal ok. godziny. Po 12h juz spacerowalem - np. do kibelka;)
      Srodki przeciwbolowe po zabiegu odpuscilem, gdyz zabrali mi ketonal ktory
      dostalem wczesniej, zas po podaniu dozylnym pyralginy z tramalem czulem sie
      FATALNIE - wolalem juz zeby bolalo i wiecej nic juz nie bralem poza papu w
      plynie i antybiotykiem.
      Obecnie tez nic nie biore z lekow - daje sobie tylko zastrzyki podskorne z
      heparyny /przeciwzakrzepowe/

Ps.
      Sama "narkoza", ktorej tu niektorzy tak sie obawiaja,
      to wrecz bajka, zastrzyk, pare wdechow tlenu i pa-pa ;)

Pozdrawiam
      • bubus_man Re: Mialem zabieg 4 dni temu 16.03.08, 21:01
        Ciekawi mnie czemu sam dalej robisz sobie te zastrzyki? Ja miałam tylko 3 w
        szpitalu...
        Życzę szybkiego powrotu do pełnej formy! ;)

-------
        mój suwaczek
        • rupiowa Re: Mialem zabieg 4 dni temu 16.03.08, 23:11
          to chyba zalezy od osoby bo ja mialam tylko jeden zaraz po zabiegu a kolezanka
          robila sobie przez tydzien. Mimo wszystko szybkiego powrotu do zdrowia i napisz
          prosze jesli mozesz czy kawa nie powoduje sensacji? Bo jakos kiepsko mi
          wytrzymac bez :)
          • vi_waldi_5 Re: Mialem zabieg 4 dni temu 17.03.08, 01:11
            Ad. 1
            Zastrzyki sobie daje, gdyz takie dostalem "zalecenie" na karcie wypisu lacznie z
            recepta na 10 szt. ale raczej nie wezme wszystkich
            bo wszystko ladnie sie goi, ale zapytam jeszcze czy jest sens jak bede wyjmowal
            szwy ;)
            Kumpel przy zabiegu (inny szpital) np. nie dostawal antybiotyku
            a ja bralem w kroplowce przez 3 dni - wiec widac sa rozne szkoly
            i lekarze prowadzacy ;)

Ad. 2
            Nie mialem zadnych "sensacji" po wypiciu filizanki kawy nierozpuszczalnej) z 2
            lyzeczek - (Tchibo Exclusive- to nie reklama), lubie i pije od dobrych kilku lat;)

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka