15.02.17, 17:28
Hej hej moi drodzy. Ktoz zgadnie co to za karty mi wypadly?

Pytanie dotyczylo pewnego pana i brzmi najprosciej w swiecie jaki on jest?

1. Mysli o sobie bardzo dobrze. Jest przekonany, ze wszedzie gdzie sie nie obroci jest mu jedynie sukces pisany. Nie wykazuje zadnej inwencji tworczej bo przeciez to inni powinni sie starac nie ja
2. Chetnie poddaje sie losowi i holduje zasadzie niech sie dzieje wola nieba z nia sie zawsze zgadzac trzeba. Ma nieprzecietna zdolnosc do dostosowywania sie do nowych sytuacji. Nie przywiazuje wagi do doswiadczen zyciowych i nie czerpie z nich nauki
3. Ma smykalke do pieniędzy. Nie obnosi sie jednak z nimi w wyzywajacy sposób ale lubi sie dobrze ubrac lub miec fajny gadżet. Rozsadnie zarządza pieniądzem i wie gdzie je zainwestować i wie jak ich nie stracić. Bywa skąpy.
Obserwuj wątek
    • owieczka1972 Re: Zagadka 15.02.17, 19:09
      Kurcze jak się zastanowić to tak mało jest męskich kart w Tarocie smile Ja bym obstawiała Słońce - Głupiec - czwórka denarów
      Osoba Słońce przekonana jest o swojej wyższości, Głupiec elastyczny ale naiwny, żyje chwilą, a 4 denarów lubi pieniądze i umie je zarobić i chronić. A to może chodzi o kogoś znanego, też mamy zgadnąć? smile
      • rrozsypana80 Re: Zagadka 15.02.17, 20:12
        Jeszcze nie zdradze rozwiazania ale nie jest to nikt slawny. Pytanie dotyczylo kolegi z pracy, tak po prostu w celach cwiczebnych. smile

Za udzial w zagadce wylosowalam Ci karte niespodzianke całkiem sympatyczna 3 bulaw smile
        • donbas Re: Zagadka 15.02.17, 21:56
          Gwiazda/ koło/ 4 monety
          • donbas Re: Zagadka 15.02.17, 22:03
            Gwiazda to osoba pewna siebie i wierząca w swoje siły. A jako , że czuje się gwiazdą to uważa że nic nie musi robić. Koło to raz na wozie a raz pod. Można się przystosować a jako, że brak inwencji to przyjmujemy wyroki losu. Czyli niech się dzieje wola nieba. 4 monety to jak koleżanka wyżej.
            • rrozsypana80 Re: Zagadka 15.02.17, 22:43
              Doni dla Ciebie karta niespodzianka 8 bulaw. Ojjj duzo energii do dzialania smile
              • lola1104 Re: Zagadka 15.02.17, 23:40
                rozsypko wyslalam Ci wiadomosc priv. dobrej nocy wszystkim . 😪
                • rrozsypana80 Re: Zagadka 16.02.17, 11:19
                  Odpisalam zobacz
                  • donbas Re: Zagadka 16.02.17, 18:25
                    Kiedy rozwiązanie?
    • rrozsypana80 Re: Zagadka 16.02.17, 19:07
      No dobra chyba mozemy zamknac watek. Kto nie skorzystal ten gapa smile
      1. 6 bulaw... chociaz przyznaje, ze i Slonce i Gwiazda rowniez znaczeniowo pasuja.
      2. Glupiec Owieczka w punkt, Doni KF jest pokrewne ale chyba bardziej wynika z zewnatrz (slepy los) niz z wewnatrz
      3. 4 denarow idealnie.
      • owieczka1972 Re: Zagadka 16.02.17, 21:14
        No nawet myślałam o 6 buław ale jakaś za mała mi się wydawała smile a za trójkę buław dziękuję, to na moją przygodę, w poniedziałek lecę na tydzień do Rzymu, sama wink
        • lola1104 Re: Zagadka 16.02.17, 21:45
          wow zazdroszcze nigdy tam nie bylam. powiedz potem jal bylo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka