Dodaj do ulubionych

CESARZOWA i CESARZ

23.02.18, 18:15
Jak rozumieć te karty w kontekście dwóch pytań: jak pan X widzi panią Y i jak wg pana X pani Y widzi jego? Na pytanie jak pan widzi panią wypadł cesarz, na pytanie jak wg pana pani Y widzi jego wypadła cesarzowa. Tak jakby się karty miejscami pozamieniały smile
Obserwuj wątek
    • lolus85 Re: CESARZOWA i CESARZ 23.02.18, 20:43
      Pani widzi Pana jako twardego cesarza,on nie zrobi pierwszego kroku..bedzie czekal i siedzial jak cesarz na tronie.jest wladczy i do niego nalezy decyzja co dalej...
      A Pan wudzi Pania jak cesarzowa czyli piekna kobiete,wladcza ,lubiaca podziw i uznanie. Jako ,ze wyszly te dwue karty to wydaje mi sie,ze oni sa razem tzn para...i moze maja tzw.ciche dni.jesli tak to Pan nie zrobi pierwszego kroku i beda tak czekac bo Psni tez sie nie kwapi jak cesarzowa...
      • monkaaa85 Re: CESARZOWA i CESARZ 25.02.18, 09:39
        Jak on widzi ją - cesarz, jak według niego ona widzi jego - cesarzowa.. uważasz, że obie te karty należy czytać wg tego rozumienia kart, że pani to cesarzowa a pan to cesarz? Czy może być tak, że on uważa, że to ona "próbuje nosić spodnie" w tym związku i niekoniecznie mu to pasuje?
        • rrozsypana80 Re: CESARZOWA i CESARZ 25.02.18, 22:51
          Moim zdaniem ona uważa, że on jest delikatnym i przemiłym panem. Za to on czuje, że ona jest wladcza, uparta i zawsze stawia na swoim.
          • adoptowany Re: CESARZOWA i CESARZ 25.02.18, 23:03
            rrozsypana80 napisała:

> Moim zdaniem ona uważa, że on jest delikatnym i przemiłym panem. Za to on czuje
            > , że ona jest wladcza, uparta i zawsze stawia na swoim.

dosyć często spotykany sterotyp, hmm, często zwodny i zgubny w skutkach, ale to już calkiem inna bajka..wink
            >
            • rrozsypana80 Re: CESARZOWA i CESARZ 26.02.18, 08:21
              Ależ nie stereotyp tylko najprostsze znaczenie tych kart na pozycjach na których są. Nie ma żadnych dodatkowych kart wiec w mojej ocenie należy je rozumieć dosłownie. Wersja z zamianą w odczycie kart jest mocno naciągana jak dla mnie bo gdyby tak było to karty by się tak ustawiły a jednak z jakiś względów ustawiły się inaczej. Więc w tym rozumieniu mężczyzna postrzegany przez pryzmat Cesarzowej jest o delikatnym matczynym usposobieniu. Synonim matki natury. On nic nie wymusza siłą i nienaduzywa władzy. Jest szyją. Podczas gdy ona w tym Cesarzu jest sterem tego związku. Upartym, zapewniającym byt i dbającym o komfort.
              • rrozsypana80 Re: CESARZOWA i CESARZ 26.02.18, 08:28
                I jeszcze co mi przyszło przez myśl oni są niesamowicie zgodni w odbiorze siebie wzajemnym więc raczej nie powiedzialabym, żeby panu nie pasowało, że to ona nosi spodnie w tym związku.
                Oczywiście inne karty z układu mogą zmienić cały obraz. Z tych dwu dla mnie odczyt jest taki.
                • monkaaa85 Re: CESARZOWA i CESARZ 26.02.18, 11:14
                  A ja właśnie nie jestem przekonana, czy panu się podoba, że jest odbierany jako cesarzowa, ale to takie niepodparte niczym przeczucie. Na pewno dominującą osobą w tej relacji jest pani, ale nie powiedziałabym, że pan czuje się odbierany jako pantofel, bo o tym by chyba inna karta mówiła smile po prostu trochę mnie zdziwiło, że pan w oczach pani widzi się jako cesarzowa smile
                  • rrozsypana80 Re: CESARZOWA i CESARZ 26.02.18, 12:00
                    Ale Cesarzowa nie jest pantoflem. Ona siedzi na tronie spokojna nie zgnebiona, nie wykonuje ruchów bo nie musi. Po prostu ta pani w osobie Cesarza zapewnia mu przestrzeń do spokojnego życia i nie martwienia się o rzeczy do których on się nie nadaje lub byłyby dla niego mocno męczące.
                    • monkaaa85 Re: CESARZOWA i CESARZ 26.02.18, 14:36
                      Myślę że masz rację. W sumie coraz więcej spotyka się par w których to kobieta rozwija swoją karierę, zarabia dobrze lub bardzo dobrze a pan tak dorywczo i więcej zajmuje się domem, nie czując przy tym ze traci coś ze swojej męskości. Teraz ten układ miałby sens smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka