Dodaj do ulubionych

Zielona Karta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 20:37
mam pytanko > czy nadal jest potrzebna zielona karta na wjazd samochodem osobowym do Rumuni ?
Obserwuj wątek
    • Gość: hnucek1 Re: Zielona Karta IP: 89.32.108.* 29.09.07, 08:30
      od 1 sierpnia zielona karta nie jest wymagana. Polskie ubezpieczenie OC wystarczy.
      • agryppa1 Re: Zielona Karta 29.09.07, 09:02
        W lipcu niestety jeszcze musiałem ją mieć, chociaż nikt jej nie chciał oglądać. A jak wygląda rovinieta? Tetj to chyba nigdy nie zniosą ...
        • szpulkaa Re: rovinieta 30.09.07, 10:16
          roviniete wprowadzono dopiero ze 2-3 lata temu, więc raczej będą ją ulepszać, a
          nie likwidować;-)
        • viking2579 Re: Zielona Karta 30.09.07, 20:24
          Jak wyglada(la)? Moja z 2006 roku jest okragla i zolta, nadal siedzi
          sobie na przedniej szybie... :)

agryppa1 napisał:

> W lipcu niestety jeszcze musiałem ją mieć, chociaż nikt jej nie
          chciał oglądać.
          > A jak wygląda rovinieta? Tetj to chyba nigdy nie zniosą ...
          • agryppa1 Re: Zielona Karta 30.09.07, 21:49
            Tak samo żółta i okrągła i też ciągle tkwi na szybie, bo nie chce mi się jej odklejać. Zazwyczaj to takie naklejki zanim dałem na szybę to smarowałem kremem, żeby było łatwiej oderwać, ale w tym roku żadnego kremu przy sobie nie miałem ...
            • szpulkaa Re: Zielona Karta 01.10.07, 08:35
              a racja! też mam ją cały czas przyklejoną do przedniej szyby:) - żółtą i okrągłą:)
              tak w ogóle, to ktoś nam potłukł tę szybę i musieliśmy ją wymienić. miałam na
              niej przyklejoną nalepkę z ubezpieczalni, więc poprosiłam pana z warsztatu, żeby
              delikatnie się z nią obszedł i przykleił na nową szybę... a pan poszedł po
              całości, bo zabezpieczył nie tylko tę naklejkę, o którą prosiłam, ale też
              nieaktualną rovinietę... no i teraz nie śmiem jej wyrzucać, bo ten miły pan tak
              sie nad nią napracował ;-)))
              • agryppa1 Re: Zielona Karta 01.10.07, 17:30
                Ojej, jak to było z tą szybą? Coś godnego do przestrogi?
                • szpulkaa Re: Zielona Karta 02.10.07, 11:06
                  Przed wypadkami czy wandalami nie da sie przestrzec. Zaparkowaliśmy samochód, a
                  rano okazało sie, że przednia szybka w prawym dolnym rogu jest pęknięta: ślad po
                  uderzeniu kamieniem albo cegłą. Nie wiem, czy to coś spadło przypadkiem czy ktoś
                  rzucił w nasze auto. Często tam parkowaliśmy i nigdy nic podobnego sie nie
                  zdarzyło, więc tego... To było w przeddzień naszego wyjazdu z Rumunii, więc
                  nawet nie zdążyliśmy wymienić tej szyby - całą drogę do Polski tak
                  przejechaliśmy, ale na szczęście nikt sie nie przyczepił:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka