Dodaj do ulubionych

mam mały "problemik")))

19.02.05, 15:48
Moja kochana ruda "Maluta"/ jamnior ma sie rozumieć )), ma za długie pazurki
u swoich krótkich łapek>>No i to ten problem..sama boje się obciać , zreszta
nie wiem na jaką długość ,żeby nie zrobić jej krzywdy ??.Może na tym froum
wielbiceli "jamniorków", ktoś mi poradzi ,czy mozna to zrobic samemu / jak
tak to jak ??/, czy iśc do weterynarza??.Z góry dziekuje za wszelkie
sugestie..Pozdrawiam serdecznie właściceli najwsapnailszej rasy psów ))czyli
jamniorków"))))
Obserwuj wątek
    • manienstwo Re: mam mały "problemik"))) 20.02.05, 14:31
      moje "szczęście" tez ma spore pazurki. na szczęście prawie wcale mu nie
      przeszkadzają. ściera sobie je na spacerkach. ale "kciuki" trzeba obcinać, bo
      wbijają mu się w poduszeczkę, kiedyś miał ją pokaleczoną. sama się tym zajmuję.
      obcinam malutko, ale częto. ma tyle żeby mu nie przeszkadzały. a co jest ci
      potrzebne: dobry obcinacz, który kupisz w sklepie zoologicznym ;-)
      • niteczka51 Re: mam mały "problemik"))) 20.02.05, 15:07
        dziekuje za radę..spróbuje tej swojej jamniorce obciąć je sama...tylko czy mi
        sie da ta moja DAMA)))Na spacery wychodzi nawet 3 razy dziennie nawet teraz
        poszła z synem i swoja psia kupelka malutka kundliczka / bo ma w domu 2
        suczki))/,ale jest snieg i jamniroka nie chce kopac wtedy wiem ,ze zdziera
        pazurki...Troche dla mnie to dziwne bo kundliczka sama je sobie obgryza))Ale to
        mój pierwszy jamnoirek wiec napewno jeszcze wiem o nich za mało)))Ale zastosuje
        sie do rady))POzdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziekuje ..no właśnie wrócila
        ze sapceru moja "MALUTA" pachnaca wiaterm..
        • manienstwo Re: mam mały "problemik"))) 20.02.05, 16:56
          a to też racja. czasem sobie moj jamniczek obgryza. ale tylko z tylu;-)
        • zajac77 Re: mam mały "problemik"))) 22.02.05, 19:13
          Tylko pamietaj zeby za bardzo go nie przyciąć. Kiedyś moj znajomy za bardzo
          przyciał pazury swojemu psu i jechał szybko na pogotowie weterynaryjne..... bo
          coś tam przeciął tym obcinakiem....

więc przycinaj ale umiejętnie
          zajac77
          • sammm Re: mam mały "problemik"))) 11.03.05, 14:01
            na pierwsze przycięcie pazurów proponowałabym pojechać do weterynarza, pokarze
            co i jak.
            Moja sunia (jamnik;)) zaczęła sama obgryzać pazury, nauczyła się od swojej "
            koleżanki" - suni mojej mamy:)))Ale dprowadza mnie to do szału i jej obcinam.
            Pozdrowienia dla wszyskich jamników;-)
            • blizniaczka2 Re: mam mały "problemik"))) 11.03.05, 19:23
              Ja ze swoją jamniczką na obciecie pazurków zawsze chodze do weterynarza.Sama
              tego nigdy nie robiłam,uważam że to powinien robić specjalista.Na obciecie
              pazurków chodze 2 razy do roku.Pamietam także o tak zwanym odrobaczaniu + inne
              szczepionki.Po obciecie pazurków łapka mojej suni jest mała i
              zgrabna.Serdecznie pozdrawiam.:-)
              • idaaa Re: mam mały "problemik"))) 21.03.05, 16:14
                Ha no właśnie!! A nasz jamnik za nic nie chce ABSOLUTNIE nikomu dać dotknąć
                swoich łapek. Nie i już!! Zastrzyk?? Szczepionka?? A to proszę bardzo byle nie
                łapki, byle nie paznokcie.

Wzięło się to stąd, że pewnego dnia Weterynarz obciął zbyt krótko pazurki przez
                co jajniczek przez cały dzień piszczał i krwawił. Nie było to miłe i jajorek
                zapamiętał to sobie doskonale do tego stopnia, że przy okazji ostatniego
                obcianania pazurków u weteryarza za przeproszeniem olał jego firmę...

Jamniki górą!!
    • dorotal07 Re: mam mały "problemik"))) 26.03.05, 00:47
      Mamy przsliczna 4-miesieczna suczke (dlugowlosa miniaturka), hodowca
      powiedzial, ze nalezy jej obcinac pazury raz w miesiacu, bo wtedy jest to
      latwiejsze. Jesli obcina sie rzadziej, to zylki, ktore sa w pazurach tez rosna
      i pozniej latwiej o skaleczenie w czasie obcinania. Mamy juz dla niej obcinacz
      do paznokci, byc moze bedzie uzyty po raz pierwszy jutro...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka