poyelka 06.07.06, 16:14 Co myslicie o Reiki ? czy rzeczywiscie Wasze zycie bardzo sie zmienilo po ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnitum Re: REIKI 06.07.06, 17:34 Odwróce kota ogonem... Czy Reiki służy zmieniania naszego życia? Czy też raczej do polepszania życia innych? Uważam za najlepsze pytanie. Jak pomogliście innym? Szczerze, to nie jest to żadne naciągactwo, ale zmieniając energetycznie m.in. życie innych zmieniamy swoje własne. Jeśli zamykamy się i zmieniamy własne, to zmiany nigdy nie będą trwałe no chyba że zaczynamy od pokochania siebie (później innych)(ale po co tu wówczas Reiki? jest do tego niepotrzebne moim zdaniem) Jestem otwarci na jedyną energie. Energie miłości. Agnitum Odpowiedz Link
poyelka Re: REIKI 06.07.06, 19:39 Dzieki za wypowiedz, ale chodzilo mi o inny rodzaj zmiany. Jakis czas temu bylam na spotkaniu Reikowcow i wszyscy mowili, ze po Reiki wszystko sie zmienilo w ich zyciu. Do tego stopnia, ze niektorzy musieli zmienic prace albo partnera zyciowego. Odpowiedz Link
wandal1 Re: REIKI 06.07.06, 20:34 Jest to wynikiem otwarcia głównych czakr człowieka - podnosi poziom energetyczny człowieka, wpływa na poszerzenie świadomości ( w tym sensie że widzisz pewne sprawy w bardziej szerokim spektrum z możliwymi potencjalnymi skutkami dla siebie i innych ) i rozwoju intuicji - dzięki temu możesz podejmować bardziej trafne i celne decyzje w swoim życiu. Dlatego ludzie zmieniają często przyjaciół i pracę - bo dopiero dostrzegają że owi przyjaciele wcale nimi nie są ( lub poprostu nie masz ochoty przebywać w towarzystwie danej osoby ), a pracę którą wykonujesz nie sprawia Ci satysfakcji. Realnie na życie natomiast możesz wpłynąć dopiero po Reiki II stopnia. Pozwala operować enregią na odległość i w przyszłość. Czyha tu jednak wiele pułapek - niewłaściwe jest stosowanie może się zemścić na człowieku. W Reiki ważny jest wybór nauczyciela, który ma długoletnie doświadczenie w pracy z uczniami Odpowiedz Link
are.1 Re: REIKI 06.07.06, 20:36 Co nalezy rozumiec przez odblokowanie czakry serca i miedzybrwiowej? Chodzi o zdjecie jakichs blokad mentalnych? Odpowiedz Link
wandal1 Re: REIKI 06.07.06, 20:54 za pomocą wyższych energii ( które posiada mistrz ) oczyszcza się centra energetyczne. zablokowanie ich jest wynikiem życia w środowisku zanieczyszczonym, pełnym elektrosmogu, negatywnym emocji, stresu. gdyby chodzilo o blokady mentalne wystarczyłoby umiejętnie poćwiczyć z podświadomością. praca z energiami to wyższa szkoła jazdy, i z tego co słyszałem do końca nawet mistrzowie niezabardzo rozumieją ( w sensie naukowym ) jak to działa. Odpowiedz Link
bella_harmony Re: REIKI 08.03.17, 20:22 Jesli chodzi o reiki, czy inne usługi związane z ezoteryką - chcę zwrócić uwagę na dziwną ofertę Eva hl - w ofercie także reiki. Ceny są wprost... nieproporcjonalne do chociażby przedmiotów jakie oferują!!!!!!! Więcej informacji: eva-hl.pl Odpowiedz Link