Dodaj do ulubionych

chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji

21.07.07, 17:51
to jest kontynuacja wątku pt moje afirmacje się spełniają - jeśli kto pamięta
jeszcze ...

otóż jak miałam parę lat spotkał mnie nieprzyjemny zbieg okoliczności i
złamano mi nos ... moja mama nie wykazała się inicjatywą i nie zawiozła mnie
do lekarza, żeby go obejrzał i nastawił
w efekcie nos zrósł się krzywo, wygląda jako tako ale jest niesymetryczny i
jedna przegroda 90% niedrożna...
dodatkowo pech chciał że odziedziczyłam duży orli nos po ojcu i nie wygląda
on zbyt kobieco
wiele lat był to mój główny kompleks nr jeden o którym wolałam z nikim nie
rozmawiać ... żal miałam do świata "dlaczego właśnie mnie to spotkało" i do
tej osoby która spowodowała nieszczęsny wypadek
lata mijały jako zakompleksiona dziewczyna myśłałam że żaden chłopak się ze
mną nie umówi przez to coś na twarzy he he
ale na szczęście odkryłam wporę dobre afirmowanie i powtarzałam "kocham i
jestem kochana"
znalazłam w końcu swojego rycerza na rumaku ... ale problem nosa dalej
pozostał
latami bałam się nawet myśleć czy coś z tym zrobić, dopiero po obejrzeniu
kilkunastu odcinków typu"chcę być piękna" coś we mnie pękło i pomyślałam że
ja też chcę operację ... (wyprostuję przegrody i zmniejszę orli garb)
tu zaczęło się nowe afirmowanie>> mam piękny zrowy nos
bałam się powiedzieć mężowi o marzeniu i pozostawiłam bieg wydarzeń swojemu
losowi wspartemu dobrym myśleniem
no i parę tyg. temu rozmowa z nim sama z siebie wyszła i tak ot po prostu że
wcale nie czułam się nią skrępowana - LOS TAK POPROWADZIŁ ROZMOWĘ że wyszła
zupełnie odwrotnie niż się oboawiałam...
na dodatek mąż zmienia pracę gdzie dostanie duuuzo wiecej kasy - starczy na
moją operację - już zaplanowana w najlepszej klinice w warszawie
THE END

PS tylko nasze myślenie nas ogranicza, wszystko jest możliwe, ...
Obserwuj wątek
    • mskaiq Re: chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji 22.07.07, 01:28
      Nie bardzo rozumiem w jaki sposob pomogla Ci afirmacja. Mysle ze rzecza
      naturalna jest realizacja marzen i to zrobilas. Ja realizuje moje marzenia bez
      afirmowania chyba ze trace motywacje, wtedy moge afirmowacv aby wzmocnic moje
      determinacje osiagniecia tego co chce.
      Serdeczne pozdrowienia.
    • amm06 Re: chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji 22.07.07, 04:31
      "Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą
      wam. Albowiem każdy, kto prosi, otrzymuje; kto szuka, znajduje; a kołaczącemu
      otworzą." Mt 7, 7-8

Gratulacje Norkano! Musimy siegac po nasze najskrytsze marzenia, wyciagac z
      ukrycia, i swiadomie oddawac podswiadomosci do urzeczywistnienia smile
      • mskaiq Re: chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji 22.07.07, 08:47
        Mysle ammm06 ze w tym co zacytowales nie ma nic o afirmacji. Jest za to o
        dzialaniu. Jesli chcesz otrzymac musisz dzialac, nic nie staje sie samo. Jesli
        chcemy zmienic ksztalt nosa musimy pojsc na operacje plastyczna bo operacja
        plastyczna nie przyjdzie do nas chocbysmy afirmowali to cale nasze zycie.
        Serdeczne pozdrowienia.
        • erzulie27 Re: chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji 22.07.07, 10:25
          mskaiq napisał:
          > Mysle ammm06 ze w tym co zacytowales nie ma nic o afirmacji. Jest za to o
          > dzialaniu. Jesli chcesz otrzymac musisz dzialac, nic nie staje sie samo.

A co za roznica Msqaik, czy musimy dzialac, czy nie. Zdarza sie czsem tak, ze
          jakims cudownym zrzadzeniem losu cos przychodzi do nas samo, doslownie z nieba
          spada. Czasem owszem, musimy wykonac jakies czynnosci, aby zrealizowac cel. Ale
          czesto to wlasnie w wyniku afirmacji czy wizualizacji dostajemy impuls "z gory",
          zeby wykonac taka czy inna czynnosc, ktora zblizy nas do celu. Afirmacja pozwala
          nam sie ukierunkowac. Dajemy przez nia wyraz, ze wiemy konkretnie, co chcemy
          osiagnac. Kreatywna moc w nas otrzymuje niejako zamowienie, na ktore odpowiada,
          kierujac naszymi krokami w taki a nie inny sposob, abysmy zrealizowali sami cel.
          Albo zsyla nam "zamowiony towar" bezposrednio smile Osobiscie wole te druga opcje smile
        • amm06 Re: chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji 30.07.07, 05:33
          mskaiq napisał:

> Mysle ammm06 ze w tym co zacytowales nie ma nic o afirmacji. Jest za to o
          > dzialaniu. Jesli chcesz otrzymac musisz dzialac, nic nie staje sie samo.
          Jesli
          > chcemy zmienic ksztalt nosa musimy pojsc na operacje plastyczna bo operacja
          > plastyczna nie przyjdzie do nas chocbysmy afirmowali to cale nasze zycie.
          > Serdeczne pozdrowienia.

To prawda co piszesz Mskaiqu, dzialac trzeba smile Lecz nie samemu.

Afirmacja pomaga nam skoncentrowac moc naszego pragnienia i ukierunkowac go w
          konkretnym kierunku. W naszym umysle pokonujemy bariere czasu ktora dzieli nas
          od tego czego pragniemy, nawiazujemy lacznosc i przyciagamy to do siebie.
          Wtedy, kiedy dzialamy, nie dzialamy sami, wyzsza inteligencja do ktorej
          zaapelowalismy idzie przed nami i otwiera wszelkie drzwi, usuwa wszelkie
          przeszkody, rzezbi okolicznosci w idealna mozaike ktorej naturalna konkluzja
          jest nasze urzeczywistnione pragnienie. Nie dzialamy sami, nie polegamy na
          sobie, lecz na sile wiekszej od nas, nieskonczonej inteligencji, geniuszu
          boskim. Afirmujac zdajemy sie na ta sile, harmonizujemy z nia, afirmujemy
          nasza z nia jednosc. W ten sposob wprawiamy w ruch machine manifestacji.
          • by_luty10 Re: chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji 30.07.07, 11:46
            amm06 napisała:

sprawdz poczte...smile
      • eevvaa Re: chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji 22.07.07, 08:48

-Cieszę się Norkano, że potrafisz ziścić swoje marzenia < mało Kto, tak potrafi>.
        Przeważnie hamują je negatywne myśli < afirmacje>.

Serdecznie pozdrawiam.smile

Uśmiech wędruje daleko...
    • halev Istota, sens i cel działana afirmacji 22.07.07, 11:12
      • halev Re: Istota, sens i cel działana afirmacji 22.07.07, 11:27
        Ups, się mi wcisło wink

Widzę, że ciągle są dyskusje na ten temat, więc chciałabym nieco rozjaśnić rzecz
        całą.

1. Najważniejszą rzeczą w afirmowaniu nie jest powtarzanie, pisanie czy
        cokolwiek w tym stylu. NAJWAŻNIEJSZE jest DOBRE SAMOPOCZUCIE, czyli wytworzenie
        w nas stanu zadowolenia, który powinien towarzyszyć spełnieniu tego, o czym
        marzymy ("proście tak, jak by już było" - stąd czas teraźniejszy i właśnie
        uczucie zadowolenia i wdzięczności, które nadaje moc afirmacjom). Jeśli ktoś
        afirmuje, że "ma sukces", a jednocześnie się go boi, kiepsko to wszystko działa.
        TRZEBA SIĘ ZESTROIĆ Z MARZENIEM!

2. Afirmacje są tylko przecieraniem ścieżki, energetyczną wiadomością, którą
        wysyłamy do świata. Coś jak ogłoszenie w gazecie, że czegoś tam szukamy. Jeśli
        jesteśmy dostrojeni, do marzenia, Wszechświat podsunie nam NAJLEPSZY sposób na
        osiągnięcie tego, o czym marzymy. Znajdzie dla nas odpowiednich ludzi,
        odpowiednie miejsce, czas, okoliczności itd.

3. Afirmacja NIE wyklucza i NIE zastępuje działań, ona je INSPIRUJE!

4. Kiedy afirmujemy, często wydaje nam się, że coś przyszło praktycznie samo. Po
        pierwsze - myśl jest energią i też jest działaniem, a po drugie, kiedy czegoś
        bardzo chcemy, nawet nie zauważamy, jak maleńkimi kroczkami, bez większego
        wysiłku, prowadzeni przez swoje pragnienie, zbliżamy się do celu.

Proście i wierzcie, że otrzymacie, a będzie Wam dane!

Pozdrawiam

Halev
    • norkana Re: chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji 23.07.07, 17:51
      afirmacja pomogła mi w:
      odnalezieniu odwagi
      ułożeniu okoliczności tak by moje dążenia były wspierane przez otoczenie
      odnalezieniu źródła bogactwa które pozwoli mi zrealizować marzenie

Co z tego że chciałam być piękna?
      Co z tego że odważyłam się na operację?

ale bez tych 10 tys złotych które podarował mi los, nie byłabym w stanie tego
      zrealizować (teraz jestem na urlopie wychowawczym i moje zarobki wynoszą zero
      złotych,)

zatem część afirmacji inspiruje zmianę myślenia
      a część afirmacji wędruje daleko w kosmos i układa nam ścieżkę dobrych zbiegów
      okoliczności (nie koniecznie zmieniając nas ale życie innych ludzi którzy nam
      pomogą)
      • motyvvacja Re: chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji 24.07.07, 12:26
        Lol norkana 10 tys za przegrody i wyprostowanie? Toz to cena za caly lifting.
        Nic,ja ci zycze powodzeniasmile Uwarzam ze mozemy zmieniac to co jest w naszych
        rekach,i akceptowac to co w naszych rekach nie jestsmileJak kolor oczu czy
        wielkosc stopysmile
        pozdrowka
        • halev Re: chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji 24.07.07, 13:46
          Z przegrodą nie ma zabawy, nie warto na tym oszczędzać smile Mój znajomy parę lat
          temu za samą resekcję płacił 12.000, więc z plastyczną to raczej tanio...
        • norkana ceny 24.07.07, 14:08
          jeśli chodzi o ceny to przegrody jakieś 3-5tys a plastyka do 8tys ale to u
          zdrowych pacjentów a ja liczę że niestety rekonstrukcja to droższa zabawa
          (trzeba przecież naprawiać a nie tylko spiłować garbek - jak to się robi na
          zdrowym nosie)
          a klinikę wybrałam jedną z pierwszych na liście wg rankingu najlepszych klinik
          zajmujących się operacjami nosa w Warszawie - a co se będę żałować ...
          • kalendarzyki Re: ceny 27.07.07, 12:12
            Hehe, u mnie było podobnie.
            Przez fługggi czas panikowałem, jaki to mam krzywy nos itp.
            Teraz, po latach, okazało się, że mogę zoperować przy okazji
            wycinania przegrody nosowej. Do tego stać mnie na zabieg.
            Zupełnie bez ciśnienia podjąłem decyzję, że to zrobie,
            chociaż nos przestał mi przeszkadzać.

Inny morał - może to, o co usilnie zabieegamy,
            nie jest aż takie ważne.
            Namaste
      • agnitum Re: chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji 27.07.07, 14:20
        Zaraz zaraz smile czegoś tu nie rozumiem

Afirmacje stosować w celu znalezienia 10tys na operacje plastyczną przegrody
        nosowej? Dziwne
        Przecież nadrzędną siłą afirmacji powinno być.
        JESTEM PIĘKNA!, AKCEPTUJE SIEBIE TAKą JAKą JESTEM, JESTEM śWIADOMA SWOJEJ
        WYSOKIEJ WARTOśCI

Wg. mnie takie afirmacje MAJĄ sens.
        Jeśli ktoś zwizualizuje pieniądze na "ulepszanie" fizyczne siebie to oznacza
        (nie wiem czy w Twoim przypadku też, ale wnosze że raczej tak) również dalej
        POGŁĘBIAJĄCE się:
        - niskie poczucie własnej wartości
        - nieakceptacji siebie

Ok. Zwizualizowałaś pieniążki, wyglądasz inaczej - czy naprawdę wierzysz w to,
        że w przyszłości "znowu" nie będziesz chciała się "poprawić" tu i ówdzie?

Wybacz, ale dla mnie operacje plastyczne pokazują niską akceptacje siebie.
        Poza tym kreują przyciąganie do siebie osób, które podziwiają nas za urodę - a
        niekoniecznie za to Kim jesteśmy.

Taki jest mój punkt widzenia smile

To jest właśnie PUŁAPKA afirmacji. Należy zacząć od spraw związanych STRICTE z
        naszym wnętrzem, z akceptacją siebie, z kochaniem siebie, z miłością do swojego
        jestestwa. Po realizacji tych afirmacji, afirmowanie np. pieniedzy na operacje
        staje się śmieszne i zbyteczne. Afirmowanie pieniędzy również (przy odpowiednim
        poczuciu WEWNĘTRZNEGO BOGACTWA - PIENIĄDZE JAKO JEDEN Z SETEK ELEMENTÓW BOGACTWA
        napływają oknami i drzwiami).
        • agnitum Re: chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji 27.07.07, 19:03
          Jeszcze jedno - do poprzedniej mojej wypowiedzi.

Zresztą, może do dla Ciebie było marzenie a ja tu niepotrzebnie mącę smile
          • halev Re: chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji 27.07.07, 19:43
            agnitum napisał:
            > Zresztą, może do dla Ciebie było marzenie a ja tu niepotrzebnie mącę smile

I właśnie za to Pana cenię, proszę Pana smile
            • agnitum Re: chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji 27.07.07, 21:16
              Za to mącenie? smile
              • halev Re: chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji 27.07.07, 21:56
                agnitum napisał:

> Za to mącenie? smile

Nie smile
        • wandal1 Re: chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji 27.07.07, 23:18
          są znacznie skuteczniejsze metody na podniesienie poczucia własnej wartości,
          np. mechniczne poprawianie swojego wyglądu. po tej poprawce z całym
          przekonaniem wtedy podejść do afirmacji
          jestem piękna.
          czyż to nie będzie urzeczywistnienie się afirmacji ?

> Ok. Zwizualizowałaś pieniążki, wyglądasz inaczej - czy naprawdę wierzysz w to,
          > że w przyszłości "znowu" nie będziesz chciała się "poprawić" tu i ówdzie?

to całkiem prawdopodobne. od czasu do czasu ( jako że moja żona to często
          ogląda ) podpatrze program zdaje chyba na TVN Style o takich kobietach. warto
          to pooglądać i się wczuć w ich punkt widzenia.
        • kalendarzyki Re: chwalę się ziszczeniem kolejnej afirmacji 28.07.07, 21:08
          Jednym z elementów pracy z afirmacjami (i nie tylko) jest poznanie konkretów.
          W b dobrej klinice operacji przegrody + prostowania dość krzywego noska to 5500zł.
          Nie jakieś tam 10000 smile
          • felonia jeszcze co do ceny 04.08.07, 12:48
            kalendarzyki napisała:

> Jednym z elementów pracy z afirmacjami (i nie tylko) jest poznanie konkretów.
            > W b dobrej klinice operacji przegrody + prostowania dość krzywego noska to
            5500
            > zł.
            > Nie jakieś tam 10000 smile

jak mnie denerwuje takie przekomarzanie się na forum i miałam się nie wdawać w
            dyskusje bezsensowne ale co tam ...
            jeśli chodzi o cenę to właśnie jestem dobrze zorientowana
            oto jaką odpowiedź dostałam mejlem z kliniki Sankowskiego na pytanie ile to
            wszystko będzie kosztować

Witam!
            Koszt operacji plastyka nosa wynosi ok. 7000 - 8000 zł.
            Koszt operacji prostowania przegrody nosa wynosi ok. 3500 - 4000 zł.
            W obu przypadkach jest to cena wraz z pobytem w klinice na noc po zabiegu,
            zdjęcie szwów, zmianę opatrunków, kontrole.
            Za konsultacje przed pacjent płaci osobno. Cena konsultacji wynosi 150 -300
            zł. w zależności u którego z chirurgów ( u dr A. Sankowskiego 500 zł.).
            Konsultacje u dr Miszki - otolaryngologa, specjalizującego się w operacjach
            prostowania przegrody nosa wynosi 150 zł.
            Każda dodatkowa doba w naszej klinice kosztuje 350 zł.
            Zapisy na konsultacje prowadzimy telefonicznie.
            Pozdrawiam
            Klinika Chirurgii Plastycznej
            dr Andrzeja Sankowskiego
            +48 22 622 0808; +48 22 622 3688
            02-011 Warszawa, Al. Jerozolimskie 101/3

THE END

a za marne 5500 to można co najwyżej w klinice Damiana poleżeć - nikomu nie
            radzę ...
            • norkana ten wątek robi się nie na temat 04.08.07, 12:53
              dzięki felonia smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka