Dodaj do ulubionych

Czy polskie firmy będą mogły skorzystać z dobro...

IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.04, 22:36
Panie Bogdanie, zapomnial Pan dodac ,ze jedna z pierwszych uslug "osobistych"
swiadczonych przez polki byla prostytucja w niemieckich i zachodnich domach
publicznych!Mam nadzieje ze nie zyczy pan polkom aby staraly sie polepszas i
specjalizowac w tej specjalnosci zawodowej!
Obserwuj wątek
    • Gość: Arti24 Wyzwanie pokolenia - emigracja zarobkowa IP: *.zaczek.ds.uj.edu.pl 20.01.04, 00:50
      Dziadkowie mieli wojnę, rodzicę komunę, a moje pokolenie, by walczyć o kraj
      i jego dobrobyt będzie musiało zarabiać zagranicą. Byle tylko te pieniązki i
      Ci pracowici ludzie wracali do Rzeczypospolitej. Bo wszyscy przecież nie
      wyjadą... Ja w każdym razie zostaję w kraju. Tu też potrzeba rąk do pracy.
      • Gość: Arti24 errata IP: *.zaczek.ds.uj.edu.pl 20.01.04, 00:51
        w ostatnim zdaniu : nie rąk do pracy ale umysłów :)
    • Gość: Sybirak Re: Czy polskie firmy będą mogły skorzystać z dob IP: 62.233.185.* 20.01.04, 11:16
      Te! Literat! Polka czy Polkom pisze się wielką literą. Czy ci mpolonista umarł
      w pierwszej klasie?
    • Gość: Konsultant Re: Czy polskie firmy będą mogły skorzystać z dob IP: 62.233.185.* 20.01.04, 11:27
      To bedzie tragedia dla polskich usług inżynierskich, w tym także architek-
      tonicznych. Znikną wszystkie uprawnienia budowlane, a także pewne zawody, na
      przykład inspektor nadzoru budowlanego. Będą musiały powstać nowe zawody, na
      przykład konsultant inżynier i nowy sposób projektowania inwestycji, na
      przykład konsulting inżynierski. Jeżeli już teraz nie zaczniemy odpowiednich
      szkoleń i przekształceń w naszym budownictwie i zamówieniach publicznych, to
      zostaniemy wyparci z rynku usług inżynierskich, albo staniemy się kreślarzami w
      firmach zachodnich.
    • masikm Re: Czy polskie firmy będą mogły skorzystać z dob 20.01.04, 19:10
      Jezeli dobrze zrozumiałem to oznacza to tyle, że bedę mógł zarejstrować swoją
      firmę usługową np. w Irlandi czy gdzieś w innym kraju gdzie są mniejsze
      obciązenia fiskalne (ZUS, podatki) i bez rejestracji tejże działalnosci
      swiadczyć usługi np. w Polsce nie płacąc tu podatku dochodowego lecz w kraju
      zarejstrowania biznesu. Jezeli tak, to mnie to bardzo odpowiada. Nie będę
      wówczas musiał utrzymywać zarzadu firm przynoszących straty (PKP, kopalnie)
      oraz darmozjadów polityków.
      • Gość: trader Offshore Company IP: *.bbtec.net 21.01.04, 14:22
        Juz mozesz to zrobic otwierajac tzw. firme offshore czyli w raju podatkowym.
        Bedac pracownikiem tej firmy (czyli wlasnej nieoficjalnie ) wykonujesz uslugi
        w Polsce. Faktura wystawiana jest rowniez poprzez te firme na ktorej konto
        (Bank Offshore )klient przelewa pieniadze. Ty majac karte debetowa wyplacasz
        sobie z kazdego bankomatu na zycie i to wszystko. Nie mozesz tez byc
        oficjalnym dyrektorem takiej firmy, ale musisz wyznaczyc (mianowac) dyrektora
        zastepczego. Podatek = 0. Rada - Nie otwieraj w kraju w ktorym EU dogadalo sie
        o wzajemnej wymianie informacji o obywatelach EU majacych konta w
        tych "RAJACH". Zajrzyj na ponizszy link i poczytaj wiecej.
        www.e-offshore.net

Good Luck

• Gość: HMM Re: Offshore Company IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 19.02.04, 13:49
          unikanie podatkow nie jest tak proste
    • Gość: cepik Re: Czy polskie firmy będą mogły skorzystać z dob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 15:09
      papapapapapap

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka