Dodaj do ulubionych

Kwiaciarnia

IP: *.acn.waw.pl 01.08.04, 19:44
Czy warto zająć się handlem kwiatami? Jeżeli tak to na co zwrócić szczególną uwagę? Zamierzam otworzyć niewielki "punkcik" w bardzo ruchliwym miejscu i sprzedawać tam tanie kwiaty (niekoniecznie wiązanki), ale mam nadzieję że w większych ilościach. Czy wrzesien to dobry okres w roku na rozpoczęcie takiej działalności?
Obserwuj wątek
    • Gość: kawa Re: Kwiaciarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 12:37
      Hej! Jeżeli obok nie ma podobnego punktu to masz b. duże szanse. Cóż Ci moge
      poradzić, dopóki nie spróbujesz to się nie przekonasz. Jezeli Ci nie wyjdzie
      bedziesz miał przynajmniej kontakty, które nawiązesz i ...pełno kwiatów dla
      swojej ukochanej :) . Trzymam kciuki, napewno się uda! A i wrzesień jest ok,
      kwiaty nie zwiedną-nie na upałów, i pamietaj, że 1 listopada Wszystkich
      Świętych więc zarobisz kupę kasy(w ofercie miej znicze i wiązanki)
    • merkanta Re: Kwiaciarnia 02.08.04, 17:20
      Jezeli moge cos doradzic... Masz fantastyczny pomysl ale co ty wiesz o
      kwiatach, co wiesz o skladaniu wiazanek, co wiesz o papierach, celofanach i
      innych wstazkach???

Punkt nie jest konieczny, bo przeciez mam nadzieje ze slyszales o interflora???

Musisz zdecydowac kto bedzie twoja klientela, Sa ludzie ktorzy duzo podruzuja i
      maja bliskich ktorym chca przeslac kwiaty... np sama chetnie byl przeslala
      kwiaty komus w Polsce... jak chcesz brac pieniadze? Do reki??? Musisz brac
      karty kredytowe, jak udowodnisz ze dostarczyles... i komu, jak bedziesz
      reagowal na reklamacje.... itd... twoje pytania swiadcza ze musisz sie
      zatrudnic w kwiaciarni, ogrodnictwie, programowaniu, marketingu
      itd...Powodzenia, though.
      • Gość: vadim Re: Kwiaciarnia IP: *.acn.waw.pl 02.08.04, 17:58
        Macie racje. Nie mam zielonego pojęcia o składaniu wiązanek. To pewnie przyjdze z czasem.Ale ja chciałbym sprzedawać głownie tanie kwiaty na sztuki, pęczki takie do wazonu w salonie. Jako uzupełnienie oferty widzę gotowe wiązanki wcześniej przez kogoś zrobione. Co o tym myślicie?

Pozdrawia
        Vadim
        • merkanta Vadim, nie cche ci rozwalac twojej bombki mydlanej 02.08.04, 18:37

ale zrobie to: kwiaty to mozesz sobie kupic ale o sprzedarz to na kilka lat
          zapomnij. Nie masz, zadnej wiedzy, kapital tez pewnie cienki, nei wiesz jak
          ulozyc paln. Powodzenia, zlap prace w kwiaciarni nawet za darmo.

Gość portalu: vadim napisał(a):

> Macie racje. Nie mam zielonego pojęcia o składaniu wiązanek. To pewnie
          przyjdze
          > z czasem.Ale ja chciałbym sprzedawać głownie tanie kwiaty na sztuki, pęczki
          ta
          > kie do wazonu w salonie. Jako uzupełnienie oferty widzę gotowe wiązanki
          wcześn
          > iej przez kogoś zrobione. Co o tym myślicie?
          >
          > Pozdrawia
          > Vadim
          • Gość: srylu dylu .....l Re: Vadim, nie cche ci rozwalac twojej bombki myd IP: *.server.ntli.net 07.08.04, 20:00
            boze...a co ty taka wredna baba jestes?? ukladanie kwiatow to nie medycyna czy
            konstrukcje budowlane zeby trzeba bylo sie tego uczyc pare lat a pozniej bac
            sie ze za twoje bledy ktos przyplaci zyciem....
            a moze tez masz kwiaciarnie i nie chcesz konkurencji heheheh??
            a plan to ty mozesz sobie kochana ukladac jak bedziesz hipermarket otwierac a
            nie kwiaciarnie..srylu dylu na badylu.....
    • maciej-d Re: Kwiaciarnia 07.08.04, 20:26
      do oferty mozesz dołącz sprzedaż doniczek, ponoć najładniejsze w Polsce robi
      firma DDD Ceramika Toruń - www.ddd.torun.pl Pozdrawiam
    • Gość: boundy Re: Kwiaciarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 00:05
      czlowieku jak nie umiesz robic fajnych wiazanek to zmarnujesz swoje pieniadze!
      ktos raz u ciebie kupi i wiecej nie wroci. misisz umiec robic ladne,niedrogie
      wiazanki i gotowe sorzedawac. klient widzi ladna wiazanke za 20-30zl; i kupi na
      jakas okazje. ty masz byc dla klienta alfa i omega . musisz nmiec chlodnie zeby
      trzymac kwiaty. samochod tez by sie przydal,najklpeoieej z klima.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka