Dodaj do ulubionych

Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej

• Gość: Emeryt Pol, a ty w ogóle myślisz? IP: *.inter / *.inter-c.pl 30.10.04, 15:42
      PO idiotycznych autostradach, winietach to kolejny popis inteligencji posła. No
      cóż. Może należy przeprowadzać badania psychiatryczne startującym na posła,
      przy okazji zbadać iloraz inteligencji. Bo podejrzewam, że u niektórych byłby
      niewiele wyższy od poziomu kury domowej. A dlaczego. Bo taki człowieczek nie
      zasrywa podwórka.
      • Gość: Patriota Re: Pol, a ty w ogóle myślisz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 16:02
        Gościu - Emerycie ! Czy wiesz , o czym piszesz ?
    • Gość: asdf Pol i jego banda niech teraz się martwią. Mądrale. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 17:02
    • Gość: Wieloryb Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 19:54
      Panie Pol napraw się Pan sam, bo Pański niedorobiony umysł już wystarczająco
      złego narobił. Pańskie bublowate pomysły szkodzą Polsce.
    • Gość: qba Banda rozpasanych kretynow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 20:20
      Inaczej juz nie mozna nazwac tego sejmu. Ci ludzie produkujac takie buble
      dzialaja jawnie na szkode Panstwa i powinni za to odpowiadac przed sadem!
    • Gość: Morphy Znowu ten szkodnik Pol!!! IP: *.icpnet.pl 30.10.04, 21:32
      Niech ktos wreszcie usunie tego Pol Pota polskiej gospodarki!!! Ten nieudacznik jest w stanie zniszczyc wszystko, co tylko stanie na jego drodze. Wreszcie zabrali mu stolek, na ktorym z takim zapalem budowal autostrady, ze do dzisiaj ich nie ma, ale za paliwo kazdy placi wiecej, zeby te autostrady powstaly. A jak juz powstana, to bedziemy placic za jezdzenie nimi. I teraz ten sabotazysta ma nowe pomysly - 50% podatek. Potem zaproponuje podatek za prawo do zycia - 100%.
      • Gość: Patriota Re: Znowu ten szkodnik Pol!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 22:00
        A jednak nie rozum ale nienwiść przemawia z niektórych listów.Można się nie
        zgadzać z przeciwnikiem ideowym ale trzeba szanować i dyskutować na argumenty a
        nie na wyzwiska . Przede wszystkim jednak trzeba rozumieć istotę problemu a nie
        pleść bzdury o 5o procentowym podatku , który ma rzekomo pognębić nas -
        zwykłych zjadaczy chleba.A tymczasem jest to podwyżka z 4o do 5o procent od
        nadwyżki przekraczającej dochód 600 tys.czyli 50 tys.miesięcznie.Do tej kwoty
        jest bez zmian ! No kto z Was tyle zarabia ? Albo inaczej - jakim sposobem
        dotyka to ogół społeczeństwa ! Trzeba być rzetelnym w tym , co się mówi i
        pisze.Co i kogo bronicie , bo chyba nie tych przeciętnych Obywateli nie mówiąc
        o najuboższych.A dlaczego to nikt słowem ( nawet emeryt ! ) nie użalił się nad
        zamrożeniem waloryzacji emerytury?Albo progów podatkowych , bo to jest
        prawdziwie niekorzystne dla Was szanowni podatnicy.Więcej rzeczowości , bo
        inwektywami jeszcze nic nigdy nie naprawiono.
        • Gość: Patriota Re: Znowu ten szkodnik Pol!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 22:19
          To ja jeszcze raz - chcę zapewnić , że nie należę do żadnej partii , nie jestem
          parlamentarzystą ani w ogóle politykiem - ot jestem zwykłym zjadaczem
          chleba .Tyle tylko , że znam się na prawie a o podatkach wiem tyle , ile
          powinien wiedzieć rzetelny podatnik .Nie uważam , że system podatkowy w Polsce
          budzi zastrzeżenia ale jako całość .Akurat ta ostatnia nowelizacja nie jest
          katastrofą , a nawet można doszukiwać się w niej próbę realizacji
          konstytucyjnej zasady sprawiedliwości społecznej.Jest to jednak sprawa
          skomplikowana i dopóki nie wykształci się w parlamencie jednorodna ideowo
          większość ,nie ma mowy o przyzwoitej reformie podatkowej,gdyż nie pozwoli na to
          sprzeczność interesów .I jeszcze jedno - obowiązujący aktualnie system
          podatkowy to dzieło (i " zasługa" ) kolejnych parlamentów i ekip
          rządowych.Trudno więc obarczać całą winą Pola , bo rzecz nie w tej
          nowelizacji .Nie podoba mi się ta pseudodyskusja na forum,bo nie dotyka ona
          istoty problemu . Ciekawe , że nikt nie podjął ze mną polemiki , chociaż
          wypowiadałam się na dzisiejszym forum kilkakrotnie.Łatwiej bluzgać niż
          dyskutować , co?
          • Gość: Patriota Re: Znowu ten szkodnik Pol!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 22:32
            Przed chwilą przeczytałam swój ostatni list i zauważyłam pomyłkę- oczywiście
            nie ma być ( jak błędnie napisano )" nie uważam , że system podatkowy w Polsce
            budzi zastrzeżenia " gdyż powinno być " uważam , że budzi zastrzeżenia ", ale
            jako całość.Przepraszam za przejęzyczenie . Myślę , że ewentualny czytelnik
            zorientował sie , że to pomyłka.
        • Gość: marek Re: Znowu ten szkodnik Pol!!! IP: *.echostar.pl 30.10.04, 22:28
          Tzw.ŚWIĘTA RACJA!!!!.Ale praprzyczyną takiego stanu rzeczy jest NASZA narodowa
          głupota i banda politykierów, którym pozwalamy rządzić.I ci prawej i ci z
          lewej wybrali bandę 460 idiotów, leni, niedouków, którzy napełniają za wszelką
          cenę wyłącznie swoją kieszeń. A w ich wysiłkach wspomaga ich dzielnie banda
          dziennikarzy żyjących na ich garnuszku.
          I będzie to trwało tak długo,jak na to pozwolimy i potulnie damy się bałamucić.
          • Gość: Patriota Re: Znowu ten szkodnik Pol!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 23:04
            Do Marka.No właśnie , już o tym pisałam - jesteśmy dobrzy ale w walce , a nie w
            budowaniu.Też uważam , że mamy za dużo posłów i mam wątpliwości,czy senat w
            takiej postaci jak teraz funkcjonuje, jest potrzebny.No a dbałość o zapewnienie
            komfortowych warunków pracy ( chociaż tak naprawdę tylko niektórzy pracują , a
            większość przywołana na głosowania kieruje się wskazówką przewodnika , czy
            podnieść rękę czy nie.Wszytko to kosztuje jak również liczne przywileje socjalne
            (nie chcę ich wymieniać , bo lista byłaby za długa )Wszystko to godzi we
            wspomnianą już wcześniej sprawiedliwość społeczną w tym zadłużonym kraju, gdzie
            biedny człowiek może umrzeć, bo nie ma za co leczyć się .Może gdyby niektórzy
            dziennikarze - realizując swoje ideowe sympatie -
            nie "bałamucili"czytelników,społeczeństwo umiałoby korzystać z tego,co daje
            demokracja,i lepiej wybierałoby swoich przedstawicieli no i rozliczali ich z
            tego,co robią.Warto by zastanowić się co zrobić , aby nasi przedstawiciele tak
            szybko "nie wysferzyli "sie i nie zapomnieli,co obiecali swoim wyborcom.Tak
            naprawdę nasi parlamentarzyści stworzyli kastę oderwaną od życia , troszcząc
            się o to , aby urządzić siebie i rodzinę,bo mają świadomość , że w następnych
            wyborach mogą się nie załapać.Bo cała kadencję mają zagwarantowaną - nie ma
            przepisu pozwalającego na odwołanie niesolidnego posła !
            Do pozostałych "forumowiczów" :Dopóki jednak większość będzie pozwalała się
            bałamucić prasie,wierząc że to podatek "dla bogaczy" jest wszelkim złem i
            będzie prześcigać się w inwektywach , zamiast zastanowić się,jak głosować w
            zbliżających się wyborach,to nic z tego nie będzie.A tak nawiasem mówiąc, to
            niektóre tuzy dziennikarskie rzeczywiście stracą np.p.Lis czy p.Olejnik .Przez
            przypadek wiemy bowiem o bajońskich kontraktach.Wśród dziennikarzy jest więcej
            takich osób,więc chyba nikogo nie dziwi, że publikatory "zawyły"po uchwaleniu
            ustawy,ale Ty zwykły uczestniku forum zastanów się,czy mają rację.Wykażcie się
            samodzielnym myśleniem.
            • Gość: ruda Te głupki rozpaczające że ktoś tam zapłaci IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 00:31
              od nadwyżki ponad 50 tys miesięcznie dodatkowe 10% są godni ubelewania. Nigdy
              nie zarobili tyle i nie zarobią, a mają najwięcej do powiedzenia. Nie rozumieja
              że dla człowieka tyle zarabiającego te dodatkowo potrącane "grosze" nie mają
              żadnego znaczenia. Osobiście zgadzam sie na podwyższenie mojej pensji do 60 tys
              i chętnie zapłacę od niej podatek nawet 60%.
              • Gość: Maja Re: Te głupki rozpaczające że ktoś tam zapłaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 01:42
                Oj masz rację RUDA , masz!Kilka godzin wcześniej próbowałam to powiedzieć , ale
                okazało się , że Ci obrońcy bogaczy nawet nie rozumieją tego , co
                krytykują .Czy są tak bezmyślni ,podatni na gazetowe publikacje lub zaślepieni
                nienawiścią nie wiadomo nawet z jakiego powodu - byle nabluzgać .Nie było nawet
                stać tych niektórych ( by nie uogólniać ) na podjęcie merytorycznej
                polemiki.Chyba rzeczywiście ta ich rozpacz wynika z braku racjonalnego myślenia.
              • Gość: g-wno prawda Re: Te głupki rozpaczające że ktoś tam zapłaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:08
                To co piszesz to prosta dziecinna logika.
                Gó.. wiesz, a sie wypowiadzasz.
                Prawda jest taka, ze podatek ten zaplaca tylko ci,ktorzy pracuja na umowe o
                prace, wiec nie dotknie tych przeciwko ktorym byl skierowany.
                Moze dla ciebie, beneficjencie zasilku dla bezrobotnych jest to dobrze, ale
                mnie szlak trafia jak najpierw ZUS zabiera 45%, a pozniej oddaje prawie polowe
                (podatek) przeze mnie zarobionej pensji, bez ich zasranej pomocy,
                zlodziejskiemu Panstwu, ktory to wszystko marnotrawi.
                Jesli nie masz wyzszej pensji to znaczy, ze jestes niezaradny i jest to
                wylacznie twoja wina. Jak juz cos sie zmieni i bedziesz mial wyzsza pensje, to
                napisz na forum. Zobaczymy czy nadal bedziesz mial takie samo zdanie.
    • Gość: Precz z Lewica Wszystko co robi lewica i UP to buble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 04:46
      i nic dziwnego. Wystarczy przypomniec sobie jak wyglada, jak zachowuje sie
      Marek Pol, ktory zajmowal sie m.in. autostradami i winietkami aby stwierdzic ,
      ze nic z jego reki nie moze byc normalne.
      • Gość: komuszek przecież ten pomysł poparła prawie cała "prawica" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:19
        • Gość: Obywatel Re: przecież ten pomysł poparła prawie cała "praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:38
          Jak kogoś nienawiść zalewa mózg ,to będzie winił "komucha" czy obecnie"
          postkomucha "nawet za ukrzyżowanie Chrystusa albo za klęskę powstania
          listopadowego lub styczniowego.Tymczasem jeśli chodzi o ten nieszczęsny
          podatek,który wywołał takie emocje,to - jak słusznie zauważono - prawie cała
          prawica go poparła .Jeżeli coś zarzucać systemowi podatkowemu , to zupełnie co
          innego .A jeśli chodzi o zarobki, to moja pensja jest akurat dość
          wysoka,jakkolwiek poniżej 50 tys.miesięcznie.Nie uważam , że tylko nieudacznicy
          nie są w stanie osiągnąć ów próg powodujący obciążenie zamiast 4o procentami -
          dodatkowo 10 procentami , które obejmują TYLKO NADWYŻKĘ od tej kwoty !
    • Gość: mam was dość System parlamentarny się nie sprawdził IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 31.10.04, 10:30
      System parlamentarny się w Polsce nie sprawdził. Pora na zmiany.
      • Gość: MB Re: System parlamentarny się nie sprawdził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:55
        Chyba rzeczywiście nie umiemy korzystać z systemu parlamentarnego .Przecież
        to , jaki mamy Sejm i Senat , zależy od nas . Jakie społeczeństwo , taki
        parlament .Myślę , że gdyby po wojnie zamiast totaliryzmu był taki system , jak
        teraz , bałągan może byłby do teraz.Potrzebna była jakaś mocna władza właśnie
        po to , aby państwo jakoś po pożodze wojennej zorganizować .Chyba teraz też
        jest potrzebna silna władza , aby wyjść z dołka . I ci co mają pracę i
        pieniądze żyjąc w dobrobycie nie zapominają o tych, którym nie wyszło w życiu ,
        nawet jeśli był to wynik ich własnej nieudalności . Zarówno lewica ( taka jest
        idea socjalizmu ) jak i prawica ( boski obowiązek głodnych nakarmić , nagich
        przyodziać )powinna o tym pamiętać .A niektórzy forowicze wiedzieć , że budżet
        państwa tworzy się z podatków.Solidaryzm społeczny wymaga , by ci , co mają
        więcej , a zwłaszcza ponad potrzeby nawet na wysokim poziomie ! uczestniczyli w
        większym stopniu w tworzeniu budżetu państwa, niż ci , których zarobki ledwo
        starczą na przeżycie.Jeżeli tego nie będzie , to po co jest PAŃSTWO ? Warto
        zastanowić się nad funkcjami państwa i prawami ale także obowiązkami
        Obywateli.Płacić podatki to konstytucyjny obowiązek , a ich wysokość ustalają
        wybrańcy narodu!Przecież daliśmy im taką władzę .
        • Gość: mam was dość Re: System parlamentarny się nie sprawdził IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 31.10.04, 11:06
          > Myślę , że gdyby po wojnie zamiast totaliryzmu był taki system , jak
          > teraz , bałągan może byłby do teraz.Potrzebna była jakaś mocna władza właśnie
          Po wojnie dostaliśmy w "prezencie" obcą nam dyktaturę imperialną Rosji (w wersji
          Sowieckiej), która jest praźródłem obecnego bałaganu

Nie jest potrzebna "mocna władza" tylko dobrze zdefiniowany zakrez obowiązków i
          ODPOWIEDZIALNOSCI władzy. A do tego system np. prezydencki znacznie lepiej się
          nadaje.

Podatki są potrzebne ale to co teraz sejm wyprawia to festiwal wyborczy. A
          podatki tak się mają do podatków wyborczych jak demokracja do demokracji
          socjalistycznej (albo krzesło do krzesła elektrycznego, wiem że stare ale ciągle
          aktualne)
      • mihal_04 Re: System parlamentarny się nie sprawdził 31.10.04, 13:23
        Nie ma czegos takiego jak system parlamentarny.
    • Gość: lucky [...] IP: *.aramiska.net / *.aramiska.net 31.10.04, 11:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ola Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 14:24
      Kupa nieuków na nasze pieniądze!No i ten prosiaczek Błochowiak z wyższym.Czy
      ten pseudo parlament nie obraża ani trochę obywateli?
      • Gość: stanislavus Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 15:30
        Bubel jak bubel, każdemu się może przydarzyć. Temu oczywiście, który czyni
        cokolwiek. Dziwią mnie opinie uczestników forum, którym media już chyba
        doszczętnie (przepraszam za wyrażenie) mózgi wyprały. Wiele jest bowiem krajów,
        gdzie skal podatkowych jest więcej, a i podatki są wyższe. Nawet tak często
        przytaczane jako przykład najbardziej liberalnej gospodaerki USA stosują 5 skal
        podatkowych. Nie dajmy się więc zwariować kampanii tzw. niezależnych mediów.
        Inna sprawą jest temat : na co i ile z naszych podatków posłowie w budżecie
        przeznaczają.
    • Gość: robert Rozgonmy ten kretynski sejm! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 14:57
      Przeciez to wstyd i chanba aby ta zgraja za nasze wlasne pieniadze tak
      szkodzila calemu spoleczenstwu!
      • Gość: Maja Re: Rozgonmy ten kretynski sejm! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 19:17
        Ależ Gościu zgadzam się z Tobą , że te zamrożone progi stanowią problem , bo
        dość szybko wchodzimy w wyższe stawki.Ale powodem dyskusji jest przecież
        artykuł dot. nowej stawki.Wkurza mnie jednak,nierzetelność niektórych
        dyskutantów.Przecież chodzi o nadwyżkę dochodów ponad 6oo tysięcy , a więc
        nawet pewnie nie dotyczy tych krytykantów, których właściwie trudno nazwać
        dyskutantami,bo nie używają rzeczowych argumentów.Dali się ogłupić oj dali ,
        albo zaślepia ich nienawiść do wszystkiego , co polskie .Natomiast ludzie o
        dochodach powyżej 5o tys.miesięcznie niewątpliwie nie przy pomocy udziału w
        forum zwalczają ten podatek.Oni mają przyjaciół np.dziennikarzy, którzy
        ogłupiają tych, którzy tak nonsensownie atakują w nieprawdziwym przekonaniu ,
        że podatek ten zabiera połowę zarobków .Zresztą wśród dziennikarzy można
        znależć osoby o takich dochodach- choćby p.Lis czy p.Olejnik,co jest tajemnicą
        poliszynela.Ale czy to są poważne argumenty , które stosują niektórzy
        forumowicze ?Ola ma np.pretensje do p.Błachowiak.Można jej nie lubić , ale jak
        się atakuje to warto wiedzieć , że poseł Błachowiak akurat była przeciw temu
        podatkowi.Albo gość "oba" pisze,że mądre państwo dba o bogatych,bo oni tworzą
        miejsca pracy.Tyle tylko , że ci,którzy tworzą miejsca pracy płacą innego
        rodzaju podatki ( tzn. ich firmy) , które właśnie ten atakowany parlament
        bardzo znacznie ostatnio obniżył.A poza tm mądre państwo to państwo
        sprawiedliwe,które dba również o swoich biednych obywateli.Podkreślam - system
        podatkowy obowiązujący w Polsce oceniam krytycznie nie tylko z powodu bardzo
        niskich progów.W konsekwencji osoby, których roczne dochody przekraczają bardzo
        niewiele miesięczne dochody tych , których tak bardzo większość dyskutantów
        broni, płacą 40 procent /oczywiście trzeba pamiętać , że chodzi o nadwyżki /i
        nikt szat z tego powodu nie drze,natomiast bzdurnie zarzuca się
        np.p.Błochowiak,że brała udział w uchwaleniu nowelizacji.Oj , trzeba wiedzieć
        Olu o czym się pisze.
    • Gość: cezar Oczywiście, że złe państwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 16:02
      Gdyby tobie ukradli połowę zarobków, to jak byś to ocenił? Ponadto złodziej-
      państwo=urzędasy ZMARNUJE te pieniądze. Zapamiętaj człowieku, że wszelka komuna
      to zło i marnotrawstwo. Sam najlepiej wydasz swoje pieniądze. Zadnemu biednemu
      NIC nie przybędzie dlatego, że okradnie się bogatego.
      • Gość: Qba Re: Oczywiście, że złe państwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 16:17
        Madre narody szanuja i ochraniaja swoich bogatych bo wiedza, ze w nich wlasnie
        jest sila dajaca rozwoj, miejsca pracy i chleb innym. Madre narody redukuja tez
        wplywy Panstwa do niezbednych zadan waznych dla ogolu (bezpieczenstwo,
        edukacja, sektory stricte strategiczne..) i nie pozwalaja na marnotrawienie
        srodkow publicznych ( naszych wspolnych). Nie wyglada na to abysmy byli madrym
        narodem...
      • Gość: marek Re: Oczywiście, że złe państwo IP: *.echostar.pl 31.10.04, 22:00
        Czy tylko komuna ? Kto uchwalił tzw. ordynację wyborczą, która preferuje wybór
        każdorazowo tych samych złodziei z każdej opcji i z lewa i z prawa, bo z
        listy "partyjnej", a nie z wyboru obywateli.Rzeczywiście ci niby
        przedstawiciele wyborców nigdy nie uchwalą okręgów jednomandatowych i z
        możliwóścią odwołania każdego, kto okazałby się złodziejem, świnią lub
        bałamutem.Pokażcie mi proszę,kto ma taki program wyborczy?.A najbardziej
        sprawiedliwym jest podatek liniowy,bo uniemożliwia wszelkie matactwo tzw.
        ulgami i każdy JEDNAKOWO ( równo w stosunku do dochodów ) uczestniczy w
        tworzeniu majątku wspólnego jakim powinien być budżet państwa czyli wspólnoty
        obywatelskiej.
    • Gość: Niezgryźliwy LISAK, kumpel Pola - wzór bubla IP: 80.48.245.* 01.11.04, 09:30
      Głupawym wzorem przyspawał VAT do netto ateraz medytuje, jakby przyspawac sięd o nastepnej kadencji. ZGROZA !!!
      • Gość: twinn sprawiedliwosc:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 11:56
        nie no przeciez panowie poslowie chca zeby bylo sprawiedliwie czyli kak ktos
        zarabia 1000 zl to trzeba zrobic tak zeby nie placil podatku, jak 2000-podatek
        50%, 10000zl - podatek 90% jak 100000zl - 99% itd. po prostu absolutna
        sprawiedliwosc...
    • Gość: wyrolowana Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 12:50
      bogaty i tak nic nie odda a rząd weżmie jak zwykle z kieszeni tego najbiedniejszego bo jego można wyrolowac a bogaty sie nie da po co ten cyrk chyba po to by szary biedny człowiek myślał że dobrali sie ido bogatych jak dlugo ludzie wytrzymają to cowyprawiają złodzieje w rządzie?
    • Gość: Krzysztof Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.labedy.pl / *.crowley.pl 01.11.04, 13:37
      Nie mam nic przeciwko socjalistom byle u siebie nie gromadzili głuPOLi.
    • Gość: Zydokomuch s-star Pan Nalecz powiedzial: IP: *.regionline.fi 01.11.04, 16:05
      Bozia jak chce kogos ukarac to mu rozumek zabierze. A z drugiej strony czyzby
      polscy ekonomisci byliby takimi glupkami zeby ta ustawe przepuscic w swiat?
      oj,oj bozia pokarala i to porzadnie. A gdzie eksperci do cholery ? Zobaczcie na
      Szwecje !!!
    • Gość: Stasiek [...] IP: *.twmi.rr.com 01.11.04, 17:32
    • Gość: Afik Nie wyciągaj łapy po cudze ! IP: *.acn.waw.pl 01.11.04, 19:03
      Łatwo być hojnym z cudzego co? p[amiętaj, że aby fiskus coś zabrał trzeba to
      najpierw zarobić. Jak Cię denerwują bogaci to wzbogać się sam. Zdobądź
      wykształcenie, dobry zawód i odpowiedzialne stanowisko i kiedy sam zobaczysz,
      ile Cię to kosztowalo wysiłku, wowczas będzie wkurzać każda złotówka zabrana ci
      przez fiskusa lub zus. POwodzenia !
      • Gość: Qba Re: Nie wyciągaj łapy po cudze ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 19:37
        Masz racje, kto nie zarobil to nie wie jak to jest. Ale... nie mam nic
        przeciwko podatkom (rozsadnycm). Szlag mnie jednak trafia kiedy widza, jak te
        wielkie pieniadze (moje tez niemale) oddane fiskusowi sa po prostu wyrzucane w
        bloto! I to jest tragedia. Manipulowanie podatkami tylko burzy stabilnosc
        finansowa a NIC sie nie robi aby skonczyc z marnotrawieniem publicznych
        pieniedzy.
    • Gość: Anonim Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 19:38
      jak wszystko co sie uchwala w polsce tak i ta ustawa nie mam sensu polscy
      poslowie sa niczego warci i chca tylko jak najbardziej napchac wlasne kieszenie.
      sa ludzie ktorzy mimio karty podatkowej i ustalonej w niej podatku wat nie
      zarabiaja tyle ile powinni i to w nich najbardziej uderzy ta ustawa. bedziemy
      mieli w polsce kolejna fale samobujstw ja wam to mowie
    • jurkemik Re: Kolejny prawny bubel w ustawie podatkowej 01.11.04, 19:41
      LUDZIE!!! Za co Wy bierzecie pieniądze. Co weźmiecie w swoje nieczyste ręce to
      spartaczycie. Oddajcie soje pobory ludziom biednym - może to Wam ruszy sumienie!
    • Gość: Majcher [...] IP: 213.17.179.* 01.11.04, 23:21
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka