jonka777 13.09.07, 17:47 gdzie złosic wyjatkowo wrednego i nieuczuciwego sprzedawcę? pomóżcie, chodzi o 1000zł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukasz57-90 Re: allegro :((( 13.09.07, 18:09 stanowczo do administracji allegro !! Odpowiedz Link Zgłoś
majkel01 Re: allegro :((( 13.09.07, 18:11 zglosić trzeba do Allegro rzecz jasna. Oprócz tego złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa (jeśli do niego doszło) i ścigać skubańca. Ale najpierw wyjasnij czy nie chodzi o jakies nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel01 Re: allegro :((( 13.09.07, 18:13 zobacz tez Program Ochrony Kupujących. Tam masz wyjasnione co trzeba zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
jonka777 Re: allegro :((( 13.09.07, 18:33 to moze opiszę w dwóch słowach: na początku lipca kupiłam allegro używana drukarke formatu A2 za 940zł z transportem licząc; po kilkunastu dniach doszła, niesprawna jestem architektem, na nową nie było mnie stać; zadzowniłam do sprzedawcy i od tego dnia zaczęła się wojna;kazał mi ją odesłać /warszawa-wrocław/; wiedziałąm, ze to nie ma sensu, bo wyraźnie mówił, że sprawdzi, obejrzy czy działa..i tak bysmy sobie odsyałali.. wysyłanie takiego sprzętu nie ma większego sensu, więc-ponieważ mi bardzo zależało-postanowiałam ja zreperowac w Warszawie. Po wielu próbach nie udało sie jej uruchomić; sparzedawca, jakoby dbając o swoje dobre imię, kazał mi ja wysłać; zrobiłam to i zgodnie z moimi wcześniejszymi przypuszczeniami, facet powiedział ze działa i nie wie o co mi chodzi; Domagałam sie zwrotu choćby części pieniędzy, odmówił; pisał, że mi ją odesle jak go "poproszę" ostatecznie, po urlopie, poprosiłam; odmówił; twierdzi, że ja mu nic nie wysyłałam... tylko dlatego, ze I raz wysłał ją na adres mojej pracowni, ja mu odesłałam z adresem moim prywatnym czy tylko nazwiskiem moim prywatnym. Wydaje mi się , sądząc z jego korespondencji, że niestety ma jakieś poważne kłopoty z głową. Załączam fragmenty korespondencji: "Ta drukarka ma taką cechę - rolki poboru są szeroko rozstawione i papier się zapada, następnie krzywo wchodzi, gniecie i brudzi - taka jej uroda.." "wypić szklankę wody, wziąć relanium, i spokojnie drukować - każde urządzenie ma swoje cechy szczególne, ja o nich przekazuję informację a w zamian nazwany jestem jakoś (to Pani ulubione słowo ?), drukarka to nie telewizor - nie ma "cyk" pilotem, jeśli jeździ Pani (używam tej formy z przyzwyczajenia) samochodem, też nie ma "cyk" i do przodu, pozdrawiam p.s. złej baletnicy pantofelki ciasne" dzisiaj: "Możemy sprawę przyspieszyć (zaryzykuję i wyślę drukarkę natychmiast, mimo iż obca firma mi ją przysłała) - jeśli otrzymam od Pani miły, pozytywny komentarz na Allegro, będzie to dla mnie dowód iż oskarżenia Pani pod moim adresem były wynikiem chwilowej złości i ma Pani do mnie zaufanie. Przykro mi, musimy zachować procedurę. " a za godzine czy dwie: "kpi Pani ? czy Pani mi wysłała coś ? " -- nie musze dodawac, ze w swojej uczciwości i nieprzystosowaniu nie mam dowodu wysyłki tej drukarki... Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.27 Re: allegro :((( 13.09.07, 19:10 a masz jakies dowody swistki itp ze wyslalas drukarke do niego? jak nie masz to nie wiem czy policja cos pomoze.. wg mnie popełniłaś błąd nie żądając zwrotu pieniędzy gdy okazało sie ze drukarka jest wadliwa powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bosanowa Re: allegro :((( 14.09.07, 12:37 Proszę zebrać wszystkie dowody dokonania transakcji: maile, wydruki opłaty z banku czy poczty, dowód nadania, poinformować sprzedajacego o zamiarze zgłoszenia sprawy na allegro i policji, bezwzględnie zawiadomić serwis Allegro, potem złożyć zawiadomienie na policji, jeśli te zabiegi nie zkłonią sprzedającego do zwrotu gotówki - po uzyskaniu numeru sprawy z policji trzeba złożyć w serwisie Allegro dokumenty w celu skozystania z programu ochrony kupujących Odpowiedz Link Zgłoś
majkel01 Re: allegro :((( 14.09.07, 20:47 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=934 tu masz nowe forum eksperckie dotyczące Allegro Odpowiedz Link Zgłoś