Dodaj do ulubionych

Gmina Czosnów: coś tu brzydko pachnie

31.05.11, 21:29
Południowy ,ciepły wiatr przyniósł w rejon Augustówka i Łosiej Wólki przykry zapach . Okazało się ,że z kanału Ł9 wydobyto tony gnijącej substancji .Po półrocznych podtopieniach okolicznych terenów ,farm hodowlanych ,kanalizacji ,zapach tej masy jest usprawiedliwiony .EHEC raczej tam nie ma .Wątpliwości budzi fakt ,że pozostawiono ten gnój tak długo na drodze i nie zabezpieczono przejścia .
Obserwuj wątek
    • tgserwis Re: Gmina Czosnów: coś tu brzydko pachnie 02.06.11, 22:47
      piotr_nowy2 napisał:

> Południowy ,ciepły wiatr przyniósł w rejon Augustówka i Łosiej Wólki przykry za
      > pach . Okazało się ,że z kanału Ł9 wydobyto tony gnijącej substancji .Po półroc
      > znych podtopieniach okolicznych terenów ,farm hodowlanych ,kanalizacji ,zapach
      > tej masy jest usprawiedliwiony .EHEC raczej tam nie ma .Wątpliwości budzi fakt
      > ,że pozostawiono ten gnój tak długo na drodze i nie zabezpieczono przejścia .

Piotrze, ja rozumiem że to pięknie nie pachnie. Może być męczące. I nieprzyjazne luidziom.
      Ale zapytam tak zwyczajnie po ludzku :) : a co mieli zrobić?
      Wywieźć ten szlam?
      Jak?
      Czym?
      Gdzie?
      Rozumiem, że masz sporo zastrzeżeń do obecnych włodarzy gminy. Ja też kilka uwag znajdę, nie wszystko mnie zachwyca, sporo rzeczy mógłbym skrytykować. Tyle że krytyka stosowana tylko po to by kogoś pogrążyć mija się z celem. Żeby móc krytykować trzeba przedstawić inne, możliwe do zrealizowania rozwiązania. A w Twojej wypowiedzi takich rozwiązań nie widać. Kolejny raz pokazujesz to co złe, ale nie masz pomysłu na zrobienie tego lepiej. Tak to dzieci w przedszkolu potrafią. Może jednak zdobędziesz się na jakieś konstruktywne przemyślenia i zaproponujesz alternatywne rozwiązanie problemu? Bo kłapać dziobem to byle kaczka umie. Ale żeby zrobić cokolwiek z pomysłem i sensownie to potrzeba już nieco więcej i wiedzy i zaangażowania. Jak na razie ani jednego ani drugiego u Ciebie nie zauważyłem.
      • piotr_nowy2 Re: Gmina Czosnów: coś tu brzydko pachnie 03.06.11, 00:10
        To nie leży w kompetencji włodarzy naszej gminy .Zabezpieczenie placu budowy jest obowiązkiem wykonawcy .Odpowiednie przepisy odnoszą się do takich robót . Tu nie trzeba wymyślać alternatywnych rozwiązań .Chwała Pani Sołtys za spowodowanie tych prac ,ale również i Ona nie jest odpowiedzialna za ich jakość . Przypomnę tylko ,tgserwis że to forum nie jest dodatkiem do gazetki czosnowskiej .Tylko nie pisz ,że mam do niej sporo zastrzeżeń .A te fotki -pokazałem stan faktyczny bez komentarza .Jak byłem tam z kolejną wycieczką to jedni mówili że to urokliwe miejsce, inni nazywali to niedopuszczalnym zaniedbaniem .Wiesz od czego zależy,, punkt widzenia" ?
        • piotr_nowy2 Re: Uznanie 03.06.11, 09:06
          Dziękuję Pani Sołtys za wręcz brawurowe załatwienie problemu z kanałem Ł9 .Radni pobierając wielotysięczne diety zachowali się w tym czasie jak przejedzone koty .
        • tgserwis Re: Gmina Czosnów: coś tu brzydko pachnie 03.06.11, 23:20
          piotr_nowy2 napisał:

> To nie leży w kompetencji włodarzy naszej gminy .Zabezpieczenie placu budowy je
          > st obowiązkiem wykonawcy .Odpowiednie przepisy odnoszą się do takich robót . Tu
          > nie trzeba wymyślać alternatywnych rozwiązań .Chwała Pani Sołtys za spowodowan
          > ie tych prac ,ale również i Ona nie jest odpowiedzialna za ich jakość . Przypom
          > nę tylko ,tgserwis że to forum nie jest dodatkiem do gazetki czosnowskiej .Tylk
          > o nie pisz ,że mam do niej sporo zastrzeżeń .A te fotki -pokazałem stan faktycz
          > ny bez komentarza .Jak byłem tam z kolejną wycieczką to jedni mówili że to urok
          > liwe miejsce, inni nazywali to niedopuszczalnym zaniedbaniem .Wiesz od czego za
          > leży,, punkt widzenia" ?

Momencik, bo ja czegoś nie rozumiem.
          O jakim placu budowy mówisz?
          O jakich fotkach mówisz?
          Gdzie je pokazałeś?
          Za jakie prace chwalisz Panią Soltys?
          Pytam, bo naprawdę nie mam pojęcia o czym w powyższym poście napisałeś.
          W pierwszym wpisie napisałeś, że wyciągnięrto szlam z kanału Łasica i on teraz śmierdzi. Do tego odnosila się moja odpowiedź. Może jakoś dokładniej przedstawisz problem?
          I bardzo Cię proszę, nie szukaj na siłę wrogów tam, gdzie ich nie ma.
          • piotr_nowy2 Re: Gmina Czosnów :urocze miejsce 04.06.11, 15:00
            Przepraszam ,wyszło na to ,że jest tu podtekst . Wyjaśnię . Mieszkańcy tego terenu prosili o wyczyszczenie tego kanału od kilkunastu lat .Jego zły stan doprowadzał do podtopień /Ł9/ .Nagle w ciągu kilku dni w prosty sposób został udrożniony i bardzo z tego powodu się cieszymy .Poprawi się również sytuacja na rynku nieruchomości ,tutaj .Dziękuję Pani Sołtys Brzozówki ,to prawdopodobnie protest złożony w WZMiUR , ,,przechylił szalę ".Jeszcze niedawno posądzano ,że nie da sobie rady /przypomnę najmłodsza Sołtys /.Teraz jeszcze został spór kompetencyjny w sprawie Łasicy .Nie piszę więcej bo wejdę w podtekst .

Zdjęcia:
            img707.imageshack.us/img707/5734/p1160491.jpg
            imageshack.us/photo/my-images/651/p1160492.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka