23.04.06, 22:25
Jaka dieta jest najlepsza na zrzucenie brzuszka, tyje tylko i wyłącznie w tym
miejscu, nogi mam chudne, tyłek zgrabny (ale skromna jestem), a brzuch jak w
5 miesiącu ciąży. :-| Coś zjem odrazu mi się brzuch powiększa, już nie mam
siły z tym ciągle walczyć... :(((((
Obserwuj wątek
    • kamilaboy Re: Pomocy... 24.04.06, 18:58
      cze Norka, jesli nie jestes na zadnej diecie to polecam ci goraco mielone siemie
      lniane. ja przed DC piłam dwa razy dziennie rano i na kolacje zamiast kolacji
      hihi efekt był taki ze przestałam wygladac ja w 7 m-cu ciąży a ja sama czułam
      sie lekko. spróbuj, powinno i na Ciebie zadziałac. przestały nekac mnie wzdecia
      i zaparcia ale musisz pamietac ze jest dosc kaloryczne ale za to bardzo
      bezpieczne całuchy
      • norka84 Re: Pomocy... 25.04.06, 10:38
        Dziękuję bardzo za radę. Czytałam też że siemie ma bardzo dużo błonnika, kiedyś
        przez jakiś miesiąc jadłam siemie, ale nie pamiętam czy coś się zmieniło. :)
        Jeszcze raz dziękuję. :) Pozdrawiam. Napewno skorzystam, do tego jakieś
        ćwiczenia wynajdę, słyszałam że aerobowa 6 Weidera jest dobra.
        • kamilaboy Re: Pomocy... 25.04.06, 17:33
          cwiczen nigdy dosyc chociaz te o ktorych piszesz sa dla mnie tajemnicą. a jesli
          chodzi o siemie to mialam na mysli te, które rozrabiasz w szklance wody,jest
          dostepne mielone bez lusek, ja pije po szklance dwa razy dziennie i znikneły
          uparte wzdecia . opisz te cwiczenia jesli mozesz pozdrawiam kamila
          • jotoszka Re: Pomocy... 25.04.06, 17:42
            Kamilaboy, a powiedz jak znosisz to że siemię lniane wygląda jak "glutki" kiedy
            to zaparzysz? Też kupiłam siemię ale jak zaparzyłam pierwszy raz to mnie wprost
            odrzuciło i zebrało na wymioty (zaparzałam to z łuskami). Może znasz jakiś
            sposób by piło sie to przyjemnie???
            Pozdrawiam
            Justa
            • norka84 Re: Pomocy... 25.04.06, 18:27
              Ja kiedyś je mieliłam w młynku do kawy i dosypywałam do jogurtu na śniadanie a
              nawet do serka homogenizowanego. Było ok. A ile sypiesz jak je parzysz ?
              • jotoszka Re: Pomocy... 25.04.06, 21:42
                Hej
                ja mam siemie lniane z łuskam. Oto przepis z opakowania, są dwa sposoby:
                1) 2 łyżki siemienia lanianego zalać 1 szklanką wody, gotować kilka minut na
                małym ogniu, ostudzić, przecedzić. Pić po 1/2 szklanki wywaru 2-3 razy dziennie.
                2) 2 łyżki siemienia rozdrobnić w młynku, zalać niewielką ilością ciepłej wody,
                a gdy napęcznieje można dodać 2 łyzki otrąb pszennych.
                Ja robiłam to według sposobu pierwszego. Przyznaję się od razu, z ręką na
                sercu, że nawet tego nie spróbowałam. Jak to wystygło i zobaczyłam "glutki" to
                od razu to wylałam. Ale wiem, że koleżanka mojej siostry z pracy to pije (tylko
                chyba ze sproszkowanego siemienia, ale z tego też wychodzą podobno "glutki")
                oraz stara ogroniczać węglowodany. Podobno rezulatt jest niezły, dziewczyna
                podobno co nieco schudła. Więc może to nie działa tylko na wdęcia. Gdzieś
                kiedys wyczytałam, że siemię lniane działa moczopędnie i oczyszczajaco.
                Powodzenia w stosowaniu.
                Justa
                • ulka74 Re: Pomocy... 26.04.06, 12:52
                  Hej dziewczyny, jeżeli pozwolicie, to Wam coś doradzę w sprawie siemienia
                  lnianego. Większość z Was ma odruch wymiotny na widok ''glutków'' ja niestety
                  też, więc doradzono mi abym poprostu rano i wieczorem połykała po dwie łyżki
                  siemienia lnianego takiego w ziarenkach i popijała conajmniej szklanką wody.
                  Dziewczyny -rewelacja. Po pierwsze siemię nie zmielone nie ma prawie w ogóle
                  kalorii, po drugie działa tak jakby się czyściło jelita szczotką od środka. Po
                  kilku dniach takiej kuracji czułam się o niebo lżejsza, poprawiła się przemiana
                  materii, zniknęły wzdęcia. Naprawdę polecam.
                  Pozdrawiam cieplutko, Ulka.
                  • norka84 Re: Pomocy... 26.04.06, 17:20
                    To siemie lniane jest kaloryczne. Dzieki wogóle za pomysł, chocuiarz mi te
                    glutki nie przeszkadzają. Nawet mleka mozna do nich dolać i nie smakują jakoś
                    paskudnie. :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka