Dodaj do ulubionych

PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START

06.09.09, 21:59
Cześć, sporo poczytałam na tym forum o DC. Kiedyś (wieki temu) już stosowałam
i to z wielkim sukcesem. Ale po paru latach mam 168 cm i 92kg. MASAKRA :(
Od jutra zaczynam walczyć o siebie... mam dość bycia grubasem.
Oglądam stare zdjęcia i widzę ładną dziewczynę... chcę ją znowu oglądać w
lustrze...
Potrzebuje wsparcia, a może ktoś jeszcze jutro zaczyna ?
Obserwuj wątek
    • kroton08 Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 07.09.09, 11:37
      Witaj Grubaska32!
      Jestem z Tobą. Też dziś zaczynam po dwumisięcznej przerwie.
      Zaczynałam tę dietę z wagą 88 kg. Przez dwa miesiące spadłam do 77
      kg. Teraz po przerwie i ostrożnym jedzeniu ważę 76,5 kg przy takim
      samym wzroście co Ty. Zaczynam dziś od nowa ścisłą, bo chce ważyć 68
      kg. Niestety po czterdziestce już nie tak łatwo pozbyć sie
      nadprogramowych kilogramów i inne diety mi niewiele pomagają.
      Na śniadanko zjadłam zupkę o smaku żurku, a na obiadek zjem
      owsiankę - a Ty jakie smaki wybrałas?
      • grubaska32 Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 07.09.09, 14:19
        Cześć. Cieszę się że nie będe sama !
        Gratuluję sukcesu !
        Ja zaczęłam od batonika o smaku karmelowym, do kawki.
        Później planuje napój czekoladowy w kartoniku a na wieczór napój capuccino z
        torebki. Nie jestem w stanie zjesc zup, jak dla mnie sa obrzydliwe :)
        SSie mnie w żołądku ale dam radę.
        Jem o 12:00,16:00 i 20:00 :)
        • saba_pl Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 07.09.09, 17:43
          Cześć! Ja też właśnie dzisiaj zaczęłam. Ważę 84kg. przy wzroście 170. Marzy mi się 68kg. Jak na razie nie jest lekko wszystko kusi mam nadzieję, że będzie lepiej i że razem będzie raźniej.
          • grubaska32 Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 07.09.09, 20:58
            Czesc Saba. Z każdym dniem bedzie łatwiej :) Mam nadzieje...
            pierwszy dzien za mną, głowa mnie boli i jest mi strasznie zimno.
            Ide wczesniej spac. Pozdrówka dziewczyny !
            • kroton08 Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 08.09.09, 10:19
              Hej grubaska32, witaj Saba! To jest nas juz trzy. Pierwszy dzien za
              mną. Mam nadzieje ze Wy też wytrzymałyście. Dzis moja waga pokazala
              1 kg mniej. Choć dieta jest trudna do wytrzymania - to takie sukcesy
              mnie motywują. A jak u Was?
              Grubaska32, czy Ty dietę kupujesz u konsultantki, bo z tego co mnie
              informowano w pierwzszym tygodniu nie należy jeść batonów (mają
              więcej kalorii niż koktaile).
    • tunia75 Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 08.09.09, 10:43
      Zaczęłam, jak Wy wczoraj. Pisałam, byłam na DC w 2005 i wóczas był
      sukces, byłam laska- 170 cm i 58 kg. Utrzymałam 2 lata, potem
      zaczęłam tyć- próbowałam DC jeszcze wielkorotnie ,ale efektów nie
      było. Teraz próbuję ponownie, tylko ,że ja jem zamiast jedej posiłku
      DC zupkę chińską- nie jestem w stanie przetrwać na glutach samych-
      jem owsiankę, grzybową i kurczakową oraz batony czekoladowe. Teraz
      mam ( ten sam wzrost), ale 77 kg na liczniku. Zejść chciałabym,
      docelowo do 65, ale teraz chociaż ponizej 70 kg. Jakoś od 2 lat jest
      mi trudniej chudnąć, biegam na bieżni po 30 min dziennie- tyję, nie
      jem- tyję. Przebadałam sie cał i wszsytko ze mną OK- więc próbuję
      jeszcze raz DC. My zawsze chudniejmy z mężem, on też jest ze mną na
      DC- jakośto będzie.
      • kroton08 Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 08.09.09, 11:05
        Tunia75, cieszę się że do nas dołaczyłas. Mamy już poważną grupę
        wsparcia. Jesteśmy w podobnej kategorii wagowej. Zaniepokoiło mnie
        co napisala o braku efefktów przy kolejnych podejściach do DC. I
        jeszcze przypominam że nie można omijać posiłku DC na rzecz zupki
        chińskiej która nie ma w sobie witaminek. Myślę że lepiej zastąp tę
        zupę koktailem orientalnym (ma podobny smak - ja go nie trawie).
        • saba_pl Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 08.09.09, 11:22
          Podobno najgorsze są pierwsze trzy dni ja jeszcze tej diety nie stosowałam teraz
          pierwszy raz. Wczoraj niestety skusiłam się na kilka pomidorków koktajlowych
          wszystko mogło leżeć, ale pomidory uwielbiam. Dzisiaj mnie głowa pobolewa, ale
          spróbuję więcej pić wody.
          • grubaska32 Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 08.09.09, 12:14
            Obecnie kupilam diete przez internet po prostu.Jak mam pytania to pisze do Pani
            ktora diete mi sprzedała. Różnie słysze o tych batonikach. Generalnie mogą
            zastapic jeden posilek. Maja 35 kcal wiecej niz napoje. A jesli chodzi o mnie to
            sa milym urozmaiceniem. Można cos pogryzc. I jest wygoda bo nie zawsze moge
            zrobic napoj (charakter pracy). Trzymam sie dzielnie, nic nie podjadam :)
            Trzymam za Was kciuki ! Jak wytrwam 4 dni to wytrwam resztę :)
            W torebce nosze zdjecie sprzed kilku lat hehe - jest to moja motywacja !!! :)
            • kroton08 Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 09.09.09, 11:11
              No współtowarzyszki niedoli - dzis mój trzeci dzień (mam nadzieję że
              Wasz również). To najgorszy dzień diety. Pewnie wieczorem bedzie
              mnie bolała głowa, ale wytrzymam. Jutro mam wizytacje teściowaj,
              wiec robię dziś placek ze śliwkami i jakiąś pyszną pieczeń. Jak sama
              tego nie zjem, to znaczy że zniosę wszystko.
              Grubaska32, ja tęż ciągle spoglądam na zdjęcie gdzie ważyłam góra 50
              kg i mam wtedy doła, ale to było jakieś 20 lat temu. Teraz
              chciałabym ważyć 68 i tyle mi wystarczy. Po dwóch dniach brakuje mi
              już tylko 6,5 kg do celu(a przypominam że ważyłam 87 kg, a przed
              ostatnim porodem 112 kg).
        • tunia75 Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 09.09.09, 11:14
          Zupa orientalna DC a zupa chińska, to jak ja do miss świata :) Tak
          moim smakiem oczywiscie. Ja znam zasady DC, mogę w nocy je
          recytować. Ale ja jestem recydywistka, przechodziłam przez nią kilka
          razy, tylko raz - ten pierwszy faktycznie zadziałała i została.
          dzięki niej jem po prostu zdrowo od kilka lat- nie używam soli, jem
          praktycznie tylko kurczaki, rzadko wołowninę, warzywa z wody,
          wszystko bez panierki, nie jem pieczywa, ziemniaków. Gdyby nie
          słodycze, które lubię, powiedziałabym, że naprawdę moje jedzenie
          jest super. Niestety jestem typ siedząco-leżący, do tego jem
          nieregularnie. W trakcie kolejnyc DC gubiłam tylko tyle, co zalegało
          mi we flaczkach, ja je wypełniłam znowu ważyłam tyle samo.
          Życzę wszsytkim ( i sobie) powodzenia, bo mnie trudno nie jest, nie
          ciągnie mnie do jedzenia, jak na razie ( 3 dzień), ja zwykle cieprię
          przez weekend.....
          • kroton08 Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 09.09.09, 12:47
            Tunia75, no cóż zapewne masz racje co do różnicy w smaku, ale co do
            zdrowego odzywiania to zupka chińska zapewne się w nie nie wlicza.
            Mój kolega z pracy kiedyś zastosołał diete opartą tylko na zupkach z
            Radomia i efekt był taki sam jak na DC, ale bez witaminek.
            • kratka81 Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 09.09.09, 17:18
              hej dziewczyny, witam was, fajnie, ze ktos zaczął tu wreszcie pisac:) przeszlam
              niedawno scisłą, jestem na mieszanej teraz, od kilku dni waga stoi, ale wiem ,
              ze tak ma byc, w sumie zrzuciłam od 30 lipca 15 kilo, czuje się bardzo dobrze i
              licze na klejne kilogramy niebawem:)a Wam wytrwałosci zycze i powodzenia:)
              • grubaska32 Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 09.09.09, 20:07
                Ja jak na 3 dzień, o którym większość mówi że jest ciężki, dostałam dziś jakiegoś powera :) Pojeździłam nawet 1,5 godziny na rowerze - rekreacyjnie :) Posprzątałam chałupę i dzień szybciutko zleciał. A więc 3 zaliczony ! HURA ! Kroton współczuje że musisz piec ciasto i szykować obiad, mam nadzieję że nie poległaś :) Trzeba chyba zatykać klamerką do bielizny nos, bo zapachy są zgubne.
                Tunia, wydaje mi sie ze z ta zupka chinska to nie najlepszy pomysl, ja gdybym wprowadzila cos poza ta rygorystyczna dieta to bym nie dala raczej rady. Ale to Twoje odchudzanie, trzymam kciuki.
                Kratka81 - szacuneczek !!! :)
                Dobrej nocy dziewczyny !
                Aga
                • saba_pl Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 10.09.09, 09:21
                  Fajnie, że się tak trzymacie dla mnie najgorszy chyba był drugi dzień nie dość, że bolała mnie głowa to jeszcze chciało mi się ciągle spać no i samopoczucie ogólnie nie było najlepsze. Trzeciego dnia było już lepiej zobaczymy jak dzisiaj będzie. Ciekawa jestem jakie smaki dietki wam najbardziej smakują.
                  • kratka81 Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 10.09.09, 10:25
                    piszcie laseczki jak waga:) i wogole piszcie wszystko, lubię czytac, baardzo:)
                    • tunia75 Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 10.09.09, 12:31
                      Cześć "chudziaki"!!! Ja też zawsze jak jeste man diecie, to
                      mam "powera"- chałupa wysprzątana, nagotowane jedzenie dla dzieci,
                      pranei i prasowanie a w pracy nawet porządki w zapomnianych szafach
                      i układanie dokumentów. Znaczy dieta do czegoś przydatna.
                      Ja tak bardzo nie lubię DC, że wolę nie jeść wcale, jak mam w
                      perspektywie te glutki. No ale cóż- pozostaję przy mojej zupce
                      chińskiej , jednym DC i pół batona DC. Wodą się opijam jak wielbłąd
                      w oazie, do tego kawki i herbatki. Głodu nie czuję, tylko chętki na
                      różne smaczki. Odór z ust próbuję tym razem usunąć tabletkami z
                      pietruszki, bo od żucia gumy mam żuchwę wyrobioną :)Napiszę Wam czy
                      pomagają. Cieszę się z Waszych sukcesów!!!! Gratuluję!!!! Ja ważę
                      się zwykle pierwszy raz po tygodniu. Zaczęłam od 77 kg, zobaczymy
                      ile bedzie w poniedziałek.....
                      • dorotazar Re: PONIEDZIAŁEK 07.09.2009 - START 10.09.09, 15:13
                        Cześć Kroton,
                        mam nadzieje ze szybko sie pozbedziesz tesciowej. proponuje ugotować
                        jej żurek cambridge hehehe. Ciekawe czy by sie zorientowala. Trzymaj
                        się i nie podjadaj.
                        • grubaska32 DZIEŃ CZWARTY _ ZALICZONY 10.09.09, 21:39
                          Dzień czwarty minął :)
                          Rowerek - godzinka i kilka niezłych siniaków. Źle oceniłam głębokość kałuży i
                          się wykąpałam hehe (to raczej był staw) :)
                          Wróciłam jak z wojny, cała w błocie.
                          Ważyć się na razie nie ważyłam, poczekam jak minie tydzień...
                          Łakomstwo mnie atakuje, na pewno nie głód. Ale walczę dzielnie.
                          Cieszę się że Wy również trwacie !
                          Dobranoc :)
                          • grubaska32 Re: DZIEŃ 5 _ minął 11.09.09, 20:20
                            mhmm... cicho tu dzisiaj...
                            gdzie się podziałyście kobitki ?
                            ja odhaczam dzień 5 i idę spać, bo jakaś dziś padnięta jestem...
                            Pozdrawiam serdecznie
                            • grubaska32 Re: DZIEŃ 6 _ minął 12.09.09, 20:25
                              Chyba zostałam sama na polu walki... :)
                              Dzień 6 minął... sobie... bez problemu
                              • tunia75 Re: DZIEŃ 6 _ minął 13.09.09, 16:12
                                Witam,
                                Pewnie w weekend nie zaglądają dziewczyny na forum.... Ja mam dziś 7
                                dzień- sprawdziłam, zgubiłam 2 kg. Ochm, jakby było dobrze, gdyby to
                                tak proporcjonlanie szło....... Tylko ,że podejrzewam, że po
                                opróżnieniu flaczków znowu waga się zatrzyma, niestety!!!

A jak Wasze stracone kilogramy?

pozdrawiam
                                • grubaska32 Re: BILANS TYGODNIA :) 14.09.09, 10:32
                                  Witam, dzis bylo ważenie.
                                  Startowalam z waga 92 kg, po tygodniu 87,7.
                                  A wiec 4 kg mniej !!! HURA !!!
                                  Tunia, Ty masz mniej do zrzucenia dlatego pewnie 2 kg...
                                  Bardzo sie ciesze i mam motywacje zeby isc dalej... :)
                                  Pozdrawiam
                                  • tunia75 Re: BILANS TYGODNIA :) 14.09.09, 11:06
                                    Gratuluję!!!! Motywacja jest ważna przy takim niejedzeniu, prawda?
                                    U mnie w domu mąż się śmieje, że ja taka chuda jestem. Zawsze te
                                    początki mocno po ciele widać- brzuch schodzi, piersi
                                    zaczynają "wisieć" i znikają fałdki z pleców....
                                    Pomyśl " grubaska", jakby było proporcjonalnie, to za pięć tygodni
                                    ważysz o 24 kg mniej, niż na początku, czyli 68 kg. Bajecznie,
                                    prawda.....Jednak to trudna droga. Wierzę jednak, że uda nam się ją
                                    pokonać. Już planuję na połowę października Spa weekendowo-
                                    wymasują, wyklepią i piękna będę :) :)
                                    • saba_pl Re: BILANS TYGODNIA :) 14.09.09, 13:24
                                      Gratuluję wam dziewczyny!!! Ja po tygodniu dietowania mam 2,5 kg. mniej. Mnie
                                      konsultantka powiedziała, że po pierwszym tygodniu mam jeść 2 DC i 1 posiłek
                                      normalny oczywiście przez nich zalecany i sama teraz nie wiem co zrobić. Może
                                      dalej 3 DC. Pozdrawiam
                                      • kratka81 Re: BILANS TYGODNIA :) 14.09.09, 18:51
                                        gratuluję laseczki:)dzielnie się trzymacie to wazne, ja od 30 lipca dietuję,
                                        jestem tym troche zmeczona juz, ale wiem ze wytrzymam, to wazne dla mnie,
                                        cholernie miłe jest jak ludzie mowią - boze ale schudłas, swietnie wygladasz, a
                                        ja dopiero w połowie drogi jestem. chodze na basen co 2 dzien, masuję sie,
                                        walcze o skórę. no i te fałdki na plecach:) rewelacja, super po prostu ich nie
                                        miec:)
                                        jestem na mieszanej 1 posiłek mieszany i 2 dc, niedługo zwiakszam kalorycznosc i
                                        wysiłek...
                                    • bella77_ltd Re: BILANS TYGODNIA :) 14.09.09, 18:57
                                      Cześć!Jak ja wam zazdroszczę dziewczyny silnej woli. Jesteście super
                                      kobitki. Niestety ja pomimo nie tak wielkiej wagi 66 kg (168)
                                      utknełam w miejscu i tak stoję pomimo wielu starań. A wystarczyłaby
                                      jedna seria dietki. Jutro zaczynam dietę (próba już chyba 10), co
                                      zrobić żeby tym razem wytrwać? Pomóżcie!!!
                                      • kratka81 Re: BILANS TYGODNIA :) 14.09.09, 19:09
                                        nie chce sie wymądrzac, ale dieta cambridge - scisła, jest dla osób z duza
                                        nadwagą ty sobi ezrob mieszaną, 1 posiłek 300kalorii i 2 dc, lepiej ci sie
                                        bedzie chudło, mogę wkleic Wam moje sniadania - z kalorycznoscią, z tym ze ja
                                        sobie waze na wadze kuchennej, nie wiem czy Wam sie bedzie chciało
                                        • bella77_ltd Re: BILANS TYGODNIA :) 14.09.09, 19:49
                                          Problem w tym, że ja nawet u dietetyczki byłam, która ułoż yła mi
                                          specjalny jadłospis. No i świetnie wszystko mi smakuje, ale dla mnie
                                          to raczej jadłospis na resztę życia, a nie żeby schudnąć i to w
                                          miarę szybko, zwłaszcza, że zawsze byłam szczupła, więc mam za czym
                                          tęsknić. Z tą wagą to też nie tak do końca. BMI niby w norme, ale z
                                          pomiarów na specjalistycznym urządzeniu wyszło, że mam 9 kg sadełka
                                          za dużo (jestem drobnej kości), więc waga wadze nie równa. W moim
                                          przypadku cambridge to chyba na prawdę dieta ostatniej szansy
                                          szczególnie, że mam 32 lata i wolną przemianę materii. Pozdrawiam
                                          wszyskie dzielne dziewczyny i proszę o trzymanie kciuków, a może
                                          ktoś jeszcze jutro zaczyna?
                                          • grubaska32 Re: 9 dzień prawie za nami... 15.09.09, 17:10
                                            A ja się mocno zastanawiam co po DC... ?
                                            Nie uda mi się z pewnością przejść na mieszaną, bo po 21 dniach to już mnie
                                            odrzuci od tej diety...
                                            Myślałam czy nie przejść na 13-dniową, po DC to i tak będą raryrasy...
                                            Albo na 1000kcal, albo wyjechac na 2 tygodnie na wczasy odchudzające, ale to
                                            koszt prawie 2 tysiące.... różne myśli przychodzą mi do głowy.
                                            A jak Wasze plany ?
                                            • kratka81 Re: 9 dzień prawie za nami... 16.09.09, 18:45
                                              a moze 600kalorii po prostu przez 2 tyg bez weglowodanów mącznych i cukrowych i
                                              po 2 tyg dolozyc 200kalorii i potem znow 200
                                              • grubaska32 Re: 10 dzień - ZALICZONY ! 16.09.09, 22:26
                                                Strasznie nie lubię liczyć kalorii, ale rozważam różne opcje...
                                                Najprawdopodobniej jednak będzie to 13 dniowa...
                                                Wczoraj miałam mały grzeszek, zjadłam jedno kiri-kiri mojej córce...
                                                jakie to było pyszne... ale obiecuję że to pierwsza i ostatnia wpadka... :)
                                                Jutro idę na grzyby, trochę pochodzę a później na rower...
                                                Dziewczyny co u Was >?

• tunia75 Re: 10 dzień - ZALICZONY ! 17.09.09, 11:30
                                                  witam serdecznie

Dziś się zważyłam, mam 3 kg mniej niż na początku. Śmieję się, ze do
                                                  końca roku będę szczupła!!!! Wczoraj moje dziecko miało imprezkę w
                                                  MC Donaldzie i zrobiło dla mnie hamburgera w kuchni, taki przywilej-
                                                  no i zjadłam, bo od dziecka.... PYSZNE było!!!! Wcale nie mam
                                                  wyrzutów, a co tam.....
                                                  Grubaska, mieszana naprawdę duzo daje, na niej sie nadal bardz
                                                  ochudnie- zmuś się i przejdź na nią. Na dwa tygodnie, albo chociaż
                                                  tydzień, potem 1000 kcal przez ok 2 tyg i potem dokładaj po 200 kcal
                                                  i WAŻ się codziennie - jak waga nadal będzie schodzić OK, jak nie,
                                                  to wróć do 1000 kcal, ale mniej już nie!!!
                                                  pozdrawiam
                                                  • grubaska32 Re: 11 dzień - ZALICZONY ! 17.09.09, 20:33
                                                    Tunia, zaczełas razem ze mna prawda ? 3kg po 11 dniach ?
                                                    Hamburgera sobie nie załuj, raz sie zyje :) I tak nikt nie ma tak silnej woli
                                                    jak My na DC :)
                                                    Tunia co u męża, bo on chyba tez na diecie ?
                                                    Nad tą mieszaną się zastanowię, to pewnie dobry pomysł... tylko czy dam rade...
                                                    pomysle o tym jutro hehe
                                                  • grubaska32 Re: 12 dzień -trwa ! 18.09.09, 11:06
                                                    Troszkę dziś się podłamałam... w pierwszym tygodniu zleciały 4 kg.
                                                    A dziś mamy piąty dzień drugiego tygodnia a na wadze tylko pół kilograma mniej :(
                                                    buuu...
                                                  • grubaska32 Re: 13 dzień zaliczony 19.09.09, 21:04
                                                    13 dni za mną ... w sumie szybko zleciało...
                                                    Waga stoi w miejscu, i dodatkowo mam grypę.
                                                    Dziś ledwo żyję, ale jutro pewnie będzie lepiej...
                                                    Dziewczyny gdzie jesteście ?
                                                  • saba_pl Re: 13 dzień zaliczony 19.09.09, 21:50
                                                    Ja w tym tygodniu też chudnę wolniej i mam pytanko jak sobie radzicie z przykrym
                                                    zapachem z ust? Picie wody nie pomaga
                                                  • tunia75 Re: 13 dzień zaliczony 20.09.09, 00:12
                                                    Cześć Laseczki!!!
                                                    Przykry zapach z ust- tabeltki z wyciągu z pietruszki z apteki, 10
                                                    szt ok 4 zł- mnie pomogły. Ten przykry zapach jest przez kilka dni
                                                    na DC, potem już mija, ale na te trudne dni tableteczki są OK.

Jak wiecie, ja nie do końca jestem na DC, raczej po prostu
                                                    ogrniczyłam obżarstwo. Przez pierwszy tydzień spadło 2 kg, teraz po
                                                    blisko 2 tyg mam 3 kg mniej, ale to dopiero w poniedziałek rano
                                                    będzie obiektywne. Fajnie byłoby chudnąć ok 1 kg na tydzień. Ja
                                                    kalorii nie liczę, ale staram się nie objadać. Np. na śniadanie 1
                                                    pomidor, 1 ogórek konserowowy, wszystko posypane szczypiorem i do
                                                    tego dwa kawałki serka capresi z papryką., do picia - szklanka soku
                                                    grapefriutowego. Potem mała porcja pomidorówki i na wieczór zupka
                                                    chińska. Zazwyczaj w weekend podjadam więcej niestety. W tygodniu, w
                                                    pracy jest mi łatwiej.

Trzymam kciuki!!! Graubaska, jak masz grypę to jedz coś, a nie te
                                                    prochy- pewnie brak pożywienia spowodował obnizenie odporności!!!
                                                    Życzę zdrówka!!!
                                                  • grubaska32 Re: 15 dzień... 21.09.09, 10:56
                                                    U mnie już nie czuję brzydkiego zapachu z ust... chyba minęło...
                                                    A w pierwszym tygodniu ratowałam się gumami do żucia. Dużo ich żułam i krótko.
                                                    Córka z przedszkola przyniosła mi jakiegoś wiruska.
                                                    Zważyłam się po 2 tygodniach. W drugim tygodniu zleciało mi tylko 0,5kg :( Może
                                                    to przez leki, które piłam. Takie rozpuszczalne w saszetkach Theraflu... Sama
                                                    nie wiem... Niezbyt to motywujące...
                                                    Nie przerwę diety z powodu choróbska, szkoda mi ... :(
                                                    Może w 3 tygodniu będzie lepiej... Mam nadzieje...
                                                  • saba_pl Re: 15 dzień... 22.09.09, 09:28
                                                    Pewnie, że szkoda by było przerwać dietę to napewno przez lekarstwa ten mały
                                                    ubytek wagi. Ja w drugim tygodniu schudłam 2 kg w sumie 4,5kg. Po DC myślę że
                                                    przejdę na dietę montignaca
                                                  • grubaska32 Re: 16 dzień zaliczony 22.09.09, 20:06
                                                    Choróbsko troszkę odpuszcza. Ale nie mam powera, tak jak w pierwszym tygodniu.
                                                    Nawet nie mam siły pojezdzic na rowerku. Może jutro się uda...
                                                    16 dni minęło bardzo szybko, ale mam straszną ochotę na normalne jedzonko,
                                                    choćby jakieś warzywka... kalafiorek, brokuły... mniam... :)
                                                  • tunia75 Re: 16 dzień zaliczony 23.09.09, 12:27
                                                    No to gratuluję- tyle dni bez normalnego jedzenia. Ja po 2
                                                    tygdoniach miałam o niecałe 4 kg mniej,zeszłam z 77,7 na 74 kg. Nie
                                                    jest źle, tym barziej że ja już w ogóle te DC odrzuciłam. Widać po
                                                    mnie, że coś zgubiłam. Do tego wczoraj po 18 latach bycia
                                                    kruczoczarną brunetką zmieniłam się w blondynkę- teraz wszyscy na to
                                                    głównie zwracają uwagę. Tryzmam za Was kciuki, ja chciałabym do
                                                    końca roku ważyć już ok 67 kg, czyli jeszcze 7 z hakiem muszę zgubić.
                                                  • grubaska32 Re: 18 dzień trwa... 24.09.09, 13:37
                                                    Da się wytrzymać Tunia, choć naprawde trzeba miec silną wolę i chyba dużą
                                                    motywację ! Gratuluję radykalnej zmiany koloru włosów. Też jestem brunetką i
                                                    chyba bym się nie odważyła :)
                                                    Ja bym chciała osiągnąć wagę minimum 75 kg, jeszcze ponad 10 przede mną. Mam
                                                    nadzieję że tym razem te 3 tygodnie wyrzeczeń nie pójdą na marne i będe
                                                    kontynuować dietę "mniej żreć" i zero słodyczy :)
                                                    Pozdrówka...
                                                  • grubaska32 Re: PODSUMOWANIE 28.09.09, 21:59
                                                    W pierwszym tygodniu schudłam 4 kg
                                                    W drugim kilogram i w trzecim tez tylko kilogram :(
                                                    Razem 6 kg... ale pewnie 2 wrócą błyskawicznie jak zacznę coś jeść.
                                                    Na razie tydzień staram się jeść duuużo warzyw, piersi z kurczaka i ogólnie
                                                    zdrowo...
                                                    I chyba po tygodniowej przerwie znowu wrócę na DC, bo mam jeszcze sporo do
                                                    zrzucenia... a szkoda za przepaścic tych minionych 3 tygodni...
                                                  • grubaska32 Re:od poniedziałku druga seia DC 03.10.09, 17:51
                                                    Minął tydzień, wrócił mi 1kg. Ale to norma,zaczęłam coś jeść.
                                                    Od poniedziałku zaczynam 2 rundę DC - kolejne 3 tygodnie i oby chociaż kolejne
                                                    5kg... Jacyś chętni ? :)
                                                  • grubaska32 DZIEŃ 1 - DRUGA RUNDA :) 05.10.09, 22:23
                                                    Minął pierwszy dzionek... oj ciężko wrócić do tego nędznego jedzonka.
                                                    Marzą mi się pomidorki z mozarelką :)
                                                    Ale dam radę, 3 tygodnie ... mhmm
                                                  • saba_pl Re: DZIEŃ 1 - DRUGA RUNDA :) 08.10.09, 11:58
                                                    Pewnie że dasz radę. Spróbuj potem sobie diety montignaca ja teraz na niej jestem chudnę dalej i nie głoduję i nie liczę kalori. Chudnie się wolniej niż na cambridge. Kiedyś na niej schudłam 15kg w pół roku .Jak byś była zainteresowana to ci podam fajną stronkę
                                                  • grubaska32 Re: DZIEŃ 1 - DRUGA RUNDA :) 08.10.09, 14:36
                                                    Dzięki Saba, ale montignac jest dla mnie za skomplikowany :)
                                                    Wole prostsze zasady... potem będe liczyc poprostu kalorie, max 1200.
                                                    I minimum słodyczy bo to moja najgorsza słabość.
                                                    Dziś 4 dzień DC, mam troszkę dość ale dam radę...
                                                    Pozdrawiam wszystkie "walczące" dziewczyny :)
                                                  • fafkolec Re: DZIEŃ 1 - DRUGA RUNDA :) 09.10.09, 11:52
                                                    hej mogę się dołączyć- dziś drugi dzień tyle , ze runda pierwsza
                                                    Nie wiem dokładnie z jakiej wagi startuję (popsuła się bestia) ale ok 80 kg przy
                                                    164 cm wzrostu
                                                    będę mierzyć głównie obwód pasa (92) , piersi(119) i bioder (105)

zakupiłam w większości smaki słodkie - zupki tylko raz dziennie
                                                    ten drugi dzień DC jest dla mnie strasznie trudny zaraz po śniadaniu chciałam
                                                    odpakować batonika(DC) i go pochłonąć tak czułam się niedojedzona... ale do
                                                    teraz leży na stole... obiecałam sobie wytrwać, przeciągnąć czas do 13
                                                  • grubaska32 Re: DZIEŃ 5 - DRUGA RUNDA :) 09.10.09, 19:21
                                                    Na pewno 2 dzień nie należy do najprzyjemniejszych :)
                                                    Ale 5 dnia też człowiek ma ochotę na normalne jedzenie, moja córka przed chwilą
                                                    wyjadała serek almette, a ja oblizałam po niej łyżkę :)
                                                    Jakie to pyszne :) No ale cóż, upasałam się to teraz trzeba pocierpieć i
                                                    wyciągnąć wnioski. Trzymam kciuki Fafkolec :)
                                                  • zolzowata_alatanta DZIEŃ 3 10.10.09, 11:59
                                                    wytrzymałam dzień wczorajszy... czuje się lekko - no tak wpychanie w siebie
                                                    jedzenia jednak robi człowieka ociężałym
                                                    Głodu nie czuję, ale te zupki- okropność- ledwo je wciągam, nie wiem czy po
                                                    wytrwaniu trzech tygodni i małej przerwie na normalne jedzenie potrafiłabym
                                                    wrócić do DC i jej zupek - Podziwiam Cię
                                                    a jak teraz jakiś efekt po 5 dniach?
                                                  • fafkolec Re: DZIEŃ 3 10.10.09, 12:02
                                                    ta zolowata to byłam ja- psiapsiólka korzystała z komputera i się nie wylogowała
                                                  • grubaska32 Re: DZIEŃ 3 11.10.09, 19:03
                                                    Cześć, po 6 dniach 3 kg mniej :)
                                                    Myśle ze po kolejnych 3 tygodniach zrobie znowu tydzien przerwy i kolejna seria.
                                                    W ten sposob w 3 mce bym sie uporała z wiekszoscia kilogramów. Ciezko jest
                                                    wracac na DC ale... musze to zrobic wreszcie raz a dobrze. Moim zdaniem tylko 3
                                                    tygodnie niczego nie zalatwia, chudnie sie okolo 6kg z czego 3 wracaja nie
                                                    wiadomo kiedy, nawet jak liczylam kalorie 1000-1200.
                                                    Ja nie jem zupek - tez sa dla mnie ohydne.
                                                    Zjadam tylko:
                                                    1. batonik karmelowy lub toffi
                                                    2. Napój czekoladowy w kartoniku ze słomką
                                                    3. Zamiennie napój kakaowy lub cappucino.
                                                    innych smaków DC nie trawię :)
                                                    Pozdrówka !
                                                  • fafkolec 10 dzień 17.10.09, 10:03
                                                    u mnie dzień 10 brzuch ładnie spadł , wcisnęłam się w portki męża sporo
                                                    chudszego ode mnie :-) moje za szerokie
                                                    a jak u Ciebie??
                                                  • fafkolec 21 dzień 28.10.09, 11:56
                                                    pas 86(minus 6 cm), piersi 108(minus 11cm),biodra 101 (minus 4 cm)
                                                    dziś kończę pierwsza rundę ścisłej
                                                    jutro wskakuje na dwa tygodnie 600 kcal i potem planuje powrót na ścisłą

a jak u Ciebie "Grubasska?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka