Dodaj do ulubionych

Radny Domżalski ponad prawem???

26.08.10, 13:44
Po moim powrocie z obczyzny postanowiłem sobie zobaczyć dzisiaj
rynek. I co zobaczyłem? Na rynku parkuje tuż przed wejściem
głównym do urzędu samochodzik z zaświadczeniem radnego za szybą.
Czyj to samochów? Ano jak się okazuje radnego Zbigniewa
Domżalskiego
.
Czy ja też mogę prezydencie parkować na rynku?
Czy radny zostanie/został ukarany za parkowanie w tym miejscu?
Domżalski - to, że jesteś radnym nie upoważnia Cię do łamania prawa
i parkowania w miejscach niedozwolonych a już szczegolnie na nowym
rynku!! Nie jesteś ponad prawem!! Żądam ukarania radnego
Domżalskiego najwyższym możliwym mandatem!!

Link do zdjęcia:Jak
parkuje radny Domżalski
Obserwuj wątek
    • ksiaze_10 Re: Radny Domżalski ponad prawem??? 26.08.10, 13:58
      Domżalski: zmieniłeś samochód na taki mały czy to taki chwyt
      przedwyborczy?
      • g-48 Re: Radny Domżalski ponad prawem??? 26.08.10, 16:58

Domżalski: zmieniłeś samochód na taki mały czy to taki chwyt
        > przedwyborczy?
        Jak by mial wiekszy z wiekszymi kolkami to by wiechal po schodach do
        swojego pokoju i tyle bys go widzial.
    • rudzianin44 Re: Radny Domżalski ponad prawem??? 26.08.10, 13:59
      Co za bezczelność. Domżalski wszem i wobec gardzi rynkiem, w kółko opowiada, że
      to plac defilad, a ma czelność tam parkować??? WON stamtąd rowerku, jak Ci sie
      plac nie podoba, z dala od niego. Bo jak na razie to defilad nie ma, tylko Ty
      prezentujesz tam swoje autko!
    • czytodobrze Re: Radny Domżalski ponad prawem??? 26.08.10, 14:45
      Najlepiej uciąć mu głowę na tym paradnym placu. A tak nawiasem
      mówiąć książę kogoś mi przypomina, faceta który nie rozstaje się z
      aparatem fotograficznym. prawdziwy dziennikarz obywatelski.
      • czytodobrze Re: Radny Domżalski ponad prawem??? 26.08.10, 15:47
        Oczywiście uroczyste ścięcie powinno sie odbyć w niemniej uroczystym
        dniu otwarcia placu, który od tej chwili przyjmie nazwę: "Nie
        podskakuj". Rzecz jasna chodzi o nieuważne dzieci rozbijajace sobie
        głowy na nowej kostce brukowej.
    • problemator5 Re: Radny Domżalski ponad prawem??? 26.08.10, 15:30
      kiedy stanie kierat i dyby ?
      • zoro333 Brawo Domżalski!!! 26.08.10, 15:35

Idiotyczny pomysł prezydenta o budowie Placu Defilad zmniejszył
        ilość miejsc parkingowych na Frynie o 40-50 stanowisk. A nie ma
        gdzie tu parkować. Pomysł radnego jest słuszny. Ten cały plac nadaje
        się tylko na dup.. parking. Przy okazji nie będą dzieci rozbijać
        głów.
        • kuban47 Re: Brawo Domżalski!!! 26.08.10, 15:49
          Ludzie nie mocie innych problemów w tym mieście ???
          • wiewiorrudzki Re: Brawo Domżalski!!! 26.08.10, 16:02
            Książe chyba musisz pracować jako pełnomocnik w pewnym miejscu bo mosz za dużo
            czasu hehehe może se w golfa pogormy ??
            A tak wogóle to co to za rynek na kerym nie moga se wypić szklonki piwa?
            • ksiaze_10 Re: Brawo Domżalski!!! 26.08.10, 16:18
              Nigdy nie w samorządzie i jako czyjś przydupas! :)

Mam 2 miesiące wolnego!!
            • waple Re: Brawo Domżalski!!! 26.08.10, 17:53
              Piwko bydzie na prawym rogu pod szaketym,nawet Ci postawia na łotwarcie.Ale nikomu niy godej.Piwko z przemytu,ale dobre jak nasze,ino tońsze.Do zobaczenia.
        • ksiaze_10 Re: Brawo Domżalski!!! 26.08.10, 16:28
          Aaa!!! Się radnym miejsca odebrało i teraz kolega Domżalskiego go
          broni.. Zawsze fajniej było jak straż miejska przyblokowała miejsca
          parkingowe żeby PANY sobie mogły spokojnie zaparkować!!

Niech się czuja jak normalni mieszkańcy miasta, w którym nie ma gdzie
          parkować!
          • zbigniewdomzalski Domżalski - prowokacja !!! 27.08.10, 00:50
            ksiaze_10 napisał:
            > Aaa!!! Się radnym miejsca odebrało i teraz kolega Domżalskiego go
            > broni.. Zawsze fajniej było jak straż miejska przyblokowała miejsca parkingowe
            żeby PANY sobie mogły spokojnie zaparkować!!
            > Niech się czuja jak normalni mieszkańcy miasta, w którym nie ma gdzie parkować!

Serdecznie witam Szanowny Książe_10 !

I udało się ! Dziękuję Ci za pomoc.
            Na początku przepraszam Wszystkich, którzy nie pojęli tego co chciałem uzyskać.
            Przepraszam więc raz jeszcze i już się tłumaczę (bo jestem "winny" prowokacji):
            Wyjaśniam, że mogłem zaparkować na tym placu przy ul. Niedurnego, ale
            specjalnie podjechałem pod samo główne wejście. Powiadomiłem też o tym
            "wykroczeniu" Straż Miejską, chcąc otrzymać za to mandat. Poinformowałem również
            Panów z Ochrony z Portierni, że jak przyjedzie Straż Miejska, to proszę by mnie
            wezwali, abym zapłacił. Można to sprawdzić, np. na bilingu z tel. komórkowego.

Rudzianie, którzy chcą załatwiać sprawy w Urzędzie Miejskim muszą
            niejednokrotnie parkować pod MCK-iem, lub na ul. Objazdowej albo Parkowej, a
            miały być parkingi, i to nawet piętrowe, tylko, że jak zwykle skończyło się na
            obietnicach.
            Także mieszkańcy chcąc dojechać na mszę do kościoła będą mieli teraz problem z
            parkowaniem.

Niestety nie udało się bardziej nagłośnić tego, że nie ma gdzie zaparkować w
            centrum 140 tyś. miasta, ponieważ znak zakazu ruchu (a pod nim tabliczka: "wjazd
            tylko za zgodą zarządcy" lub coś w tym rodzaju) stoi niestety na drodze
            wewnętrznej, a nie publicznej, więc to nie jest wykroczenie drogowe, a szkoda.

Chciałem w ten sposób zwrócić uwagę na bezsensowne wykonanie tego placu za 13-14
            mln zł, ponieważ zmniejszył on w sposób zdecydowany ilość miejsc do parkowania w
            Nowym Bytomiu. Gdy radnych przekonywano do modernizacji za około 3 mln zł tego
            placu, to mówiono, że będzie tam parking, taki jak np. przy Auchan obok DTŚ, a u
            góry będą ławeczki, itp. Mamy za to betonowy, szary plac pod ciągłym, od
            niedzieli nadzorem Straży Miejskiej, ponieważ z tego co mi tłumaczono właśnie w
            niedzielę dziecko bardzo poważnie rozbiło głowę i dlatego Strażnik "ma wartę
            przy fontannie" i "opiekuje" się najmłodszymi rudzianami.

Martwi też to, że plac ten nie został jeszcze uroczyście otwarty przez
            Prezydenta Andrzeja Stanię, a Pan Prezydent wczoraj na sesji powiedział, że
            plac ten jest źle wykonany, m.in. są złe spadki. To bardzo niepokoi, ponieważ
            wykonywano te prace pod "nosem" Urzędu.

I jeszcze jedno: pod Urzędem nie blokuje się miejsc dla radnych, tylko, jak
            wiesz Szanowny Książe, blokuje się calusieńki dzień od 2 do 6 miejsc dla osób
            prowadzących kontrole w Urzędzie Miejskim. Wczoraj taśma "pilnowała" pustych
            miejsc przez cały dzień, a mieszkańcy, tak jak radni musieli parkować czasami
            nawet za Hutą Pokój, aby udać się do Urzędu.

No i na końcu chcę podkreślić, że oprócz zwrócenia uwagi "Władzy" na brak miejsc
            do parkowania pod UM, udało się jeszcze jedno - wykazać że urzędnik z pierwszego
            piętra działa.
            Przecież, czy "zwykły" urzędnik wie czyj jest pierwszy lepszy samochód. Na
            karcie parkingowej, którą pobrałem i włożyłem za szybę, nie ma przecież żadnych
            danych, poza pieczątką z nazwiskiem Prezydenta Andrzeja Stani. Więc o co tu
            chodzi ?
            No cóż... ale raz jeszcze dzięki za przysługę, tylko, że chyba złamałeś prawo,
            bo w TV i na fotografiach zasłania się numer rejestracyjny, gdy np. dziennikarze
            chcą to rozpowszechnić. A Ty Szanowny Panie Książe nawet go nie zamazałeś,
            czyżbyś to ty był jednak ponad prawem ?
            Proszę więc, jeśli chcesz zostaw fotkę, ale bez nr rej. Nie wypieram się tego,
            że te auto tam specjalnie zaparkowałem, starałem się to tak zrobić, aby nie
            przeszkadzało ono w tym miejscu pieszym.

Przy okazji również dziękuję za promocję samochodu, są to tanie, dobrze
            wyposażone, fajne auta, które warto kupić.

Pozdrawiam,
            Zbigniew Domżalski.
            • rudawi Re: Domżalski - prowokacja !!! 27.08.10, 09:40
              Tak się zastanawiam po co panowie jesteście radnymi skoro teraz po fakcie
              krytykujecie sami to co zostało przegłosowane przez was. Nawet jeżeli ktoś jest
              przeciwny megalomani prezydenta to nie zwalnia go to z odpowiedzialności. Trzeba
              było wcześniej przedstawiać argumenty, przekonywać, walczyć. Może brakło
              determinacji albo układ był nie taki.
              Panie Domżalski gdzie w takim razie te obiecane przez pana ścieżki rowerowe bo
              to pan był ich orędownikiem. Pamiętam jak z hukiem otwierał pan trasę Orzegów -
              Halemba. Co z tego zostało? Oprócz kilku wypłowiałych znaków nie wiele. Nawet
              zamknięto wiadukt w Chebziu. Budujecie czwarty basen a nie mamy w mieście ani
              jednej tartanowej bieżni. Nie potraficie załatwić problemu zasranych osiedlowych
              trawników, dziur w jezdniach i wielu innych prostych spraw a to jest dla
              mieszkańców ważne. Najgorsze jednak jest to, że doskonale zdajecie sobie z tego
              sprawę ale wrażenie jest jedno: JAKOŚ PRZETRWAĆ. Taka demonstracja jaką pan
              przedstawił jest w takim razie o rok spóźniona.
              Nikt z batem nie zmuszał was do kandydowania na radnych. Nie róbcie z siebie
              męczenników. Jeżeli przekonaliście do siebie wyborców to stańcie wreszcie na
              wysokości zadania albo odejdźcie.
              • donpedro145 Re: Domżalski - prowokacja !!! 27.08.10, 09:52
                Zgadzam się z tobą rudawi,tramwajowy Zbycho to populista i
                demagog.Obiecywał stadiony i ścieżki rowerowe,a mamy wielkie g...o.
                Zamiast wywiązać się z obietnic zaczął uciekac z tonącego okrętu.Mam
                nadzieje,że jego szalupa nie dopłynie daleko.
            • norbilubi Nie pieprz Zbyszek 27.08.10, 11:33
              Zbyszku, nie opowiadaj teraz bajek.
              Swiat według Zbyszka wygląda tak:
              Złapali Cię pijanego? Powiedz, że robiłeś prowokację, bo chciałeś
              sprawdzić czy alkomaty dobrze działają!
              Jechałeś bez biletu? Powiedz, że chciałeś sprawdzić czy kontrole w
              KZK dobrze chodza!
              Co za bzdura! po prostu masz gdzies prawo, ktore stanowisz! Masz
              gdzies ludzi, ktorzy prawo musza szanowac! Dosc swietych krow!
              Tlumaczzsz sie jak przylapane dziecko...
              • zoro333 norbilubi deb... 27.08.10, 12:01

Jakie łamane prawo? chyba przez prezydenta. Zabetonować plac,
                zlikwidować miejsca parkingowe, to trzeba być takim jak norbilubi.
                Ten Plac Defilad nadaje się tylko jako jeden d…pny parking, może z
                myjnią w środku. I jakie tu łamanie prawa? Połowa samochodów
                stojących na Frynie stoi w miejscach niedozwolonych, bo gdzie mają
                ludzie auta postawić.
                Poza tym rozumiem, że prezydent powinien podziękować Domżalskiemu za
                inicjatywę i dodatkowy wpływ do kasy /mandat/. Tylko czy strażnicy
                wykonali swoje obowiązki?
                A co do DTŚ. Tak, Miasto było tylko przekaźnikiem. Nie miało wpływu
                na inwestora, przetarg ale na koncie Miasta przez długi czas leżały
                pieniądze, którymi prezydent obracał.
                I tak samo chce dzisiaj zrobić ze spalarnią. Przecież jemu nie
                spalarnia w głowie tylko ta kasa.
            • ksiaze_10 Re: Domżalski - prowokacja !!! 30.08.10, 17:24
              No i wyszedłem na debila. Jak mogłem nie wpaść na to, że to prowokacja. Panie Zbigniewie, najjaśniejsza przyszłosci nasza gwiazdo prowokacji: jak Pan będzie srał za przeproszeniem do fontanny to już teraz się zorientuję!!!

Pisał Pan o billingu - to ja go chętnie sprawdzę, proszę o podanie Pana numeru telefonu, sieci i hasła abonenckiego - już widzę jak Pan podaje.

Pisałem o blokowaniu miejsc dla radnych kiedyś, przed wejściem głównym gdy był stary plac. Nie mieliście wtedy blokowanych przez straż miejską miejsc w dniach posiedzeń rady miasta???? Teraz ze względu na pracę w większości poza granicami Polski nie wiem jak wygląda blokowanie pod wasze szanowne tyłki. Kiedyś było!

Nie napisałem, że na kartce było "Zbigniew Domżalski"!! Proszę czytać ze zrozumieniem. Jeśli podobnie Pan czyta uchwały, które Pan popiera i głosuje "za" żeby tydzień, miesiąc lub rok po ich głosowaniu (jak koledzy na forum piszą) być "przeciw" to się nie dziwię... Może przewodniczący powinien dla pana ogłaszać jakieś przerwy dla lepszego zrozumienia?

To, że to Pana samochód podsłuchałem od strażników główkujących co z Panem zrobić :D

Ok, wymaże nr rej. w najbliższym czasie (nomen omen nie każdy może taki mieć...), przypominam też, że jest Pan osobą publiczną. Nie widziałem w telewizji żeby zasłaniano numery samochodów posłów czy ministrów (nawet prywatnych). Spowiada się Pan ze swoich zarobków w oświadczeniu majątkowym a wstydzi numeru rejestracyjnego?
    • 1student2 Re: Radny Domżalski ponad prawem??? 27.08.10, 12:53
      ksiaze_10 napisał:
      Czy ja też mogę prezydencie parkować na rynku?
      >
      Tak książe możesz stać to jest droga wewnętrzna nie dostaniesz mandatu
      • wiewiorrudzki Re: Radny Domżalski ponad prawem??? 28.08.10, 08:07
        Jo tyż Ci pozwolom ;-)
        • norbilubi Re: Radny Domżalski ponad prawem??? 30.08.10, 13:06
          Ja też, w końcu będeziesz stał koło barana...
          • zoro333 norbilubi deb 30.08.10, 15:59

Lepiej obok barana niż obok świni, na dodatek kablującej. Folwark
            zwierzęcy może czytałeś?
            Czas na wygnanie świń nadszedł.
            • wiewiorrudzki Re: norbilubi deb 01.09.10, 05:57
              Ciekawe spostrzeżenie ;-)
    • wiewiorrudzki Re: Radny Domżalski ponad prawem??? 01.09.10, 14:40
      W kablowej TV Sfera oraz na www.sferatv.pl dzisiaj o godz. 14.50 będzie
      emitowana retransmisja z debaty nt. spalarni w Rudzie Śląskiej. Powtórki jutro,
      2.09.2010 o godz. 18.45, 22.05 i 1.05.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka