Dodaj do ulubionych

Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświaty

17.03.11, 14:19
mzopo.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2124:informacja-dla-dyrektorow-i-pracownikow-rudzkiej-owiaty&catid=47:aktualnopci&Itemid=58
Nurtuje mnie pytanie - Pani Prezydent chce tylko rozmawiać z nauczycielami naszych rudzkich placówek, którzy, wiem z doświadczenia i tak nie zmienią swojego "olewackiego" nastawienia, a co pracownikami administracji i obsługi??
Wszyscy obawiają się o swoją pracę, po połączeniu szkół w zespoły, a Pani Prezydent pracowników a/o traktuje jak powietrze.
Dlaczego na w/w spotkanie są tylko zaproszeni nauczyciele?
Obserwuj wątek
    • misia_bella2 Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 17.03.11, 15:46
      Wypraszam sobie. Pracuję w rudzkiej oświacie od 20 lat. Zawsze staram się swoją pracę wykonywać rzetelni i niejedną godzinę , za którą mi nikt nie zapłacił poświęciłam dzieciom.
      Zapewniam Cię ,że nigdy nie miałam do swojej pracy,takiego nastawienia, jak Ty go nazwałeś.

A może Ty jesteś nauczycielem z " olewackim nastawieniem", co ??
      A skąd wiesz, że Pani Prezydent nie spotka się też z pracownikami administracji i obsługi???
      • robertdebruss Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 17.03.11, 19:52
        Pewnie się spotka z a/o jak znajdzie czas oni nie są tacy ważni, to pewnie ludzie drugiej kategorii więc po co się spieszyć niech czekają. Taki niestety czasami szacunek mają do takich ludzi którzy już patrzą z góry i myślą, że nikt ich nie zwali ze zydla. Nic bardziej błędnego. A wszyscy wokoło patrzą.
        • skalar2011 Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 19.03.11, 17:02
          A po co ma czas tracić na szaraczków którzy i tak nie mają nic do powiedzenia przecież wybory już były i zagłosowali.
          • robertdebruss Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 20.03.11, 11:48
            Tak, tak, Skalar wypowiedz całkiem na miejscu. Tylko czemu szlachcianka nie weźmie sobie tego do serca, przecież powinna, bo ją życie też doświadczyło. Kiedy sama dostała kopa z roboty. No, ale tu jak zwykle przypomina się hasło, wybierzcie mnie a będzie lepiej. Tak lepiej tylko nie dodano, że lepiej to będzie mnie i moim poplecznikom a reszta? reszta to hasie, szkło i bele co.
            • skalar2011 Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 20.03.11, 13:00
              Zgadzam sie z toba calkowicie ale niech nie zapominaja ze będą kolejne wybory i wyborcy ich rozliczą oj rozliczą.
              • 1sally Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 20.03.11, 13:20
                skalar i robertcoś tam:) nierozłączni, tacy zgodni, jednomyślni. Przypadek i zbieg okoliczności :) oczywiście
                • skalar2011 Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 20.03.11, 14:21
                  Sally to naprawdę poważne schorzenie ta twoja paranoja każdym kolejnym postem potwierdzasz moje przypuszczenia że z tobą coraz gorzej , uwierz mi teraz naprawdę są na to skuteczne leki.
                • robertdebruss Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 20.03.11, 16:22
                  A tobie co do tego, idź się lepiej torbo porzykać do twojej kapliczki przy wielkim placu po prawej stronie na przeciw kościoła na pierwszy sztok. Bydzie mi ty snuła domysły. Spadaj glizdo !!!!!
            • taboko Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 20.03.11, 17:32
              dobrze ,że te stołeczki nie są dożywotnie ....a potem może i tych co dziś gardzą innymi ludźmi też ktoś tak potraktuje ....z góry....byle jak....itp
      • taboko Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 20.03.11, 17:29
        bo p prezydent wyraźnie napisała spotkanie z nauczycielami.....a ludzi powinno się podobno szanowac niezależnie od wykształcenia .......każdy człowiek słowa godzien p. prezydent tylko głosy roboli w zdobyciu stołka nie przeszkadzały jak zwykle ...przykre ale prawdziwe misiu nie wszystkich nauczycieli można wrzucic do 1 worka ,ale niestety przeważająca większośc po zdobyciu awansu olewa totalnie to co robi wielki szacunek dla prawdziwej kadry która solidnie pracuje ale to są jednostki ginące w tłumie
        • marynik Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 20.03.11, 18:27
          taboko napisała:

> bo p prezydent wyraźnie napisała spotkanie z nauczycielami.....

no było z dyrektorami to czas na nauczycieli, jesli dyrektorzy obawiali się o swoje stołeczki, (gdyby powołano zespoły) to teraz kiedy pomysł "upadł" to nauczyciele chcą wiedzieć, co ich czeka, gdy w szkołach pojawi się mniej dzieci i nie starczy godzin dla każdego. Chcieliby równeiż wiedzieć, jakie szkoły "pójdą pod młotek", od kiedy nastąpi jakaś likwidacja, bo o tym tez się mówi na zasadzie "jedna baba drugiej babie", jak na razie to 'w kuluarach" się o tym mówi (wladza, dyrektorzy, radni też coś niecoś wiedzą) tylko ci najbardziej zainteresowani, których to może dotknąć, nie wiedzą nic i siedzą jak na "tykającej bombie". I tu apel do tych, którzy wybiorą się na spotkanie z Panią Prezydent - należy pytać , pytać i jeszcze raz pytać, wcześniej można wysłać pytania (jeśli nie każdy ma odwagę pytać na sali). Wszyscy bowiem pamiętamy hasło a i wpis tu na formu Pani Prezydent - "NIEPRAWDĄ JEST, ŻE BĘDĘ ZWALNIAĆ PRACOWNIKÓW OŚWIATY.
          Można zredukować etaty, np. podziękować emerytom kurczowo "trzymajacym się tablicy od lat", można podziękować tym, co "zapomnieli", że już dawno przekroczyli granice wieku emerytalnego i czas przejśc na garnek ZUS-u (bo z niektórych to już wielkiego pożytku nie ma- wypalili się i fizycznie i intelektualno-psychicznie).

> a ludzi powinno się podobno szanowac niezależnie od wykształcenia .......każdy człowiek słowa godzien p. prezydent tylko głosy roboli w zdobyciu stołka nie przeszkadzały jak
          > zwykle ...

Z tym się całkowicei zgadzam ale w przypadku pracowników obsługi i administarcji zamieszczono kiedyś na stronie mzopo tzw standardy zatrudnienia _projekt Pani Prezydent, jeśli nie wszedł w życie (a z tego co wiem - to nie) to znaczy, że wszystko pozostaje bez zmian. I tu Pani prezydent powinna jednak "czuwac" nad dyrektorami szkół, aby nie robili sobie ze szkoły "prywatnego folwarku" nie straszyli ludzi zwolnieniami, nie zwalniali na "włąsna rękę" i według "widzi mi się", aby pokazac "oszczędności w szkole. Zwolnienie sprzątaczki - to gó...ane oszczędności ale bardzo wielkie zmartwienie dla pracownika.(to uczucie Pani prezydent zna osobiście).
          Dzisiejszy list Biskupów czytany w kościołach miał dobre przesłanie i aple do władz samorządowych i radnych "Zmakając szkoły nie mozna przedkładać za wszelką cenę czynnika ekonomicznego nad czynnik ludzki" - nie za wszelką cenę!!!

>nie wszystkich nauczycieli można wrzucic do 1 worka ,ale niestety przeważająca większośc po zdobyciu awansu olewa totalnie to co robi wielki szacunek dla prawdziwej kadry która solidnie pracuje ale t o są jednostki ginące w tłumie

I to też jest czysta prawda.
          • donpedro145 Re: marynik 20.03.11, 18:46
            Szanowna pani marynik mam nadzieje,że jeżeli będą redukcje etatów w oświacie,to pani jako pierwsza wstąpi w szeregi bezrobotnych.Przed wyborami głosiła pani peany na cześc swojej idolki,a teraz strach utraty pracy zagląda pani w oczy.Miało być tak pięknie,żadnych zwolnień,fachowcy tylko z Rudy Śląskiej,przerwanie budowy Oti,stop nepotyzmowi,a jest zupełnie inaczej.Głośno mówię Tak dla Odnowy.
            • marynik Re: marynik 20.03.11, 19:48
              donpedro145 napisał:

> Szanowna pani marynik mam nadzieje,że jeżeli będą redukcje etatów w oświacie,to
              > pani jako pierwsza wstąpi w szeregi bezrobotnych.

Musze Pana zmartwić - nie o sobie tu piszę, mnie to nie dotyczy, wyrażam tylko swoja opinię na tamt tego co słyszę, czytam i widzę.

> Przed wyborami głosiła pani peany na cześc swojej idolki,

Tu też musze pana zmartwić, bo pani Prezydent nie jest żadna dla mnie idolką, nigdy żadnych peanów nei wygłaszałam na Jej temat, bo jej osobiście nigdy nie poznałam. Wyrażałąm też tylko swoją opinię na temat zmiany władzy, co się dokonało, a teraz tej włądzy patrzę na 'ręce", na jej poczynania i w dalszym ciągu bedę pisac jeśłi mi się coś nie spodoba , ale równeiz pochwalę sukcesy, choby te, o których przeczytałam, że udało się częściowo spłacić wierzycieli czy inne.
              Mia
              > Miało być tak pięknie,żadnych zwolnień,fachowcy tylko z Rudy Śląskiej,przerwanie b
              > udowy Oti,stop nepotyzmowi,a jest zupełnie inaczej.Głośno mówię Tak dla Odnowy.

I temu sie przyglądam i tez nie pochwalam "fachowców" spoza Rudy, nie pochwalam " desantu" pracowników MOPS-u do urzędu i to bez konkursów jak i do innych podległych instytucji, nie pochwalm zwolnień żadnych, ale jeśli zaszła koniecznosć "dołożenia" pracy urzędnikom (ma pracować 8 godzin) a co za tym idzie zwolnienia niektórych - to nazywam to racjonalizacją zatrudnienia.

« idol -osoba będąca obiektem czyjegoś szczególnego podziwu, graniczącego z kultem»

może kiedyś będę mogła" podziwiac "poczynanai władzy, ale na pewno mój podziw nie będzie graniczył z kultem. Tak więc nie wciskaj mi tu kitu
    • fast-kajfasz Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 20.03.11, 16:30
      A cóż w tym zdrożnego. Przynajmniej rozmawia z ludźmi. POwska sfora tego nie potrafi, przykład z góry(Tusk).
    • taboko Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 20.03.11, 17:21
      a kiedy liczono się z pracownikami a/o zawsze to tylko zwykłe robole odkąd pamiętam nigdy????
    • g-48 Re: jakosik tu niy widza na tym watku... 20.03.11, 21:52
      ....oswiatowca zoroka?!Moze z nim spotkala sie ekstra w jakic piwniczce po ciymku?
    • miglanc_pl Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 22.03.11, 15:27
      Przeczytawszy te wszystkie posty ,stwierdzam jednoznacznie poziom oświaty(czytaj kultury) od pradziejów w naszym miasteczku był i jest poniżej notowań - Palikota w sondażach CBOS i TNS-OBOP.Dajcie spokój tym pyskuwką ,ciekawe czym jutro P.P.R.Śl.uraczy naszych belfrów.Co zamknie? kogo zredukuje ?a kogo od niechcenia ! na bruk wywali ?.I tak na tym tylko dzieci ucierpią !.
      • taboko Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 23.03.11, 19:33
        ciekawe co jutro za wodolejstwo pani Prezydent zafunduje ciału pedagogicznemu Rudy Śląskiej nie sądzę aby była to debata konstruktywna
        Umysł jest jak spadochron. Nie działa gdy nie jest otwarty...
        zobaczymy dajcie cynk jak było
      • taboko Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 24.03.11, 18:50
        miglanc_pl napisał:

> Przeczytawszy te wszystkie posty ,stwierdzam jednoznacznie poziom oświaty(czyta
        > j kultury) od pradziejów w naszym miasteczku był i jest poniżej notowań - Palik
        > ota w sondażach CBOS i TNS-OBOP.Dajcie spokój tym pyskuwką ,ciekawe czym jutro
        > P.P.R.Śl.uraczy naszych belfrów.Co zamknie? kogo zredukuje ?a kogo od niechceni
        > a ! na bruk wywali ?.I tak na tym tylko dzieci ucierpią !.
        no i jakie wrażenia po spotkaniu z p. prezydent Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.
        • pancio.net Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 24.03.11, 21:05
          a było pójść samemu i popytać... nie trwałbyś w niewiedzy (głupocie?) :-)
    • erudzianka Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 31.03.11, 18:03
      rOZUMIĘ, ŻE OŚWIACIE JUŻ WSZYSTKO GRA, JEST PIĘKNIE I NIE MA PROBLEMÓW TAK?
      • zajec_pagadi Re: Spotkanie Pani Prezydent z pracownikami oświa 31.03.11, 18:11
        Tak oświatę dostał już ten kto na nią zasłużył. I o to w tej całej zabawie chodziło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka