rower444
03.04.11, 10:08
Czytając wiadomość o kolejnych osobach pozbawionych pracy nieco mnie zatkało ale znając tą panią wcale się nie dziwie, ta pani ma takie wybitne rozwinięte cechy charakteru. Nie spotkałem jeszcze takiego drugiego człowieka, powtarzam nie spotkałem takiego drugiego człowieka który by promieniał takim szczęściem w momencie kiedy krzywdzi drugiego. Patrząc na te 4 miesiące wyczynów to tylko widzę skasowane placówki, ludzi wyrzuconych z pracy a kolejnym podkłada się nogi żeby sami odeszli. Ciekawe że nie można było chociaż części zapewnić pracę gdzie indziej lub zrobić to w bardziej łagodnym wydaniu (mam na myśli matki samotne z dziećmi) ale po co, skoro sens tego jest mniej więcej taki "Mnie trzeba się bać bo ja tu panuje, mam swoich wiernych wasali a oni z każdym zrobią porządek kogo tylko mój boski paluszek pokaże"
Tym wspaniałym i genialnym społecznym posunięciem mamy większy tłok w PUP a jednocześnie super firma MOPS ma świeży dopływ klienteli czyli mają komu wypłacać zasiłki, może nawet trzeba będzie zwiększyć budżet tej zacnej placówki. Kto wie czy nie będzie konieczne powołanie 3 wicedyrektora, znowu by można jakiegoś kolesia posadzić i dołożyć mu sekretarkę z dzbankiem do parzenia kawusi, zawsze można wcisnąć jakiś kit o rozszerzaniu horyzontów socjalnych i planowaniu pozytywnej perspektywy przyszłości miasta.
Jeśli to ma być odnowa w postaci rosnącego bezrobocia to za niedługo stracimy sporo młodych fachowców bo pójdą za pracą i do Rudy nie wrócą. Dobra taka przyszłość, no nie. Widać władza stawia na młodych fachowców ale na dystans i w nieokreślonej przyszłości.
A pamiętam hasła tej pani "będę się opierała na fachowcach z Rudy Śląskiej" no i jak się oparła to ich wyparła a fachowcy grzecznie ustąpili, nie wypada kłócić się ze starszą panią.
Albo było też takie hasełko wiele razy powtarzane "dementuje pogłoski że będę zwalniała" to wszyscy pamiętają oprócz jednej starszej pani, widać pamięć coś zawodna.
Do napisania tego przyczyniło się dziecko, byłem świadkiem jak dziecko zapytało "Mamo a czy ta pani może spowodować że nas eksmitują z mieszkania" powiem szczerze że mnie ścięło, to daje do myślenia.
A może by tak przy następnej turze dawać od razu do ręki :
1. - zwolnienie
2. - eksmisje na bruk
3. - rowerek - pomaga przy przemieszczaniu się po śmietnikach