15.04.11, 12:05

www.rudaslaska.pl/ruda-slaska/aktualnosci/2011/04/15/uroczysta-sesja-rady-miasta-w-pierwsza-rocznice-katastrofy-smolenskiej/
Upamiętnienie tragedii Smoleńskiej w R.Śl. to ciekawa inicjatywa. Pytanie jednak czy posiedzenie RM jest odpowiednim miejscem i czemu ma to służyć? TV, prasa podają informacje na bieżąco, okolicznościowych art., filmów, programów TV mnóstwo więc po co np. prezentacja w czasie sesji? Czyżby radni nie wiedzieli kto w tej tragedii zginął?
Może jednak uczczenie w R.Śl. powinno mieć charakter masowy? Msza od mieszkańców?
Nie dość w ostatnich dniach emocji?
Maciej Łopiński / szef gabinetu prezydenta Lecha Kaczyńskiego/ to ciekawy gość na sesję i mam nadzieję, że jego wystąpienie będzie rzeczowe, spokojne i bez fanatycznych oskarżeń.
Tylko jak przewodniczący RM chce zatkać usta innym „specjalistom” od tragedii Smoleńskiej siedzących w ławach radnych?
Czyżby znowu Polska miała usłyszeć kolejną sensację?
Obserwuj wątek
    • aktyntasza Re: Sesja RM 19.04.11, 18:39
      Czy monopol taksówkowy w Rudzie śląskiej istnieje nadal bo taksówki nadal są bardzo drogie ! a miało być taniej !!!
    • g-48 Re: Sesja RM 19.04.11, 19:06
      Synek jak cie szczypi cosik w zadku to musisz wlyzc do wanny i d..a wymyc a niy tu na forum
      swoje watpliwe sensacyjki wypisywac. A pamietej 140 letni goroliku ze za Katyn tyz 50 lot Niemcy byli obwiniani.
      • hynio59 Re: Sesja RM 19.04.11, 19:42
        Ty jak nie obrazisz gorola to jesteś chory? A kim ty jesteś? Hanysikiem 140 letnim? Czy bastardem?
        • g-48 Re: Sesja RM 19.04.11, 20:38
          Ty jak nie obrazisz gorola to jesteś chory?
          Ty tysz chcesz paszport Slonski?
          Moje papiory do 5pokolonia mozesz dostac w magistracie .Dalyj mi sie nie chcialo szukac bo byly pisane w staroniemieckim pismie a trocha zech tego szarpnal ale ciyrpliwosci wiyncyj zech niy miol.
          A tak powiedziec po sprawiedliwosci to za moich czasow na zoloty sie szlo w laciach a ci z wulca lodwagi niy mieli startowac do slonskich dzolchow bo sztachety w plotach byly trocha luzne.
          • hynio59 Re: Sesja RM 19.04.11, 21:25
            I już mam pokłony walić o zol!? Czy może poczekać, aż cię koronują von bastard.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka