waple
23.05.11, 16:50
W pałacyku na Halembie, po zdjęciu, tak mi się wydaje, ma być jakiś instytut Kańskiego.Zadałem pytanie o tą osobę na forum rudaslaska, kto to jest, jakie zasługi dla miasta i cisza.Nie bolało by tak, ale pytałem kilka osób i to wykształconych o jego zasługi dla miasta, ale nie znają.Dziwi bardziej,że mieszkańcy , czyli Rudzianie wydają na remont miliony a wynajęte to ma być za friko.Spółdzielnia chciała to sprzedać, na cele zdrowotne, ale spółdzielcy postanowili to przekazać miastu a miasto po wyremontowaniu,udostępnić młodzieży na kulturę i co? Po pierwsze jest to niezgodne z przekazaniem, podrugie niby bieda w mieście aż piszczy a rozdaje się znowu miliony? Było bagno, ale w takim wypadku jeszcze w większe bagno wchodzimy. Nie ma finansów na nic a tu proszę, tak się traktuje naszą młodzież? To woła o pomstę do nieba! Miały tam mieć miejsce, zespoły, kółka zainteresowań, pograć w szachy czy skata a tu masz? Nawet nikt nie raczy przedstawić tej osoby, gdzie mieszkała, jej zasług. ODnowa? Pozdrawiam.