zoro333
30.09.11, 10:47
Każdemu odbija przynajmniej raz w życiu. Okazuje się, że OdNowa nie jest wolna od tej reguły. OdNowa a może tylko tym radnym, choć przewodniczących Rad Społecznych powołuje sama P. Prezydent. Jeżeli zostaje tam radny z buzią aniołka, który przez ostatnie 7 lat nic innego nie robił jak tylko wykańczał swoich wyimaginowanych przeciwników. To co jest grane???
Patrząc na listy nowych członków /całkowicie bezpłatna funkcja/ to trudno nie oprzeć się wrażeniu, ze radni już zupełnie zapomnieli od czego tam są i myślą, że są największymi specami od wszystkiego. Pozbyli się wielu działaczy, którzy w tych Radach od lat coś robili. Sami pchają się , choć jak wiadomo, później nie mają czasu nawet na chodzenie na posiedzenia a nie mówiąc już nic o codziennym zainteresowaniu palcówką. Jak tak chcą niech tak dalej robią.
Ja mam nadzieję, ze to jednorazowa wpadka, choć dla wiele osób skrzywdzonych to bardzo bolesna nauczka. Ci dotychczas stojący z boku, im tego nie zapomną.
A tak już nawiasem, zawsze uważałem, że w takich radach powinni być ludzie związani bezpośrednio z danym SP ZOZ a także ludzie biznesu, którzy mogą takiej placówce pomóc. Taka mieszanka byłaby najlepsza. Tym tłukom z Rady wydaje się, ze bez w Mieście już nic się nie dzieje.