Dodaj do ulubionych

każdemu odbija ???

30.09.11, 10:47

Każdemu odbija przynajmniej raz w życiu. Okazuje się, że OdNowa nie jest wolna od tej reguły. OdNowa a może tylko tym radnym, choć przewodniczących Rad Społecznych powołuje sama P. Prezydent. Jeżeli zostaje tam radny z buzią aniołka, który przez ostatnie 7 lat nic innego nie robił jak tylko wykańczał swoich wyimaginowanych przeciwników. To co jest grane???
Patrząc na listy nowych członków /całkowicie bezpłatna funkcja/ to trudno nie oprzeć się wrażeniu, ze radni już zupełnie zapomnieli od czego tam są i myślą, że są największymi specami od wszystkiego. Pozbyli się wielu działaczy, którzy w tych Radach od lat coś robili. Sami pchają się , choć jak wiadomo, później nie mają czasu nawet na chodzenie na posiedzenia a nie mówiąc już nic o codziennym zainteresowaniu palcówką. Jak tak chcą niech tak dalej robią.
Ja mam nadzieję, ze to jednorazowa wpadka, choć dla wiele osób skrzywdzonych to bardzo bolesna nauczka. Ci dotychczas stojący z boku, im tego nie zapomną.
A tak już nawiasem, zawsze uważałem, że w takich radach powinni być ludzie związani bezpośrednio z danym SP ZOZ a także ludzie biznesu, którzy mogą takiej placówce pomóc. Taka mieszanka byłaby najlepsza. Tym tłukom z Rady wydaje się, ze bez w Mieście już nic się nie dzieje.
Obserwuj wątek
    • g-48 Re: Drogi sroczku 333milimetrowy. 30.09.11, 15:04
      Twoje gledzenie na forum jest coraz glupsze.
      Wybrali radnych jakich sobie ty zyczyles przed wyborami to teraz kochanienki pysk w kubel bo sie osmieszssz
    • rudzian2 Re: Józio Burczymucha 30.09.11, 16:56
      Przed chwilą nasz zacny Józio mi to sprzątnął :

O większego trudno zucha,
      Jak był Józek Burczymucha...
      — Ja nikogo się nie boję!
      Choćby niedźwiedź... to dostoję!
      Wilki?... Ja ich całą zgraję
      Pozabijam i pokraję!
      Te hieny, te lamparty
      To są dla mnie czyste żarty!
      A pantery i tygrysy
      Na sztyk wezmę u swej spisy!
      Lew!... Cóż lew jest?! — Kociak duży!
      Naczytałem się podróży!
      I znam tego jegomości,
      Co zły tylko, kiedy pości.
      Szakal, wilk?... Straszna nowina!
      To jest tylko większa psina!...
      (Brysia mijam zaś z daleka,
      Bo nie lubię, gdy kto szczeka!)
      Komu zechcę, to dam radę!
      Zaraz na ocean jadę
      I nie będę Józkiem chyba,
      Jak nie chwycę wieloryba! —

I tak przez dzień boży cały
      Zuch nasz trąbi swe pochwały.

Aż raz usnął gdzieś na sianie...
      Wtem się budzi niespodzianie.
      Patrzy, a tu jakieś zwierzę
      Do śniadania mu się bierze.
      Jak nie zerwie się na nogi,
      Jak nie wrzaśnie z wielkiej trwogi! —
      Pędzi jakby chart ze smyczy...
      — Tygrys, tato! Tygrys! — krzyczy.
      — Tygrys?... — ojciec się zapyta.
      — Ach, lew może!... Miał kopyta
      Straszne! Trzy czy cztery nogi,
      Paszczę taką! Przy tym rogi...
      — Gdzież to było?
      — Tam na sianie.
      Właśnie porwał mi śniadanie...

Idzie ojciec, służba cała,
      Patrzą... a tu myszka mała,
      Polna myszka siedzi sobie
      I ząbkami serek skrobie!...
      • jozefosmenda Re: Józio Burczymucha 30.09.11, 18:37
        Ależ Rudzian(może Pudzian?) to nie ja tylko admin!
        Ja jak najbardziej jestem za dziurą w miechu Gregora!
        • g-48 Re: Józio 02.10.11, 10:08
          Ależ Rudzian(może Pudzian?) to nie ja tylko admin!
          > Ja jak najbardziej jestem za dziurą w miechu Gregora!
          Miechy ci moze jeszcze wisza ale bez zawartosci.
      • g-48 Re: Józio Burczymucha 01.10.11, 13:59
        Przed chwilą nasz zacny Józio mi to sprzątnął :
        No widze ze i Hepik dostaje tantiemy od Jozka.
        Mnie tez wycieli.
    • skalar2011 Re: każdemu odbija ??? 30.09.11, 20:19
      oDNOwie odbiło już w momencie gdy chciała się dostać na stołki, by doić kasę miejską , a na tronie usadziła mściwie panującą.Piszesz o wykańczaniu przeciwników, przecież najmniejsza z małych jest w tym mistrzem i pod jej skrzydłami inni się dokształcą.Nieważne jak będzie z naszym miastem ,grunt że oni sobie kabzy nabiją ......już dotarło?
      • volwer Re: każdemu odbija ??? 30.09.11, 21:16
        niestety takie rady społeczne potrafią zupełnie sparalizować działalnośc zakładu opieki społecznej..pamietam to ze szpitala..kiedy tam była rada społeczna..i zawsze radni znali sie najlepiej..póki szpital pod ich komendą nie narobił milionowych długów..potem znowu znali sie najlepiej..i ni epotrafili na czas podjąc uchwał --żeby szpital zmieniony w spólke mógł normalnie działac..budynki szpital spólka dostał prawie po 2 latach..
        ale to tak zawsze jest...jak komus się wydaje,że wie..
        • sukiero Re: każdemu odbija ??? 02.10.11, 01:11
          A najwięcej wiedzą związki......
          • skalar2011 Re: każdemu odbija ??? 02.10.11, 08:48
            bombon zapomniałeś że zakład pracy tworzą ludzie i to oni wypracowują zyski swoją pracą,ale ty jesteś taki przemądrzały jak wszyscy pseudofachowcy z oDNOwy i jeszcze nasączony wazeliną.Ale jak się siedzi na dobrze opłacanym stołku,to się nie zauważa realiów.
    • zich-erka Re: każdemu odbija ??? 02.10.11, 10:36
      który z radnych ma buzie aniołka? szukam męża, a oni maja dobre zarobki:)
      • zoro333 Re: każdemu odbija ??? 02.10.11, 16:04
        Ten akurat jest żonaty i na dodatek jest nawiedzonym katolikiem /fan Rydzyka/, więc raczej nic z tych rzeczy.
        • skalar2011 Re: każdemu odbija ??? 02.10.11, 18:02
          nie nazywaj go katolikiem ,no chyba że,, nawiedzonym fanem Rydzyka,, bo przecież swoim postępowaniem godzi w wartości wyznawane przez prawdziwych katolików.Wielu się dało nabrać na ten ,,święty uśmiech aniołka,, .....-diobołka który dla własnych korzyści zrobi wszystko.
          Ale słyszałem że najmroczniejsza mu nowy ośrodek ma wybudować, może dlatego zapowiada że przyszły rok będzie jeszcze chudszy
          • zajec_pagadi Re: każdemu odbija ??? 03.10.11, 16:27
            Zorok! Piszesz, że:" każdemu odbija przynajmniej raz w życiu, oDNOwa nie jest wolna od tej reguły"... i dalej"mam nadzieję, że to jednorazowa wpadka". Dobre zorok. Powiem więcej, to jest bardzo dobre! Jest mi znany osobiście przypadek towarzyszy z bardzo popularnej w naszym powiecie organizacji, którym już odbija kilkanaście miesięcy. Jeżeli powywalali z rad społecznych to nie dlatego, że jest to praca społeczna, tylko dlatego, że zaświtał im pomysł, że w ramach oszczędności rady te będą- za swoją ciężką "harówkę" oczywiście- otrzymywały diety. A wtedy kasa nie może trafiać do przypadkowych jednostek, tylko do zasłużonych towarzyszy. Stwierdzasz też, że:" tym tłukom z Rady wydaje się, że bez nich w mieście już nic sie nie dzieje". Pamiętaj, że motorem napędowym jest wyblakła z przeczyszczonych, a reszcie się tylko "wydaje". Sztaudynger na taką okoliczność powiadał:" memento mori między osłami, brzmi: salami".
            • zajec_pagadi Re: każdemu odbija ??? 03.10.11, 16:41
              Zicherko! Pytasz, który z radnych ma buźkę aniołka. Zgodnie z prawdą muszę przyznać, że wszyscy. Ale jestem przekonany, że nie szukasz tylko atrakcyjnej powierzchowności. Polecam tedy Zbyńka Konowalskiego, który do buźki aniołka może dodać wybitne walory umysłu, znakomite wykształcenie ekonoma, ogładę towarzyską, cechy przywódcze, wysportowaną sylwetkę, niezwykłe poczucie humoru, prostolinijność, zmysł organizacyjny, ogromną ambicję, mrówczą pracowitość, duże zdolności mediacyjne i negocjacyjne, a też potrafi wyczuć interes z odległości mili morskiej. Ma tylko jedną wadę. Bardzo często rozmija się z prawdą. Ale na miłość boską, któż z nas jest bez wad.
              • volwer Re: każdemu odbija ??? 03.10.11, 19:56
                prawie zawsze Zbynio rozmija sie z prawda..tylko on tego nie czuje..bo juz dawno zapomniał co to jest prawda...i przyzwoitosc.
                Pamietam jak AS leżał u nas na chirurgii..po słynnym połknieciu wykałaczki..Zbynio jak przychodził go odwiedzać z tym swoim kundlowato -uniżonym wyrazem twarzy..jak nosił mu soczki i cygarety..to szedł z tym tak przez cały oddział do sali gdzie lezał AS,zeby wszystkie pielegniarki na oddziale widziały,że on Zbynio idzie do ASa..co sie działo w pokoju tego juz nikt nie wie..ale Zbynio latał tam często do Asa...taki faryzeusz...tak samo zreszta latał wtedy Podludek,zastanawiało nas kto wtedy za Podludka w izbie przyjec pracował..bo Tomcio siedział u Asa codziennie ..jak ten lezał w szpitalu..
                a potem wszyscy polecieli do Grażki a o Asie zapomnieli.
                As nie jest pozytywnym bohaterem ..ale ci zdrajcy ,którzy mu wczesniej z pokorą lizali ręce..sa ponizej krytyki..obojetnie czy maja twarze aniołków czy nie..Podludek raczej nadaje sie na aniołka dla mistrzow baroku...
                • volwer Re: każdemu odbija ??? 03.10.11, 20:16
                  a diety dla rad społecznych szpitala ..to ciekawy pomysł..najlepiej zeby ktos wpadł na pomysł aby te rady społeczne jezdziły z szkoleniowymi wizytami np do niemiec angli no i ameryki..oczywiscie na koszt zakładów opieki zdrowotnej.
    • rudzian2 Re: każdemu odbija ??? 03.10.11, 20:57
      ależ Volwer z tą prawdą jest chyba inaczej
      Zbynio nigdy by nie cyganił tylko PRAWDA od niego uciekła
      dlatego nie może jej używać
      musi brać to co zostało, nastawił się na zysk za darmochę i kręci te lody
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka