bytom333 07.11.11, 09:05 Czy odwołanie z funkcji prezesa Śląskich Mediów pana Filara to początek wojny Pani Prezydent z rudzkim PiS ?????????? Czy OdNowa pozbywa się koalicjanta w RM ????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skalar2011 Re: Wojna z PiS 07.11.11, 09:24 przecież ten koalicjant był tylko potrzebny by oDNOwa dorwała się do władzy ,murzyn zrobił swoje,murzyn może spadać. przecież przed wyborami do sejmu nasz rowerkowo-wodny prezes umieścił w swoim sklepiku plakat wyborczy naszego posła na wysokości stopy klientów ,to już dawało do myślenia? Odpowiedz Link Zgłoś
flet2 Re: Wojna ze wszystkimi 07.11.11, 09:46 Nie wiem, czy wiecie, ale Filar pomógł w wyborach nie tylko PiS, ale także Danucie Pietraszewskiej z PO. Z jego usług korzysta wielu polityków, bo jest dobrym fachowcem. Dziedzic nie walczy z PiS, ale ze wszystkimi poza swoim dworem (MOPS, radni Odnowy i Rowerek Wodny). Pani prezydent po prostu boi się ludzi mądrzejszych od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
bytom333 Re: Wojna z PiS 07.11.11, 10:17 Kto przegłosuje konieczne uchwały w RM przy braku czterech głosów radnych PiS ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Wojna z PiS 07.11.11, 10:47 to właśnie tak działa oDNOwa, muszą się pozbyć wszystkich mądrzejszych od siebie, ale zapominają że tym samym podcinają gałąż na której siedzą a to wskazuje że ich koniec blisko coraz bliżej i nie pomoże nawet nowa redaktorka. Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: Wojna z PiS 07.11.11, 12:49 Czyżby zmiana koalicji ? PO z PIS-m to już 13 głosów na 25, w więc większość!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Wojna z PiS 07.11.11, 13:50 P.Prezydent narobiła sobie wrogów, wszędzie.I oby ta odNowa zakończyła się szybko, bo im szybciej tym lepiej, dla przyjaciół i dla wrogów a w szczegulności naszego miasta i ludzi tu mieszkających.Czego się dotknie, to niszczy.I nie są to moje puste słowa, ale przykładów mogę podać bez liku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bytom333 Re: Wojna z PiS 07.11.11, 14:06 Może koalicja OdNowy z PO, Pani Posłanka załatwiła refundacje i to sporą za remont rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy.boleklolek Re: Wojna z PiS 07.11.11, 17:15 Tak tak i nie tylko bo celem pewnie jest odwołanie Jarosława i przejęcie przez Odnowę kierownictwa . . . heheheheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Wojna z PiS 07.11.11, 21:10 bolek zaś fandzolisz jak potłuczony, to waszej oDNOwy koniec już bliski Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: Wojna z PiS 07.11.11, 21:50 Koniec ODnowy jest widoczny.Zewrzeć szeregi PO + PiS i jest OK i może jeszcze ktoś z radnych. bytom - PO nie jest samobójcą,w żadne konszachty z Odnową nie powinno wchodzić. To szarlatani tylko spójrz na ich twarze i wszystko wiesz. Pani posłanka na" placu defilad " dała chyba ODnowie do zrozumienia udzielając wywiadu o pozyskanych środkach na refundacje placu. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy.boleklolek Re: Wojna z PiS 08.11.11, 14:51 Hehe jakie środki ?? chyba środek krzywo zrobionej fontanny. A jakie środki pozyskano na dewastację basenu na Orzegowie ? Może ta sama Pani się wypowie na ten temat. Bo jeśli się nie mylę to robiła to szybko jakaś firma ale nie widać efektu ? I dodam, że to było za ASa . . . Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Wojna z PiS 08.11.11, 22:02 boluś coś cie nerwy ponoszą, proponuja ci kuracja o podludka.chopie po co ci te nerwy, tak tak koniec odnowy jest już blisko,oj blisko Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy.boleklolek Re: Wojna z PiS 08.11.11, 23:55 hehe ciekawe kim miałeś być jeżeli by znów wygrał Pan AS ?? Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: Wojna z PiS 09.11.11, 05:44 Gdyby nie p.poseł Pietraszewska to już byłoby po ODnowie, przy okazji mieście. Mam nadzieję ,że weźmie dalsze losy Rudy Śląskiej w swoje ręce.To co wyczynia Najjaśniejsza z swoimi przybocznymi doprowadzi do zupełnego krachu. PiS i PO z kilkoma innymi radnymi może p.poseł w tym pomóc.Dość ODnowy. Teraz mamy większy nalot superfachowców niż za A.Sa. OPAMIĘTAJMY SIĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: Wojna z PiS 10.11.11, 14:50 Czy w mieście obok Odnowy i PO są jeszcze inne ugrupowania ? ,czy zniknęły z życia publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Wojna z PiS 11.11.11, 07:11 boluś ja bylem,jestem i będę mieszkańcem tego miasta i taka władza co tylko potrafi niszczyć miasto i doić miejską kasę po prostu mi nie odpowiada.mija prawie rok ich rządów i czas to przerwać, bo jest coraz gorzej. Tu się urodziłem i wychowałem i serce mnie boli jak widzę co oDNOwa wyczynia.DOŚĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
volwer Re: Wojna z PiS 11.11.11, 13:58 bolus..przez srodek twojej głowy..biegnie mała dziurka..która systematycznie wyparowuja resztki oleju...wpij łyzke oleju co 2 godziny i nadrób braki..byle to nie był olej rycynowy..bo wtedy będzie ci linnomag potrzebny na jedną częsc ciała.. Odpowiedz Link Zgłoś
flet2 Re: Odnowa się kończy 11.11.11, 14:53 Wszystkie znaki na rudzkiej ziemi wskazują na to, że sypie się dwór i zaplecze polityczne Starszej Pani, która pokłóciła się z PiS, ale nie zaprzyjaźniła z PO. Jednym słowem została sama ze strachliwym Rowerkiem Wodnym, któremu robi się mokro na myśl, że może stracić życiową fuchę. Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: Odnowa się kończy 11.11.11, 16:06 Mam nadzieję,że z PIS-em się nie pogodzi, PO zwykle POWINNO ją zlekceważyć, a pozostali w tym SLD powinni powiedzieć dość ODnowie i Komitetowi Wyborczemu Porozumienie dla Rudy Śląskiej!. Może komisarz a może REFERENDUM i won z rowerkiem i Starszą Panią i jej dworkiem TYMCZASOWYM!! Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Odnowa się kończy 13.11.11, 11:40 oby jak najprędzej zanim rozdadzą cały majątek miasta Odpowiedz Link Zgłoś
internetowy123 Re: Wojna z PiS 11.11.11, 16:21 wolvery,zajcie i inne norbusie pomarzcie sobie trochę; tylko forum wam zostało,a korytko się już skończyło i jak mówią Czesi "to se ne wrati"baj ,baj Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: internetowy wypadacie z gry 11.11.11, 17:41 internetowy to ty marzysz, teraz trzeba tylko rowerka,podstarzałą i paru innych dokładnie rozliczyć za te niby rządy i szkody które poczynili,polikwidować nowe niepotrzebne etaty których natworzyli dla zasłużonych i nareszcie będzie w tym mieście normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zajec_pagadi Re: internetowy wypadacie z gry 11.11.11, 19:48 Po przegnaniu deputowanych Prawa i Sprawiedliwości, nurtuje mnie inny problem kulturalno-obyczajowo-filozoficzny. Otóż 6 grudnia 2010 roku, na tym forum, obecna, bliska współpracownica kołowatej z przysadzistych, niejaki typ.niepokorny, w wątku "Kto z radnych przejdzie do Porozumienia" pisała cytuję:" radny, który teraz coś takiego zrobi, dla mnie jest mieszanką świni z prostytutką. Bo pozwolić się ładować w tyłek każdemu, byle tylko ryj w korycie utrzymać to przedstawiciele innych gatunków w przyrodzie chyba nie potrafią. Miejmy nadzieję, że wśród zwyciężców znajdzie się dość uczciwych ludzi, żeby skończyć wreszcie z tą prostytucją"- koniec cytatu. W takim razie!!! Czy uganianie się Zbyńka Konowalskiego i jej chciwości za deputowanymi PO nie jest czasem nakłanianiem do nierządu, a głosowanie za uchwałami nie jest czerpaniem korzyści z nierządu. Typ.niepokorny zapomniał dodać, że tych co nakłaniają do nierządu zwą alfonsami. Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: internetowy wypadacie z gry 11.11.11, 20:21 W obliczu upadku w/w współpracownica już pewnie zapomniała o swej wypowiedzi i wraz z podstarzałą pewnie gania i próbuje się ,,ześwinić i pro...... wać ,, byle przetrwać . Odpowiedz Link Zgłoś
internetowy123 Re: internetowy wypadacie z gry 13.11.11, 11:45 Mirciu! nerwy ci puszczają ,wyluzuj ,idź na spacer Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: internetowy wypadacie z gry 13.11.11, 16:50 internetowy odbija ci, masz zwidy,jesteś w amoku,napiłeś się za dużo,nawąchałeś? na każdym poście widzisz jakąś mirkę-kochasz się w niej czy co? Czy ty potrafisz czytać,czy tylko wstawiasz jakieś teksty jakie dostaniesz z paradenplac. Wygląda mi na to że powinieneś się zgłosić do Podludka na kurację ,on ponoć nie ma specjalizacji ale bogate doświadczenia w leczeniu załamań nerwowych,ponoć kiedyś taką bardzo wpływową nawet wyleczył. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzian2 Re: internetowy wypadacie z gry 13.11.11, 16:54 synek nie pijesz czasem z tym sikającym doktorkiem z Goduli on też ma zwidy i urojenia po większym maratonie ........ Odpowiedz Link Zgłoś
22burza Re: internetowy wypadacie z gry 15.11.11, 20:05 internetowy,jak sie to stalo,ze z rudzian 2010 cie wyciepli ? mosz teraz solo ganiac za Mireczka? za cienki jestes i ciagle weszysz nie tam gdzie trzeba.Wyluzuj, nie dasz rady Mirka dla ciebie to za wielko fiszka i w te klocki nie gra.Daj spokoj Skalarowi ,bo on jeszcze jest gotow uwierzyc,ze jest urocza Mireczka,a szkoda by bylo,bo chlop mo glowa na swoim miejscu i jego wpisy sa inteligentne,trafne i z poczuciem humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: internetowy wypadacie z gry 15.11.11, 21:30 burza dzięki za ciepłe słowa, może wreszcie internetowy alias rudzianie będzie umiał przeczytać nick- skalar to jest skalar a nie Mirka.ale jak żech to przemyśloł to jo mu sie już nawet nie dziwia, som cołki czas musi zmieniać te nicki to mu sie w pale pokręciyło. A wie że jak się nie postaro to wezwanie na paradenplatz i po paluchach. Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: internetowy wypadacie z gry 17.11.11, 17:36 Piszcie o konkretach!!Czyżby PO dogadało się również z SLD.Odnowa zapewne jest w opałach. Spotkania oficjalne , nieoficjalne przed sesją, pranie mózgów to tez dobra taktyka.ALE CZY SKUTECZNA! Odpowiedz Link Zgłoś
rudifryna Re: internetowy wypadacie z gry 24.11.11, 10:49 Ludzie czego wy tu chcecie. Radni mają sie zajmować miastym a nie politykować. Jakeś umowy, układy. Po co? Chyba żeby dostać większy stołek. Odpowiedz Link Zgłoś
marynik Re: internetowy wypadacie z gry 24.11.11, 16:11 serwata80 napisała: > Piszcie o konkretach!!Czyżby PO dogadało się również z SLD.Odnowa zapewne jest > w opałach. > Spotkania oficjalne , nieoficjalne przed sesją, pranie mózgów to tez dobra takt > yka.ALE CZY SKUTECZNA! Właśnie odbywa sie przerwa w sesji już prawie godzinę i właśnie odbywa się w jakims pokoju "pranie mózgów" tych co nie chcą się zgodzić na zwiększenei podatków (maksymalna stawka przewidziana prawem). Co z tego wynikie, zobaczymy. Zapewne wszyscy sie zgodzą, choc przed wyborami by;i przeciwni nowym stawkom (nie tak drastycznym). teraz maja w 'kapsie" 4 lata siedzenia na stołkach to już im wszystko jedno. A co będa podwyższać w przyszłym roku, jka stawki maksymalne uchalą? proponuje za rok w celu zwiększenie dochdów budżetowych - obnizyc radnym diety. Zawsze to jaks dziurę będzie można złatać. Odpowiedz Link Zgłoś
22burza Re: internetowy wypadacie z gry 24.11.11, 19:54 masz racje,bo za takie pociskanie glupot na kazdej sesji to sa naprawde zmarnowane pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: internetowy wypadacie z gry 25.11.11, 07:51 Brawo PIS,SLD,PO.Nareszcie staliście się sobą.Żadnych podwyżek.Mieszkańcy tej głupoty oDnowy nie wytrzymają.Jak nie potrafi zarządzać to...tam gdzie raki zimują. Nareszcie rada stała się radą.Radni z Porozumienia nawet nie wiedzieli o co na tej sesji chodzi. Tak wygląda zarządzanie miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: internetowy wypadacie z gry 25.11.11, 08:49 Mam tylko nadzieję że w tej sytuacji niby rządy oDNOwy się skończą w tym mieście,dość już złego uczynili, wreszcie pokazali wszystkim mieszkańcom że tylko chcieli zasiąść na stołkach i chapać kasę.Najmroczniejsza z panujących na sesji w żywe oczy kłamie ze czyni oszczędności, czy ,czy nowe stanowiska dyrektorskie,kierownicze w mopsie są jednym z przykładów tych niby oszczędności.A może zagraniczne wojaże króla kokotka,urodzinowe festyny, zatrudnianie jakiś firm za grubą kasę też są oszczędnościami? Odpowiedz Link Zgłoś
antydopalacz Re: Wojna z PiS 27.11.11, 17:02 Jak widać PIS umie swoim załatwiać stołki: budownictwo.wnp.pl/osoby-zwiazane-z-kopeksem-we-wladzach-mostostalu-zabrze,156380_1_0_0.html Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Wojna z PiS 27.11.11, 17:24 Ale oDNOwa i tak jest najlepsza w zatrudnianiu swoich ,nie trzeba być wykształconym, kompetentnym, grunt że się jest służalczym oDNOwionym poddanym i stanowisko ma się pewne.A jak takowego nie ma, to oDNOwa je utworzy. Tak się w tym mieście oszczędza i zaciska pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: Wojna z PiS 27.11.11, 20:21 Jutro dalsza część sesji od 16;00.Pożyjemy , zobaczymy, jak zagłosują pisowcy,powcy i kilku sldowców. Chyba przez 3 dni nic się nie zmieniło? Odnowa musi wiedzieć gdzie jej miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
marynia550 Re: Wojna z PiS 28.11.11, 12:06 serwata80 napisała: > Jutro dalsza część sesji od 16;00.Pożyjemy , zobaczymy, jak zagłosują pisowcy,p > owcy i kilku sldowców. Chyba przez 3 dni nic się nie zmieniło? Odnowa musi wied > zieć gdzie jej miejsce! Własnie oni juz dawno powinni wiedziec , gdzie ich miejsce.Poziom wypowiedzi na sesji:najjasniejszej tego miasta swiadczy o nieporozumieniu, ta pani niema pojecia o zarzadzaniu miastem, buja w obłokach.Najlepiej , najprosciej siegac do kieszeni biednych ludzi.Tymczasem na lewo i prawo szasta sie pieniedzmi spolecznymi poprzez zatrudnianie znajomkow, wiele niepotrzebnych etatow za wielką kase.O jakiej odnowie oni mowią, dla mnie jest to obraz nedzy i rozpaczy, ktory doprawadza to miasto na dno. Wcale nie lepszy jest poziom vickow, zenujace wypowiedzi p Morka, swiadcza o jego bezradnosci i poziomie wiedzy o zarzadzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: Wojna z PiS 30.11.11, 14:25 Szkoda komentarza i słów na temat Najjaśniejszej tym bardziej jej wicków.Szkoda miasta. 10 radnych odpowiednio głosowało za nie przyjęciem podwyżki powiększonej o 2% .Co na to pozostali.Ciekawe,kto był w tej 10-tce.Przecież ta 10-ka walczyła o mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś
rudifryna serwata80 30.11.11, 15:39 forum.gazeta.pl/forum/w,261,131079038,131137030,Re_Sesja_przerwana.html bawisz mnie tymi pierdołami Odpowiedz Link Zgłoś
serwata80 Re: serwata80 03.12.11, 22:20 Zastanawiam się, jakie rozwiązanie na najbliższej sesji przyjmą radni skoro na poprzezdniej sesji zanegowali zaproponowaną przez Prezesa PWIK i p.Prezydent drastyczną podwyżkę cen wody i ścieków? Odpowiedz Link Zgłoś
zajec_pagadi Re: serwata80 04.12.11, 17:31 Nadal nie otrzymałem odpowiedzi na pytanie zadane w dniu 11 listopada typowi.niepokornemu czyli bliskiej współpracownicy nawiedzonej z ogonkiem. Czy warto dać się ładować w tyłek każdemu, żeby tylko ryj w korycie utrzymać? I którzy to radni są mieszanką świni z prostytutką( oryginalne słownictwo typa.niepokornego). Myślę, że po ostatnich wydarzeniach pytania nabierają strategicznego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś