Dodaj do ulubionych

Do Pana Radnego Witolda Hanke

29.02.12, 07:40
Szanowny Panie

Po tym co usłyszałem i nie usłyszałem, po tym co widziałem i nie widziałem nie życzę sobie by podawał mi Pan Komunię Świętą.
Dla jasności nie słyszałem i nie widziałem Pana broniącego bliźniego swego.
Szczęść Boże

P.S.
Wielki Post to czas nad refleksją nad swoimi czynami.
Być politykiem czy być katolikiem?
Obserwuj wątek
    • gejsza10 Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 29.02.12, 10:32
      bytom333 napisał:

> Szanowny Panie
      >
      > Po tym co usłyszałem i nie usłyszałem, po tym co widziałem i nie widziałem nie
      > życzę sobie by podawał mi Pan Komunię Świętą.
      > Dla jasności nie słyszałem i nie widziałem Pana broniącego bliźniego swego.
      > Szczęść Boże
      >
      >
      > P.S.
      > Wielki Post to czas nad refleksją nad swoimi czynami.
      > Być politykiem czy być katolikiem?
      Kompromituje Radę, a teraz kosciol. Ci ludzie nie mają sumienia, robią to na pokaz. Ponadto poco nam szafarze mamy dosyc narazie księży, tylko im sie nie chce i wyslugują sie takimi szafarzami.
      • rstraightman Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 29.02.12, 14:32
        Co tak nerwowo jest i dobra strona medalu
        swietnafirma.pl/nFirma.aspx?id=646708&s=k62by54e&n=witold-hanke-oprawa-muzyczna-imprez-okolicznosciowych&miasto=ruda-slaska
        • skalar2011 Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 29.02.12, 16:17
          przecież powszechnie wiadomo że ten osobnik zrobi dla kasy każde świństwo ,w końcu jakby nie było ,,przyczynił się ,, do wejścia paniusi na tron. W końcu za takie profity jakie mu dawano oddal by dusze samemu diabłu a nie tylko diablicy. A następnego dnia jakby nigdy nic będzie udawał człowieka bez skazy, wstrętne i tyle.
    • rudzian2 Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 29.02.12, 16:49
      rycerz Wituś najlepiej co mu wychodzi to nabożne milczenie w tym jest najlepszy , jak się wykręca grubszy numer z pełną podłością to umie potem przynieść wieniec i po cichu w milczeniu się pomodli ..........
      a tak przy innych okazjach to zbiera kapelę i przygrywa do kotleta ........
    • jim102 Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 29.02.12, 20:13
      Panie Bytom 333 R, od kiedy Witold rozdaje komunię na Goduli ? Po za tym widzę, że jest Pan bez grzechu bo rzucił Pan pierwszy kamieniem... Z tego co słyszałem i nie słyszałem to Pana też od razu nie będą beatyfikować. Za nim zaczniemy opluwać innych proponuję wejrzeć do lustra...
      P.S. Niech Pan Panie R raczej martwi się co wrzuci na tacę od kwietnia bo czasu coraz mniej...
      • skalar2011 Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 29.02.12, 20:16
        bytom nie udaje w mieście świętoszka jak rycerz witoldo z diabłem za uszami
        • odnowicielka Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 01.03.12, 13:23
          Obrotny jest nasz radny
          trochę władzy na ziemi
          trochę władzy w niebie
          i trochę muzyki dla gawiedzi
          • nick_na_raz Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 01.03.12, 15:34
            jim, ten cytat -"Niech Pan Panie R raczej martwi się co wrzuci na tacę od kwietnia bo czasu coraz mniej..." jest równie chamski jak niedawny linomaga kierowany do zoro (te słynne teczki). uczycie się od siebie czy co?
            • skalar2011 Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 01.03.12, 18:29
              oni się nie muszą uczyć oni to mają w genach, fałsz ,zakłamanie, intrygi zza węgła to wyssali z mlekiem matki a teraz szlifują w towarzystwie wzajemnej adoracji a Maryna najlepszych kłaszcze po glacy
              • jol.usia Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 01.03.12, 21:12
                Totalny obciach,brak wstydu i klasy-radny który najpierw idzie na sesję Rady Miasta,a potem przygrywa i śpiewa do kotleta na imprezie i balandze.Totalny upadek dobrych obyczajów,manier i etyki.Są rzeczy których radnemu nie wypada robić.A potem jeszcze udzielanie komunii św.? i rycerskie odzienie.No nie!Czy to ktoś z cyrku Monty Pythona ? Ciekawy wizerunek naszej rudzkiej obyczajowości.Już wiem czemu tak często śmieją się z naszego miasta. Panie radny tak trzymać-show musi trwać!Ha,ha.
                • skalar2011 Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 01.03.12, 22:05
                  rycerz Witoldo jest giermkiem naszej matrony i w ramach służby oprowadza ją po CH.Plaza
                • zich-erka Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 02.03.12, 07:17
                  jol.usia strasznie plączesz:) Co to ma do rzeczy? Chłopak od lat jest tak zaradny, że znalazł sposób na dodatkowe pieniądze w swoim życiu. Gra i to ludzi cieszy, bo inaczej musiałby tę działalność zawiesić lub zlikwidować. On nie kradnie, to nic złego dawać ludziom radość przez śpiew i grę. A ilu niepełnosprawnym tym pomógł? Co Ty wiesz? Chyba tylko tyle, że siedzisz w domu na pupie i nie masz swojego pomysłu na dodatkowe pieniądze:) czemu ma tego nie robić? Przecież radnym nie jest sie dożywotnio. Ma alternatywę. Tego zazwyczaj malkontentom brakuje. Zawsze mi żal takich ludzi. Nie gniewaj się, ale to zawiść moim zdaniem tylko zawoalowana. Popatrz na Piekary - radny Kierok śpiewa, gra, cieszy i co? Ludzie się bawią i są dumni, że pochodzi z ich grona. Ale do pewnych spraw trzeba dorosnąć. Radni apeluję - posypcie głowy popiołem, nie bawcie się, nie śpiewajcie, zróbcie smutne miny. Aha zrezygnujcie z wiary, bo to koliduje z zajmowaniem sie politykom. Tragedia. Naprawdę nie Hanke przynosi wstyd, o nie, ale tacy zaściankowo myślący jak Ty. Niech każdy żyje jak mu wygodnie. Rozliczajmy innych z tego, co bezpośrednio dotyczy ich obowiązków względem nas. To jest dojrzałość intelektualna... Ta rzadkość:)
                  • betonpzpr Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 05.03.12, 20:05
                    Czy ty piszesz o radnym mojego miasta czy o muzyku z jakiegoś cyrku. Wyobraź sobie że mało mnie interesuje jakie talenty posiada Pan Witold. W wyborach uzyskał mandat radnego a nie weselnego muzyka. To nie festyn dla gawiedzi to polityka miejska. Wymagam odpowiedzialności i godnego prezentowania miasta i nas wyborców.
                    • skalar2011 Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 05.03.12, 20:17
                      musi mieć tych talentów, oj musi ,tako sie ostatnio fura sprawioł za nie?, znom osobiście bardziej utalentowanych a jakoś nie wiedzie im się dobrze
                      • ysia666 Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 05.03.12, 20:58
                        fura?... nie porsche, nie ferrari, ino przechodzone (jakieś 7 letnie)- no to fest wypas... przynajmniej nówka z salonu to by szło poszponcić
                    • bad_and_ugly Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 05.03.12, 20:42
                      "Czy ty piszesz o radnym mojego miasta czy o muzyku z jakiegoś cyrku."
                      A pamiętasz Krzysztofa Cugowskiego jako senatora, Janusza Rewińskiego jako posła, Tadeusza Rossa jako posła? Ludzie sceny różnych gatunków i jednak ktoś ich wybierał na poważniejsze funkcje niż "radny miasta twego".

"Wyobraź sobie że mało mnie interesuje jakie talenty posiada Pan Witold."
                      Szkoda bo talenty ma się nie tylko np. muzyczne... i one się czasem w pełnieniu różnych funkcji przydają.

"W wyborach uzyskał mandat radnego a nie weselnego muzyka."
                      Np. wicemarszałkiem Sejmiku województwa śląskiego jest aktorka - czy wg Ciebie po wyborze do sejmiku a póżniej na stanowisko wicemarszałka, powinna przestać grać całkiem, czy np. tylko w przedstawieniach komediowych?
                      A takiego gościa jak Clinton pamiętasz? Na saksofonie lubiał pograć jak miał okazję, publicznie czasami, przed kamerami...

"To nie festyn dla gawiedzi to polityka miejska."
                      No i w tym cały problem, że nasza polityka miejska to niezły festyn dla gawiedzi, a nie służba na rzecz obywateli.

"Wymagam odpowiedzialności i godnego prezentowania miasta i nas wyborców."
                      Wymagać to Ty sobie możesz czego chcesz... Tylko ten radny sobie gra na weselach w czasie prywatnym, który należy tylko i wyłącznie do niego i gó... Cię obchodzi co sobie z nim robi. Jak gra na weselu to nikogo i niczego nie reprezentuje...

Mnie opcja, z której się ten radny do RM dostał nie odpowiada, ale jak czytam takich nawiedzonych, co się wcinają komuś do tego co robią w swoim własnym czasie i z własnej inicjatywy, to mnie nosi!!!
                      • volwer Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 05.03.12, 21:42
                        Fakt,niekomu nic do tego co rycerz Wiold robi po robocie,lepsa pasja muzyczna niż bimber na działkach albo konopiaparty gdzieś na wolnej chacie jak mawiia młodzież .tylko jak ten Witold godzi te swoja skromność i niewinność z widokiem rozpasania i rowiazlosci jakie panują na imprezach masowo weselnych? A moze Wicio tez w tych igraszkach w przerwie na ganie udział bierze?..oj Wicia Wicia Ty swawolniczku malutki
                        A zreszta jego czas po robocie jest jego własnością i niech robi co chce ,tylko niech nie opowiada głupot z mina natchniona, w telewizji.
                      • betonpzpr Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 06.03.12, 07:57
                        Widać po tych słowach że radny Witold ma gorących zwolenników co to w ogień za nim pójdą jak tylko zawoła. Cieszy taka obywatelska postawa ale niestety martwi że jest odosobniona. Prawdą jest że czas wolny i zajęcia po lekcjach to sprawa prywatna każdego obywatela jednak Witold to funkcjonariusz publiczny i obowiązują go inne zasady. Po pierwsze czy ma talent muzyczny to trudno stwierdzić bo dziś na weselach grają z „dyskietek” ale tu bardziej chodzi o to że nauczył się grać na zawołanie to co sala prosi (czasem jak się patrzy na sesje sprawia wrażenie że gra jak sala prosi).
                        • volwer Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 06.03.12, 18:51
                          Na sesjach to Witold raczej śpiewa i tańczy tak jak mu zagrają, ato juz zupelnieinny talent niż granienaweselu do kotleta, to umiejętność kicania na czterech łapach to taktu, fakt słuch trzeba mieć zeby być sługą na zawołanie ,i brak samokrytyki. A to juz robi w czasie oplaconym przez nas,więc mamy prawo być niezadowoleni.
                        • bad_and_ugly Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 06.03.12, 22:47
                          Znajdź mi konkretny przepis regulujący to jak ma się zachowywać (jaki rodzaj działalności zarobkowej może prowadzić a jaki nie) radny poza sesjami RM i godzinami, w których pełni dyżur, a jak nie to odpie...się od czyjegoś życia prywatnego! Mnie OdNowa nie pasuje, ale oszołomy, które uważają, że można się wstyrkać do wszystkiego - jeszcze bardziej.
                          • betonpzpr Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 07.03.12, 08:16
                            Radni wszystkich szczebli nie mogą prowadzić działalności gospodarczej na własny rachunek lub wspólnie z innymi osobami z wykorzystaniem mienia komunalnego jednostki, w której uzyskali mandat, a także zarządzać taką działalnością lub być przedstawicielem czy pełnomocnikiem w jej prowadzeniu.
                            Działalność gospodarcza to zarobkowa działalność wytwórcza, budowlana, handlowa, usługowa oraz poszukiwanie, rozpoznawanie i wydobywanie kopalin ze złóż, a także działalność zawodowa wykonywana w sposób zorganizowany i ciągły. Taką działalność prowadzi we własnym imieniu przedsiębiorca, którym jest osoba fizyczna, osoba prawna i jednostka organizacyjna niebędąca osobą prawną, posiadająca zdolność prawną. Za przedsiębiorców uznaje się także wspólników spółki cywilnej w zakresie wykonywanej przez nią działalności gospodarczej. Zgodnie z poglądem wyrażonym przez Naczelny Sąd Administracyjny w wyroku z 15 lutego 2005 r.(sygn. akt OSK 1149/04) zamiarem ustawodawcy konstruującego przepis antykorupcyjny było objęcie zakresem podmiotowym wprowadzonego zakazu wszelkich form działalności gospodarczej radnych, prowadzonej na własny rachunek. Również pojęcie samego zarządzania działalnością gospodarczą należy rozumieć szeroko jako każdą formę administrowania, organizowania czy kierowania działalnością gospodarczą. W pojęciu tym mieszczą się również czynności wynikające z członkostwa w zarządzie spółki prawa handlowego.
                            W przypadku gmin mieniem komunalnym jest własność i inne prawa majątkowe należące do poszczególnych gmin i ich związków oraz mienie innych gminnych osób prawnych, w tym przedsiębiorstw. W przypadku powiatów i województw mienie to własność i inne prawa majątkowe nabyte przez powiat (województwo) lub inne powiatowe (wojewódzkie) osoby prawne. Radny nie może więc posługiwać się mieniem samorządowym dla celów prowadzonej działalności gospodarczej. Bez znaczenia jest tytuł prawny, fakt odpłatnego bądź nieodpłatnego korzystania. Nie ma również znaczenia fakt udostępnienia mienia samorządowego przez osobę trzecią bądź samą jednostkę.
                            • bad_and_ugly Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 07.03.12, 17:05
                              "Radni wszystkich szczebli nie mogą prowadzić działalności gospodarczej na własny rachunek lub wspólnie z innymi osobami z wykorzystaniem mienia komunalnego jednostki, w której uzyskali mandat..."
                              Znaczy się, że co, masz niezbite dowody, że instrumenty na których radny gra na weselach są "mieniem komunalnym"?

"...a także zarządzać taką działalnością lub być przedstawicielem czy pełnomocnikiem w jej prowadzeniu."
                              To jest chyba przypadek Pana ex-radnego Domżalskiego, który musiał złożyć mandat, żeby zostać prezesem PWiK i nijak się to ma do radnego Hanke.

"Radny nie może więc posługiwać się mieniem samorządowym dla celów prowadzonej działalności gospodarczej. Bez znaczenia jest tytuł prawny, fakt odpłatnego bądź nieodpłatnego korzystania. Nie ma również znaczenia fakt udostępnienia mienia samorządowego przez osobę trzecią bądź samą jednostkę."
                              Ponawiam pytanie: czy masz dowody na to, że radny Hanke używa na weselach instrumentów będących "mieniem samorządowym"?

Ty myślisz, że jak dużo wkleisz to się komuś czytać nie będzie chciało? Wyszło na to, że to Ty nie przeczytałeś ze zrozumieniem nim kliknąłeś "wyślij".
                              Jak widzisz - co sam przytoczyłeś, radny nie może prowadzić działalności gospodarczej, w warunkach jw., ale nie działalności gospodarczej jako takiej. Tak, mamy radnych, prowadzących działalność gospodarczą zgodnie z prawem.
                              Aha... jakoś w tym co wkleiłeś nie wyczytałem też, że radny nie może grać na weselach, czym byłeś tak zbulwersowany.
    • bad_and_ugly Re: Do Pana Radnego Witolda Hanke 01.03.12, 21:33
      "Po tym co usłyszałem i nie usłyszałem, po tym co widziałem i nie widziałem nie życzę sobie by podawał mi Pan Komunię Świętą."
      Nie no klachy na forum to jo rozumia ale prawie ogłoszynia parafialne?! Z takimi problymami to Ty musisz do stosownego faroża napisać abo i arcybiskupa. Poza tym jak tyn radny je tzw. szafarz nadzwyczajny to na mszy (o ile nie idzie o zaniesiynie komunii św. chorymu) musi mieć do towarzystwa kapelonka abo faroża - czyli wybor mosz, a chyba niy powiysz, że niy idzie sie tak do komunie stanonć, coby niy iść do radnego. A jak Ci coś niy pasi w jednym kościele, to zawsze możesz iść do inkszego.
      No i jak Ciebie tyn co rozdowo komunia (wielebny abo szafarz) przisłonio Tego Kery Je We Komunii Rozdowany, to Ty chyba niy wiysz po co sie do kościoła na mszo łazi.

"P.S.
      Wielki Post to czas nad refleksją nad swoimi czynami.
      Być politykiem czy być katolikiem?"

To sie akurat niy wykluczo. Ważniejsze je pytanie: jakim katolikym abo jakim politykym?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka