ga-gaj
02.03.12, 21:07
Obiecałem wczoraj, że zamieszczę jakieś dobre wiadomości i oczywiście słowa dotrzymam. Wczoraj przypomniałem informację o pozyskaniu przez Miasto funduszy unijnych na inwestycje oraz o sprzedaży PEC. Ponad 40 mln na inwestycje i modernizację w mieście, kawał kasy!!! Miasto się rozwija.
Tak dla zapominalskich:
forum.gazeta.pl/forum/w,261,133860734,133860734,Dobre_wiadomosci_dla_mieszkancow.html
a teraz na wieczór aby ukoić wasze nerwy i nie męczyć was prokuratorem chciałbym napisać coś o miejscach pracy dla młodych ludzi. Magistrów mamy bowiem dostatek, za mało stołów zakupił AS do urzędu, aby te wszystkie zacne dupska posadzić. Cieszyć się więc należy, że w Rudzie Śląskiej zadbano o pracę u podstaw, naukę zawodu i zapewnienie absolwentom miejsc pracy. Kopalnia jak deklaruje jest w stanie wchłonąć każdego roku ok. 500 absolwentów!!! Do tej szkoły nie tylko będą walić młodzi z Rudy, ale też z miast ościennych. Tak się drodzy marudzący, ludzi do Miasta przyciąga. A jeszcze jedno, myślę że w tej szkole będzie wyższy poziom niż w nie jednym "wspaniałym" liceum. Cóż, moda na ogólniaki mija ...
oczywiście link dla zainteresowanych:
www.dziennikzachodni.pl/artykul/499546,w-rudzie-slaskiej-powstaje-szkola-gornicza,id,t.html
Na jutro też mam pomysł na przytoczenie pozytywów, których część z was nie chce widzieć.
Miłej lektury