markac28 07.03.12, 18:09 Oczywiście w sprawie odwołania "PREZYDENT" proszę o namiary. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mietlorz707 Re: Gdzie zbierane są podpisy? 07.03.12, 19:10 Przyłączam się do pytania. Gdzie mogę z całą rodziną podpisać? Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Re: Gdzie zbierane są podpisy? 08.03.12, 02:10 Znaczy co? SMS-owo się nie da podpisać, więc to taka infolinia żeby zamówić zbierającego podpisy do domu? Jak pizzę albo taksówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy.boleklolek Re: Gdzie zbierane są podpisy? 08.03.12, 19:37 Ja bym uważał kogo wpuszczam. Tyle teraz się słyszy o . . . Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Gdzie zbierane są podpisy? 08.03.12, 06:51 W Łodzi zbierają w tramwaju linii nr 46 Może u nas w tramwaju linii nr 9? PS To juz kolejny mój pomysł dla powodzenia referendum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 Re: Gdzie zbierane są podpisy? 08.03.12, 07:38 Pod tym numerem można otrzymać informację gdzie w pana dzielnicy są zbierane podpisy. Może już jutro na stronie będzie pełny wykaz sklepów i lokali gdzie cały czas można podpisać, np. dzisiaj na targowisku w Wirku, Hepik ten pomysł mi się podoba, jak go wykorzystamy to będziesz rościł prawa do wynagrodzenia? www.referendumruda.waw.pl Tel. 781576444 Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Gdzie zbierane są podpisy? 08.03.12, 08:55 Ja jestem w zasadzie bezinteresowny. Chyba,że w pakiecie wykorzystacie moje pomysły(namiot przed UM +tramwaj)-wtedy się zastanowię nad jakaś tabliczką z napisem"Zasłużony dla RŚL" przed wejściem do Urzedu Miejskiego plus uscisk dłoni pełnomocnika do spraw referendum. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rudzian2 Re: Gdzie zbierane są podpisy? 08.03.12, 16:35 hepik ta twoja rzekoma bezinteresowność cały czas skręca w stronę oDNOwy , proponujesz namiot pod UM, tramwaj nr 9 ........ ok może być a co byś powiedział jakbyś usiadł w autobusie linii 121 , który kursuje tylko po Rudzie do tego z tabliczką " ja taki bezinteresowny zbieram i nie zbieram podpisy " a ten przykład Gliwic to już sobie daruj , bliżej masz do Bytomia , tramwaj nr 9 tam Cię zawiezie widać też coś Cię gryzie że to się jednak kręci , nawet nie zapytasz jak to się robi , taki jesteś demokrata i do tego ta Twoja bezinteresowność ........... szkoda gadać......... Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Są zbierane podpisy? 08.03.12, 10:44 Marian! Mówiłem ci, że ty zawsze wsiadasz do niewłaściwego pociągu! Widzę, że teraz chcesz się przesiąść do tramwaju? Ale lepsze to niż "chodzenie " od mieszkania do mieszkania jak szumnie było zapowiadane. Na wszelki wypadek informuję jednak, że mieszkam na 3-cim piętrze więc do mnie proponuję nie wchodzić. Upadek na pewno byłby bolesny. Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 Re: Są zbierane podpisy? 08.03.12, 11:05 Józefie nie wiem co jest gorsze. Wejść do niewłaściwego pociągu czy siedzieć pociągu z niewłaściwymi pasażerami i na dodatek wiedzieć, że maszynista nie za bardzo wie jak tym pociągiem kierować. A co do zbierania podpisów :) to idzie dobrze, choć znajdą się tacy którzy zwykłych mieszkańców chcą zrzucić ze schodów. Może akurat do ciebie poślę Panią z Rudy,podopieczną MOPS (chore dziecko) skrzywdzoną w tej instytucji. Ile wtedy będzie musiała spadać ? Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: Są zbierane podpisy? 08.03.12, 12:22 Dla zdobycia podpisu Józefa gotowa do działania jest Straż pożarna z podnośnikiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zista Re: Są zbierane podpisy? 08.03.12, 15:24 Pan Os menda nie jest wart zachodu , aby zdobywać jego głos , widać po jego wypowiedziach ,gdzie ma i co mu mogą zrobić wyborcy. Temu panu już dziękujemy...niech dba o swój pukel w domu , może rodzina skorzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
robertdebruss Re: Są zbierane podpisy? 08.03.12, 16:35 Tyn wasz podpis panie radny jest tyla wort co sjechanie z waszego pukla. Potrynujecie sie na szajs papiorze tyn wasz chansztrif. Przido wom sie jak bydziecie u briftregra podpisywać odbior pyndzyji. Nie łudzcie sie nadziejom że ftoś z referendystów tam do wos zawito, bo by go boło gańba z takim podpisym przyjść do komisji. Nawet te ostatnie podrygi przed kamerami w plynerze i godka o ciynżkij robocie i losie takiego jak wy już na ludzi niy działo. Przejrzeli na oczy. S Panym Bogym. Odpowiedz Link Zgłoś
robertdebruss Re: Są zbierane podpisy? 08.03.12, 16:43 Po drugie niy stroszcie tak tym sciepowaniem ze schodów, bo byście musieli sie do tego trocha przyłożyć, a niy wiadomo na kogo sie trefi. Jak na razie, to sie przykłodocie tą głupiom godkom do tego, że jak sie wymiyni wasze nazwisko, to ludzie plujom na droga. Co to moge znaczyć ???? jo niy wiym. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Gdzie są zbierane te podpisy? 09.03.12, 00:58 Robercik beblosz niczym zwykły dupcynger! Niykerzy godaiom CIULYTA! Cały dzień i kawałek nocy czekałem na ciebie i ..... się nie doczekałem. Zatem ty z osobna i każdy z was razem(wg słowa mojego byłego sąsiada i przyjaciela) możecie mi skoczyć........................................................? No gdzie? Ależ oczywiście po piwo!!! Z Marianem (jako wtyką 5-tej kolumny) włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
robertdebruss [...] 09.03.12, 16:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Gdzie są zbierane te podpisy? 10.03.12, 22:12 jozefosmenda napisał: > Robercik beblosz niczym zwykły dupcynger! Niykerzy godaiom CIULYTA! I tu właśnie widać pana kulturę czyż nie? > Cały dzień i kawałek nocy czekałem na ciebie i ..... się nie doczekałem. > Zatem ty z osobna i każdy z was razem(wg słowa mojego byłego sąsiada i przyjaci > ela) możecie mi skoczyć. skoczą ci panocku wyborcy ,oj skoczą, będzie musiała wystarczyć emeryturka ....................................................... > ? > No gdzie? > Ależ oczywiście po piwo!!! bardzo lubia dobre piwo a w twoim panocku towarzystwie by mi na pewno nie smakowało > Z Marianem (jako wtyką 5-tej kolumny) włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Źdbła i kłody...... 10.03.12, 23:39 Skalar a ty co w roli adwokata występujesz? Widzisz jak można z wami cudacznie pogrywać by jednak zabolało? A poza tym mam gdzieś te wasze uwagi bo absolutnie nie zależy mi na tym co się będzie działo.Zakładam (bo w polityce nigdy nie wiadomo), że to jest moja ostatnia kadencja w związku z tym czy się skończy wcześniej czy normalnie to nie ma to dla mnie żadnego znaczenia. Raczej jednak jestem spokojny, ze dotrwam do końca tak jak i cała reszta zresztą! A dla chamów zawsze będę odnosił się językowo wprost proporcjonalnie tak jak oni do mnie.Bo wiem, że tylko tak ich to "skręca" W stosunku natomiast do osobników przyzwoitych to mojej strony jest zawsze jak się to mówi prawdziwy wersal! Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Źdbła i kłody...... 11.03.12, 19:25 jozefosmenda napisał: > W stosunku natomiast do osobników przyzwoitych to mojej strony jest zaws > ze jak się to mówi prawdziwy wersal! Raczej wątpię by ktoś taki z panem przestawał Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Są zbierane podpisy? 11.03.12, 21:51 Na wszelki wypadek informuję jednak, że mieszkam na 3-cim piętrze więc do mnie > proponuję nie wchodzić. Upadek na pewno byłby bolesny. A co juz sie przekonales o tym jak cie Bozenka bez windy z koframi wyprowadzila z mieszkania sznelcugiem? Odpowiedz Link Zgłoś
rudzian2 Re: Gdzie zbierane są podpisy? 08.03.12, 16:27 Józek jo tam przida na tyn 3 sztok i podpisza sie na tym twoim puklu a skuli Dnia Kobiet dostaniesz gryfnego tulipana Odpowiedz Link Zgłoś
volwer Re: Gdzie zbierane są podpisy? 09.03.12, 06:42 Tak jak zbierano podpisy w naszym szpitalu kandydatom na radnych ,tak teraz chyba tez można zbierać podpisy pod referendum za odwołaniem . Pet Mozdzek jest idealny do takiej roboty,zawsze wie co robić kiedy odchodzi władza . Do radnych typu Józef nie ma po co sie trudzic i tak nie podpiszą ,w tym czasie lepiej zebrać dużo podpisów tych co chcą zmian w mieście,a potem wybrać sobie takich radnych co nie bedą obywateli zrzucać ze schodów. Tak całkiem serio to moze dobrzeby było dogadać jakieś szczegóły zbierania podpisów ze związkami.zebrania związkowe liczą zawsze ileś tam osób które chcą podpisać . Cóż widać ze prawdziwa demokracja to ciężka robota,a nie tylko bieganie wokół Paradenplatzu i tuszowanie skutków imprez na działkach. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Gdzie zbierane są podpisy? 09.03.12, 08:11 volver napisała: >jak zbierano podpisy w naszym szpitalu kandydatom na radnych ,tak teraz chyba tez można zbierać podpisy pod referendum za odwołaniem . Pet Mozdzek jest idealny do takiej roboty,zawsze wie co robić kiedy odchodzi władza . Do radnych typu Józef nie ma po co sie trudzic i tak nie podpiszą ,w tym czasie lepiej zebrać dużo podpisów tych co chcą zmian w mieście,a potem wybrać sobie takich radnych co nie bedą obywateli zrzucać ze schodów. Ściema! Odwołanie radnych jest niemozliwe.To tylko taki socjotechniczny pomysł ,by zwiększyc frekwencję ;) Do odwołania Rady Miasta potrzebna frekwencja 30% liczona od wszystkich uprawnionych czyli od 115 tys. Czyli 34,5 tys osób. Dla przypomnienia -frekwencja w wyborach była w okolicach 38% i wzięło w nich udział 42 tys osób. Czyli w referendum nie ma żadnych szans na tą 30 % Natomiast wszyscy którym jakis radny sie nie podoba(np Józef Osmenda) i dlatego pójda na referendum,przy okazji zwiększą frekwencję w odwoływaniu prezydenta. A tam juz potrzebne tylko ok 20 tys głosów. I o to chodzi z tym pomysłem "dwa w jednym" ;) Natomiast Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 Re: Gdzie zbierane są podpisy? 09.03.12, 10:10 Hepik twoje lekceważenie w stosunku do mieszkańców jest porażające. Czyżbyś uważał, że interesuje ich tylko dobrze zjeść i wypić? Ja jednak wierzę, że w coraz większym stopniu mieszkańcy chcą mówić swoim głosem. Oczywiście wszystko zależy od nastawienia władzy. Jeżeli ma gdzieś demokrację i będzie nawoływała „nie idźcie na referendum” a takie hasła są moim zdaniem niezgodne z konstytucją i rolą jaką pełnią władze samorządowe, to może być kłopot z taką ilością. Ja przypominam, że prezydent Sopotu nawoływał mieszkańców aby oddali swój głos w referendum. Wzięło w nim udział ponad 40% uprawnionych a prezydent … nie został odwołany. Nie wspomnę o dowołaniu prezydenta Łodzi, Częstochowy itd. Warto wejść na strony PKW. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Gdzie zbierane są podpisy? 09.03.12, 11:05 amarian2 napisał: > Hepik twoje lekceważenie w stosunku do mieszkańców jest porażające. Czyżbyś uwa > żał, że interesuje ich tylko dobrze zjeść i wypić? Kompletnie ad czapka argumenty.Nigdy nic nie pisałem o jedzeniu i piciu ;) Kombinowałem na czym polega ta próba z odwołaniem RM w referendum(masz jakis przykład gdzie sie to udało?) i wykombinowalem(dzięki Twojej informacji o wymaganiach frekwencyjnych) Przykłady z Sopotem czy Łodzią -chybione,to były sprawy ogólnopolskie a raczej z zaangażowaniem wierchuszki politycznej ,gdzie się scierały PO z PiS,z zaangażowaniem największych mediów tv-elektroniczno-prasowych przy nakładach finansowych na propagande równą wyborów. W RŚl ani nie ma takich afer jak tam(śmierć skarbniczki nie do wykorzystania oficjalnie w referendum) Jest zwykła proza życia,zadłużenie i próba,zapewne nieudolna z wyjściem z tego zadłużenia) czyli ograniczenie wydatków,brak inwestycji,zwolnienia,zamykanie szkół itp identycznie jak w tysiącu innych miast czy gmin w Polsce. Spodziewane koszty referendum to ponad 200 tys złotych.Szanse na powodzenie-minimalne ale w stosunku do prezydent Dziedzic zapewne są. Pytanie tylko co dalej? Bo nikogo nowego nie widać,nie mówiąc o kimś ,kto dawałby jakiś cień szansy na jakiś cud. W grze są tylko stare,zużyte i znaczone karty i to tylko w randze co najwyżej dupków(terminologia ze skata) ;) To może te 200 tys lepiej nie wyrzucać w błoto a wykorzystac do remontu Kłodnickiej,by waplowi jeździło sie lepiej? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Gdzie zbierane są podpisy? 09.03.12, 11:17 >Czyżbyś uważał, że interesuje ich tylko dobrze zjeść i wypić? A tak konkretnie na to pytanie,to twierdzaca odpowiedź jest niewykluczona. Wybierać prezydenta półtora roku temu mogło 115 tys mieszkańców Rudy Śląskiej. Wybierało 33 tys . Można domniemywać z powyższego,że 82 tys bardziej interesowało sie jedzeniem i piciem albo po prostu miało to głęboko w tym ,czym wydziela sie to jedzenie(i picie) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Gdzie zbierane są podpisy? 09.03.12, 07:48 Proszę ludzi, chcących czynnie się włączyć w zbieranie podpisów, pod referendum z okolic Kochłowic, Bielszowic, Halembyo kontakt, 504845045.Jest i str. internetowa, można sobie ściągnąć listy ijuż zbierać, wwwreferendumruda waw.pl. W razie problemów, jesteśmy gotowi dostarczyć listy.Proszę tylko podać miejsce i czas spotkania. Codziennie od wczoraj, od rana, do wieczora.I kontakt w celu ich odebrania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos33dwa Re: Gdzie zbierane są podpisy? 09.03.12, 12:43 Mam dla inicjatywy referendum jedno pytanie kto pokryje koszty, jeżeli referendum sie nie uda, budżet Miasta bedzie to około 60 tys, a jak nie daj Boże wyjdzie to co nastepne kilkadziesiat tysiecy zł, na wybory nowego prezydenta na dwa lata. Już sie bawiliście kosztem miasta i znowu to samo. Panie Marianie miałem do Pana wiekszy szacunek tzn. mam, ale za towarzystwo z komitetu z panem w.....kim donosiciel, Pan Norbert R, jakos mi to nie pasuje to towarzystwo do Pana, no i wiecznie nie widoczny mąciciel pan w.ch, który jak był dostał jakieś pół etatu albo ktos z rodziny mimo że do pbiednych nie należy to was sprzeda Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Gdzie zbierane są podpisy? 09.03.12, 12:55 > około 60 tys, A niby skad ta kwota? Referendum w Gliwicach w 2009 kosztowało 176 tys a Ruda niewiele mniejsza pod wzgledem mieszkańców. Nie zapominajmy o inflacji. Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Gdzie zbierane są podpisy? 09.03.12, 14:02 Jak na razie, nikt nam nie dał złamanego grosza, robimy to społecznie.A może nieświadomie, coś się nam należy.Sprawdzimy to.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
kastor74 Re: Gdzie zbierane są podpisy? 09.03.12, 18:14 Kampanię referendalną pokrywa komitet referendalny, ale miasto (czyli wszyscy) zapłaci za lokale i komisje oraz materiały (karty do głosowania). Odpowiedz Link Zgłoś
jol.usia Re: Gdzie zbierane są podpisy? 09.03.12, 18:43 Wystarczy zrewidować budżet MOPS-u i innych instytucji MOPSowskich, wygórowane premie i nagrody kierownictwa,a będą pieniądze na różne niezbędne potrzeby miasta.Kolejne dwa lata nieudolnego rządzenia obecnej ekipy to straty wielokrotnie przewyższające inne koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
volwer Do hepikopodobnych 09.03.12, 19:31 Przestancie tu pociskac androny i koszty wyliczać ,demokracja kosztuje zawsze,a koszt referendum to Maloznaczaca kwota wobec tego ile nas teraz kosztuje ignorancjia i bezmyślności tej władzy i jej zausznikow, w samym szpitalu straty z powodu braku kontraktu na okulistyke są znacznie większe niż koszty kilku referendow, o botoksowych kuracjach Agnes lepiej przemilczec ,chociaż tez kosztują. Zbierać podpisy,ludzie muszą mieć szanse sie wypowiedzieć .a potem nowe wybory,zgranych kart my w szpitalu nie chcemy,zgranie karty i tak wyląduje u Podludka i Gruszczynskiego,a Smiszkowicz z Siwawym bedą ich obskakiwac. Nie ma co sie roztkliwiac tylko podpisy trzeba zbierać. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzian2 Re: Gdzie zbierane są podpisy? 09.03.12, 20:45 to jest dobra wiadomość w naszym MOPS zbierają podpisy w pokojach nr 114 i nr 209 chętnych nie brakuje , przecież to referendum demokratyczne ....... Odpowiedz Link Zgłoś
robertdebruss tyż mi figura 09.03.12, 21:15 Panie radny wy już wiycie jaki. Powiem tak, te ściepnięcie ze schodow bołoby mnij bolało niż wos jak pofurgocie z tego wszego zydla.Coś wom sie porąbało w tyj waszyj kalamitce, czy jo mioł zamiar do wos przyjść ????? Tyż bych niy mioł do kogo. Pierona wielki pon sie znolozł. Nie przesadzocie trocha s tym waszym EGO. Drugo rzecz, to moglibyście sie trocha ograniczyć s tym nazywami : dupcungier, ciulyta, wtedy tyn wasz przociel BEZSTRONNY INACZEJ HEPIK niy bydzie musioł kasować moich komentarzy kaj padajom słowa: paciulok, dziod czy jeszcze inaczyj .Jak nie umicie inaczyj odpowiedzieć na cięty komyntarz to niy wdowejcie sie w godka. Tym waszym fandzoleyniem przeplotanym z obelgami ino psujecie obroz innych radnych. Biercie sie lepij do roboty, bo za to wom płacom z naszych podatkow i to wcale niy mało.To, że mocie bardzo specyficzny styl pisania i porównywania słowami źle brzmiącymi wiymy nie od dzisioj. Więc powiym tak : kto sieje wiatr zbiyro burza abo i co inkszego. Odpowiedz Link Zgłoś
volwer Re: tyż mi figura 10.03.12, 16:35 Są figury roztomanite ,i woskowe i przegnite. Odpowiedz Link Zgłoś