Dodaj do ulubionych

Raport PIP już jawny.

03.04.12, 11:59
Zwracałem się do PIP, drogą elektroniczną, o udostępnienie.No i dziś otrzymałem, pocztą ten tak tajny raport. Nie mam możliwości, udostępnienia w tej chwili, ale nareszcie jest.Zorientuję się, jak to zrobić najlepiej a wnioski wyciągniecie sobie sami. Grupa prapowników wystąpiła z wnioskiem o zbadanie zjawiska mobbingu w MOPS, ale dyrektor tej instytucji, pomimo obowiązku, nie powołał, takowej.No i nieco łagodniej jest to nazwane, znamiona m....... Natomiast kuriozum,premie. Dyrektor wynagradzany przez panią Prezydent, byłą dyrektor MOPS.No i premie? Premiuje dyrcia Prezydent, dyrcio pracowników, do 30% a stanowiska samodzielne w MOPS, bez ograniczeń premiuje dyrektor.Myślę,że takim samodzielnym jest syn, p Prezydent, ale to trzeba sprawdzić? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • gejsza10 Re: Raport PIP już jawny. 03.04.12, 17:50
      Protokół ten należy upublicznić, jest to bardzo istotne!Dlaczego nie masz możliwości udostępnienia tego raportu skoro go otrzymałes.Tego przemilczeć nie mozna.
      • waple Re: Raport PIP już jawny. 03.04.12, 18:06
        Prozaiczny fakt, skaner i drukarka , awaria.Ale już jest działanie aby to już było upublicznione.Jeszcze chwila i będzie. Pozdrawiam.
        • mietlorz707 Re: Raport PIP już jawny. 03.04.12, 22:09
          Z tej chwili to się 4 godziny zrobiły.
          • robertdebruss Re: Raport PIP już jawny. 03.04.12, 23:25
            Mietlorz !!!!!! no być trocha ciyrpliwy. Przeca nic na chybcika niy ?
            • 1zuzanna1 Re: Raport PIP już jawny. 04.04.12, 13:42
              Już wprowadziłam pierwsze pismo
              fotoforum.gazeta.pl/a/65617.html
              • 1zuzanna1 Re: Raport PIP już jawny. 04.04.12, 14:32
                A tu, protokół kontroli
                fotoforum.gazeta.pl/a/65618.html
                tu zarządzenie dyrektora:
                fotoforum.gazeta.pl/a/65619.html
                • barretta ale niuss 04.04.12, 15:26
                  Myślałem że to coś mocniejszego a tu nawet ciarki mnie nie przeszły.
                  To jest tak jakby w ankiecie dać pytania o pogodę za oknem.
                  • supel111 Re: ale niuss 04.04.12, 16:02
                    waple czy ty jesteś poważny??? Trąbisz o tym raporcie PIP od dawna, nie ukrywam że z zaciekawieniem otworzyłem linka żeby przeczytać te .... no właśnie nie wiem co?? Bo rewelacji tam nie ma. Mało tego, dla mnie żadnych mobbingowych kwestii też tam nie ma. Mam natomiast wrażenie że grupka pracowników o sporych aspiracjach i małej chęci do roboty usiłowała ubrać w to PIP. Ciu..twami się zajmujesz waple. Normalnie hicior że hej. Dajcie już tym ludziom w MOPSie spokój, macie obsesję na punkcie tej instytucji. Debruss masz jakieś kompleksy czy co???
                    • skalar2011 Re: ale niuss 04.04.12, 18:08
                      wiesz knolpel dla was nawet mobbing przez duże M jest niczym, bo wy tak po prostu działacie
                      Z raportu jasno wynika że w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej mogą występować zachowania które mogą nosić znamiona dzialań lub zachowań mobbingowych
                      TO NAM WYSTARCZY NIC WIĘCEJ NAM NIE TRZEBA,A TY KNOŁPEL TU NIE KŁAM WIĘCEJ
                      • rudzian2 Re: ale niuss 04.04.12, 18:19
                        skoro tam nic nie ma to dlaczego go chowali ? ? ?
                        poza tym tak się określa mobbing zgodnie z prawem
                        inaczej się tego nie określa
                        inna sprawa że to jeszcze nie jest całość tej dokumentacji
                        kolejny odcinek już niedługo ........

koniecznie trzeba dodać że ścisłe kierownictwo MOPS starało się do tego opisanego testu wysłać "swoich" z pouczeniem jak mają odpowiadać , wpajano im taki slogan "Pamiętajcie jakby się pytali to zgłosiliście się DOBROWOLNIE" , tak to leciało .....
                        wystarczy zapytać pracowników ......
                        • skalar2011 Re: ale niuss 04.04.12, 20:16
                          a jeśli ich odpowiednio zastraszono i posłano grupą to nikt się nie ,,odważył wychylić,, bo nazajutrz miał by zwolnienie w ,,ramach oszczędności,, z wilczym biletem włącznie,,
                          wszyscy wiemy o co chodzi już raz nawet taki proces się odbył, tylko ze nagle powódka nagle stała się pozwanym czy jakoś tak?
                          • jol.usia Re: ale niuss 04.04.12, 22:35
                            Supel i jemu podobni-dla was problem chyba jest dopiero wtedy(i to nie na pewno)jak ktoś mobbingowany umrze.Czyż nie tak? I chyba nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego,że to wasze podejście do problemu jest po prostu CHORE. Gdzie się rodzą takie umysły,sorry ale leczcie się!

• skalar2011 Re: ale niuss 04.04.12, 22:54
                              Jolusia takie umysły powstają w odNOwie nigdzie nie mieliby szans, ale grazia im klaszcze z chorej uciechy i przytupuje z radości- ,,a może jeszcze komuś dokopiemy,,
                              jeszcze tylko chwila i baj baj, pa,pa, doswidania.
                              • sukiero rudzian2 i skalar2011 05.04.12, 08:15
                                dobrze że nie mamy jeszcze rozdowjenia jaźni i nie gadamy sami ze sobą.Zgodzisz sie Rudzian vel skalar2011
                                • 22burza Re: rudzian2 i skalar2011 05.04.12, 08:37
                                  sukiero w twoim przypadku rozmowa z samym sobą jest jak najbardziej wskazana,bo rozmawiasz wtedy z osobą o tym samym poziomie inteligencji jak próbujesz rozmawiać z innymi
                                  to ci nie wychodzi,bo nikt nie chce się zniżać do twego poziomu.
                                  • skalar2011 Re: rudzian2 i skalar2011 05.04.12, 09:06
                                    burza świetnie ,trafiłaś w sedno a bombon jak zwykle kulą w płot
                                  • sukiero Re: rudzian2 i skalar2011 05.04.12, 11:23
                                    22burza napisała:

> to ci nie wychodzi,bo nikt nie chce się zniżać do twego poziomu.
                                    Masz na myśli zejście z chmur do rzeczywistości?
                                    • jol.usia Re: rudzian2 i skalar2011 05.04.12, 18:15
                                      Sukiero znowu masz KAPRYS,że tak o tych chmurach.Zaiste dominują u ciebie pewne cechy niewieście.Jesteś miękki,mięciusi.I nie zakładaj stringów na głowę,jak już je zakładasz
                                      • skalar2011 Re: rudzian2 i skalar2011 05.04.12, 18:56
                                        Bombon już z tej nadmiernej aktywności na forum mo poplątanie z pomieszaniem,głowisia nie wytrzymuje tempa a łon sie tak chce zasłużyć u grażki. jak tak dali pójdzie to tak jak grażka zapadnie na ,,zapylenie płuc,,
                                        • rudzian2 Re: rudzian2 i skalar2011 05.04.12, 19:13
                                          bombon powiedz mi jaki słowotok wypuścisz jak cię odwiedzę ze Skalarem ? ? ?
                                          • skalar2011 Re: rudzian2 i skalar2011 05.04.12, 19:49
                                            jak nie bydzie mioł kartki z instrukcją Maryny, to może mu puścić ino guma w batkach , abo jeszcze co inkszego
                    • w36 Re: ale niuss 06.04.12, 06:52
                      supel111 napisał:

> że z zaciekawieniem otworzyłem linka żeby przeczytać te .... no właśnie nie wi
                      > em co?? Bo rewelacji tam nie ma.

Chcesz sensacji to se idź do biblioteki i pożycz Ludluma albo innego Folletta.
                      Tu nie chodzi o sensację ale o ponury obraz jaki widzimy przez te dokumenty. Instytucji bezpośrednio, a teraz pośrednio zarządzanej wciąż przez naszą Prezydent.
                      Fatalnie. Jeśli psychologowie żądają superwizji od swoich przełożonych, to jest dno.

Ja tam nie jestem skłonny chwalić za coś Stanię, ale przynajmniej jedno muszę mu przyznać, wyraźnie na plus. To że wobec istniejących już dawno problemów, wykazał się dużym humanitaryzmem i wyczuciem problemu, proponując tej kobiecie inną pracę, gdzie nie podlegał by jej personel.
                      Na nieszczęście, tego mu się nie udało dokonać. Na nieszczęście pracowników naszego samorządu i nas mieszkańców.
                      • barretta Re: ale niuss 06.04.12, 07:59
                        w36 napisał:
                        > Ja tam nie jestem skłonny chwalić za coś Stanię, ale przynajmniej jedno muszę
                        > mu przyznać, wyraźnie na plus. To że wobec istniejących już dawno problemów, wy
                        > kazał się dużym humanitaryzmem i wyczuciem problemu, proponując tej kobiecie in
                        > ną pracę, gdzie nie podlegał by jej personel.
                        > Na nieszczęście, tego mu się nie udało dokonać. Na nieszczęście pracowników nas
                        > zego samorządu i nas mieszkańców.

A może spojrzyj z innej strony- personel zatrudniany "na polecenie " i dane stanowisko był tak "pewny " i rozbrykany że sprawy mogły wymknąć się spod kontroli. A zmiana dyrektora była mu na rękę? Argument jaki padł "bo pod kościołem słyszałem" co najmniej zastanawiające.
                        • skalar2011 Re: ale niuss 07.04.12, 00:01
                          wiesz co nie fandzol ,wszyscy znają szczegóły tego dziwnego procesu o mobbing, w którym nagle powódka stała się powodem i sama sobie wypłaciła, notabene z miejskiej kasy 24000 odszkodowania a swojemu kumplowi Śmieszkowiczowi co ,,położył naszą okulistykę ,,bo nie potrafił napisać oferty konkursowej wypłaciła ponoć 50 tysiaków.
                          A ponoć w mieście była taka bieda dla kogo? dla nas mieszkańców?
                          kajfasz puknij sie w łeb,najwyższy czas
                          • nick_na_raz Re: ale niuss 07.04.12, 00:45
                            tak zupełnie na chłodno - faktem jest, że ten proces był parodią. nawet nie miał się kto od wyroku odwołać. i faktem jest, że obecnie p. Dziedzic zrobiła wszytko, żeby udowodnić, że A. Stania miał rację w działaniach wobec niej.
                        • 22burza Re: ale niuss 07.04.12, 11:28
                          barettko ty widocznie nie chodzisz do kościoła (twoja sprawa) dlatego nie wiesz ilu rzeczy idzie się dowiedzieć w drodze do kościoła i przed kościołem, a jeszcze wcale jak jesteś osobą znaną i lubianą i ludzie wiedzą ,że w pewnych sprawach możesz im pomóc. To co ludzie mają dp powiedzenia,to żadna gazeta ani żaden dziennikarz nie jest w stanie od nich wyciągnąć,muszą ci ufać i wierzyćw to,że jak im nie pomożesz to i zaszkodzić nie możesz.
    • rudzian2 Re: Raport PIP już jawny. 07.04.12, 08:43
      przez ten wolny czas warto na spokojnie zapoznać się z tą dokumentacją PIP , która była pilnie strzeżona przez przychlastów , mobbing tam dalej trwa
      poza tym w innych placówkach też jest mobbing , chodzi o placówki podległe pod UM i pilnowane prze pofyrtaną , to jest jej wymóg , inny styl pracy jest od razu zakazywany bo tylko pofyrtana wie jak należy zarządzać ......
      • zajec_pagadi Re: Raport PIP już jawny. 07.04.12, 21:54
        Do obmawiania, oczerniania, upokarzania, ośmieszania, umniejszania jak i ogólnie do działań bezprawnych i mobbingowych miss plastic fantastic Andzia Pazur była specjalnie szkolona przez pofyrtaną ze smrodloka i jej najlepszego ucznia i najwierniejszego sługę Kena Zarysa. Dziwi tylko jeden fakt. Do badań ankietowych wybierani byli specjalni "ochotnicy" ( z każdego działu po dwójce), którzy mieli patrzeć na ręce innym "ochotnikom". A mimo to 20% ankietowanych zdołało przemycić w odpowiedziach stosowanie działań nieetycznych i noszących znamiona mobbingu. Teraz Andzia wzięła się za Kena. Obsztorcowała go jak sztifta, walnęła drzwiami, wzięła chorobowe i do dzisiaj się nie pokazała. Ale Zarys musi pamiętać, że Andzia stale naprawiała "psychikę" jej grzmotliwości to i więcej jej wolno.
        • rudzian2 Re: Raport PIP już jawny. 08.04.12, 11:16
          tu masz rację zajec , do tej ankiety był nabór selekcjonowany jak na egzamin , nie przewidzieli że część ludzi i tak prawdę napisze
          po opracowaniu tej ankiety przez PIP wyniki były nie do przyjęcia , za to baton-men Ken Zarys dostał po uszach od pomarszczonej bladej , dlatego schowali to do szuflad i pokazywali wkurzeni swoim kolesiom jak to ich niewdzięczni pracownicy obsmarowali
          • skalar2011 Re: Raport PIP już jawny. 10.04.12, 20:17
            i nareszcie, przecież ludzie nie będą się godzić na wieczne poniżanie przez kolesiów Maryny, wszystkich się na da zastraszyć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka