amarian2
15.06.12, 21:04
Wielokrotnie przewijały się tu pytania, ba nawet wyliczenia kosztów kampanii Grupy Inicjatywne. Nawet ciekawe zdjęcia. Na spokojnie wyjaśniałem, pytając równocześnie o finansowanie referendalnej kampanii p. prezydent. Temat zawsze się urywał. Nie wie jakaś tajemnica służbowa? Bo to, że jest ona robiona za nasze pieniądze bez naszej zgody to już wszyscy wiemy. W Bytomiu za kampanię Koja płaci sam lub jego sponsorzy a on się rozliczy przed Komisarzem. A u nas. Do tych gazetek robionych nie będę wracał bo jedyne ciekawe co w nich było to koszt wydania. Na 22 piątek zostali zaproszony do drogiej restauracji biznes rudzki. Co ciekawe biznes za to nie płaci. A przy wodzie mineralnej i paluszkach w tej największej naszej i bodaj najpiękniejszej Sali nie będą siedzieć . Oni raczej też nie będą słuchać bajek o spłacie zadłużenia i pustymi obietnicami ich nie kupi A jak jeszcze będzie Doradca p. Dziedzic od spraw przedsiębiorczości czyli towarzysz 2 złote to już będzie ubaw. Mnie jednak interesuje, kto to finansuje. Bo jak się dowiedziałem … nie UM. Czyżby prywatny sponsor.? Byłoby dziwne, aczkolwiek OK. Niestety, jak donoszą wiewiórki koszty spotkania mają pokryć spółki …. Miejskie i w takich w których mamy większość udziałów. Myślę, że p. prezydent wymieni „sponsorów” abyś my wiedzieli kto i ile nam podwyższy.