Dodaj do ulubionych

Paszkwile na forum

22.06.12, 09:38
Festyny za nasze ? ?
Autor: rudzian2 ☺ 20.06.12, 21:29
Dodaj do ulubionych Skasujcie
Odpowiedz
w sobotę odbył się kolejny festyn za pieniądze z tzw. korkowego , czyli z puli za profilaktykę , swoją obecność uświęciła pofyrtana Maryna z wickową od liczenia kołoczków ,
impreza przy kościele św. Boboli byłaby super gdyby nie występy znanego rudzkiego twórcy poety, aktora i artysty M. , synuś był nieźle nawalony i śpiewał pieśni pod swój stan upojenia okowitą
widać profilaktyka upadła jak dochodzi do takich występów .........
za to władzuchna świetnie się bawiła .......
ile jeszcze będzie festynów do niedzieli , zna ktoś rozkład tych karnawałów ? ? ?
Szanowny Panie bajkopisarzu, moderatorze rudzkiej kultury „Rudzianie 2” , jako że talentem swojego wysublimowanego inelektu i ostrego pióra stworzyłeś paszkwil adresowany do mnie pozwolę sobie na replikę. Uprawiając przez kilkadziesiąt już lat mój zawód przywykłem do różnego odbioru moich dokonań i nie miałbym nic przeciwko temu gdybyś merytorycznie napisał co ci sie nie podoba. Ale trzeba być bardzo nierozważnym aby dopuścić sie pomówienia godzącego w moje dobre imię, na co jakżeś powinien wiedzieć jest stosowny paragraf w naszym kodeksie prawnym.
Stwierdzenie że synuś był nawalony jest obraźliwe dla mnie, a rozpowszechnianie takiej wyssanej z palca informacji godzi w moje interesy zawodowe. „Rudzianie 2” powinieneś wiedzieć że udowodnienie stanu upojenia alkoholowego wymaga albo testu na alkomacie albo badania krwi, a ja sobie nie przypominam aby takowa czynność w stosunku do mojej osoby była w tym dniu wykonana.
Jako że świadkami festynu byli oprócz twojej osoby proboszczowie dwóch wireckich parafii wraz z częścią swoich parafian którym jak wnioskowałem z reakcji występ sie spodobał i nie zauważyli faktu jakoby „znany rudzki twórca, poeta, aktor i artysta M” był nawalony dlatego mając na uwadze powyższe fakty żądam od Szanownego Pana przeprosin na tym forum łącznie z podaniem swojego imienia i nazwiska i poinformowania mnie o tym fakcie na adres agencja@makula.pl
W przeciwnym wypadku zastanowię sie nad pozwem do sądu o zniesławienie i może to być dla pana znacznie bardziej kosztowne i bolesne niż proponowane przeprosiny.

Z wyrazami ubolewania Marian Makula
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Paszkwile na forum 22.06.12, 10:58
      Myśle,że ma pan szanse,Panie Marianie.
      Ostatnio skazano jedną panią(na 5 tys pln) za słowa w wywiadzie prasowym o autorach biblii jako "naprutych winem i palących jakieś zioła"
      Choć z drugiej strony przegrała sprawę,gdy ją nazwano "blacharą"
      Czyli jednak na dwoje babka wróżyła ;)
    • vv0007 Re: Paszkwile na forum 22.06.12, 10:58
      Brawo Panie Marianie popieram
      odpowiedzialność za słowa musi być.
    • mietlorz707 Re: Paszkwile na forum 22.06.12, 13:31
      Czy prosił Pan któregoś z moderatorów o usunięcie oszczerczej wypowiedzi?
    • w36 Re: Paszkwile na forum 22.06.12, 16:37
      makula2012 napisał(a):

> Stwierdzenie że synuś był nawalony jest obraźliwe dla mnie, a rozpowszechniani
      > e takiej wyssanej z palca informacji godzi w moje interesy zawodowe.

Jeśli nawet to stwierdzenie jest wynikiem ewidentnej pomyłki, to jednak można domyśleć się z czego takie przypuszczenie się wzięło.

Trochę autorefleksji i zrozumienia dla odbiorców występu chyba by nie zaszkodziło.
      • robertdebruss Re: Paszkwile na forum 22.06.12, 22:41
        Jakoś mi tyn SYNUŚ do starego chopa nie paści a wom ?
        • w36 Re: Paszkwile na forum 22.06.12, 23:14
          robertdebruss napisał:

> Jakoś mi tyn SYNUŚ do starego chopa nie paści a wom ?

Wiesz, może lepiej nie roztrząsać tej kwestii.
          Bo chyba do człowieka, który w swoim własnym mniemaniu jest wysokiej klasy profesjonalistą, to raczej takie publiczne szlochy nie pasują.
          Sedno prawdziwego profesjonalizmu artystów występujących publicznie, polega bardziej na tym, że się ma świadomość swoich uwarunkowań i potrafi mimo nich wykonywać zawód.
          Poza tym gdzieś się kończy scena a zaczyna życie. Może niektórym się czasem zapomni gdzie są.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka