Dodaj do ulubionych

Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych!

25.04.13, 12:07
Za FB:

Nie dla ronda im. Marii i Lecha Kaczyńskich w Rudzie Śląskiej
Dzień dobry!

Dzisiaj jeden z ważniejszych dla nas dni. Za 3 godziny rozpoczyna się sesja Rady Miasta, na której Pani Prezydent będzie próbowała w trybie nadzwyczajnym wprowadzić projekt uchwały w naszej sprawie. Co się z nim stanie? Zależy tylko i wyłącznie od naszych Radnych - szczególnie tych, którzy są w opozycji. Czy podczas tej jednej sprawy, w której głos zabraliśmy my - mieszkańcy Rudy Śląskiej, podziały polityczne pójdą w odstawkę i Radni przychylnie spojrzą a oczekiwania lokalnej społeczności? Trzymajcie kciuki!

I informacja dla tych, którzy nie mogą pojawić się dzisiaj w Urzędzie Miasta przypominamy, że całość sesji będzie transmitowana na żywo w Sfera TV, którą można oglądać w telewizji kablowej Elsat, bądź online na stronie www.sferatv.pl .
Obserwuj wątek
    • waple Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 25.04.13, 12:31
      Ja tam nikomu nie będę patrzył na ręce czy nogi.Znam ich z wizerunku, nazwiska i poglądów, natomiast będę słuchał.A co do ronda to te emocje należy wyciszyć i dać się wypowiedzieć mieszkańcom.Demokracja większość ma rację i tyle.Musimy się nauczyć żyć w demokracji a nie stać obok.Pozdrawiam.
      • meg114 Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na coś innego 25.04.13, 14:50
        Hepik, jest coś ciekawszego niż ręce radnych: zadowolona mina pani prezydent z tytułu zrobienia koło pióra radnym i namącenia w radzie.
        A nawiasem: żałosna satysfakcja, Ale wobec braku innych sukcesów, może dla niektórych dobry i ten?
        • 22burza Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na coś innego 25.04.13, 15:18
          hepik spocznij,temat nie wszedł pod obrady,a twoja mocodawczyni znowu przechodzi mutację
    • fifik_rsl Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 25.04.13, 15:44
      Szanowni Państwo dziś 11 Radnych naszgo miasta pokazało środkowy palec tym wszystkim wyborcom którzy podpisały tę petycję. W dniu jutrzejszym otrzymacie tutaj na forum listę nazwisk Radnych, którzy zagłosowali przeciw uchwale.
      Chciałem też zaperwnić że nasz sprzeciw przeciwko tym patronom się nie zakończył. Zmienia się jedynie jego charakter. Szczegóły zostaną opublikowane w najbliższym czasie.
      • hepik1 Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 25.04.13, 16:10
        Czyli koalicja POPiS,której nie ma ,trzyma sie mocno. ;)
        Zapamietamy,szczególnie peowcom w najbliższych wyborach.
        • 22burza Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 25.04.13, 16:43
          co im zrobicie ? w tym Mieście bez programu wyborczego też można być radnym i to hepik z SLD
          a bez jednego żołnierza wojnę też się wygra,a więc ????
      • hepik1 Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 25.04.13, 19:07
        Lista radnych,którzy glosowali za rondem im.Kaczyńskiego:
        sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/936232_243937492414739_363913185_n.jpg
        • mietlorz707 Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 25.04.13, 20:43
          O, czyli mój ulubiony halembski radny najpierw był za, a teraz podpisy donosił.
          Nic nie wpływa na poglądy człowieka tak jak chęć reelekcji. ;-)
          • hepik1 Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 25.04.13, 20:54
            Może doszedł do wniosku,że mial chwilowe zaćmienie umysłu.

Fifik dobra robota.
            Czekam na liste tych radnych,którzy dzisiaj głosowali przeciw dopuszczeniu tego pod dyskusję.
            I tym serdecznie podziękuję.
            • mietlorz707 Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 25.04.13, 21:17
              Oj nie, on zaćmień nie miewa. Ładnie go Marian podsumował na fejsie.
              Tutaj się jakoś Marian przestał wypowiadać, czyżby nie wiedział/wstyd mu przyznać się ile podpisów zebrali? ;-)
    • teletoobis Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 25.04.13, 18:14
      arogancja, głupota i zadufanie w sobie radnych nie potrwa już długo. Jeden rok z małym okładem. I pożegnamy raz na zawsze tych wszystkich, którzy wcale nie liczą sie z głosem mieszkańców. Dotyczy to politykierów z koalicji PO PiS i innych, dla których bycie radnym, to trzymanie się kurczowo koryta.
      Dzisiejsza decyzja, to decyzja stricte polityczna, jak wspomniał Fifik, radni pokazali mieszkańcom środkowy palec. Mieszkańcy pokażą im za to czerwoną kartkę.
      • meg114 gra! 25.04.13, 19:52
        Fifik, zaangażowanie Hepika w służbie jej Mściwości znamy, zacietrzewienie Teletoobisia też, ale twój udział w tej sprawie jednak jakoś mnie dziwi, nawet jeżeli prawdą jest, że jesteś pracownikiem Caritas (jeżeli to nieprawda, prostuj). Naprawdę nie widzisz, że rondo to tylko zagrywka prezydent, że to do niej należy kierować wszelkie pretensje? Dziwi mnie też twoje rozeznanie co do ważności spraw. Jest w tym mieście tyle problemów i spraw, które warte są bacznej uwagi, a ty się angażujesz jak ta postać w talii kart zwana dupkiem. nie szkoda ci siebie?
        • teletoobis Re: gra! 25.04.13, 20:05
          Meg, jakie zacietrzewienie?
          Kobieto- jedna strona wniosła projekt pod obrady rady, druga ten projekt przegłosowała. Nad czym więc deliberować? Jedna i druga strona są winne temu, co sie stało.

Pytanie kto bardziej, jest bezzasadne, bo liczy się efekt
          • meg114 Re: gra! 25.04.13, 20:49
            ale ty wyłącznie akcentujesz winę tej drugiej strony. Ciągle bębnisz o radnych. A nie wiem czy wiesz, że w rzetelnym osądzie sprawy takie okoliczności - kto zaczął i dlaczego - bierze się zawsze pod uwagę. Odwołując się do tej zasady, zapytam wprost: skoro obserwujesz rudzką scenę polityczną, to powiedz, czy wierzysz, że radni PIS czy inni podjęliby taką inicjatywę w tej chwili, gdyby nie podstępna gra naszej, nic innego nie mającej do roboty?
            • teletoobis Re: gra! 25.04.13, 21:55
              Ponieważ radnych uważam za równie beznadziejnych jak pani Prezydent. Oni sa tak samo winni sytuacji w mieście, jak ona. Dla mnie cały ten manszaft jest do wymiany.
              Zresztą sytuacja z rondem pokazała, ze wystarczy włożyć kij w to mrowisko, to juz tyrajom jak muchy w latarce, nie wiedząc co robic, jak sie zachowac i jakie mieć zdanie.
              Jednego, czego nam nie możesz zarzucić, to koniunkturalizm. Mamy swoje poglądy, mamy swoje zapatrywania i od nich nie odstąpimy. Tu należy jednak zaznaczyć, że światopogląd nie powinien i nie może determinować działań na kanwie i dla dobra miasta
        • 22burza Re: gra! 25.04.13, 20:12
          fifik jest ciekawą osoba;politolog,który pracował w rudzkim MOPS-ie (przykre doświadczenia),przeszedł do ościennego miasta do Caritasu (gdzie mu się podoba),tam pracuje w/g grafiku na zmiany i dlatego posty pisze nocą. Lubi pisać elaboraty,udowadniać swą mądrość,no i problem ma jeden :nie wie po której stronie ma stanąć

• hepik1 Re: gra! 25.04.13, 20:23
            Też uważam,że jet ciekawą osobą.Kilku takich skrzyknęło sie na fejsie ,w kilkunastu zebrali 2000 podpisów pod petycją,w tydzień czy dwa. Referendyci zbierają od miesiacy przy zaangazowaniu aparatów partyjnych PO i Pis i maja ich zaledwie 6 tys przy czym nie wiadomo ile niewaznych ;)
            • hepik1 Re: gra! 25.04.13, 20:26
              Fanpaża na FB może założyc każdy.
              Jeśli taki przeradza sie w autentyczne działania-pozostaje tylko szacun.
            • 22burza Re: gra! 25.04.13, 20:28
              nie zawyżajmy,na sesji była mowa o 1500 podpisach (a podobno fifik sam w dwie godziny zebrał 2000),a ty hepik masz kreta w komitecie referendalnym ?
              • meg114 Re: gra! 25.04.13, 20:40
                Hepik, porównujesz sprawę nazwy ronda z zarządzaniem miastem?
                Jesteś kolejnym przypadkiem, który dowodzi, że służba tej władzy normalnie odmóżdża.
            • fifik_rsl Re: gra! 25.04.13, 20:38
              Po pierwsze podpisy były zbierane przez 10 dni. Obraliśmy 2 metody jedna bezpośrednia (targowisko Wirek, N. Bytom Ruda Halemba Przy rondzie) oraz 2 w punktach, które były wymienione na fb.
              Popełniliśmy niestety jeden podstawowy błąd, tzn w punktach nie zostwiliśmy informacji że mogą być głosy poparcia tylko od osób z Rudy Śląskiej, a także że muszą być pełne dane (imie i nazwisko oraz pełny adres)
              Przy zbieraniu petycji z punktów okazało się iż połowa podpisów jest wadliwych. Z samego Zabrza mieliśmy kilkaset, W Stodole dużo było od osób z Mikołowa, a także część była niekompletna.
              Przez to prawidłowych było ok 50%.
              To nasza porażka, bo liczyliśmy się z tym że część będzie nieważna, ale nie że aż taki odsetek. Podpisy zbierały w sumie bodajże 4 osoby, z tym że jedna była prawie wszędzie, natomiast kolejne w poszczególnych punktach (w tym moja skromna osoba).

Kolejna ważna sprawa.
              Obie strony konfliktu potraktowaliśmy jednakowo. Zaprosliśmy do wysłuchania naszych argumentów Prezydenta oraz Przewodniczącego RM. W tym samym momencie wysłaliśmy maile do obu kancelarii. Kancelaria RM olała nas sikiem prostym, natomiast Prezydent obiecała wnieś nasza inicjatywa w trybie nadzwyczajnym.
              • 22burza Re: gra! 25.04.13, 21:23
                a nr.pesel nie trzeba było podawać?
                • fifik_rsl Re: gra! 25.04.13, 21:41
                  Peselu nie, możesz sobie ściągnąć petycję i dokłądnie zobaczyć.

Imie nazwisko pełny adres podpis. Jakie były uchybienia pisałem.
          • fifik_rsl Re: Z buciorami w prywatne sprawy 25.04.13, 21:36
            Szanowna meg ze smutkiem zauważam że przejęłaś zwyczaje, które ostatnio stają się codziennością w naszej RM, mianowicie wchodzenie z butami w czyjeś prywatne sprawy.
            To gdzie dokładnie pracuje to moja sprawa i nie mam ochoty jej ujawnić, więc twoich tez ani nie potwierdzę ani nie zaprzeczę. Moje dane osobowe muszą Ci wystarczyć.
            Natomist 22burza, widzę że także lubisz sobie pogrzebać w życiu innych ludzi. Zasmucę Cie w MOPSie nigdy nie pracowałem. Pracowałem w Świetlicy Środowiskowej w latach 2005-2006.
            Nie mam też problemu po której stronie stanąć. Uważam że powinno się stawać po stronie tego co chcą Mieszkańcy. W tej sprawie znaczna ich część się jasno wypowiedziała.
            • mietlorz707 Re: Z buciorami w prywatne sprawy 25.04.13, 21:55
              > Uważam że powinno się stawać po stronie tego co chcą Mieszkańcy.

Czyli jesteś jak chorągiewka bez własnych poglądów, odwracająca się w tę stronę, w którą wieje wiatr?

A co do danych osobowych - czy w ramach akcji, były one gromadzone, przetwarzane, przechowywane i przekazywane zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych?
              • teletoobis [...] 25.04.13, 21:58
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • mietlorz707 Re: Z buciorami w prywatne sprawy 25.04.13, 22:04
                  Cóż za brak kultury.
                  • teletoobis Re: Z buciorami w prywatne sprawy 26.04.13, 07:15
                    nie używaj słów których znaczenia w życiu nie będziesz w stanie pojąć
              • jozefosmenda Głosowanie......... 25.04.13, 22:45
                Żeby nie trzymać WAS w napięciu i niepewności to macie z pierwszej ręki:
                za wprowadzeniem projektu uchwały złożonej w imieniu mieszkańców (ponad 1600 osób) przez prezydent miasta Grażyny Dziedzic pod obrady głosowało 9 radnych a mianowicie:
                1.Łukaszczyk Anna
                2.Drzymała-Kubiniok Beata
                3.Hanke Witold
                4.Błąkała-Zawronek Ewa
                5.Osmenda Józef
                6.Piórkowski Henryk
                7.Potyrała Dariusz
                8.Mucha Jan
                9.Wyciślik Jakub

Przeciwnych było 11 radnych:
                1.Wieszołek Jarosław
                2.Dryja Władysław
                3.Wesoły Marek
                4.Myszur Kazimierz
                5.Wystyrk-Benigier Barbara
                6.Stania Andrzej
                7.Kołada Joanna
                8.Wyżgoł Jan
                9.Grozmani Tadeusz
                10.Wieczorek Michał
                11.Kucharski Władysław

pozostali radni z różnych przyczyn osobistych byli nieobecni.(Kobierski Marek, Rodzoch Krzysztof, Skudlik Józef, Kania Jarosław, Gładysz Cecylia)
                • fifik_rsl Re: Głosowanie......... 26.04.13, 00:02
                  Dziękuje

Z tego co pamietam, to chyba był 1 wstrzymujący się głos, ale mogę się mylić
                  • mietlorz707 Re: Głosowanie......... 26.04.13, 00:52
                    Na pytanie dotyczące danych osobowych:

Czy w ramach akcji, były one gromadzone, przetwarzane, przechowywane i przekazywane zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych?

odpowiesz, czy stosujesz metodę radnej Łukaszczyk?
                    • teletoobis Re: Głosowanie......... 26.04.13, 07:19
                      Nie zauważył Pan, że panu się tu juz nie odpowiada. Sam pan sobie zgotowałeś ten los...
                      Szkoda słów marnować
                  • hepik1 Re: Głosowanie......... 26.04.13, 11:19
                    Fifik,jeśli jeszcze raz napiszecie na fb "dzień dzisiejszy" przestaję kolportować Wasze komunikaty na forum ;)
                • hepik1 Re: Głosowanie......... 26.04.13, 06:48

> Przeciwnych było 11 radnych:

Radni z Platformy Obywatelskiej przeciwni obywatelskiej inicjatywie:

> 6.Stania Andrzej
                  > 7.Kołada Joanna
                  > 8.Wyżgoł Jan
                  > 9.Grozmani Tadeusz
                  > 10.Wieczorek Michał
                  > 11.Kucharski Władysław

Pamietajcie!
                  • teletoobis Re: Głosowanie......... 26.04.13, 07:22
                    A inni z różnych przyczyn nie byli obecni

no cóż, z różnych przyczyn tym państwu należy podziękować
                • teletoobis Re: Głosowanie......... 26.04.13, 07:24
                  Panie Józefie, my wiemy też kto głosował bez chęci przeprowadzenia konsultacji za nadaniem tej nazwy. Też nie zapomnimy
            • 22burza Re: Z buciorami w prywatne sprawy 26.04.13, 08:03
              fifik nikt ci nie włazi z buciorami w życiorys,sam wypisujesz o sbie tyle historii,że twój życirys za niedługo nie będzie miał tajemnic,a więc pretensje do......
              Mała uwaga w pewnym wieku nie chodzi się w buciorach,tylko w eleganckich bucikach
            • meg114 Fifik - prywatnie? 27.04.13, 20:25
              Oj, Fifik, miejsce pracy w Caritas zestawiasz z tym co działo się w RM? Praca to niezupełnie czynność prywatna. Chyba, że masz w pracy jakieś intymne stosunki z szefem czy z kimś i wskazanie na to faktycznie jest wejściem z buciorami... Jeżeli tak jest, to przepraszam - "ja niechcący trafiłam"... a poważnie: sam tu deklarowałeś, że nie masz tajemnic i dlatego wyjawiłeś swoje dane. Po co? By nam zasugerować, że jesteś otwarty, wolny w przekonaniach i akurat tylko przypadkiem przeciw referendum? Jeżeli jest inaczej, to dlaczego praca w Caritas ma być tajemnicą? Pytanie retoryczne, bo wiele mi to wyjaśnia, zważywszy na powiązania tej szlachetnej instytucji z panią prezydent. I twój udział w sprawie ronda również wydaje się bardziej oczywisty.
              • fifik_rsl Re: Fifik - prywatnie? 29.04.13, 10:28
                Szanowna meg114, rozróżnij proszę dwie kwestie. Moje dane prywatne, a miejsce pracy. jeśli chodzi o dane prywatne to dotykają one wyłącznie mojej osoby i wszelkie konsekwencje z tym związane spadną na mnie. W tym wypadku jestem w pełni otwarty, biorę odpowiedzialność za każde słowo które tutaj pojawi się z mojej klawiatury.
                Natomiast inaczej sytuacja wygląda jeśli chodzi o miejsce pracy. Tutaj muszę szanować mojego pracodawcę, który może sobie nieżyczyć abym ujawnił że mnie zatrudnia. Uprzedzając kolejne pytanie, nie nie pytałem go i nie zamierzam tego robić.
                Ponadto moje poglądy na sprawy w mieście które tutaj wyrażam są moimi prywatnymi i nie mają nic wspólnego z moim pracodawcą.
                Tyle w temacie.
    • fifik_rsl Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 25.04.13, 20:45
      Nasza odpowiedź w sprawie wypowiedzi Marka Wesołego (PiS) podczas wolnych głosów na dziesiejszej sesji RM. Autor treści Rafał, ja jednak w pełni się z tym zgadzam i pod treścią podpisuję.

"W dniu dzisiejszym podczas sesji Rady Miasta, Radny Marek Wesoły (PiS) porównał naszą inicjatywę z grupą referendalną, zarzucając Pani Prezydent poparcie tylko dla wybranych inicjatyw społecznych. Pragniemy Panu przypomnieć, że nasza inicjatywa kosztuje budżet miasta tylko i wyłącznie poświęcenie kilku chwil, zaś inicjatywa grypy referendalnej to koszt 163 823,99 zł + koszty dodatkowe, w sumie ok. 220 000 zł (dane pochodzą z kosztorysu ubiegłorocznego referendum). Wielokrotnie Pan Radny Wesoły w swoim przemówieniu podnosił, że liczy się z głosem społeczeństwa, niezależnie czy się z nim zgadza czy nie. Przypominamy Panu, że projekt uchwały jaki dziś Pani Prezydent próbowała wnieść do porządku obrad, dotyczył przede wszystkim konsultacji społecznych, a te jak wiemy są najlepszą formą okazania, jak bardzo władza liczy się z głosem społeczeństwa. Społeczeństwa, które tą władzę wybrało. Pan zagłosował dziś przeciwko naszej inicjatywie, czyli zagłosował Pan przeciwko głosowi części mieszkańców Rudy Śląskiej. Mamy nadzieję, że poprzez ten post nie tylko my dostrzegamy rozbieżność między słowami, a czynami Pana Radnego."
      • hepik1 Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 25.04.13, 21:01
        Tym 4 radnych wybranych z listy Pis trudno sie dziwić.
        Przez przypadek beda się mogli pochwalić przed swoimi zwierzchnikami.
        Peowcom obłudy nie wybaczę ;)
        • volwer Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 25.04.13, 22:22
          i jak tu pracować ..a jak tez tu żyć?
          • teletoobis Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 26.04.13, 07:27
            Nie dać się jeszcze raz oszukać przy następnych wyborach....
            • skalar2011 Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 26.04.13, 07:54
              hepik i fafik skad u was taka wrażliwość na głosy mieszkańców, tak nagła i niezwykła, szkoda że tacy zaangażowani nie byliście jak też wbrew woli mieszkańców otwarto krematorium w środku miasta, jak zamknięto Zdebel wbrew woli mieszkańców miasta
    • hepik1 Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 26.04.13, 11:56
      mietlorz707 napisał:

> ... twojej partyjce, teletubisiu?

Trzecia siła w Sejmie.Choć ostatnio lecą w piętkę,donosząc na Chrystusa ,że uczył ,jak sie upić albo utopić ;)
      • teletoobis Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 26.04.13, 21:42
        Chrystus był pierwszym socjalistą, wiec nie dziwota, ze lubiał se golnąć :)
        A o nasze notowania prosze sie nie martwić. Te ataki z każdej strony dowodzą jednego: dotychczasowy beton na scenie politycznej ma pełne galoty strachu
        • 22burza Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 27.04.13, 20:36
          no już nikt nie lubi sobie golnąć jak twój"mistrzuniu",a o poparcie musi się martwić,bo w sondażach lecicie na łeb,na szyję,no a w Rudzie gdzie gro Mieszkańców to tradycjonaliści,to się nie musicie martwić,bo go po prostu nie dostaniecie.Widać tu na forum jak was (ciebie) wszyscy lubią,wnet cię zagłaskają na śmierć.
          • teletoobis Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 27.04.13, 21:06
            Nie wiedzialem ze forum to wszyscy wyborcy w Rudzie. A gdyby nawet.... to niezla menazeria :-) A jesli chodzi o Janusza to on nie pije wcale. O poparcie tez sie nie martw. Powinnas sie ciwszyc. Problem w tym ze wiesz ze mozemy namieszac w waszym popisie i macie polne galoty strachu. Przez to tak bardzo ujadacie. A na zdrowie :-)
            • 22burza Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 27.04.13, 21:28
              wytłumacz mi co to jest "ciwszyc",jestem tubylcem,ale takiego słowa nie znam
              • teletoobis Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 27.04.13, 21:37
                Nie wypominalem ci twoich bledow. Nawet ortograficznych bo uwazam ze jest to zagranie dziecka ktoremu brakuje argumentow. Po prostu posze z komorli i literowka moze sie zdarzyc. Tym sposobem przekonalas mnie ze rozmowa z toba nie ma sensu
                • 22burza Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 27.04.13, 21:46
                  który noszę numer ? bo jest nas już spora grupka z którą się nie potrafisz dogadać.Zadaj sobie pytanie czy rozmowa z tobą ma sens,bo już sporo wątków zacząłeś ale ani jednego nie doprowadziłeś do sensownego końca np: sprawa proboszcza z B-c,SM,premie w UM,i wiele innych,zastanów się nad tym co umiesz zrobić w życiu i mierz siły na zamiary.Jeszcze masz trochę czasu ,to może uda ci się coś sensownego zrobić.
                  • teletoobis Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 27.04.13, 23:29
                    Twoje numerki niewiele mnie obchodza. Mimo wszystko jestem esteta a i nastepnego dnia lubie pogadac przy sniadaniu z kims bardziej rozwinietym niz pantofelek. W kazdym moim watku pojawiasz sie jak smrod za.wojskiem ty i niejaki mietlorz. Ani razu nie wypowiadacie sie w temacie. Wasze wypowiedzi to tylko sranie w banie. Po to tylko by cos napisac. Nie martw sie wiec ani o mnie ani o moje urgupowanie. Za cienka w synapsach jestes by cokolwiek.z tego pojac. Tak samo nie martw sie o moje zyciowe osiagniecia. Na tym koncze jakiekolwiek rozmowy z toba bo efekt z nich jest taki sam jak.z.mlocenia plew. Badz tez uprzejma nie wpisywac sie w odpowiedzi na moje wpisy. Niczego w rozmowe nie wnosisz a jedynym twoim celem jest dezawuowanie (tu lolecam slownik wyrazow obcych) wypowiedzi adwersarza (tu wystarcza ci google). Zycze wiecej poczucia humoru i dystansu do netu. Bez powazania za to z usmieszkiem poblazliwosci...
                    • uciazliwy1 Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 28.04.13, 13:59
                      Za wojskiem to panny lecą .
                      Za to smród ciągnie się za każdym Twoim wpisem.
                      To Ty zmieniasz temat wpisując się do dyskusji kiedy problem poruszony nie jest Ci na rękę lub Twoim Mocodawcom.
                      • teletoobis Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 28.04.13, 14:10
                        A jaki jest temat tego watku? Czyzby RP? Poza tym nie mam mocodawcow. Co najwyzej kolegow. Bardzo mnie jednak cieszy ze tak bardzo boicie sie tego co mozemy tu zdzialac. Gdybyscie sie nie bali rozwalenia ukladu w ktorym tkwicie to byscie mnie ignorowali. Ale wy nieudolnie usilujecie deprecjonowac. No coz... macie sie czego bac. Mury niedlugo runa wraz z zabetonowanym od lat ukladem :-)
    • 22burza Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 28.04.13, 15:26
      uciążliwy boisz się,wypowiedziano nam trzecią wojnę,z który strony przyjdą zza Bytomki.zza Kłodnicy? a może tylko starszego brata zawoła na pomoc i ten nam dopiero spuści manto,gdzie poszukamy azylu ?
    • zawsze_eda Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 29.04.13, 08:20
      i ktoś taki jak ty: hepik1 w imię czego mydlisz ludziom oczy? czy dziś dla naszego okradanego przez sitwę (skromnie mówiąc) miasta jest ważne jakim imieniem nazwiemy mini rondko? Czemu to ma służyć hepiczku1, a może myślisz że jak dasz ludziom temat zastępczy to pod tym płaszczykiem znowu jakaś kanalia uknuje zamach na kasę miasta? Nie o nazwę ronda tu chodzi hepiczku dla was takie slogany są tylko krótką kołderką te wszystkie świństwa i tak wyjdą na jaw tylko po czasie a wtedy kasa już będzie wyprowadzona i dobrze ulokowana a wy w ciepłych fotelikach będziecie powtarzać " patrzcie chamy jak sie pany bawią"
      • fifik_rsl Re: Pilne! Patrzmy dzisiaj na ręce radnych! 29.04.13, 11:23
        To co tutaj piszesz jest skrajnym chamstwem wobec tych wszystkich osób, które sprzeciwiają się tej nazwie.
        Sugerujesz, że każdy kto podpisał listę czy klinknął lajka to zwolennik G. Dziedzic?? Bo jeśli tak by było, to znaczy że ma ona dużo tych zwolenników.

Oboje wiemy że to nie prawda, że przeciwko rondu protestują ludzie popierający prezydent, popierający referendum, a także Ci którzy nie zgadzają się z rondem, a referendum im koło du** tzn nosa lata.

Nie jest to żaden temat zastępczy dla referendum czy czegokolwiek. Rządzący tym miastem ( z obu stron barykady) za ten problem ponoszą winę i zwykli mieszkańcy poprzez zebrane podpisy pokazali swoje niezadowolenie.
        Wystarczyło żeby wszyscy powiedzieli, ok szanujemy zdanie rudzian, zgodnie przegłosować rondo Ofiar Wypadków Górniczych, nasza inicjatywa się kończy i zostaje tylko referendum.

Jak już tutaj pisałem myśmy obydwie strony potraktowali identycznie, informując o zebranych podpisach i wychodząc z prośbą o spotkanie. Nasza wina że Wieszołek pokazał nam środkowy palec?
        Fakt, życzliwie do naszej inicjatywie podszedł obóz Prezydenta i za to jesteśmy im wdzięczni. Rozumiem też że to polityka, jednak nas interesuje zrealizowanie celu, czyli zmiana nazwy tego ronda i do tego dążymy.
        Nie rozumiem PO, przecież mogli powiedzieć PiSowi, nie chcemy żeby to się ciągnęło jak smród po gaciach w tym mieście, więc przegłosujemy to i sprawe zamykamy. Niestety wybrali drogę przeciwną, myśmy celu nie zrealizowali, więc jesteśmy zmuszeni działać dalej, szanując tych wszystkich co inicjatywę poparli.

To że zdaniem niektórych z Was bije ta inicjatywa w referendum, to podziękujcie radnym z PO. Mieli możliwość sprawę zamknąć raz na zawsze i już dziś nikt by o tym nie gadał. Nie zrobili tego więc działamy dalej. Tyle w temacie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka