Dodaj do ulubionych

Co się dzieje w wodociągach ?

05.10.13, 11:50
Witam, jestem nowym użytkownikiem forum, jednak przynajmniej raz w tygodniu czytam wypociny ludzi zamieszczających tutaj wiadomości więc jestem mniej więcej na bieżąco z lokalnymi wojenkami. Postanowiłem założyć konto ponieważ mieszkam niedaleko pwik. Coraz częściej widzę i słyszę dziwne akcje odchodzące przed brama wodociągów i liczyłem że ktoś z forum coś napisze na ten temat bo o ile się nie myle to taka sytuacja ma już miejsce trzeci raz. Ostatnio ktoś ze związków wydzierał się że zarząd firmy kompletnie nic nie robi co mnie nie dziwi ale z ciekawszych rzeczy mówili o oddaniu prezesa do prokuratury ? Prawda to ? I jeżeli tak to za co ? Bo o ile się nie myle to pwik nie dawno miało wymianę prezesa.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Co się dzieje w wodociągach ? 05.10.13, 15:39
      Jeśli mieszkasz niedaleko tej bramy,może trzeba było podejść,dopytać a potem założyć konto i poinformować na forum ? ;)
      • fast-kajfasz Re: Co się dzieje w wodociągach ? 05.10.13, 15:59
        Ale wówczas nie napisał by na forum tego postu z podtekstem tragedii. Sam tam był i widział co się dzieje, ale nikt nie reagował. Postanowił, że sam się do tego zabierze i stąd ten post! Nie mylę się, prawda!? W dodatku to stały forumowicz ale co szkodzi założyć nowy nick i przyrżnąć palanta! Amen
        • skalar2011 Re: Co się dzieje w wodociągach ? 05.10.13, 21:41
          przyżynanie palanta to raczej twoja hepiku i kajfusie rola na tym forum
          • hynio59 Re: Co się dzieje w wodociągach ? 05.10.13, 22:15
            Przyganiał kocioł garnkowi. Ha ha ha ha ha ...
    • lepszaruda Re: Co się dzieje w wodociągach ? 06.10.13, 12:26
      Twój pierwszy wpis to straszna wypocina - także nadajesz się do nas
    • wallersl Re: Co się dzieje w wodociągach ? 06.10.13, 22:54
      Nie byłem stałym użytkownikiem forum a jak wyraźnie napisałem w miarę stałym czytelnikiem - to duża różnica. Zadałem proste pytanie dot. PWIK i tyle.

Nie dziwię się też kto pierwszy zareagował i udzielił jakże wyczerpującej merytorycznej odpowiedzi.

Dziwię się za to że o ile na łamach tego forum porusza się mniej lub bardziej ważne kwestie dotyczące rudy śląskiej to nikt nie napisał ani słowa o wydarzeniach związanych z firmą która dostarcza mieszkańcom wodę a w której na 100% jest coś nie tak skoro pracownicy wychodzą przed bramę !

Generalnie, temat jak dotychczas wszystkie pozostawił bym bez komentarza jednak tutaj zrobiłem wyjątek a to z jednej prostej przyczyny – PWIK dostarcza mi wodę !
      Ponadto męczy mnie już ten burdel w rudzie śląskiej i najzwyczajniej w świecie jak wielu osobom skończyła mi się cierpliwość przy czym cierpliwość w moim zachowaniu wyrażana była właśnie milczeniem. Co chwilę czytam o jakichś wybrykach prezesów, dyrektorów, pracowników, źle przeprowadzonych inwestycjach , spiskach itp. ! Pierwszy raz jestem blisko jakiegoś wydarzenia i będąc ciekawy co się dzieje widzę że jest cisza w eterze – jakby nic się nie działo i wszystko było w porządku.

• w36 Re: Co się dzieje w wodociągach ? 07.10.13, 02:06
        wallersl napisał(a):

> w której na 100% jest
        > coś nie tak skoro pracownicy wychodzą przed bramę !

Zaznaczę od razu że nie wiem co dzieje się w naszym wodociągu. U mnie woda leci, tyle wiem.
        Ale nauczony doświadczeniem, powiem, że z faktu wychodzenia związkowców przed zakład i robienia jakiś hapeningów, nie wynika zupełnie nic, żadna informacja, poza tym że ktoś coś chce ugrać. Czy to są związkowcy, czy załoga, czy dyrekcja, czy całkiem ktoś inny, tego nie podejmuję się zgadywać.
      • lepszaruda Re: Co się dzieje w wodociągach ? 07.10.13, 11:45
        A o co chodzi tym pracownikom?
        • jezioraniagara robi się porządek? 08.10.13, 12:21
          Nie znam sprawy ,ale może ktoś w końcu zaczął robić porządek w tej firmie?
          Kiedyś do sąsiada który robił przyłącze do kanalizacji,przyjechały cztery samochody wodociągów z czteroma pracownikami w każdym.Zastanawiałem się jak to jest możliwe?
          • skalar2011 Re: robi się porządek? 08.10.13, 22:25
            widać za taką drogą wodę stać tych 4 pracowników jezdzić tymi czterema samochodami, w końcu my mieszkańcy za to zapłacimy
    • wallersl Re: Co się dzieje w wodociągach ? 14.10.13, 00:08
      Ostatnio miałem trochę spraw na głowie i nie miałem czasu aby poszperać odnośnie tematu pwik, jednak zgodnie z przysłowiem 'świat jest mały', podczas spotkania ze znajomym na piwku okazało się że ma kumpla który pracuje w wodociągach. Poprosiłem go żeby się popytał co i jak. Z resztą po opowiedzeniu mu całej sytuacji sam widać się zainteresował tematem także liczę że przy następnym poście będę miał jakieś sensowne informacje.
      • mietlorz707 Re: Co się dzieje w wodociągach ? 14.10.13, 02:32
        Cieszymy się niezmiernie.
        Nie ma to jak wiadomości z którejś tam ręki na zasadzie "jedna baba drugiej babie".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka