Dodaj do ulubionych

W imieniu S.O.Referendum.

04.12.13, 10:11
Z okazji święta Górniczej Braci składamy wszystkim górnikom najserdeczniejsze życzenia.Szczęścia, zdrowia, pomyślności w życiu rodzinnym, osobistym i zawodowym.Pamiętajcie,że my w tych ciężkich czasach jesteśmy z Wami i będziemy razem z Wami walczyć o lepsze jutro.Ten ciężki zawód zasługuje na jego docenienie.I tak po górniczemu Szczęść Boże.
Obserwuj wątek
    • g-48 Re: W imieniu S.O.Referendum. 05.12.13, 00:59
      Pamiętajcie,że my w tych ciężkich czasach jesteśmy z Wami i będziemy razem z
      > Wami walczyć o lepsze jutro.Ten ciężki zawód zasługuje na jego docenienie
      Pieprzysz farmazony a jak nie to powiedz jak to chcesz zrealizowac. Spytej sie juzas Zefla tak jak pyatoles sie o szkody gornicze i jak one powstaja .
    • w36 Re: W imieniu S.O.Referendum. 05.12.13, 06:15
      waple napisał:

> Z okazji święta Górniczej Braci składamy wszystkim górnikom najserdeczniejsze ż
      > yczenia.Szczęścia, zdrowia, pomyślności w życiu rodzinnym, osobistym i zawodowy
      > m.

Waple. W tej całej kurtuazji zapomniałeś, jak zresztą inni też, o tych wszystkich ponoszących trudy i wyrzeczenia wynikłe z "przywileju" mieszkania nad kopalniami. Mieszkających całe lata w krzywych, połamanych domach, wymagających w kółko remontów, podtopionych w zalewiskach, poruszających się zdewastowanymi od szkód górniczych i obsyfionymi mułem drogami. O tych, których miasto rodzinne traci możliwości rozwoju, bo zniszczeniami odstrasza inwestorów.
      A za to wszystko ani słowa dziękuję ani przepraszam, nie mówiąc o kwaretce gorzoły czy piwie na Barbórkę albo nawet klocek raz po raz, choć w odróżnieniu od górników, którzy mają coś tam płacone, to wszystko robią darmo.
      A górnikom, chyba najlepiej życzyć by znalazła się dla nich praca bezpieczniejsza, lżejsza i za lepsze pieniądze. By nie byli już zmuszani niszczyć miasta gdzie żyją i siebie.
      • waple Re: W imieniu S.O.Referendum. 05.12.13, 10:47
        Tak zgadzam się z Tobą w-36 co do joty.Tylko czy ten górnik ma na to wpływ? Zawsze szanowałem szanuję i będę szanował pracę górnika, sam nim byłem SZCZĘŚĆ BOŻE,takie było pozdrowienie na dole kopalni i to niezależnie od poglądów i przynależności partyjnej.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka