Dodaj do ulubionych

Woda, woda........

29.04.14, 22:25
Byłem w Wa-wie i aż dziw bierze, że mieli w kranach bagno, a mają smaczną wodę. U nas była lepsza kiedyś a teraz jest bagno. Szkoda tylko że w GPW zamiast się zajmować jakością i produkcją taniej wody zajęli się robieniem "interesów", szczególnie ten pan z Rudy Śląskiej i kolesie. A tak miało być czysto, pięknie i smacznie. A zostały długi i spółki. Trzeba Pamiętać O nich przy wyborach.

"Tymczasem szczegółowa analiza sektora wodociągowego w Polsce wykazuje, iż zachowanie bezpieczeństwa dostaw wody dla konsumenta o wysokich parametrach jakości jest zdecydowanie wyższe w dużych systemach zaopatrzenia w wodę - podkreśla Jarosław Kania, prezes Górnośląskiego Przedsiębiorstwa Wodociągów."

www.portalsamorzadowy.pl/gospodarka-komunalna/kropla-do-kropli-czyli-duzy-moze-wiecej,32776.html
Obserwuj wątek
    • w36 Re: Woda, woda........ 30.04.14, 02:01
      fwolkin napisał:

> Byłem w Wa-wie i aż dziw bierze, że mieli w kranach bagno, a mają smaczną wodę.

Może likwidacja kopalń albo instalacje odsalania trochę dopomogły. Warszawiacy przez lata musieli pić wodę z Wisły, do której nasze górnictwo wlewało bez skrępowania mnóstwo zasolonej wody.

> U nas była lepsza kiedyś a teraz jest bagno.

Wiesz, tak szczerze mówiąc to ja akurat nie dostrzegam jakiegoś pogorszenia jakości wody. Raczej dobrze oceniam od wielu lat jej jakość i nie mam żadnych problemów np. z kamieniem. Jedynie po awariach leci syf, ale to wiadomo z czego.
      Ale wydaje mi się że Ruda jest zasilana z różnych kierunków i faktycznie, może masz pecha.
      Albo też, możliwe że to problem lokalny związany ze starymi rurami.

• uciazliwy1 Re: Woda, woda........ 30.04.14, 14:20
        Woda jest bardzo dobra szczególnie ta polewana przez Jarosława Kanię i towarzystwo wzajemnej adoracji
    • benedykt26 Re: Woda, woda........ 30.04.14, 19:10
      Dosyć to dziwne bo w Warszawie rządzi P.O a mają smaczną i czystą wodę?
      Chłopie tyś chyba ocipiał z tymi złośliwościami. Wybierzmy tych drugich to pewnie poleci z kranu na zmianę piwo, mleko i miód.
      • manfred77 Re: Woda, woda........ 30.04.14, 21:53
        Uciazliwy1 pewnie aktywnie się udziela w tym towarzystwie wzajemnej adoracji,jak napisał,skoro jest tak dobrze zorientowany.
        • uciazliwy1 Re: Woda, woda........ 04.05.14, 08:12
          Nie należę do towarzystwa jednak potrafię słuchać , czytać i wyciągać wnioski
    • fast-kajfasz Re: Woda, woda........ 01.05.14, 13:35
      I to jest prawda. Nie tylko w Warszawie ale w większości miast Polski jest lepsza woda niż na Śląsku. Oni przez lata inwestują w poprawę jakości wody. W GPW Katowice to tylko forsę robią na potrzeby marszałka i jego kolesi na zaspokojenie ich "wielkich" osiągnięć. Szczególnie przez ostatnie siedem lat. GPW to dojna krowa ale nasze pieniądze.Teraz na pewno też skubną z GPW na stadion (200mln.) a woda z brudnych Goczałkowic poleci przez stare filtry i rurociągi pamiętające Hitlera.
      • cirano Re: Woda, woda........ 03.05.14, 07:02
        PiS wom woda wyczyści bo Kaczyński jusz nowe filtry wymyślił..., ponoć
      • manfred77 Re: Woda, woda........ 03.05.14, 22:54
        Uciazliwy,heyah mój niedrogi,kamufluj się lepiej,albo nie leć w...a wiesz kto cie rozpracował,krwawe małżeństwo to drzewniane z byłej SB.Ten duet.pierwej przy naiwnym S.a teraz przy pofyrtanej.
        • uciazliwy1 Re: Woda, woda........ 04.05.14, 08:14
          Nie rozumiem co masz na myśli ?
          Pisz jaśniej .
          Poza tym nie bronię ani pofyrtanej ani nikogo po prostu piszę to co czuję i jak odbieram te pisaninę na forum
          Pozdro
      • hepik1 Re: Woda, woda........ 04.05.14, 11:30
        Ale w W-wie już całe lata PO rządzi(Bufetowa)
        Czyli nie od przynależnosci partyjnej zależy smak wody ;)
        • manfred77 Re: Woda, woda........ 04.05.14, 12:32
          Przepraszam Cie Uciazliwy,naprawde,zagolopowałem sie.Dzieki za pozdro,sprawdza sie,że kultura łagodzi obyczaje.Szacunek.
      • uciazliwy1 Re: Woda, woda........ 04.05.14, 13:53
        Z GPW nie skubną na stadion , po prostu GPW będzie musiała oddać to co przez lata pseudo nadzoru inwestycyjnego uskubnęła dla siebie i nie tylko z funduszy na stadion.
        To ile kosztował nas dotychczas stadion wystarczyłoby na wybudowanie nowego obiektu a nawet jeszcze by zostało
        • manfred77 Re: Woda, woda........ 04.05.14, 14:07
          Zgadzam sie z Tobą,niech odpowiedzą winni skądkolwiek są!ale kolesiostwo chroni.Rzygać się.Podbudowuje Twoja normalność!
          • w36 Re: Woda, woda........ 05.05.14, 00:37
            manfred77 napisał(a): >

> Rzygać się.

A propos Suw., ciekawa sugestia nie od rzeczy, nie sposób *czegoś* nie zauważyć ale duo drz już chyba nie na etacie. Raczej widzę to... prywatnie, zamiast utraconych głasków ??? Bo ja wiem? Niby śmieszne aż niepoważne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka