28.08.14, 13:03
Co roku wybory w R.Śl.!!!
Na tym mieszkańcy mogą tylko zyskać.
Jak donoszą wiewiórki (oczywiście te Rudzkie) pilnie obliczane jest obniżenie ceny za wodę przed wyborami. Cieszymy się, tym bardziej widząc ilość umpa, umpa i malutkich remoncików.
Więc postulat jest zasadny. Oczywiście gorzej będzie z dużymi inwestycjami czy jakimkolwiek planowaniem, strategią ale tego i tak nie ma, więc …
Obserwuj wątek
    • fifik_rsl Re: Postulat 28.08.14, 14:06
      Wprawdzie jeszcze nie oficjalnie ale zaczęła się już kampania wyborcza przed listopadowymi wyborami. To jest czas mniejszych i większych cudów w większości Polskich miast, miasteczek i wsi. Nie inaczej będzie też u nas. Istnieje taka prawidłowość mówiąca o tym, że im bardziej zagrożona reelekcja lokalnych władz, tym cuda podczas kampanii bardziej spektakularne.
      Ciekaw jestem czy w tym roku będziemy świadkami czegoś bardziej cudownego i spektakularnego niż otwarcie orlika 1 grudnia przy temperaturze -10 stopni.
      • amarian2 Re: Postulat 28.08.14, 17:50
        Jeżeli cuda przynoszą jakiś konkretny „zysk” dla mieszkańców w czasie kampanii wyborczej to … nie jest źle.
        Gorzej, jeżeli będą poważne obietnice na które mieszkańcy się nabiorą.
        Przy tej taniejącej cenie wody, liczy się (wiewiórki donoszą) cicha podwyżka ścieków aby bilans wyszedł na „0”. A będzie można mówić o „obniżeniu” ceny.
    • mietlorz707 Zły pomysł. 29.08.14, 02:20
      Z dwóch powodów:
      1. Zero szans na zorganizowanie referendum, co dla niektórych przełoży się na zero szans na zaistnienie.
      2. Sąd może nie nadążyć z rejestracją stowarzyszeń.
      ;)
      • amarian2 Re: Zły pomysł. 29.08.14, 09:07
        Oj mietlorz, referenda w mieście niebyli by potrzebne.
        Władza obniżałaby ceny (np. wody) i po 4 takich kampaniach mielibyśmy za darmo.
        A co do zaistnienia, ;)))
        To przecież w kampanii kilka nazwisk zaistnieje lub ponownie się przypomni, jak oczywiście donoszą wiewiórki.
        • fifik_rsl Re: Zły pomysł. 29.08.14, 11:49
          amarian2 napisał
          " To przecież w kampanii kilka nazwisk zaistnieje lub ponownie się przypomni,"

Miał tez Pan na myśli swoją Osobę?
          • amarian2 Re: Zły pomysł. 30.08.14, 20:45
            Nie. jak w każdej kampani pojawią się nowe osoby i moim skromnym zdaniem jak najwięcej. Może uda się przynajmniej z połowę RM wymienić? ;)

• mietlorz707 Problem w tym, Marianie, 31.08.14, 04:08
              że nowych osób starszych wiekiem chyba raczej brak?
              Wydaje mi się, że wszyscy kandydaci z tej grupy już gdzieś tam w okolicach władz miasta byli.
              Jeśli jacyś się trafią, będą to raczej wyjątki potwierdzające regułę.
              No chyba, że liczysz na młodych? ;-)
    • hepik1 Re: Postulat 29.08.14, 20:19
      amarian wygląda na gościa doświadczonego wiekiem,z historią w samorządzie.
      To skąd to zdziwienie ,że wladza ma środki na obietnice wyborcze a nawet na spełnienie obietnic?
      amariandziewica?
      • amarian2 Re: Postulat 30.08.14, 20:51
        Jak się ma z 380 mln różnych obciążeń finansowych i koszty na poziomie 90% to jakoś nie widzę środków na obietnice przedwyborcze.
        A po za tym takie ruchy wyglądają mi na przekupstwo.
        Bo o obietnicach wyborczych obecnej władzy – niespełnionych to raczej nie będę wspominał bo za długo by trwało, co?
        A dla przypomnienia ostatniej kampanii to akurat było odwrotnie, jak mnie pamięć nie myli hepik.
    • fast-kajfasz Re: Postulat 29.08.14, 22:12
      Ble, ble, ble... wiewiórki, etc. ja też mogę napluć, ale szkoda śliny. Jak stare baby.
      • manfred77 Re: Postulat 29.08.14, 22:59
        Fifik-jak wiesz Marian na tym forum udziela się aktywnie od dawna i nie musi się specjalnie nikomu przypominać.Ludzie go znają.Nie jestem pewien,czy będzie ubiegać się o mandat radnego,ale uważam że powinien.Jest osobą o sprecyzowanych poglądach z dużą wiedzą samorządową.
        Hepikprawiczek?mierzysz innych swoją miarą.
        Fast-kajfasz,chcesz,to pluj,masz w tym wprawę,a nie przypisuj tego innym
        • koza918 Re: Postulat 29.08.14, 23:43
          Ja znam Amariana osobiście i bardzo chciałabym aby startował jako radny a co za tym idzie nie musi się specjalne reklamować kto jest uczciwy jak on będzie na niego glosować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka