Dodaj do ulubionych

dezubekizacja

13.12.16, 21:13
Zabranie ubekom emerytur to dobry początek,ale musimy zauważyć ilu policjantów pobiera emerytury po tym jak popełnili przestępstwa i dzisiaj są emerytami pobierając po kilka tysięcy miesięcznie a uczciwi ludzie muszą na te ich emerytury pracować.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: dezubekizacja 14.12.16, 09:43
      Nie da się wszystkiego naraz,eda.W pierwszej kolejności gruby muszą pozamykać ;)
    • jozefosmenda Re: dezubekizacja 14.12.16, 12:12
      Jakieś ciekawe myślenie Eda!
      Widocznie nie lubisz policjantów?
      Zwracam uwagę, że nieuczciwi ludzie też pracują i do czasu dopóki im się noga nie podwinie daninę ponoszą.
      Poza tym ubekom już wcześniej emerytury pozabierali więc obecnie nie jest to żaden dobry początek tylko szukanie pieniędzy na nadmierne wydatki.
      • hepik1 Re: dezubekizacja 15.12.16, 15:17
        Sprawa wróciła do komisji sejmowych.Czyli nie tak szybko odbiora,jeśli w ogole.Podobno sam Prezes ma wątpliwosci.
        • jozefosmenda Re: dezubekizacja 16.12.16, 11:47
          Ponoć jeden z tych "owych" zadzwonił do Szkła Kontaktowego i powiedział co zrobią "tym nawiedzonym" za wprowadzenie tego rozwiązania.Widocznie wzięli to sobie pod rozwagę, że lepiej z "nimi "(owymi) nie zadzierać. Ale rezygnacja gen.Różańskiego daje do myślenia, że już się coś jest nie tak?
          Dlatego Antek Macierewicz zastępczo ogłosił pozbawienie szlifów generalskich Jaruzelskiego i Kiszczaka ale o Kuklińskim zapomniał........albo zostawił sobie potem.
      • zawsze_eda Re: dezubekizacja 16.12.16, 16:09
        Józek z całym szacunkiem ale w samej Rudzie Śląskiej można wymienić kilkanaście nazwisk policjantów którzy podczas pełnienia służby popełnili przestępstwa kryminalne i wykorzystując luki prawne uciekli na przedwczesne emerytury.Moim zdaniem policjant popełniający przestępstwo powinien zostać pozbawiony przywileju w przypadku skazania prawomocnym wyrokiem Sądu
      • zawsze_eda Re: dezubekizacja 16.12.16, 19:54
        Wybacz Józefie O. ale piszesz jakieś bzdury kiedy i komu zabrali emerytury? I kto zabierał?
        • jozefosmenda Re: dezubekizacja 18.12.16, 12:28
          Eda napisałeś:...Zabranie ubekom emerytur to dobry początek,....
          Ja odniosłem się do twojego zapisu czyli "zabranie"!
          Dla pełnej jasności od stycznia 2010 weszły w życie zapisy zmniejszające emerytury byłym pracownikom służb specjalnych PRL (czytaj ubekom). W wyniku tej ustawy ok.40 000 osób coś tam wniosło do budżetu Państwa ale widocznie za mało bo później dokapitalizowano budżet funduszami z OFE. Co także w sumie za dużo nie dało bo deficyt jest dalej ogromny!
          I teraźniejsze pociągnięcie PiS jest także do bani bo dla budżetu majątku nic nie wniesie!
          No ale cóż!
          Majątek narodowy wytworzony za tego zgniłego PRL-u został wyprzedany(czytaj sprywatyzowany - w czym prym wiedli ludzie prawicy), dopływy do budżetu się skończyły, wydatki nie zmalały tylko wzrosły (patrz wypłaty reprywatyzacyjne,ojciec dyrektor, komisja majątkowa itp.) a cała sytuacja zaczyna wymykać się spod kontroli wg zaplanowanych wcześniej założeń.
          No to teraz dla mało lotnego suwerena (by nie tracić elektoratu) wprowadzić należy tematy zastępcze jak np.aresztowanie przez CBA byłego senatora PO, pozbawianie stopni generalskich,przypominanie wejścia CBA do pewnej redakcji za czasów PO-PSL czy spożywanie osmiorniczek (ciekawe jak smakują bo jeszcze nie miałem okazji). Przykładów ale można mnożyć.
          Tylko jest jeszcze inna grupa suwerena, która ma oczy,uszy,rozum i ma tego wszystkiego dosyć.
          Mam nadzieję, że za już niecałe trzy lata będzie to wyglądało inaczej.
          To tak w skrócie.
          I z tą nadzieją jako emeryt idę na spacer w dobrym towarzystwie. A potem na jednego.......
          • zawsze_eda Re: dezubekizacja 09.01.17, 09:19
            Józek szacun za ten cały wywód ale chciałbym zauważyć że większość wyborców patrzy na ten temat z niższego poziomu i chodzi im o zwykłą sprawiedliwość społeczną. Większość ludzi nie godzi się z tym aby nasi oprawcy którymi były ( i w jakimś sensie są dalej ) osoby z SB UB czy milicji żyły w dostatku pobierając renty czy emerytury w wysokości kilku czy kilkunastu tysięcy złotych miesięcznie a ich ofiary otrzymywały kilka tysięcy w skali roku!!! Co do ośmiorniczek to osobiście polecam są bardzo smaczne a gdybyś chciał spróbować to polecam restaurację Chińską w centrum Reutlingen w każdą niedzielę od 10 - 16-tej za cztero osobową rodzinę płacę 12 euro i jemy do woli bez ograniczeń. A już tak całkiem prywatnie to widzę że od pewnego czasu że ludzie zaczynają z sobą bardziej normalnie rozmawiać i to jest powód aby można się wybrać na jednego nawet jako Józek i Eda
            • jozefosmenda Re: dezubekizacja 10.01.17, 10:14
              Eda napisał:
              .... to polecam restaurację Chińską w centrum Reutlingen ....
              Wiesz Eda jakoś się nie widzę w tej miejscowości.Raz , że za daleko a dwa to to zdarzenie z tą maczetą też daje do myślenia.No chyba, że te ośmiorniczki zamiast nożem będziemy "rąbać" maczetą a na koniec komuś dobitnie nią przywalimy za byle co!
              To już lepiej może w ADRII w Rudzie?
              A wracając do sedna sprawy to w prawdziwej demokracji nie stosuje się odpowiedzialności zbiorowej tylko rozlicza się winnych po wyroku sądowym.
              Sprawiedliwość społeczna nie ma tutaj zatem nic do rzeczy tym bardziej, że różny suweren ją różnie postrzega.
              • zawsze_eda Re: dezubekizacja 10.01.17, 18:24
                Józek to nie była maczeta tyko nóż do kebaba a kobieta zginęła bo puściła się z nieodpowiednim facetem, i tyle na ten temat. Co do Adri to jedzenie tam czegokolwiek przestało mnie interesować ze względów smakowych i cenowych czyli smakowo do dupy ceny kosmos. A o emeryturach nie będę się z tobą przegadywał bo nie ma sensu ze względu na twoją przeszłość polityczną Ty masz swoją rację inni mają prawo mieć swoje racje i basta
                • jozefosmenda Re: dezubekizacja 14.01.17, 11:49
                  A skąd ty Eda masz takie informacje, że ona "puściła się" z nieodpowiednim facetem? Byłeś przy tym?
                  A co do mojej przeszłości politycznej to nie musisz się martwić. Daleko mi do Piotrowicza,Jasińskiego,Kryże,Terleckiego czy nawet samego pana prezesa. No chyba, że masz na uwadze fakt, że byłem pierwszym i jedynym przewodniczącym NSZZ "Solidarność" w ZSG.KWK.Wawel (wybranym w sposób autentyczny i demokratyczny i nie będąc z niczyjego nadania)?
                  Ale powiem ci szczerze, że w ramach tej przeszłości to mi wszystko totalnie wisi i dynda!
                  Jak dożyję "sety" to przypuszczam, że będę świadkiem jak CI OBECNI będą mieli przeliczane (zabierane) emerytury wg wskaźnika 0,5%. I również będzie to w ramach sprawiedliwości społecznej.
                  Inaczej mówiąc będzie to chichot historii!
                  A teraz idę odśnieżyć wjazd do garażu to mi cukier spadnie i będę mógł zasłużenie napić się piwa.
                  Zamierzam tak trzymać by nie tylko do tej "sety" dociągnąć ale by i zdrowie było.
                  • zawsze_eda Re: dezubekizacja 17.01.17, 15:06
                    A szanowny Panie mam takie informacje bo moja córka chodzi do szkoły obok tego Kebaba gdzie miała miejsce cała akcja i znałem tą kobietę osobiście przez wspólnych znajomych jednak nie utrzymywałem z nią bliższych kontaktów ze względu na sposób jej bycia codziennego ( nie chcę używać mocnych określeń gdyż nie mówi się źle o zmarłych ). Józek twoje życie nikogo by tak naprawdę nie interesowało ale ze względu na piastowane przez ciebie stanowiska stałeś się osobą zainteresowania publicznego tak że nie możesz mieć pretensji do oceny twoich poglądów i działań przez takich szarych ludzi jak ja. Będąc na świeczniku musisz liczyć się z krytyką a ty zwykle nie trzymasz ciśnienia i na krytykę odpowiadasz inwektywami, co nie przystoi osobie publicznej.
                    • jozefosmenda Re: dezubekizacja 21.01.17, 11:31
                      Eda, prawdy nie można nazywać inwektywami!
                      A poza tym ja zawsze zachowuję się wprost proporcjonalnie w stosunku do tych,którzy plują a mówią, że deszcz pada. Nic więcej, nic mniej.
                      Jeden z moich profesorów na Politechnice mówił nam zawsze, że do chama należy odnosić się tak samo jak on do ciebie bo inaczej do niego nie dotrzesz. Zatem tak czynię ale gdzie mi tam do np.Brudzińskiego,Pięty, Kempy,Sasina,Niesiołowskiego czy Kukiza lub innych(a to też osoby publiczne)?
                      Było by jeszcze dużo "roboty" przede mną by "owych" mistrzów dogonić ale już mi się zwyczajnie nie chce! Zatem odpuszczam.......
                      • benedykt26 Re: dezubekizacja 21.01.17, 18:39
                        Czytam od początku i oczom nie wierzę. PRL to było legalne państwo uznawane przez cały świat i ONZ. Zawarte umowy muszą być dochowywane. Jak ktoś popełnił przestępstwo to od tego są sądy i po osądzeniu kara a nie zabieranie emerytury. Nie to żebym kochał S.B eków ale jest ciągłość państwa.Pacta sunt servanda. I to jest istota państwa prawa. Za chwilę Rząd dojdzie do wniosku, że spółdzielnie mieszkaniowe to twór z czasów socjalizmu i lokatorom należy odebrać prawo własności. Przewodniczącym Rad Nadzorczych tychże polecić zwrot wynagrodzenia za lata zasiadanie w Radach. Górnikom przeliczyć emerytury po wskażniku jak wszystkim. Co niemożliwe? Przy tej władzy wszystko możliwe bo liczy się dobro narodu ponad prawem jak mawiał stary Morawiecki. No, no ale jest Trybunał Konstytucyjny. Tak ale On wszystko poprze bo jest Nasz. No to Sąd Najwyższy. No tak ale będzie Trybunał Ludowy co Ich przegoni. Otwórzcie szeroko oczy. Daję dolary przeciw kasztanom, że za rok będziemy mieli Naczelnika Państwa./ Wide Turcja gdzie akurat zmieniają ustrój/ Tak więc nie ma co cieszyć się czyimś nieszczęściem bo jutro przyjdą po nas. P.S Milicjantem nie byłem, TW też nie. Emeryt z dużym doświadczeniem życiowym.
                      • aloes69 Re: dezubekizacja 21.01.17, 19:58
                        Czy wprost proporcjonalnie oznacza ,że jeżeli ktoś jest chamem trzeba stać się chamem ?
                        Jak obrażają - obrażać ?
                        Jak kradną - kraść, jak oszukują - oszukiwać ?
                        Jak depczą ludzi, deptać ?
                        Józefie niedobry przykład podałeś......
                        Wiele lat temu w angielskiej telewizji pokazywali Polskę - brudną wieś, targowiska z kobietami wydzierającymi sobie towar, facetów chlejących wódę , obrzucających się obelgami, wychudzone konie ciągnące furmanki z węglem. Było mi przykro bo nasz kraj tak już wtedy nie wyglądał. Dzisiaj patrząc na Polskę wstydzę się , bo co z tego, że mamy nowoczesne drogi, fabryki, skoro wiecznie się kłócimy, obrażamy, tworzymy podziały i wybieramy żeby rządzili nami ludzie na miarę tych bab i facetów
                        z angielskiego filmu o Polsce, a Ty się chwalisz, że nie osiągnąłeś ich poziomu ?
                        • jozefosmenda Re: dezubekizacja 24.01.17, 13:25
                          No Aloes, rozczarowałeś mnie!
                          Inaczej mówiąc poszedłeś po bandzie ale skoro gdzieś tam piszesz, że prosty człowiek jesteś i nie rozumiesz to widocznie zadziałał tutaj ten mechanizm (w co ja oczywiście nie wierzę ale w złośliwość tak!).
                          Nie zmienia to faktu, że jak komuś trzeba wprost proporcjonalnie michę wyklepać po to by go naprostować na właściwe i grzeczne zachowanie to należy tak czynić (tak mnie szkolono na
                          Polibudzie). Nie ma tu zatem mowy o żadnym obrażaniu,kradzieżach,oszukiwaniu,biciu,mordowaniu czy deptaniu!
                          A przy okazji ukłony dla Benedykta za logiczne i rozsądne spojrzenie na temat główny.Całkowicie to spojrzenie podzielam.
                          • aloes69 Re: dezubekizacja 24.01.17, 15:49
                            Bez komentarza Józefie ......
                          • zawsze_eda Re: dezubekizacja 06.02.17, 23:00
                            No Józefie chyba Cię poniosło! Ty chcesz komuś michę klepać? A jak Tobie wyklepią?
                            • jozefosmenda Re: dezubekizacja 07.02.17, 20:43
                              Eda widać, że albo nie rozumiesz albo cię pogięło!
                              Czytaj z zrozumieniem a potem dopiero się wypowiadaj.
                              Ale z drugiej strony się nie dziwię bo WASZE typy tak mają!
                              Dlatego powoli do ciebie piszę bo wiem, że powoli czytasz......
                              • zawsze_eda Re: dezubekizacja 08.02.17, 02:46
                                Nie zmienia to faktu, że jak komuś trzeba wprost proporcjonalnie michę wyklepać po to by go naprostować na właściwe i grzeczne zachowanie to należy tak czynić (tak mnie szkolono na PZPRbudzie) mnie pogięło? albo tobie z tej łysej głowy ostatnie dwa zwoje odparowały i nie spiesz się z czytaniem jeżeli jeszcze potrafisz
                                • jozefosmenda Re: dezubekizacja 08.02.17, 11:56
                                  Eda ale kręcisz,ale cyganisz!
                                  Zachowanie jednak typowe dla tej zmiany. "Jazgot" jak wyraził się prezydent Duda.
                                  Oto zatem oryginalny mój wpis:
                                  ...Nie zmienia to faktu, że jak komuś trzeba wprost proporcjonalnie michę wyklepać po to by go naprostować na właściwe i grzeczne zachowanie to należy tak czynić (tak mnie szkolono na
                                  Polibudzie). Nie ma tu zatem mowy o żadnym obrażaniu,kradzieżach,oszukiwaniu,biciu,mordowaniu czy deptaniu!.....
                                  Polibuda czyli Politechnika Śląska w Gliwicach a nie PZPRbuda jak ty to określiłeś.Ponieważ już jednak trochę żyję na tym świecie to powiem ci, że lepszy były członek PZPR niż najlepszy absolwent teologii (przykłady p.prezesa,Piotrowicza,Jasińskiego,Kryże itp. same mówią za siebie).
                                  Jesteś złym człowiekiem Eda a to że chodzisz potem do spowiedzi i jakąś tam pokutę odprawiasz nigdy nie zmyje z ciebie grzechów,które na co dzień wobec bliźnich popełniasz. I tak pójdziesz do piekła gdzie ja już będę na ciebie czekał z piwem.
                                  Do zobaczenia zatem!
                                  • zawsze_eda Re: dezubekizacja 13.02.17, 23:46
                                    I tu się Józek mylisz! Ostatni raz w spowiedzi byłem za czasów twojej flagowej organizacji przestępczej PZPR ale to było raczej próbą wymuszania niż spowiedzią gdyż nigdy nie robiłem jak osławiony BOLEK. Ty niestety bełkoczesz jak obecna opozycja żadnych konkretów tylko puste brednie ale tak był nauczony każdy komunista i niczego to cię nie nauczyło, jako wytrawny pływak zawsze wypływasz na powierzchnię jak przysłowiowy komponent szamba ale w piekle ci się skończy bo tam ja będę szefem, zapraszam już tępię widły żeby bardziej bolało. No to pyrsk ludkowie.
                                    • jozefosmenda Re: dezubekizacja 14.02.17, 20:34
                                      Eda dupcysz i tela! Tłumacząc to na polski to prezydent Duda powiedział ,że to JAZGOT!
                                      Komuniści to są w kościele jak idą do komunii tylko nie wiem dlaczego jeden z posłów nazwał ich złodziejami?
                                      O PZPR to napisz do Piotrowicza, Kryże, Jasińskiego czy kilku innych a nawet i do pana prezesa.
                                      Bolka mam gdzieś (domyśl się gdzie) tak jak zresztą i całą resztę z tej strony.
                                      A w piekle i tak będę przed tobą bo jestem starszy. Ale i tak z piwem cię tam powitam.
                                      • zawsze_eda Re: dezubekizacja 16.02.17, 20:46
                                        I to jest Twoja merytoryczna odpowiedź !!!!!! Każdy dupczy każdy jazgocze tylko Ty jeden złotousty sypiesz gnojem aż ci się te fałszywe oczka mrużą.Nie wtykaj tu Piotrowicza, Kryżego czy innych, lepiej uderz się w klota i wyjaw swoje wałki w Spółdzielniach Mieszkaniowych np. jak się sprzedaje mieszkanie wartści 124000 tys.(według oświadczenia majątkowego ) za 1 500 000 zł na rynku wtórnym a następnie nie wykazuje się dochodu. Od dłuższego czasu bawię się obserwując pewne dziwne manipulacje i powiem Ci że można się dużo dowiedzieć. Gdybyś znowu mnie chciał straszyć jakimiś służbami to jest mi to na rękę bo będę miał okazję uczestniczyć w rozwiązaniu pewnych ciekawych wątków. A kto będzie pierwszy w PIEKLE to się okaże moga na Ciebie poczekać albo przyjść za Tobą ale i tak lekko Ci nie będzie tam to jo byda ważniejszy. Piwo tyż Ci moga postawić bo w przeciwieństwie do Ciebie wola mieć otwartego wroga niż fałszywego przyjaciela. No to pyrsk ludkowie
                                        • jozefosmenda Re: dezubekizacja 20.02.17, 12:07
                                          Widzisz Eda, wątek który ty sam tu założyłeś (zresztą idiotyczny) i tak zszedł na mój temat.
                                          Jak zwykle zresztą! (ale widocznie tak zakładałeś)
                                          Ja nie sypię gnojem tylko staram się odnosić wprost proporcjonalnie do twojego chamstwa.I tak będzie zawsze na wieki wieków.Amen!
                                          W tym jednym prymitywnym wystąpieniu podałeś trzy nieprawdy a w zasadzie więcej bo jak napisałeś "wałki w Spółdzielniach mieszkaniowych" to to jest liczba mnoga.Niemniej jednak oplułeś mnie czy inaczej obrzuciłeś błotem bo w takiej sytuacji zakładamy, ze zawsze się coś przyklei! Tylko, ze ja to mam głęboko gdzieś!
                                          Naucz się jednak czytać oświadczenia majątkowe to ci będzie lżej na duszy a i pierdół pociskać nie będziesz. Poczytaj sobie celem podszkolenia się oświadczenie pana ministra Szyszko i myślę, że szafa gra!
                                          Jest takie powiedzenie:...TU SIĘ ZGINA DZIUB PINGWINA!.....bo dalej jednak pozostaje kwestia twojego dostępu do części B oświadczenia?Ale jak chcesz kogoś wkopać to jestem do dyspozycji.
                                          I to by byłe na tyle.
                                          A piwa nie ma bo wczoraj przy niedzieli poczęstowałem niespodziewanych gości więc muszę się dopiero zaopatrzyć.
                                          Niemniej w piekle na pewno już je będę miał.
                                          • zawsze_eda Re: dezubekizacja 22.02.17, 10:03
                                            Cała Polska huczy o Spółdzielniach Mieszkaniowych i nieprawidłowościach jaki tam istniały i to się powielało w całej Polsce a efekty już rychło.No to pyrsk ludkowie!
                                  • jezioraniagara Re: dezubekizacja 16.03.17, 16:29
                                    Panie Józefie muszę tu zaprotestować .Myli się Pan.
                                    Część absolwentów Politechniki Śląskiej to byli SB-ecy ,sekretarze PZPR.
                                    Były to studia na wydziale Organizacji i Zarządzania,dzienne 3 letnie, gdzie się dostawało tytuł mgr inż.O studiach wieczorowych nie wspomnę
                                    Były to kadry zapasowe dla przyszłych dyrektorów.Znam paru ludzi z Rudy Śląskiej którzy te studia skończyli.
                                    • jozefosmenda Re: dezubekizacja 17.03.17, 19:45
                                      Niagara mam w tylnej części ciała stwierdzenia, że "część" absolwentów Politechniki Ślaskiej to byli SB-cy czy sekretarze PZPR.
                                      Ja nie byłem ani jednym ani drugim ale absolwentem Politechniki Ślaskiej TAK!
                                      Ale też wiem o takich (i to nie tylko z Rudy Ślaskiej) co kończyli wyższe studia i robili doktoraty po 1989 roku na KUL za pieniądze nasze czyli podatników.
                                      Czyli historia kołem się toczy.
                                      Zatem sobie protestuj skoro masz się dobrze czuć!
                                      • zawsze_eda Re: dezubekizacja 26.03.17, 14:55
                                        Józefie O. piszesz,- za pieniądze nasze czyli podatników - może coś Ci na starość umysł szwankuje? Za nasze pieniądze to Ty przez wiele lat siedziałeś sobie na ciepłym stołeczku nic nie robiąc i nawet nie miałeś na tyle ambicji i honoru żeby przeprosić swoich wyborców za niespełnianie swoich obietnic przedwyborczych. Może trochę samokrytyki poprawiło by Tobie wizerunek i opinie jakie krążą wśród Twoich byłych
                                        wyborców.
                                        • jozefosmenda Re: dezubekizacja 26.03.17, 22:01
                                          Eda!
                                          Tradycyjnie jak zawsze i jak zwykle możesz mi skoczyć!
                                          Tym razem nie po piwo bo mam zapas.
                                        • greenrs2 Re: dezubekizacja 26.03.17, 22:54
                                          zawsze_eda napisał:

Może trochę samokrytyki poprawiło by Tobie wizerunek i opinie jakie krążą wśród Twoich byłych
                                          wyborców.

Czy mógłbyś się wypowiadać wyłącznie w swoim imieniu i nie przenosić swoich prywatnych obsesji na publiczne forum?
                                          Taka mała prośba...
                                          • zawsze_eda Re: dezubekizacja 27.03.17, 20:54
                                            Zawsze wypowiadam sie w swoim imieniu nie chowam się za nikim a jak coś piszę to jest to potwierdzona informacja gdyż nie zajmuje się pomówieniami pomówienia leżą w gestii Totalnej opozycji a ja do niej nie należę
                        • jezioraniagara Re: dezubekizacja 16.03.17, 16:38
                          Na całym świecie się kłócą .W krajach zachodnich są co najmniej 4 partie.Wszyscy mają inne zdanie i walczą na noże.
                          Należy mówić prawdę i o nią walczyć.
                          Wielu ludzi było zastraszonych za katolicyzm,za niemieckie pochodzenie.Ludzie bali się odezwać bo stracą pracę.
                          Dzisiaj jest to już poza nami.Należy krytykować bo z tego wynika postęp.
                          Jeżeli nam się nie podoba władza to czas się przygotować do jej zmiany.
                          Tak tworzą się koalicje i porozumienia.
                          • zawsze_eda Re: dezubekizacja 24.03.17, 10:03
                            Całkowicie się z tobą zgadzam niagara ale Józef O. należy do czerwonego betonu czyli bandy ignorantów z którymi nie można normalnie dyskutować
      • hynio59 Re: dezubekizacja 28.03.17, 11:01
        Czy Józio w obronie swoich zabrał głos?
      • hynio59 Re: dezubekizacja 28.03.17, 11:02
        Czy Józio w obronie swoich zabrał głos?
    • hynio59 Re: dezubekizacja 28.03.17, 11:07
      Ja nie kończyłbym na tym. Jeżeli rodziny korzystały z nielegalu, zabrać. Do zera skasować plemię SBeckie.
    • hynio59 Re: dezubekizacja 28.03.17, 11:09
      Dodam jeszcze do tego ORMOwców. Też rozliczyć.
      • jozefosmenda Re: dezubekizacja 28.03.17, 21:07
        Hynio a ja myślę jak dodawać to dodawać!
        Zatem ministrantów, którzy kradli pieniądze od wiernych jak chodzili po kolędzie i zamiast do puszki to szło do kapsy. Można szafarzy i księży jak byli TW a ich rodziny jak się wyraziłeś korzystały z nielegalu!(nota bene ciekawe słowo. Skąd ty je wytrzasnąłeś?
        Można też dodać i babcie klozetowe, które w PRL-u nie umiały utrzymać hajźla w czystości bo zawsze im go ktoś specjalnie zapaskudził. Można też i stróżów nocnych dodać za to, że stróżowali w nocy a nie w dzień. Można jeszcze dodać organistów takich co fałszowali na mszach bo na pewno robili to specjalnie. I można jeszcze dużo innych dodać ale według jednej ZASADY! Wina udowodniona z nazwiska i imienia i prawomocny wyrok sądowy!
        Aaaa... i mam pytanie. Jak ktoś był TW to też należy go zaliczyć do plemienia SBeckiego?
        • zawsze_eda Re: dezubekizacja 05.05.17, 15:24
          I wszystkich kameleonów idących pędem do koryta a jak i również nieudolnych dyrektorów Szkół Górniczych
          • jozefosmenda Re: dezubekizacja 07.05.17, 11:56
            Czarne owce zdarzają się w każdej rodzinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka