Dodaj do ulubionych

Przepraszam ale .....

15.05.18, 15:22
Ja prosty człowiek jestem ja nie wszystko rozumieć muszę, ale mnie się ten pomysł na obniżenia wynagrodzenia posłom, samorządowcom i tym wszystkim innym szychom podoba.
Wreszcie ktoś w tej Polsce pomyślał, że władze należy dla idei sprawować, w czynie społecznym.
I tak sobie myślę , że teraz tak nachalnie nikt do koryt już pchać się nie będzie , bo na dole będą większe. Oby tylko ci szeregowi w biegu po przeciętność o te na dole się nie pozabijali.....
Chociaż tak po mojemu, przyszłościowo, to Ci na górze tak po ludzku tym na dole pewnie wyrównają lub za niższe stawki przyjmować do roboty będą, ale za to sektor prywatny wreszcie na brak pracowników wykwalifikowanych narzekać nie będzie, a i w urzędach do ukraińskiego mieszkańcy szybko przywykną.
Mnie się nawet marzy co by w ogóle wszelkiej maści urzędy, sejm, senat pozamykać.
No po co to, tylko biurokracja tam się szerzy i ludziom krew psują jak przykładowo podatki egzekwują. I cieszy, że my Polacy tacy oryginalni i postępowi jesteśmy bo:

Kto nami zabroni jako skansen Europy się promować
i bogaczy za granicy za jego zwiedzanie kasować ?
A lud prosty niech Prezesowi Mauzoleum wybuduje,
bo to jedno może przetrwa jak Polskę on zrujnuje ;)
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Przepraszam ale ..... 15.05.18, 20:14
      >że teraz tak nachalnie nikt do koryt już pchać się nie będzie , bo na dole będą większe.

Na dole ,o ile sie cos potrafi(murarz,kafelkarz,elektryk)juz są wieksze,przy odrobinie robotności i solidności.A do koryt i tak będzie tłok.Tam wystarczy tylko umiejętnośc gadania gładkiego bzdur i obietnic(bo pisania już nie koniecznie)
      • aloes69 Re: Przepraszam ale ..... 15.05.18, 20:41
        Wiesz hepik jak patrzę na tą Polskę , która miała być normalna, dla ludzi, a jest wielką wiochą z chamstwem w słomianych butach i widłami w rękach to mi się płakać chce. Co z tego , że ludziska teraz maja fury i komóry jak w sercach pusto i mądrości żadnej. To już nie kraj dla normalnych ludzi, to kraj dla tych przegranych co nie zdążyli wyjechać..... i masz racje z tymi politykami u koryt, zawsze bedą oblężone bo przecież oni do innej roboty się nie nadają, a tak na koszt szczutego na siebie społeczeństwa jeszcze długo żerować będą.
        • aloes69 Re: Przepraszam ale ..... 16.05.18, 06:17
          A jak mnie już ciśnienie skoczyło to dodam, że na środku tej wiochy stoi wóz drabinisty, z którego palcem jeden człowiek i to nie wójt wskazuje co jeszcze zaorać i gdzie kapliczki stawiać .

P.S. I tak na koniec - mnie te małostkowe i populistyczne decyzje w żaden sposób dotyczyć nie będą, ale uważam, że każdemu za uczciwą prace pieniądze powinny się należeć, a za nieuczciwą powinno się wylecieć, tylko wtedy tam na górze w pustych pomieszczeniach wiatr by hulał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka