Dodaj do ulubionych

Jozek Osmenda na Prezydenta

26.11.04, 23:04
Widzę,że Pan Józef robi sobie mocna reklamę. Albo zaczął wcześnie albo liczy,
że wcześniej będą wybory prezydenckie. Pan Józef nie ukrywa się i pisze tak
jak uważa. Jeżeli mnie przekona to bedę na niego głosowała.Jak mam oddać swój
głos na folklor lub na tych co już te miasto spartolili to może Pan Józef się
zastanowi i wystartuje. Przynajmniej będzie jeden kandydat co umie się
posługiwać internetem.
Obserwuj wątek
    • jozefosmenda Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 26.11.04, 23:16
      No cóż, dziękuję za bystre spojrzenie i propozycję!
      Właśnie się zastanawiam co kupić bo andrzejki się zbliżają.
      • malpa413 Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 27.11.04, 21:02
        Nie chciałam Pana obrazić. Uważam, że powinien sie Pan zastanowić. Patrząc na
        to co dzieje się w mieście, a szczególne w działach którymi tak niedawno Pan
        kierował, to jakie jest wyjście. czy Pana to nie boli?
        Przoszę także o informację o następnym spotkaniu Naszego Miasta, będę sie
        starała przyjść i to z koleżankami z pracy.
        pozdrowienia
        • obywatel2 Re: ZOO 02.12.04, 08:04
          CZY KOLEŻANKI Z PRACY TEZ MAJĄ MALPI MÓŻDŻEK?
        • broneknotgeld Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 02.12.04, 08:18
          Widzisz małpko - tu tak bywo
          Mie tyn atak nic niy dziwo
          Jednak z forum niy uciykej
          Za istnego se porzykej.
          • jozefosmenda Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 13.01.05, 22:06
            Dzisiaj mogę już odpowiedzieć dokładnie kiedy będzie następne spotkanie Naszego
            Miasta.Otóż będzie to miało miejsce w dniu 15 luty br. w ODK RSM "Pulsar" o
            godz.17.00.
            Zainteresowanych zapraszam.Jeżeli ktoś chciałby wcześniej uzyskać jakieś
            informacje to podaję numer telefonu komórkowego :601-822-513.
    • broneknotgeld Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 26.11.04, 23:19
      No ja, na taki reklamie idzie se tyż sparzyć. Po trochu już to chyba widać.
      Toż jednak jest tukej z nami i anonimy mu niystraszne. Powiym, że te forum może
      na tym yno zyskać.
      Pozdrowiom.
      • jozefosmenda Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 26.11.04, 23:33
        Dziękuję Bronku!
        Właśnie o forum mi chodzi.
        • broneknotgeld Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 01.12.04, 09:16
          Ano ano - mie tyż przeca
          Bestoż rym ciepia do neca.
    • jozefosmenda Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 02.12.04, 10:14
      Są ludzie (obywatele), których zadaniem partyjnym jest właśnie tego
      typu "pisanie".
      A czym dalej będzie tym ostrzej.To już było przerabiane przed poprzednimi
      wyborami.Podjazdy i kampania negatywna na specjalne ulotki,artykuły i gadki.
      Ale w życiu to jest tak,ze każdy dostanie to na co zasługuje.Jest to tylko
      kwestią czasu.
      Najbardziej mnie ale bawi fakt,że ja wiem kto to pisze .I czym bardziej
      obywatelu2 (lub inaczej) będziesz wypełniał twoje partyjne zadanie tym więcej
      będziesz się obanażał i kompromitował. A kiedyś przyjdzie płacić (oczywiście na
      sądzie ostatecznym).
      Tak,że życzę weny twórczej ale z myśleniem a nie z polecenia!
      A swoją drogą przecież miedzy nami nie było nigdy żadnych zatargów?
      • obywatel2 Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 03.12.04, 13:14
        Józef Osmenda napisał:
        >>Najbardziej mnie ale bawi fakt że ja wiem kto to pisze. I czym bardziej
        obywatelu2 (lub inaczej) będziesz wypełniał twoje partyjne zadanie tym więcej
        będziesz się obnażał i kompromitował.......... A swoją drogą przecież między
        nami nie było nigdy żadnych zatargów.>>

To miło mi Józefie że mnie rozszyfrowałeś. Raczej miałeś łatwe zadanie i
        zdziwiłbym się gdybyś nie wiedział kim jestem.
        Lata działalności w mieście są jak linie papilarne i nie da się ich wyciąć.
        A zatargów rzeczywiście między nami nie było w przeszłości. Aż do wyborów.
        Zresztą to co piszę na razie nie traktuję jako zatargu.
    • malpa413 Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 02.12.04, 20:39
      obywatelu 2 zwróciłam ci już uwagę dlaczego jesteś tak złośliwy, mały organ i
      tu jest cały problem. Jednak po twoich dalszych wywodach widzę, że w twoim
      wieku problem z organem jest jeszcze inny, poprostu ci nie .... /pracuje/. Jest
      mi z tego powodu przykro ale bardziej żałuję twoją partnerkę. Pamiętaj, ze
      pierwszy zacząłeś pisać o organach. Myślę, że wizyta u dobrego specjalisty z
      dziedziny organów pomogłą by przede wszystkim tobie ale i nam.
      • someany Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 28.01.05, 18:39
        Jeśli reszta Pana wyborców prezentuje tak żenujący poziom jak małpa413 to
        bardzo panu współczuję.
        • malpa413 Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 28.01.05, 22:05
          Kwaśniewski jest prezydent wszystkich poloków i moj tyż, nie wszyscy są tak
          inteligentni jak ty moj panie, ale jak odwrocomy ta strona to ci którzy atakują
          tak wrednie Nasze Miasto śa jeszcze gorsi łod dymnie. Tak sobie myśla, że
          większośc poloków nie umi posługiwać się internetem, jo sie nauczoła. Większość
          ludzi mo kajś wszystkich polityków i to jest zasługa takich jak obywatel2,
          someany /co to znaczy/ czy rudzianin czyli gorol w skorze lisa. Jo tam jest
          prosto kobieta i nie cygania. Patrza swoimi ślipiami i widzy kto jest porządny
          a kto chce tylko świnić. Jak jest porzdny dostowo moj głos, a ty napewno
          nalezysz do bandy z innego placu i świnisz. Widzisz chłopie ty nie mnie
          obrażosz tylko z siebie robisz geroja i jo tobie współczuja.
          • someany Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 30.01.05, 17:01
            Twoja prostota mnie poraża- nic dodać nic ująć.
        • jozefosmenda Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 29.01.05, 19:13
          Komuś się coś chlapnęło niepotrzebnie czy specjalnie?
          Nawet najlepszy generał bez wojska nic nie znaczy.Więc proszę się nie czepiać
          mojego elektoratu bo ja go szanuję a sprawy tego elektoratu są również i moimi
          sprawami!
    • uska19 Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 02.12.04, 21:05
      zbyt ostre dla mnie są wypowiedzi i obywatela i malpy. Uważam, że należy na
      spokojne podejść do problemu. Pana Osmendę znam i nie mam mu nic do zarzucenia.
      czy poprę go wczasie wyborów to będzie zależało od wielu czynników. Kto będzie
      startował, jaki będzie miał program i jakie osoby go poprą. obywatel uczepił
      się jednego i na tym koniku jedzie, w gruncie popieram malpe ale koleżanko nie
      tak ostro o organie obywatela, daj mu już spokój bo rzeczywiście bedzie miał
      problemy a my o problemach panów wiemy najlepiej.
      • broneknotgeld Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 13.01.05, 22:12
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=8160848&v=2&s=0
        Niy yno dlo draki
        Przido se link taki.
    • jozefosmenda Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 20.02.05, 13:12
      I jak tu startować skoro mnie specjalnie gdzie się da "banują"!
      Otóż ŚTK wyemitowała wczoraj powtórkę z naszej ostatniej sesji RM
      (10.02.05).Wycięto z tego reportażu całkowicie moje wystąpienie na temat
      autorstwa rezolucji-petycji w sprawie obcięcia przez rząd subwencji na rudzką
      oświatę.Nie wiem kto sie mnie obawia i dlaczego ale dla mnie to też jest
      korupcja !Ale przede wszystkim to śmieszne.
      Dedykuję zatem tym którzy to robią:
      "Rozsądny człowiek przystosowuje się do świata,nierozsądny zaś stara się
      dostosować świat do siebie.Dlatego wszelki postęp zależy od nierozsądnych."
      • mirellla Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 23.02.05, 08:35
        witam serdecznie.
        zamieszczam obok link w którym zadałam pytanie amarianowi2 i nie mogę doprosić
        się odpowiedzi forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=261&w=18632492&wv.x=2&a=20399449
        Więc może pan mnie wspomoże i odpowie na pytanie czy Pan Rozewicz otrzymał
        dietę za styczeń kiedy był już kierownikiem przychodni??.

• mirellla Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 23.02.05, 08:38
          przepraszam teraz podaję ten link
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=18632492&wv.x=2&a=20399449
        • mirellla Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 23.02.05, 08:40
          nie wiem co się dziś ze mną dzieje, teraz to już chyba będzie dobrze
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=18632492&wv.x=2&a=20399449
          • jozefosmenda Re: dieta radnego Rozewicza 23.02.05, 13:02
            Nie umiem w tej chwili odpowiedzieć na to pytanie bo należy to najpierw
            sprawdzić. A tutaj jak na złość naczelnik kancelari Rady Miejskiej się
            rozchorował i przebywa na L-4.
            Ale sądzę,ze w tej materii nie miało miejsce naruszenie prawa.
            • mirellla Re: dieta radnego Rozewicza 23.02.05, 13:28
              jozefosmenda napisał:

> Nie umiem w tej chwili odpowiedzieć na to pytanie bo należy to najpierw
              > sprawdzić. A tutaj jak na złość naczelnik kancelari Rady Miejskiej się
              > rozchorował i przebywa na L-4.
              > Ale sądzę,ze w tej materii nie miało miejsce naruszenie prawa.

Ja także myślę, że nie było naruszenia prawa. Pytam raczej, nie w kontekście
              łamania prawa lecz moralnej postawy radnego. Czy moralną postawą można nazwać
              sięganie po dietę do kasy miejskiej gdy nie było posiedzenia rady w styczniu i
              gdy otrzymywało się już wynagrodzenie z tytułu zatrudnienia w przychodni?

Dziś dyskutuje się szeroko czy Leszek Miller może otrzymywać dietę posła gdy
              sobie pojechał na 4 miesiące do USA, kolejny, Pęczak chciał brać kasę siedząc w
              pudle. Coś chyba tu nie gra....Pamiętam aferę po odwołaniu z funkcji prezydenta
              Pana E.Sroki związaną z jego należnościami z tytułu niewykorzystanego urlopu
              wypoczynkowego. Zadyma była na całą Rudę. Może i sprawę pana Rozewicza
              należałoby także upublicznić.

• mirellla do Pan Osmenda 23.02.05, 13:40
              Teraz dopiero przeczytałam Pana wypowiedź w wątku Rady Nadzorcze. Zgadam się z
              Panem w 100% Zasiadanie w kilku radach nadzorczych to jak Pan powiedział "skok
              na kasę".
              Mamy podobne poglądy w tej materii więc chyba się Pan ze mną zgodzi że Pan
              Rozewicz także wykonał skok na kasę.

Dobrze że w Rudzie jest jeszcze paru sprawiedliwych takich jak np. Pan, którym
              się rzeczywistość nie zamazała.
              • amarian2 Re: do mirellla 23.02.05, 19:10
                Pan Rozewicz pobrał dietę za miesiąc styczeń pomniejszoną o nieobecności na
                komisjach. Co do legalności to już tłumaczyłem, a ocena moralna to należy do
                wyborców.
                • mirellla Re: do amarian2 24.02.05, 07:09
                  amarian2 napisał:

> Pan Rozewicz pobrał dietę za miesiąc styczeń pomniejszoną o nieobecności na
                  > komisjach. Co do legalności to już tłumaczyłem, a ocena moralna to należy do
                  > wyborców.

dziękuję za odpowiedź
    • kwiatek39 Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 05.03.05, 17:15
      jezeli ten pan jakims cudem zostalby prezydentem to bedzie kupa smiechu -
      ludzie dajcie spokoj - komuch z krwi i kosci ma zadzic naszym miastem mialam
      niedawno nieprzyjemnosc obcowac z tym panem i wierzcie ze mnie zemdlilo a fee
      • jozefosmenda Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 05.03.05, 21:56
        I znowu te błędy!
        Proszę poćwiczyć dyktanda ,to pomoże.(mam nadzieję)
        Nie pisze się ,że ktoś miał nieprzyjemność tylko ,że miał przyjemność.
        Dobrze,że w trakcie tego obcowania nie miałaś tego swojego odruchu
        wymiotnego.Ale bym wyglądał,aż strach pomyśleć!
        • hepik1 Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 06.03.05, 04:33
          Biorąc pod uwagę,przywiązywanie dużej uwagi,gdzie i jak uzyskiwało sie wykształcenie

kwiatek39 napisała:

> widzisz hepik to nie jest tak ze mlode pokolenie ma w dupie jak powiedziales
          > wyksztalcenie kogos u wladzy, moje pokolenie zdobywalo wyzsze wyksztalcenie
          > bez ukladow i za wlasne ciezko zarobione pieniadze i to my bardzo mocno
          > gardzimy ludzmi ktorzy zdobyli tytul mgr na "uczelni" gowno wartej powiem ci
          > ze dla mnie czlowiek ktory studiowal na uczelni gdzie patronem jest marks
          > albo lenin to lepiej sprzatac muszle klozetowe niz przyznac sie ze konczylo
          > tego typu szkole i wierz mi ze mlodzi ludzie zwracaja uwage na to kto jaka
          > uczelnie konczyl.

uważam
          Kwiatuszku,iż zaczynanie zdań małą literą nie było praktykowane nawet na
          uczelniach z Marksem i Leninem na ścianie a pisanie z małej litery i z błędem
          nazwiska swojego oponenta i opowiadanie o swych reakcjach wymiotnych na czyjś
          widok świadczy co najmniej o kiepskiej kindersztubie odebranej w domu
          rodzicielskim i nie najlepszej jakości wykształcenia własnego;)
          • jozefosmenda Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 06.03.05, 21:42
            Hepik między innymi napisał:
            ...... świadczy co najmniej o kiepskiej kindersztubie odebranej w domu
            rodzicielskim i nie najlepszej jakości wykształcenia własnego;)

No cóż , nic ująć nic dodać. Ale to jest tak jak się komuś na odcisk
            nadepnie.Cieszy mnie fakt,że niektórzy mają problemy z utrzymaniem na mój
            widok.Nie przypuszczałem że mogę aż tak oddziaływać na nich no ale trudno.Komuś
            trzeba przecież dowalać a więc śmiało,zapraszam.Do boju oponenci,troszkę za
            słabo mnie walicie bo ogarnia mnie tylko wesołość i pusty śmiech.
            No a poza tym FAKTY i KONKRETY poparte dowodami proszę a nie ciosane słowa bez
            pokrycia i pierdoły z księżyca rodem wzięte.
            Czekam zatem!!!
            • darek10004 Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 27.03.05, 20:42
              Napisał pan, że:
              No cóż , nic ująć nic dodać. Ale to jest tak jak się komuś na odcisk
              nadepnie.Cieszy mnie fakt,że niektórzy mają problemy z utrzymaniem na mój
              widok.Nie przypuszczałem że mogę aż tak oddziaływać na nich no ale trudno.Komuś
              trzeba przecież dowalać a więc śmiało,zapraszam.Do boju oponenci,troszkę za
              słabo mnie walicie bo ogarnia mnie tylko wesołość i pusty śmiech.
              No a poza tym FAKTY i KONKRETY poparte dowodami proszę a nie ciosane słowa bez
              pokrycia i pierdoły z księżyca rodem wzięte.
              Czekam zatem!!!

odpowiadam panie osmenda:
              Otrzymał Pan ode mnie kilka razy fakty, konkrety, pytania do pana i co? - i
              nic. To pan " ciosa słowa bez pokrycia i pierdoły z księżyca rodem wzięte".
              Czyż nie?

• jozefosmenda Re: Józek Osmenda na Prezydenta 27.03.05, 23:48
                Nie, na pewno nie.Ja nie jestem oszołomem a prawo jest dla mnie wartością
                nadrzędną.Natomiast wydaje mi się ,że jak ktoś nie usłyszy tego co by chciał
                usłyszeć to nigdy zadowolony nie będzie.
                • darek10004 Re: Józek Osmenda na Prezydenta 28.03.05, 11:18
                  nie można o sobie powiedzieć: jestem mądry, ładny, dobry, głupi
                  itd., "życiowymi przymiotnikami" mogą nas określać tylko ci, którzy nas znają.
                  Narcyz mówił o sobie, że jest taki i taki hm...
                  • jozefosmenda Re: Józek Osmenda na Prezydenta 28.03.05, 15:52
                    Tak ,tak, dokładnie tak.To inni ( wyjątkiem nie tylko Narcyz) określają nas
                    odpowiednimi przymiotnikami.Ty 0004 mnie już"pookreśałeś" w odpowiedni
                    sposób,że nawet konkurs ogłosiłem.Ale za to cię lubię co tu będziemy dużo
                    ukrywać!

Myślę,ze Hepik nie będzie miał mi za złe jak od dzisiaj sobie pożyczę to
                    określenie:
                    "Andrzej, proszę cię, wyjdź"
                    (b.premier RP do A. Leppera)
                    • darek10004 Re: Józek Osmenda na Prezydenta 28.03.05, 19:44
                      panie józefie pewnie jakby pan mógł to by mnie pan w łyżce wody utopił za te
                      tzw. "określenia" hehe.
                      • emtek7 Re: Józek Osmenda na Prezydenta 12.06.05, 11:50
                        w każdym bądź razie słyszałem więcej dobrego niż złego.
                • fryna5 Re: Józek Osmenda na Prezydenta 12.06.05, 17:54
                  panie Jozefie do dziela, bo zanim beda wybory to zostanie pusta kasa w
                  magistracie.
                  • wojtas60 Re: Józek Osmenda na Prezydenta 16.06.05, 18:53
                    Panie Osmenda- znam pana z energicznego dzialania, jak do tej pory nie widac
                    dzialan ze strony pana czy innych radnych.Czy wy nie potraficie przeciac ten
                    zakkrety krag z tym Szastokiem. Czy to musi tak dlugo trwac i podrywac
                    autorytet miastu.Wydaje mi sie , ze Stania kpi z pospolstwa
                    • darek10004 Re: Józek Osmenda na Prezydenta 16.06.05, 19:10
                      przecież jak wy to mówicie zbliżają się wybory więc każdy puki co woli chować
                      głowę w piasek po co się narażać chłopie, może to zaszkodzić. Nie mamy jeszcze
                      odważnego, który zaryzykuje, szkoda. Jeżeli zobaczyłbym człowieka, który zechce
                      się narazić innym może bym poszedł na wybory, a tak na razie brymza jak to
                      zwykle w polityce.
    • lernest Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 10.12.05, 12:16
      Szanowny panie Józefie!
      Z okazji pana urodzin życzę Panu dużo zdrowia!
      To przede wszystkim a później szczęścia i wszelkiej pomyślności.
      I chociaż na naszym ostatnim spotkaniu był Pan sceptycznie nastawiony do pewnych
      moich pomysłów ja dalej twierdzę,że nie należy odpuszczać.
      • darek10004 Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 10.12.05, 14:16
        lernest napisał:
        > Szanowny panie Józefie!
        > Z okazji pana urodzin życzę Panu dużo zdrowia!
        > To przede wszystkim a później szczęścia i wszelkiej pomyślności.
        > I chociaż na naszym ostatnim spotkaniu był Pan sceptycznie nastawiony do
        pewnych moich pomysłów ja dalej twierdzę,że nie należy odpuszczać

hm... typowy dupoliz.
        • darek10004 Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 10.12.05, 14:20
          Panie Józku z ludźmi pokroju lernesta czy jak mu tam chyba dużo Pan nie zwojuje
          • osi-ris Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 10.12.05, 16:04
            ale ty jesteś burak -darku10004

p. Józefie..
            nojlepszego , zdrowio, duużo wnuków... i najwyższego :) ile to już?- 6 lat Pan ma?
            • hepik1 Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 10.12.05, 20:31
              A no burak...
              Do życzeń urodzinowych się przyłączam.100 lat!
    • jozefosmenda Podziękowania 12.12.05, 09:04
      No, nareszcie odsapnąłem, ostatni goście sobie poszli!
      Wszystkim tym, którzy złożyli mi "urodzinowe " życzenia nie tylko na tym forum
      ale również i za pomocą sms-ów, listownie ,telefonicznie i osobiście -
      serdecznie dziękuję.Dziękuję nawet tym,którzy życzyli mi jak w temacie ale
      proszę tego nie brać jako potwierdzenie czegoś bo i tak potwierdzenia na dzisiaj
      nie ma!
      Niemniej za rok,jak dożyjemy to zapraszam ponownie bo szykuje się jeszcze
      większy fajer!(chociaż na urodziny się nie prosi)
      • lernest Re: Józek OSMENDA na prezydenta! 26.01.06, 13:09
        Mówi się,że: Poloneza czas zacząć!
        Ot i wszystko.
        Deklaruję daleko idące wsparcie a odpuszczać nie ma co!
        A poza tym nalezy liczyć na WR pod egidą nowego redaktora.
        W końcu ma to samo imię no i ta nadzieja ,że jak napisze to go Rada Nadzorcza
        nie odwoła za wdrażanie programu naprawczego...?
        • jozefosmenda Re: Józek OSMENDA na prezydenta! 26.01.06, 22:47
          Niepotrzebnie się tak S....u emocjonujesz!
          Jeszcze mamy czas na podpisanie deklaracji.
          Ale mnie się podoba wierszyk Notgelda na okazję wyborów samorządowych:

"""Jako na gorze tako na dole
          Rzondzom partyje we tym rosole
          Retunek jedyn dlo gminy yno
          Kto ze partyji - niych lud wycino!"""

Uważam,ze powinien być "dyktowany" na zadanie domowe dla każdego mieszkańca
          naszego miasta!(tutaj to słowo znaczy "rozpowszechniany")
          • rabarberok Re: Józek OSMENDA na prezydenta! 06.02.06, 20:12
            Panie Osmenda.
            SLD, PO już zaczęli wyścig do rady, widać to nawet na forum. Inne partie na
            pewno ostro przygotowują się do startu.
            Liczę na Pana i mam nadzieję, że Pan jesteś przygotowany i spłukasz te partyjki
            w kanał ogólnospławny.
            Pozdrowienia

• jozefosmenda Re: Józek OSMENDA na prezydenta! 06.02.06, 21:58
              rabarberok napisała:
              > Panie Osmenda.
              > SLD, PO już zaczęli wyścig do rady, widać to nawet na forum. Inne partie na
              > pewno ostro przygotowują się do startu.
              > Liczę na Pana i mam nadzieję, że Pan jesteś przygotowany i spłukasz te partyjki
              >
              > w kanał ogólnospławny.
              > Pozdrowienia

odp:
              Za pozdrowienia dziękuję!
              No ale z tym spuszczeniem do kanału to może być kłopot bo ISPA kuleje a stare
              kanały zapchane i ledwo zipią.
              Znajomy hydraulik powiedział mi jednak,że przy odpowiedniej ilości wody każdą
              kupę można spuścić!
              W każdym bądź razie nie zamierzam siedzieć z założonymi rękami i namawiam do
              magazynowania wody.
            • lernest Re: Józek OSMENDA na prezydenta! 14.02.06, 22:06
              no to by się "jaja" zaczęły gdyby to weszło w życie:
              katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/568900.html
    • jozefosmenda Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 20.03.06, 22:38
      Sprawdziłem i mogę powiedzieć, że wymagania ustawowe spełniam!
      Muszę się zatem poważnie nad tym zastanowić bo już WAŁĘSA kiedyś tam wyraził
      się słowami:"nie chcę ale muszę".
      A więc mamy zatem czas oczekiwania?
      Tym bardziej,że determinacja jest wprost proporcjonalna do opluwania.
      • raster21 Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 04.04.06, 16:50
        Tak, tak...Poczucie misji, poświęcenia się dla narodu i te wyrzeczenia!
        Podziwiam! I to za friko :) i dla NAS. Dziękujemy!.....ale nie chcemy....już
        raz to przezyliśmy......
    • rudy107 Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 05.04.06, 19:01
      a ja powiem tylko, że faktycznie, nie mamy wyjścia jak poprzeć JO. I będę to
      robił. Gorzej niz jest być nie może! A powtórny wybór obecnego tylko go upewni,
      że może juz wszystko i bedzie to kadencja, w której będzie chciał przygotować
      siebie i rodzine na kolejne lata.
      • osi-ris Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 05.04.06, 20:09
        to zacznie sie szalenstwo?- bo to będzie jego ostatnia kadencja?
        4 lata do 2010 ?
    • jozefosmenda Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 07.07.06, 22:50
      właśnie wybieram się na urlop!
      W przeciwieństwie do innych, którzy zostają na miejscu i bez wytężania umysłu
      kombinują.
      O wszystkim oczywiście.
      Powodzenia zatem życzę!
      • broneknotgeld Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 20.07.06, 08:29
        Po urlopie jako bydzie?
        Koncept możno taki przidzie.
      • broneknotgeld Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 10.08.06, 22:19
        No i jako po urlopie?
        Ktosik pod kimś dołki kopie?
        • jozefosmenda Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 12.08.06, 00:02
          Pisz dalej Bronek!
          Fajnie się czyta!
          • broneknotgeld Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 12.08.06, 07:04
            Dyć tyż idzie ło "kopanie"
            A niy yno te szkryflanie.
            • lernest Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 16.08.06, 22:29
              Myślę szanowny Józefie ,że te wypowiedzi w DZ to tylko ot tak sobie?

• jozefosmenda Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 17.08.06, 23:56
                Czas pokaże!
                No i "słownośc" bynajmniej nie moja!
    • jozefosmenda Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 30.09.06, 11:07
      tak się przyglądam temy tytułowi i zastanawiam się co z tym zrobić?
      W zasadzie to już trudno mówić ,że się zastanawiam czyli inaczej myślę a
      myślenie ponoć ma .......... .........?
      Przeciez to będą jak się to mówi "jaja kwadratowe"!
      • broneknotgeld Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 05.10.06, 22:47
        Zowdy "z jajami" niż bez noch lepi
        Jak "zupa słono" to "cuker krzepi".
        • broneknotgeld Re: Jozek Osmenda na Prezydenta 08.10.06, 09:28
          Roztomajte klachy lecom
          Dyć se niymi niy podniecom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka