Dodaj do ulubionych

Chorus - Wirek ?

11.02.05, 06:54
Dowiedziałem się z Wiadomości Rudzkich (dzięki :) ), że mamy na Wirku klub
gdzie odbywają się koncerty. Niestety w WR brakło bliższych namiarów, ale już
wiem mniej więcej gdzie.
Czy ktoś był już tam na jakimś koncercie? Jakie wrażenia od tej strony,
klimat, warunki ? Jakieś doświadczenia ? ;)
Obserwuj wątek
    • boskiadas Re: Chorus - Wirek ? 16.02.05, 12:22
      Knajpa jest na pawilonach. Przyjemnie i fajna muzyka. Tylko mało ludzi ale
      mysle ze tosie zmieni :)
      • w36 Re: Chorus - Wirek ? 18.02.05, 05:19
        boskiadas napisał:

> Knajpa jest na pawilonach. Przyjemnie i fajna muzyka. Tylko mało ludzi ale
        > mysle ze tosie zmieni :)

Już zdążyłem się zapoznać ;)). Rzeczywiście, dość miły lokal, choć niezbyt duży
        i co może ważniejsze, jakaś może obiecująca działalność koncertowa, co jest
        plusem tego miejsca. Byle tylko publiczność dopisała a organizatorom starczyło
        zapału :)

Tak całkiem na marginesie, z Wiadomości Rudzkich dowiedziałem się oprócz
        zapowiedzi koncertów w Chorusie, też że na tegorocznej Metalmanii w Katowicach
        m.in. zagra fińska kapela Apokaliptica (dość specyficzna :o). Tak mi się tylko
        skojarzyło, bo na tym forum, zdaje się, bywają osoby zainteresowane muzyką (i
        nie tylko) z Finlandii ;)
        • hepik1 Re: Chorus - Wirek ? 19.02.05, 13:58
          "Solidna porcja decybeli czeka w sobotni wieczór gości Klubu Muzycznego Chorus w
          Wirku(ul.Teatralna 6 B)Zagraja bytomski ANOFUG i rudzki IMPALEMENT.Obie kapele
          graja heavy metal.Początek koncertu o godz.19.Wstęp -4 pln"

Notka z DZ w dodatku RŚl.Jeszcze jeden przyczynek do dyskusji o jakości WR,która
          w krótkiej notce na adres miejsca nie znajduje i kol. w36 musial się dopytywac
          na mieście ,gdzie ten przybytek się mieści.
          • miss_iwet Re: Chorus - Wirek ? 04.12.05, 14:33
            Może sie czepiam ale Anofug gra dia core,uderzenie naprawde mocne i superowe;-)
    • kornwal84 Re: Chorus - Wirek ? 23.05.05, 16:55
      Czy Chorus ma jakas stronke w necie?? Jezeli tak to prosze podajcie ja
    • vol5 Re: Chorus - Wirek ? 24.05.05, 21:00
      Jak na Ruda to tyn pub jest niezły, ino że promuje raczej mało postępowe,
      heavymetalowo-punkcrustrockowe łojenie.
      • w36 Re: Chorus - Wirek ? 26.05.05, 04:32
        vol5 napisał:

> Jak na Ruda to tyn pub jest niezły, ino że promuje raczej mało postępowe,
        > heavymetalowo-punkcrustrockowe łojenie.

:-0
        Tu bym się nie zgodził. Owszem jest wyraźnie trochę łojenia metalowego (i bardzo
        dobrze), ale oglądając na stronce Chorusa zapowiedzi, widać dość szeroki zakres
        muzyki. Jest i coś z jazzowego, funky, covery U2 i Beatlesów. A z tego co już
        było też widać różnorodność, jakiś rock progresywny a np. Gang Olsena też
        przecież nie są metale. Może nie widać hh ale to już mnie osobiście wcale nie
        martwi ;).
        A co to za zarzut że heawymetal jest niepostępowy? Muzyka barokowa też nie jest
        na pewno postępowa a są na nią ciągle klienci :).
        • jozefosmenda Re: Chorus - Wirek ? 04.11.05, 12:57
          no i wtedy jeszcze nikt nie wiedział?
          • w36 Re: Chorus - Wirek ? 04.11.05, 17:43
            jozefosmenda napisał:

> no i wtedy jeszcze nikt nie wiedział?

Hmm ... Co nie wiedział? Że metal ma się dobrze. ;)

Od strony muzycznej podtrzymuję moje słowa uznania dla ludzi z Chorusa, że
            jednak ktoś w naszym mieście potrafił wyjść poza komercyjne klimaty np. hh i
            piosenkę biesiadną i jakoś to rozkręcić te różnorodne koncerty, skombinować te
            różne kapele itd. Lekka szkoda że lokal może nie jest zbyt wygodny dla tych celów.
            Co do strony biznesowej to się nie wypowiadam, nie miałem nawet okazji oglądać
            tego w tvn.
    • vol5 Re: Chorus - Wirek ? 24.05.05, 21:03
      Jak to godajom: kto co lubi. Czimia za nich kciuki, trzecio knajpa z klimatem w
      naszym mieście. Szukołech w necie strony, chyba żodnyj niy ma.
      • darek10004 Re: Chorus - Wirek ? 24.05.05, 21:09
        a propos przyzwoitych knajp oby u nos było ich jak najwjyncyj kaj można dobrze
        zjeść.
    • w36 Jest stronka Chorusa :) 25.05.05, 00:52
      Jeszcze w budowie, ale mam nadzieję że starczy sił by stronka funkcjonowała w
      pełni ;).

www.chorusclub.k9.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka