Dodaj do ulubionych

dni Rudy Ślaskiej - kiedy i co będzie??

10.05.05, 12:40
wiadomo juz moze co będzie na dniach Rudy Śląskiej?? słyszaam ze podobno będą
na początku czerwca czy to prawda?????
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: dni Rudy Ślaskiej - kiedy i co będzie?? 22.05.05, 05:32
      4-5 czerwiec.
      Sobota
      Kult ze Staszewskim.
      Niedziela:
      Na „dobranoc” przed rudzką publicznością wystąpi grupa „Ivan i Delfin” –
      reprezentant Polski na tegorocznym konkursie piosenki „Eurowizja”, która
      ostatnio podbija serca słuchaczy utworem „Jej czarne oczy”, a występującego w
      niej Ivana Komarenko można również oglądać na szklanym ekranie jako Saszę w
      serialu „M jak Miłość”.
      He,he,he

• w36 Dziś właśnie 04.06.05, 19:54
      Wybrałem się na wireckie targowisko by sprawdzić jak to pod nowym dachem.
      Pierwsze wrażenie to że niestety jak to bywa "poślizg" czasowy :(. O 17.30 miał
      być Kill Joy, dobra kapelka na ocenę akustyki :). Ale trwał jeszcze występ
      Ściganych. Zresztą byli ok a pod koniec zagrali bosko i z wykopem cover Claptona
      Cocaine. Następnie odbyła się uroczystość wręczenia nagród zaspołom grającym
      wcześniej (pierwsze miejsce Ścigani) z udziałem naszego Prezydenta i Wice (ja
      akurat miałem pierwszą okazją zobaczyć panią Pietraszewską z bliska na żywo).
      Niestety czas mnie gonił i załapałem się tylko na pierwsze takty przyjemnego metalu.
      Wrażenia z nowych warunków bardzo pozytywne. Akustyka pod dachem dobra, czad
      spoko, szczególnie basy dobrze się niosą i pieszczą wnętrzności ;).
      Deszcz który potem zaczął padać nie spowodował dyskomfortu jak to w zeszłym roku
      bo mamy tem świetny dach.
      • w36 Re: Dziś właśnie 04.06.05, 23:31
        Wybrałem się również jako jeden z fundatorów dachu na koncert Kultu. Znając już
        tendencje organizatorów jeśli chodzi o punktualność, nie spieszyłem się zbytnio
        i rzeczywiście koncert zamiast o 20.30 zaczął się o 21.50 .
        Porównując z koncertami popołudniowymi już nie było możliwości swobodnego wyboru
        miejsca na widowni. Teren pod dachem był wypełniony całkowicie. Dobrym pomysłem
        było ustawienie telebimu. Na początku długiej przerwy wypełnionej ustawianiem
        sprzętu i jego regulacją jeszcze raz wystąpił Stania i Pietraszewska z kilkoma
        słowami dotyczącymi Dni Rudy. Przedstawili też prezydenta z miasta Levice ze
        Słowacji. Publiczność przyjęła z owacją te wystąpienia, choć już była myślami
        przy Kaziku i może dość znużona czekaniem bo słychać też było kurtuazyjne
        okrzyki wyp.. .
        Kazik ... jak Kazik. Stwierdziłem niestety że nie leży w głównym nurcie moich
        zainteresowań muzycznych, to z grzeczności wysłuchałem dwa utworki i wróciłem do
        domu. Ale to oczywiście sprawa subiektywna, za to teraz jakby co, Kazika znam ;).
        Teraz jeszcze słychać na całym Wirku że koncert trwa.
        Organizacja dobra, ochrony dużo szczególnie przy scenie, gastronomii dużo,
        piwopoje też, ale też dużo toalet na terenie.
        Z ubocznych rozrywek zauważyłem wielkie zainteresowanie takim czymś w rodzaju
        ogromnej huśtawko-karuzeli na przylegającym terenie po zakładach mięsnych.
        • hepik1 Re: Dziś właśnie 05.06.05, 05:54
          Jeden wieczór i tyle znajomości...Kazik,Pietraszewska...zazdroszczę;)
          Lekko tymi okrzykami jestem zdegustowany "wyp...j" do Prezydenta?;)
          • jozefosmenda Re: Dziwne....? 05.06.05, 11:17
            Tak się złożyło, że mimo chęci mnie tam nie było!
            A szkoda ,znowu coś straciłem.
            Żeby być dobrze zrozumianym wcale nie mam na myśli tych okrzyków.
          • w36 Re: Dziś właśnie 05.06.05, 21:30
            hepik1 napisał:

> Jeden wieczór i tyle znajomości...Kazik,Pietraszewska...zazdroszczę;)

No :), bywa się w towarzystwie.

> Lekko tymi okrzykami jestem zdegustowany "wyp...j" do Prezydenta?;)

Nie kojarzę tych okrzyków w żadnym stopniu z Prezydentem czy polityką, co by
            pewno strasznie ucieszyło pewne osoby na forum. Po prostu sprawa specyficznej
            kultury osobistej pewnych osobników obok których dane mi było stać, znana rzecz.

Z ciekawostek wczorajszego koncertu jak już jesteśmy w temacie. W rejonie
            telebimu w ogrodzeniu, które oddzielało teren przy scenie (wypełniony klasycznie
            umundurowaną ochroną) od widowni, była "bramka" służąca do wypuszczania osób,
            które przypadkiem :) znalazły się po niewłaściwej stronie ogrodzenia. Odbywało
            się to bardzo widowiskowo. Każdy delikwent był prowadzony (niesiony) przez
            trzech ochroniarzy przy użyciu pewnych chwytów nie dających mu okazji do
            jakiekolwiek sprzeciwu i był wypuszczany przy tej bramce z nadaniem mu pewnej
            prędkości początkowej ;).
            Dziś jak miałem okazję zaobserwować, jest więcej publiczności zmotoryzowanej,
            choć jeszcze nie ma jakiegoś większego problemu z zaparkowaniem na Wirku.
            Publiczność dziś ubrana w dużym stopniu odświętnie, więc jak to kiedyś ktoś
            powiedział że "klient w krawacie jest mniej awanturujący", powinno być
            spokojnie.
            • baba2 zwiększyla siż ilość pacjęntów w Goduli 05.06.05, 23:23
              Roznica miedzy wystepem rockowym na stadionie śląskim gdzie było 40 000 fanów a
              dniami Rudy Ślaskiej w Wirku gdzie było 1000 ludzi jest taka że w Chorzowie nie
              było ani jednego poszkodowanego,natomiast szpital w Goduli po imprezie w Wirku
              przyjął 53 poszkodowanych.
              Panie prezydencie daj Pan czadu za pare lat nie będzie juz mieszkańców.
              Miasto będzie Pana i Darka miłośnika takich występów?
              • w36 Re: zwiększyla siż ilość pacjęntów w Goduli 06.06.05, 00:03
                baba2 napisał:

> było ani jednego poszkodowanego,natomiast szpital w Goduli po imprezie w Wirku
                > przyjął 53 poszkodowanych.
                > Panie prezydencie daj Pan czadu za pare lat nie będzie juz mieszkańców.

Oj baba :-o .

Byłem tam, wróciłem bez szwanku i nie czułem sie szczególnie zagrożony. Owszem
                było w dowól piwa, było nieco nawalonych i jak to przy tym bywa zdarzają się
                osoby rozrabiające. Ale atmosfera była ok i ochrona była w ilości
                wystarczającej. To raczej wina samych uczestników, niestety również mieszkańców
                naszego miasta, osobny złożony problem.
                Przebywałem kiedyś na chirurgi w nieistniejącym dziś szpitalu na Wirku i ze
                zdumieniem zauważyłem że duży procent pacjentów to ofiary pobić na Goduli. Co
                gorsza ci pobici i ich odwiedzający koledzy planowali odwet na sprawcach lub
                ich kolegach i pewno zapełniali kolejnymi ofiarami chirurgię na Goduli.
                Tak że władzy bym o to szczególnie się nie czepiał.

Ale w tej chwili już na Wirku wraca cisza, bardzo wielu ludzi opuściło koncert o
                własnych siłach. Do pozytywów zaliczył bym brak sprzedaży tych piekielnych trąb
                tak modnych rok temu.
                Nie było pokazów sztucznych ogni, ale nic to. Za to do niczego nie przydała się
                wieża. Myśle że zamiast niej, dużo lepszym rozwiązaniem było by zbudowanie
                jakieś trwałej sceny, co w przyszłości znacznie zmniejszyło by koszty koncertów.
                Stania w sobotę opowiadając o tym dachu powiedział wyraźnie że teraz będziemy
                się częściej spotykać na takich imprezach tam właśnie i chciałbym żeby tego
                dotrzymał.
    • broneknotgeld Re: dni Rudy Ślaskiej - kiedy i co będzie?? 03.05.06, 12:27
      Trza pomyśleć by już ło tym
      Lepi teroz niźli potym.
      • ewa9923 Re: dni Rudy Ślaskiej - kiedy i co będzie?? 11.05.06, 09:46
        witam
        Kiedy będą dni Rudy w tym roku?
        Może jakiś link do szczegółowego programu tej imprezy?
        Z góry dziekuję
        • jozefosmenda Re: dni Rudy Ślaskiej - kiedy i co będzie: 16.05.06, 21:23
          Z tej informacji wynika,że ma to tak wyglądać:
          www.home.pl/webmail/readmail?id=2186404&folder=126627&a=0
          • w36 Re: dni Rudy Ślaskiej - kiedy i co będzie: 16.05.06, 21:45
            jozefosmenda napisał:

> Z tej informacji wynika,że ma to tak wyglądać:
            > www.home.pl/webmail/readmail?id=2186404&folder=126627&a=0

Hmmmmm...
            Nie da się tego przeczytać bo to jest post na prywatnym koncie.
            Potrzebne jest id i hasło.
            A temat ciekawy :o
        • w36 TSA i Perfekt 17.05.06, 01:29
          Przynajmniej jak chodzi o gwiazdy wieczoru.

Całe info już na magistratowym serwerze:

www.rudaslaska.pl/~media/strona/ruda.php?cnt=0&func=show&id=1153

• jozefosmenda Re: TSA i Perfekt 17.05.06, 08:57
            Serdecznie dziękuję szanownemu W-36 za pomoc.
            Faktcznie poszedłem po najmniejszej linii oporu.To tak tak jest jak się działa
            "na chybcika"!
            Ale zawsze twiedziłem,że jesteś bardzo dobrym informatykiem i nadal to podtrzymuję!
            Jeszcze raz dzięki za tą poprawkę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka