16.10.05, 15:31
Kapioh masz dziwny układ wartości.
Prawica /AWS/, która prezydenta wydobyła z niebytu i zrobiła radnym została
przez niego wypukana i to jest według ciebie dobrze /tylko nie opowiadaj już
o inwestycjach/.
Potem olał UW i SLD, które w 2000 roku zrobiło go prezydentem i to też jest
OK.
Teraz kantuje PO, które w 2002 zrobiło go prezydentem i to też jest super.
Logicznie biorąc prezydent zatoczy koło ponownie. Teraz szuka poparcia na
prawicy i to z jej poręki chce startować w 2006 na prezydenta, później ją
wykuka ponownie z SLD i może innym ugrupowaniem liberalnym. I tak w koło
Macieja, byle tylko stołek złapać.
Do tego jeszcze OK. jest jak daje robotę kumplom i rodzince. Rozumiem.
Problem jest w tym, że to nie zabawa w polityków, ale rządzeniem miastem i
kilkaset milionami złotych. Sytuacja w miejskich spółkach odbija się
bezpośrednio na mnie i mojej rodzinie. Opłaty za wodę, czynsze, remonty itd.
W urzędzie mamy przynajmniej wiedzę, jaką ma przeciętny Kowalski?
Teraz sprawa prokuratury.
Milczenie jest złotem a tym bardziej w R.Śl. i to dosłownie. Prokuratura
obecnie łapie lewicę i zacznie z prawicą tak za jakieś 2 lata. A nawet sprawy
znane ciągną się latami a ci, którzy bawią się w naprawiaczy „robią” jako
bezrobotni.
Obserwuj wątek
    • kapioh1 Re: do kapioh 16.10.05, 17:18
      Droga, szanowna Biała ! To, że Stania z niebytu, jak to ujęłaś, stał się
      prezydentem, to zasługa kochanej przez Ciebie prawicy. Co to za politycy,
      którzy nie widzą co się wokół nich dzieje, nie widzą niezaspokojonych ambicji
      kolego Stani. Bo sami je zaspokajali w tym czasie. Sroka- ni to poseł, ni to
      prezydent chciał mieć dwie fuchy naraz, sterować miastem z fotela samochodu
      relacji Ruda- Warszawa, następny to Sekretarzyna, gotów służyć każdemu byle
      pensja leciała i to duuża, itd...No, zdziwiłbym się ciężko, gdyby taki rasowy
      mieszacz jak Stania nie skorzystał z okazji, aby opuścić ten prawicowy,
      zadufany w sobie klubik. To po pierwsze. Po drugie, zauważ, że jakiekolwiek
      próby ukarania Stani po tym fakcie skończyły się klapą. Wielcy rudzcy
      prawicusie nawet nie zdołali go usunąć ze Związku Górnośląskiego, za rzekome
      nieetyczne zachowanie. Skoro ultraprawicowy Związek Górnośląski nie znalazł w
      zachowaniu Stani nic niewłaściwego, to czegóż się Biała czepiasz...Mało tego,
      Związek Górnośląski nadal durzy się w Stani i zaprasza go na wszystkie te
      imprezki prawicowe, typu "Śląskie Gody" etc. Po trzecie, Stania jak wiemy jest
      wręcz uwielbiany przez miejscowych farorzy, którzy jak mniemam mają również
      prawicowe poglądy. Po czwarte, Stania najpierw rozdał stołki tak
      zwanym "rudzkim radnym" i pozbył się opozycji na zawsze. I to bardzo tanio !!
      Sam się chyba nie spodziewał, że kupienie stołeczków radnym i ich rodzinom
      będzie tak tanie !! I znowu dla Stani brawa. Ale takie są odwieczne prawa
      demokracji. I Stanię i pseudo- radnych wybrali rudzianie. Więc Biała, po co te
      żale ?? A że daje też rodzince, no cóż, widać w miastach ościennych nie było
      już pustych fotelików na wymianę. Reasumując, prawico rudzka spójrz najpierw do
      lustra, he he. Chociaż skrycie liczę na pewne odrodzenie prawdziwej opozycji
      (Tobiszowski !). Bo z opozycją miasto jest zdrowsze. Obym się tylko nie
      przeliczył, he he...Dziękuję za Twój post i pozdrawiam. Kapioh.
      • biala25 Re: do kapioh 17.10.05, 09:56
        Trudno mi to przyznać, ale muszę się z Tobą zgodzić. Przynajmniej na razie.
        Też liczę na odrodzenie opozycji. Nadal jednak uważam za nieetyczne działania
        Stani.
        Pozdrawiam
        • kapioh1 Re: do Białej, próbka diagnozki 17.10.05, 22:19
          Droga Biała, bez wątpienia Stania potrafi kreować swój wizerunek na wszystkich
          polach. Doskonale wykorzystuje równiez wszystkie wydarzenia, nawet te, które
          zdają się być pozornie odległe od Rudy i jego postaci. Te wszystkie wydarzenia
          związane z Otylią, te inwestycje, baseny.. Nawet serial o tzw. "młodych
          rekinkach", gdzie cały Urząd wypadł gorzej niż żałośnie, a sam Stania niezbyt
          ciekawie (wogóle nie zareagował na oszczercze pomówienia o korupcję..) też
          przekuje na swój medialny sukces, zobaczysz !! Rudzkiej prawicy brakuje
          porządnego marketingu !! Od początku (przez prawicę !!) fatalnie skonstruowana
          formuła prawna Wiadomości Rudzkich dała Stani tubę propagandową, którą nie musi
          się z nikim dzielić. I ta z pozoru całkiem fatalna Red. Naczelna też pracuje na
          jego korzyść !! Paradoksalnie, rzecz jasna. Prawica musi się lepiej sprzedawać,
          po prostu być bardziej widoczna. A tu Sroka zwiał, he he, Dąbrowski (główny
          etyk, kto go jeszcze pamięta ?)zamilkł i się wyalienował, Dworakowa
          wiadomo....Do pracy, prawiczki, do pracy !! Pozdrawiam, licząc na dalszą,
          rzeczową wymianę zdań.
          • biala25 Re: do Białej, próbka diagnozki 17.10.05, 22:35
            Młody lider – Tobiszowski już pokazał Stani pazurki. Sroka jako szef NIK w
            Opolu robi karierę i ma ciągle na oku to co dzieje się w R>Śl. Nie chciałabym
            być prorokiem ale akurat Sroka a raczej jego stołek będą główną siła rozgrywki
            za rok. Nie wiem kogo prawica wystawi na prezydenta ale może być ciekawie.
            Stania czuje się pewnie a tak naprawdę dostał niecałe 10% głosów uprawnionych
            do głosowania i to w drugiej turze, w I jeszcze mniej. Za dużo wokół niego
            brudnych ludzików i oni go pogrążą. Prawica pracuje ciężko aby to zrobić. Może
            być ciekawy układ, jeżeli ważni ludzie zobaczą dobrego kandydata przeciw Stani
            i nagle go poprą. A może inni też go mają dość i poprą kandydata prawicy np.
            osoby związane z lewicą. Zobaczymy. Na moje oko starej biuralistki następne
            miesiące mogą być ciekawe a Stania może mieć zapewnione dobre miejsce w
            najpopularniejszych gazetach i TV.
    • rudy107 Re: do kapioh 18.10.05, 08:17
      kapioh, coś taki zakochany w tym marketingu Stani? Zdaje sie, że masz określony
      punkt widzenia, ale nie masz pojęcia jak naprawdę rudzianie widzą to miasto i
      jego Wodza. Otóż większość zwyczajnie nie wie nic, bo nie ma dostępu do mediów
      lokalnych: Elsat dociera tylko do części, zaś WR są oceniane jako zbyt
      słabiutkie by wydać na nie kilka groszy. Kupuje się najczęściej piątkowy DZ i
      tam co nieco wychodzi, ale ile...? Ludzie posilają się więc plotami, ate nigdy
      nie są pozytywne. Docierają tylko strzępki i ludziska wiedzą, że jest źle. Ach,
      nie jeden pozytyw przeszedł: ta pogłoska, że jesteśmy najbogatszym miastem.
      Tylko że ludzie od razu zaczęli pytać: to dlaczego płacimy takie czynsze?! To
      dlaczego nie zainwestuje się jakieś zakłady pracy, a nie w nowe samochody
      miasta?! To, że Stania sobie skwituje Rekiny na jakimś spotkaniu, koncercie i
      np. powie, że on jako Prezydent musi być uczciwy i niestety mnie wszystko może,
      to jeszcze nie perfekcyjne wykorzystanie śmierdzącej sprawy. Może tobie się ta
      jego mowa spodoba, może nawet zapiejesz: aleś Pan Prezydencie im powiedział!
      Ale nas to nie przekona, bo my pewnie ani tej mowy nie usłyszymy (nie bywamy na
      salonach), ani tak łatwo nie uwierzymy. I gdzie tu ten śliczny merketing
      wizerunku prezydenta? A co uwielbienia farorzy dla Stani - pożyjemy, zobaczymy.
      To szefowie wielkich firm potrzebujących wsparcia. Kto da więcej - popracie
      otrzyma. W imię czego mieliby się krzywić na hojną rękę? Ale to nie znaczy, że
      będą jej wierni, bo następni tez im obiecają.
      • kapioh1 Re: do kapioh 18.10.05, 20:16
        Ach Ty Rudy, ze Śląskiej Rudy ! Czy ja jestem w staniowym marketingu
        zakochany ?? No toś przeasadził. Ja tylko pokazuję, jak proste środki
        wystarczają żeby skutecznie rządzić tym miastem. Może faktycznie marketing
        Stani nie jest perfekcyjny, ba ! Do perfekcyjności mu daleko. Ale jest
        SKUTECZNY. Za to tyci opozycja tego marketingu wogóle nie ma. Dlatego tak sobie
        tutaj piszę z Białą, na te tematy właśnie. Może Biała, doskonale zorientowana w
        pewnych kwestiach, zacznie tworzyć jakiś marketing opozycyjny ?? Bo ona jest,
        jak mniemam, bardzo blisko pewnych spraw i czasami pisze coś z sensem. A
        piątkowy DZ to g..o bliskie poziomowi WR. A piać nad mowami Stani nie mam
        zamiaru. Chyba mnie z kimś Kolego pomyliłeś, he he.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka