w36 05.01.06, 19:11 Napotkałem dziś na Wirku patrol żandarmerii wojskowej. Wiem że to legalna sprawa, pomysł kogoś z nowego rządu. Ale jakoś szczególnie w tej śnieżnej scenerii, obudziły się jakieś smutne wspomnienia. Komuś z Was też? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: Wojsko na ulicach R.Śl 05.01.06, 20:53 A też widziałem...w okolicach targowiska...tylko nie wiem ,czy to było jeszcze w Wirku czy juz w Nowym Bytomiu(ech,ten brak granic dzielnic;) ale nie kojarzyli mi się,bo byli w żółtych kamizelkach odblaskowych a takich wtedy nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
svenja1 Re: Wojsko na ulicach R.Śl 07.01.06, 22:12 a po co oni właściwie tak chodzą po tym terenie? bo nie za bardzo rozumiem ideę tego "patrolowania" Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Wojsko na ulicach R.Śl 08.01.06, 17:02 svenja1 napisała: > a po co oni właściwie tak chodzą po tym terenie? Żeby było ich widać, jak widać ;) Ale to tylko do wtorku (10.stycznia). Sam pomysł pochodzi od znanego z militarnych upodobań (lekarze w kamasze) Dorna, które to jak się zdaje będą go chyba kosztowały odlot na zieloną trawkę. Odpowiedz Link Zgłoś