Dodaj do ulubionych

Tobiszowski kandydat na prezydenta

10.10.06, 04:23
Czytając tu komentarze stwierdziłem ze warto sie zapytać kandydatów co udało
im sie zrobić za swojej prezydentury.W pierwszej kolejności zapytam sie Pana
Grzegorza Tobiszowskiego?

Oczywiscie zapytam sie Pana Andrzeja Stani o to samo.

Może nie będą mieli czasu odpowiedzieć,ale napewno forumowicze wypełnią tę
lukę?

Obserwuj wątek
    • w36 Tobiszowski 10.10.06, 07:07
      baba2 napisał:

> co udało
      > im sie zrobić za swojej prezydentury.
      >

Przede wszystkim Tobiszowski zapisał się do Pisu i w sejmie bardzo aktywnie
      wspiera tą szkodliwą dla Polski politykę. A nic mi nie wiadomo by on kiedyś
      wyraził nawet cień sprzeciwu wobec nieraz wręcz obrzydliwych działań grupki
      ludzi będących na poziomie mentalnym i etycznym skrzyżowaniem Leppera, i
      Giertycha, i zresztą obracającym się głównie w tym towarzystwie.
      Pamiętam baba jak rok temu rekomendowałeś tutaj Tobiszowskiego jako uczciwego
      człowieka i przyznam że wtedy i ja Ciebie rozumiałem, i w pewnym stopniu
      podzielałem Twoje nadzieje. Ale już dziś sytuacja całkowicie się odmieniła i nie
      życzę sobie, by ktoś taki miał cokolwiek do powiedzenia w sprawach naszego miasta.
      • zbszek45 Re: Tobiszowski 10.10.06, 09:31
        > Przede wszystkim Tobiszowski zapisał się do Pisu...
        Spokojnie jemu jest wszystko jedno, kiedyś żałowoł ze sie nie zapisoł do PO bo
        większe poparcie terozki mają, więc jeśli chodzi o barwy to jest elastyczny;)
        • tomaszkabala Re: Tobiszowski 10.10.06, 09:44
          Miastu napewno trzeba odmiany, Tobiszowski to dobry pomysł...
          Prócz niego trzeba też przemeblować Rade Miejską, bo co zorbi prezydent z Radą
          która go permanentnie blokuje...
          Tobiszowski jest z Srodowiska prawicowego, dlatego tez popierajac jego popierać
          trzeba w wyborach randych z PIS-u...
          • w36 leczenie kiły, malarią 10.10.06, 15:44
            Właśnie to proponujesz Tomku. Ewentualne drobne zmiany w mieście może nawet
            pozytywne, nie są powodem by w rudzkim samorządzie nastała dyktatura tej chorej
            partii. Już o tym rozmawialiśmy.

Widzę że Ty lub osoby z Twojego otoczenia robią Tobie tutaj natrętną
            reklamę, mnożąc nicki. Ty wiesz że za dużo to i świnia nie zje.
    • broneknotgeld Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 10.10.06, 16:10
      Łońskego roku tako tu było
      Za Tobiszowskim forum fest śniyło
      Inkszych se ciyngym wyciepowało
      Tobiszowskego te forum chciało?
      • profrk Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 11.10.06, 19:46
        Moi drodzy pozdrawiam Was serdeczne i prosił bym by Nasze
        wypowiedzi ,tymbardziej krytyczne, były wypowiadane w postaci konkretnych
        faktów, a nie zasłyszenych plotek, które najczęściej fabrykuje jakaś
        konkurencja polityczna. Jeśli już mowa o kandydatach w naszym mieście to zadam
        kilka pytań. Jakie rządy w tej chwili mamy w rudzie Śląskiej. Biorąc pod uwagę
        kto jest Prezydentem, a kto wice prezydentami sprawa jest chyba jasna. Koalicja
        Andzrej Stania + Teodor Howaniec Jakoś zupełnie mi nie odpowiada. Pozatym Rada
        Miejska w, której brak opozycji = brak Rady miejskiej. Fundowanie sobie Masta
        kolesiów to już przerabialiśmy.Trzeba stworzyć rządy demokratyczne. Jakakolwiek
        opozycja została na przestrzeni trzech kadencji pana Prezydenta poprostu
        zlikwidowana.
        • assasini Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 11.10.06, 20:13
          profrk napisał:

Jakakolwiek opozycja została na przestrzeni trzech kadencji pana Prezydenta
          poprostu zlikwidowana.

Czyżby ? Opozycja z pewnością jest , tyle że mocno stłamszona i rozbita na tyle
          by miała rzeczywiste szanse na przejęcie władzy. Rada jest trudniejszym
          problemem, łatwiej powinno pójśc ze zmianą na stanowiskach prezydenckich... Czas
          na zmianę warty, prawda?
          • profrk Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 11.10.06, 20:27
            Z całą pewnością zmina warty to byłoby najlepsze rozwiązanie. Jednak jedynem
            kandydatem, który mógłby w tej chwili stawi czała panu Stani to Grzegorz
            Tobiszowski. Jednak obawiam się o to co PO itd.. zrobi z jego wizerunkiem. Na
            ile uda im się zmanipulować wyborców?
            • assasini Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 11.10.06, 20:36
              profrk napisał:

> Jednak obawiam się o to co PO itd.. zrobi z jego wizerunkiem. Na
              > ile uda im się zmanipulować wyborców?

Na razie nazywają go uparcie aroganckim karierowiczem....Ale ktoś go do tego
              sejmu przecież wybrał? Liczę na takie samo przynajmniej poparcie....wizerunek
              "politykiera" ma zdaje się raczej posłanka niż pan Tobiszowski... i tu trudno
              będzie o manipulację.
              • zbszek45 Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 11.10.06, 21:31
                Ale ktoś go do tego
                > sejmu przecież wybrał?
                MOże i go wybrali, ale jak pamiętom to w mieście wygrała Pietraszewsko, więc
                chyba PO sam mo większe poparcie, ale moga sie mylić...
                Pozatym tez mi zmiany zamienioł stryjek siekierka na kijek
                • profrk Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 11.10.06, 21:50
                  No i racja pani Pietraszewska miała większe poparcie to fakt. Jednak teraz to
                  inną sprawa idzie o wybory samorządowe. Sprawa dotyczy pana Prezydenta. I
                  przepraszam bardzo ta zamiana siekierki na kijek jest nie do przyjęcia. W
                  zasadzie prawie wszystkie walory przemawiają na korzyść pana Grzegorza
                  Tobiszowskiego. Począwszy od wykształcenia skończywszy na cechach chratkteru
                  takich jak lojalność, tu nikt nie zdradza swojego ugrupowania. Już mało kto
                  pamięta że Związek Górnoślonski z tego powodu wnioskował o skreślenie z listy
                  członków pana Stanię. A bratenie się z panem Howańcem z SLD to jak nazwać?
                  tylko poto by wygrać wybory. Jeśli chcecie popierać takiego kandydata na
                  prezydenta to proszę bardzo, ja zagłosuję na Grzegorza Tobiszowskiego.
                  • broneknotgeld Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 11.10.06, 23:24
                    Mandat PiSu niy we zocy?
                    Zesel miejski włazi w łocy?
                    Jak zrychtuje nom tu "Wiejsko"
                    Richtig bydzie bardzi sielsko?
                    • profrk Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 11.10.06, 23:44
                      Ta Twoja poezja Bronku calkiem fajna jest. Jednak mniej trzeba pytac a wicej
                      wiedyiec, albo chciec.
    • michal0982 Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 12.10.06, 00:47
      no i...
      A gdzie te konkrety co kto zrobił? Nie przycztałem ani słowa o osiągnięciach i o
      wpadkach. Przeczytałem jedynie o potrzbach.
      Jeśli chodzi o partie... w wyborach samorządowych głosujemy na ludzi nie na
      partie. Nie chce się tutaj opowiadać zakimkolwiek. Jednak, Tobiszowskiego nie
      znam. Niewiem co zrobił w mieście. Niewiem co jako poseł zrobił dla naszego
      miasta. To miało być napisane w tym wątku.
      Jako zwykły szary obywatel wiem za to co zrobił obecny prezydent za co jestem mu
      wdzięczny. Za co:
      za oswietlenie ulic,
      za renowacje niektorych kamienic,
      za dach na targowisku bo nie mokłem w tym roku na kabaretonie,
      za kanalizację,
      za to, że jest usmiechnięty,
      za złotą miejscowość
      za imprezy kulturalne
      za stworzenie centrum wolontariatu dzieki ktoremu mam prace,
      za utworzenie PUPu w Rudzie Śl,
      za budowe basenów
      za budowe i odbudowe ulic w naszym miescie
      za aktywne uczestniczenie w sukcesach otylii
      za akcje na rzecz dzieci
      za poprawnie czystosci w miescie
      za segregowanie odpadow.

A tak szczerze co ile kosztowało miasto to mnie mało interesuje. Mi poprostu
      dobrze żyje się w Rudzie Śl. I chce żyć w tak cudownym mieście nadal.

Więc co zrobił dla miasta każdy kandydat ktoś odpowie na to pytanie. Można
      jeszcze wspomnieć też o Osmendzie...
      • baba2 Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 12.10.06, 05:42
        o to mi chodziło i dziękuję za konkrety.
      • noiree007 Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 12.10.06, 06:21
        ....za aktywne uczestniczenie w sukcesach otylii ....

...zgadza się. wycieczki m.in do Budapesztu niewiele przyniosły miastu korzyści,
        bo najjaśniejszy zapomniał banneru reklamowego miasta i sprawę potraktowal
        prywatnie - ale - uczestniczył. Za nasze miejskie pieniądze.
        Za PUP też warto dziękować, a czemu nie. Jest piękny, wyremontowany - bo
        korzysta z niego coraz większa ilośc bezrobotnych! I szlag ich trafia na widok
        ekipy urzędnikow zajętych przeliczeniem danych statystycznych - bo pracy tam dla
        zarejestrowanych nie szuka nikt. Po co? Wystarczy że mamy taki ładny urząd, prawda?
        Wolontariat jest OK, fajnie że masz tam pracę. Ale w sytuacji gdy bezrobocie
        wzrasta ( !) propnowanie ludziom dorosłym "żeniatym" i "dzieciatym" wolontariatu
        jest gorzką ironią! Michale , młodośc ma swoje prawa - ale dojrzałość i starośc
        nie są ich pozbawione! Co dla nich zrobił prezydent? Bo wolonariat nie wystarcza!
        Usmiech prezydenta.... super. Ja sie natknąłem na zaprawiony piwem oddech .I
        publiczne wystąpienia dalekie od logiki.
        A renowacja kamienic... Michał - zapraszam na Kafhaus - odnowiono FASADY - w
        śrdoku nadal jest ruina! I taki jest styl władzy aktualnego prezydenta -
        wszystko na pokaz, wszystko na sprzedaż. Z kamerą w tle i fotką w WR. Na ten
        blichtr wielu daje się niestety złapać.... czyżbyś był jednym z nich, książę
        ziemi rudzkiej?
        • piotrruda Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 12.10.06, 08:26
          Jak coś nioree mówisz to sprawdź: W Budapeszcie był prywatnie nawet Fakt to
          sprawdził!! Inni dziennikarze szli "za tropem", ale musieli przyznać rację:
          prezydent był prywatnym autem na urlopie, bo mieli rocznicę ślubu. Atak chłopie
          trzeba przemyśleć. Bo jesteś niewiarygodny. A Kaufhaus - to sobie sprawdź
          program rewitalizacji - kolejny eatp to pociągnięcie gazu na Kaufhaus i budowa
          obiektu - sklep i świetlica. Potem dalsze remonty. Jestem za tym, żeby
          krytkować, ale trzeba to robić człowieku z głową, a nie powtarzać co miauknie
          kot na Twoim dachu, albo podpowie sąsiadka. Bo jakbyś się czuł, jakby ktoś knuł
          intrygę przeciw Tobie: podobno niore się leczy?! Miłego dnia...
          • bocik01 Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 12.10.06, 13:19
            Wydaje mi się, że tematem tu jest kandydat Tobiszowski, a dyskusja z całym
            szacunkiem poszła na Kaufhaus... Wkurzyłem się na niego z taką sztancową
            wypowiedź w wiadomościach rudzkich o Begergate -jeśli on ma tyle do powiedzenia
            co tam, to ja na niego nigdy nie zagłosuję. Wygląda na to że jakiś oberPIS w
            Wawie zawołał takie "maszynki do głosowania" i wyjasnił im jak mają się odnosić
            w terenie do tej jakże kłopotliwej dla partii sprawy. Wszystko co ma p.
            Tobiszowski do powiedzenia to: TAK SIĘ ROBI POLITYKĘ. Tylko że nasz kandydat
            coś podobno na KUL kończył i brak żadnego moralnego kaca przy opisywaniu całej
            sytuacji wskazuje mi że etyka w życiu nie jest jego hobby...
            A tak wogóle to ja młody jestem i może ktoś pamięta co dla miasta zrobił
            wyżej wymieniony przez swoją działalność a samorządzie... Może pan Kabała
            pamięta ?:)

• robert_me Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 12.10.06, 16:45
            I za to wam płacą w tym urzędzie? zgroza...
            Pisz rozważnie, wolniej - unikniesz błędów. Nie tylko gramatycznych.
            • maniek061 Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 12.10.06, 20:21
              Gramatyka to mocna strona urzędnika
              tylko czasami coś się wymyka.
              Lecz oni trwają na swym urzędzie
              i myślą że Stania już zawsze będzie.
    • pilny_obserwator Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 12.10.06, 22:47
      Nie dziwią mnie ataki na osobę Grzegorza Tobiszowskiego. Obserwując miasto Ruda
      Śląska na początku podam parę przykładów ciepłych posadek kolesiów Pana Stani
      1. emeryt górniczy Pan Duda-prezes wodociągów
      2. emeryt Dudek-dyrektor MZOPO
      3. emeryt górniczy,były przewodniczący Rady Miejskiej-Henryk Wodarski obecnie
      dyrektor techniczny MZOPO
      A z młodszego pokolenia: asystent Pani Poseł Pietraszewskiej (PO) Pan Daniel
      Muc-równocześnie na garnuszku Urzędu Miasta jako pełnomocnik Prezydenta
      Na razie tyle, dziękuję
      • robert_me Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 12.10.06, 23:17
        A więc po ewentualnej zmianie na stanowisku prezydenta miasta cała ta wesoła
        gromadka ma szansę utracić te fajne etaciki?
        No to wszytko jasne...;)))
        Bronią się chłopaki - tyle że najgorszymi metodami...
        • bocik01 Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 13.10.06, 14:58
          Za merytoryczną dyskusję serdecznie dziękuję... nie jestem żadnym
          posiadaczem "fajnego etatu", fanem Miłościwie Panującego Prezydenta lub
          popierającym kogokolwiek. Ale te odpowiedzi na mój atak na waszego guru
          powierdzają tylko to co mówi się o wyborach samorządowych na mieście -że chodzi
          o stołki i "fajne etaty". A tak wogóle to jaka z was "prawica"? Kolejny TKM
          wywodzący się z kolegów-oazowiczów którzy postanowili zająć się swoją d... i
          objąć "stanowiska". A że opieranie swojej polityki na obnoszeniu się z religią
          już dawno straciło dla ogółu jakąkolwiek wartość i że wielu przed wami i
          niestety wielu po was pokaże jak można być bezideowym samorządowcem to już inna
          sprawa. Możecie przecież liczyc na babcie z mocherem, prawda? A potem to już
          jakoś pójdzie -nie wierzę że możecie nawet stworzyć opozycję w Radzie Miasta.
          Będziecie woleli iść w układ żeby tylko załapać jakieś okruchy ze stołu
          zwycięzcy. A jeśli wygracie to wymienicie "wesołą gromadkę" na lepszą bo swoją -
          wszystko pod sztandarem PiS
          • broneknotgeld Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 13.10.06, 17:55
            Pokozała dyć Begerka
            Co PiS mocny we tych gierkach.
    • kpn_ruda Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 20.10.06, 00:02
      to jest dobra kandydatura. :)
      • broneknotgeld Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 20.10.06, 21:07
        Ano - na posła tyż mioł być dobry
        Czy se wystrachoł ty "wiejski kobry"?
    • broneknotgeld Re: Tobiszowski kandydat na prezydenta 24.10.06, 22:19
      Tobiszowski tyż sztartuje
      PiS we Rudzie chce podźwigać
      Mozno istny forszteluje
      Co se niy trza ze tym migać