hepik1 28.01.09, 18:49 ...w nowej wersji ;) miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,6210391,Slepo_zaufal_GPS_owi_i_utopil_sobie_samochod.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g-48 Re: Szczewik toplo sie w ciaplycie... 28.01.09, 19:30 Moze sie teraz niekierzy kapnom po co sa znaki drogowe. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Stania na to: ha, ha, ha. 28.01.09, 20:41 hepik1 napisał: > ...w nowej wersji ;) Stania i jego nowa podwładna z Wydziały Propagandy... przepraszam Promocji takiego rodzaju sprawy kwitują śmiechem jak czytamy w DZ: rudaslaska.naszemiasto.pl/wydarzenia/952976.html Autostrada w Rudzie z unikalnym centralnym jej węzłem na którym ustawia się kolejka do przejazdu kolejowego jest dla władców Rudy wyłącznie tematem do uśmiechu. I chyba dużo więcej nie możemy od Stani i jego ludzi wymagać. A co do głownego tematu to znając trochę to miejsce gdzie zdarzył się ten wypadek nie pasuje mi kierunek opisany w artykule. Auto stoi wyraźnie przodem w kierunku Bielszowic a więc nie jechał od Kokota a raczej od Wirku. A od tej strony wyjątkowo łatwo wjechać do prosto wody, czym się odpowiednie służby miejskie w ogóle nie przejmują, zajęte przecież pracą propagandową dla Stani: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=89933921 Czy ktoś zna może dokładniejsze szczegóły tego wypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
kapioh1 Re: Stania powinien kupić łódź podwodną 28.01.09, 21:02 Serio to kolejny absolutny skandal w wykonaniu Stani. Ta ulica to jeden z tych koncepcyjno- wirtualnych tworów, jak rynek, trasa N-S, ulica Kościuszki czy inne tam papierowe tygrysy. Cały czas możemy ją podziwiać na planach miasta, natomiast faktycznie, od wielu lat jej poprostu nie ma. Jest to zapewne jedyna w Polsce ulica podwodna i składająca się z dwóch osobnych, naziemnych odcinków. Ciekawe kiedy Andrzej Stania zakupi służbową łódź podwodną, która umożliwi mu sprawdzenie, czy ulica jest utrzymywana w należytym stanie? Ten kuriozalny wypadek pokazuje, Panie Andrzeju, że łódź takowa jest Panu niezbędna!! Bo jak sprawdzić, czy facet hamował szorując kołami po dnie? Czy na jezdni nie leżały jakieś przedmioty, albo czy na podwodne przejście dla pieszych nie wtargnął jakiś utoplec, hę? Tak poważnie to mam nadzieję, że ofiara wypadku wystąpi o odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Stania powinien kupić łódź podwodną 28.01.09, 21:34 Tak poważnie to mam nadzieję, że ofiara wypadku wystąpi o > odszkodowanie. 26-latek z Dąbrowy Górniczej na pewno zapamięta, że GPS-owi nie wolno bezgranicznie ufać, a samochód dostawczy to nie amfibia. Zignorował znaki ostrzegające przed wjazdem na powstałe rozlewisko i w efekcie musiał ratować się ucieczką, bo jego auto zaczęło tonąć. Nie ma szans na wygranie.moze sobie zafunduje aktualny program do GPS: Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Stania powinien kupić łódź podwodną 28.01.09, 21:58 g-48 napisał: > Nie ma szans na wygranie.moze sobie zafunduje aktualny program do > GPS Grzegorzu. W tym wypadku ewidentnie w dużym stopniu jest wina Stani i jego nieuczciwych względem mieszkańcówi i urzędowi jaki sprawuje, koleżeńskim układom z jego kolegami z kopalń. Tu już nie chodzi o ten utopiony samochód bo na przykład dlaczego ja mam nadrabiać po parę kilometrów na dojazd do Bielszowic skoro jest droga. A to że kopalnia ją zatopiła zarabiając na wyrwanej spod niej węglu to mnie nie obchodzi tak jak nie obchodzą mnie układy koleżeńskie Stani i jego niespełnione ambicje w górnictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: Stania powinien kupić łódź podwodną 28.01.09, 23:06 Mnie układy koleżeńskie Stanii interesują, bo to one niszczą te miasto i robią z niego pośmiewisko. DOŚĆ STANIA w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
lswaczyna Re: Stania powinien kupić łódź podwodną 29.01.09, 07:27 zoro333 napisał: > miasto i robią z niego pośmiewisko. > > > DOŚĆ STANIA w miejscu. "Dość Stania w miejscu czas na Ruch ...." - coś mi to przypomina ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
trsl1999 Re: Stania powinien kupić łódź podwodną 29.01.09, 21:52 ruch ruch chorzowskie psy ;) Panie Swaczyna jak Pan moze mieszkać na Goduli i oficjalnie afiszować się z tym Ruchem ?? Wstyd ! Odpowiedz Link Zgłoś
lswaczyna Re: Stania powinien kupić łódź podwodną 30.01.09, 07:19 trsl1999 napisała: > ruch ruch chorzowskie psy ;) > > Panie Swaczyna jak Pan moze mieszkać na Goduli i oficjalnie afiszować się z tym > Ruchem ?? Wstyd ! Nie rozumiem czego mam się wstydzić stowarzyszenia "Ruch Autonomii Śląska", którego jestem członkiem zarządu? I co ma z tym wspólnego moje miejsce zamieszkania ? Jak nie wiesz o czym piszesz to niech tobie jest wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: w36 29.01.09, 00:24 Grzegorzu. W tym wypadku ewidentnie w dużym stopniu jest wina Stani i jego > nieuczciwych względem mieszkańcówi i urzędowi jaki sprawuje, koleżeńskim układo > m > z jego kolegami z kopalń. A co Stania mial wziasc taczke i zasypac te doly?! Druga rzecz ze jezeli stoja znaki ostrzegawcze to kierowcy powinni je respektowac.Moze przypomne tu wypadek polskiego autobusu w Francji.Tam tez kierowca poslugiwal sie GPS i stalo sie, tylko tam moglo byc tak ze kierowca nie mial mozliwosci nawrocenia/nie wiem ale znajac drogi alpejskie moglo tak byc!/. A co do szkod gorniczych to napisalem ,popierajac linkami do przepisow obowiazujacych dosyc dlugi elaborat dotyczacy kosciola na Frynie.Nikt nie zglosil do tego zastrzezen a wiec mysle ze byl zrozumiany a wiec poczytaj sobie.swaczyna teraz podal sprawe z ulicy 1-Maja do prokuratora i napisalem ze zrobil to slusznie tylko wtedy prorok wezmie za dupe Urzad Gorniczy ktory jest odpowiedzialny za szkody gornicze-w tym wypadku jezeli ten budynek byl pod ochrona konserwatora zabytkow?!Jezeli nie byl to tylko wlasciciel moze wystapic z powodzctwa cywilnego.A to masz do przemyslenia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=86359815 Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: w36 29.01.09, 08:46 g-48 napisał: > A co Stania mial wziasc taczke i zasypac te doly?! A czemu by nie? Ty wiesz Grzegorz ile lat już ta Bielszowicka jest zalana? I dowiadujemy się ostatnio że Stania załatwił że dopiero za cztery lata Rudzianie z jego łaski może będą mogli tam normalnie przejechać! I to w zamian za przymknięcie oka na dewastacje w innych miejscach miasta. No i co, nie jest to nieudolność? To niech bierze się za taczki i sypie, bergów tam dostatek, jeśli nie potrafi wywiązywać się ze swojego podstawowego obowiązku jakim jest utrzymanie miasta i jego infrastruktury. To tylko 500 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: w36 29.01.09, 10:04 Co prawdo w lato ta ulica jezdzilem dosyc czesto i powiem ci ze jakos szlo.Ale musisz ty i inni zrozumiec ze jak nie ma pieniedzy to nic nie zrobisz z pustego ani Salamon nie naleje.Druga rzecz drogowcy maja teraz pelno zamowien/mistrzostwa europy/ dlatego i ceny tych uslug beda wygorowane. Odpowiedz Link Zgłoś
marynik Re: Z pustego ani Salomon nie naleje... 29.01.09, 20:49 g-48 napisał: > > z pustego ani Salamon nie naleje.Druga rzecz > drogowcy maja teraz pelno zamowien/mistrzostwa europy/ dlatego i > ceny tych uslug beda wygorowane. No z pustego się nei naleje, ale w naszym mieście ci kasy pod dostatkiem - jak twierdzi prezydent i inni urzędnicy - skoro porywają się na inwestycje wielomilionowe na basent - to na 500 m drogi wydane pieniądze - to pikuś. Więc gregor zastanów się nad tym, co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Z pustego ani Salomon nie naleje... 29.01.09, 22:00 Więc gregor zastanów się nad tym, > co piszesz. Cusik nie wyszlo. A wiec moze obrazowo.Wzielas kredyt na auto i naraz nawalil telewizor!Co teraz zrobic koszt naprawy przewyzsza wartosc tego grata a i kredyt tez juz leci i co teraz?Odpowiedz sobie sama jak bys postapilas! Odpowiedz Link Zgłoś
marynik Re: Z pustego ani Salomon nie naleje... 30.01.09, 14:48 g-48 napisał: > Cusik nie wyszlo. > A wiec moze obrazowo.Wzielas kredyt na auto i naraz nawalil > telewizor!Co teraz zrobic koszt naprawy przewyzsza wartosc tego grata > a i kredyt tez juz leci i co teraz?Odpowiedz sobie sama jak bys > postapilas! Wyszło, wyszło - tylko Ty tego nie rozumiesz. Po pierwsze - nie żyję na kredyt po drugie - "mierz siły na zamiary" po trzecie - na ten kawalek drogi na pewno nie trzeba brac kredytu, to sie egzekwuje od tego, który zniszczył - a więc kopalni. Takich przywilejów - jak koplanie - to w mieście nikt już nia ma oczywiście za przyzwoleniem władzy. Jako mieszkaniec - chętnie przystane na zwolnienei mnie z różnych opłat - szczegolnie podatków odprowadzanych do gminy - np opłaty za psa - nikomu nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: w36 02.02.09, 11:01 Gregor, co ty pierdzisz. W kasie pusto? Od kiedy? Czyżby, prezio po raz pierwszy zorientował się, jaki ma budżet? A z tymi drogowcami to po bandzie pojechałeś. Miasta remontują drogi na morgi i hektary a ty pierdoły pociskasz . Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:zorro 02.02.09, 12:48 W kasie pusto? Od kiedy? Czyżby, prezio po raz pierwszy zorientował > się, jaki ma budżet? A z tymi drogowcami to po bandzie pojechałeś. > Miasta remontują drogi na morgi i hektary a ty pierdoły pociskasz No czekal na twoj sygnal.A drogowcy no coz nie przerwa budowy autostrady zeby na rozkaz zorroka naprawic ul.Bielszowicka Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re:zorro 02.02.09, 13:31 A Słyszał ty boroku o ulicy Pawła, którą niedawno wyremontowano i nikt nie zatrzymywał robót na autostradzie. Po za tym 2 firmy Rudzkie robiące roboty drogowe zaczynają zwalniać ludzi bo .... nie mają zleceń. To jak Gregor nadal pierdoły walisz? Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:zorro 07.02.09, 00:47 A Słyszał ty boroku o ulicy Pawła, którą niedawno wyremontowano i > nikt nie zatrzymywał robót na autostradzie. Po za tym 2 firmy > Rudzkie robiące roboty drogowe zaczynają zwalniać ludzi bo .... nie > mają zleceń. To jak Gregor nadal pierdoły walisz? No masz racje taka jak pojecie o tych sprawach!Moze ciebie zwolnia to bedziesz mial czas na przemyslenia.W zimie zawsze sa zwolnienia w ttakich firmach bo przy takiej pogodzie robot prowadzic nie mozna.Pomysl tylko zoroczku jak na ciaplycie mozna klasc droge?! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 taka choroba i już 29.01.09, 10:18 nie tylko ręce opadają kiedy czyta się takie głupoty i śledzi twoją "argumentację". "nikt nie zgłosił zastrzeżeń" - ha, ha! Z tobą zwyczajnie nie warto polemizować. A tak w ogóle: może ciebie rzeczywiście po głowie ktoś bił...? Skoro jednak wypisywanie tych bzdur na forum ci pomaga, to pisz sobie. I tłumacz, że jeżeli twoje wypociny pozostają bez komentarza, to wszyscy padli pod ciężarem twoich mocarnych argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: taka choroba i już 29.01.09, 11:01 Tys z pewnoscia argumentow nie przedstawil! Odpowiedz Link Zgłoś
kris-8 Re: taka choroba i już 30.01.09, 20:32 Przeciez ci napisał, że nie warto z tobą polemizować. A ja, po lekturze Twoiuch wypowiedzi, zgadzam się z tym całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
trsl1999 coza ciul.... 28.01.09, 22:47 ciula jeden nie wie ze po lodzie sie nie jezdzi ?? a teraz placze ze mu asfaltu pod kolami zabraklo i sie prawie utopil. Co mu gps nie podal ze jest w rudzie slaskiej gdzie wszystko go moze spotkac ?? niech sie i tak cieszy ze wpadl tylko 2 metry pod wode a nie trawil n zapadlisko po kopalni pokoj i nie wleciał rań na ul. 1 - go maja. Odpowiedz Link Zgłoś
konstantyk Re: coza ciul.... 29.01.09, 11:30 Żenujące są te głupoty, jakie niektórzy tu wyczyniaja. Jesli wszystko jest tak proste i jasne jak ich bezgraniczna nienawiść do wszysksiego co robi i co nierobi pan Stania, niech podadzą prosta receptę na to zapadlisko albo sami się wezmą do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
kapioh1 Re: prosta recepta 29.01.09, 13:38 Prosta recepta: Zażądać od sprawcy natychmiastowego usunięcia szkody, tzn. przywrócenia stanu poprzedniego. W przypadku niemożności zawarcia ugody pozwać sprawcę do sądu. Działania pożądane: Dodatkowo negatywnie opiniować wszystkie plany ruchu sprawcy, aż do czasu usunięcia szkody. Zażądać odszkodowania za niemożność korzystania z drogi i przyległych gruntów komunalnych od sprawcy. Czekam, Konstantyk na Twoje sprawozdanie, kiedy i jakie działania z wyżej opisanych podjął A.Stania, oraz z jakim skutkiem. W przeciwnym razie uznam, że zostałem przez Władzę zmuszony do dopłacenia z własnej kieszeni do każdej tony wydobytego tam węgla. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 kogoś mi to przypomina 29.01.09, 18:14 kapioh, czy nie uważasz, że styl i ton twoich dwóch przedmówców przypomina jako żywo styl jednego "redaktora" z WR oraz niejakiego "rudzianina44"? Mnie przynajmniej to wyjaśnia heroiczną obronę "status quo", bo w końcu dzięki takim układom i układzikom (temu, że to my je finansujemy), tacy właśnie "pisarze" mają co miesiąc dopełniane konto mimo postępującego spadku sprzedaży WR. Odpowiedz Link Zgłoś
von-cymbergaj Re: kogoś mi to przypomina 29.01.09, 18:25 A może ktoś specjalnie wynajął tego faceta by "extra" wpadł na ul.Bielszowickiej do wody czyli pod lód! Teraz przynajmniej jest o czym pisać bo górnictwo i tak milczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kris-8 Re: kogoś mi to przypomina 29.01.09, 21:47 ups... Przyłapałeś mnie. Chciałem dopieprzyć władzy... Odpowiedz Link Zgłoś
luveroz górnictwo milczy ;) 07.02.09, 00:25 dobra, kiedyś się doczekamy na zrekultywowaną ul. Bielszowicką. zamiast pluć na siebie na forum z fotela w monitor proponuję górniczy czyn społeczny. Łopatę gdzieś tam w piwnicy mam. Kilofa może ktoś pożyczy. Kto się przyłączy??? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś