wyzyskiwany 10.04.09, 19:59 Co sądzicie na temat pracy i przestrzegania praw pracowniczych w Z.M.Madej&Wróbel ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
masarka Re: Z.M.Madej&Wróbel 11.04.09, 14:55 a co można sądzić o firmie, w której o tym, że miałaś urlop bezpłatny dowiadujesz się po otrzymaniu paska z wypłaty? albo o firmie w której przed świętami obniżają wynagrodzenia? a w tym samym czasie prezesik kupił sobie samolocik!!! i to nie zabawkowy! ale prywaciarz to prywaciarz robi co chce, jak nam się nie podoba to nie trzyma nas tam... i to jest smutne! jesteśmy zwykłymi robolami i można nas wykorzystywać właśnie w taki sposób! Odpowiedz Link Zgłoś
fast-kajfasz Re: Z.M.Madej&Wróbel 11.04.09, 17:19 No to więcej się dajcie skubać. A co z sądami, PIP, związkami, etc. póki dupy nie ruszycie, nie będzie wam lepiej. Ale to jest przykład typowego polskiego kapitalisty rodem z PO. Nic dodać! Liberalizm całą gębą, czyli róbta, co chceta, bo taka jest formuła liberalizmu! Jeśli kradniesz nie przeszkodzą ci. Zgodnie z zasadą. Jeśli jesteś biedny zdychaj, też zgodnie z zasadą, złodziejskiego liberalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: Z.M.Madej&Wróbel 11.04.09, 18:22 W tym zakładzie jest poważna broń antyzwiązkowa. I to "dana" przez Miasto. Mam na myśli Powiatowy Urząd Pracy. Nie ma tygodnia żeby nie kierował do M&W ludzi. Idą, proponuje im się umowy-zlecenia, a jeżeli sie "sprawdzą" - czyli okażą pracowitymi baranami, to mogą liczyć na najniższą krajową (oczywiście niektórzy tylko 70% tego!). Odpowiedz Link Zgłoś
konstantyk Re: Z.M.Madej&Wróbel 11.04.09, 22:32 Samolocik? Wszystko sie składa do kupy. Przeca w Rudzie ma byc lotnsko. A co do wyzyskiwanych: tak długo będziecie wyzyskiwani, póki pozwolicie się wyzyskiwac. Lenina wam trzeba na doradcę? Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Z.M.Madej&Wróbel 13.04.09, 22:23 W tym zakładzie jest poważna broń antyzwiązkowa. I to "dana" przez Miasto. Mam > na myśli Powiatowy Urząd Pracy. Zalozcie jeszcze jeden Zwiazek Zawodowy to bedzie jeszcze"lepiej". To macie dar Magdalenki! www.polonica.net/Magdalenka.htm A czy stoicie tak żle z jezykiem polskim ze macie trudnosci z litera prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
jezioraniagara Re: Z.M.Madej&Wróbel 15.01.16, 12:47 W zakładach mięsnych Nikiel na Chorzowskiej możecie dostać pracę. Tam jednak nie przyjmują ludzi z Rudy Śląskiej tylko zatrudniają 700 Ukraińców. Odpowiedz Link Zgłoś
wyzyskiwany Re: Z.M.Madej&Wróbel 13.04.09, 21:57 na innym forum na temat M&W znalazłem taką wypowiedź : Autor: Gość: queen IP: Odpowiedz Wiem coś o tym sama kiedyś tam pracowałam było źle ale teraz podobnież jest jeszcze gorzej.A dyrektorek Mie....a to czlowiek bez skrupułów nawet prezes się go boi .Szkoda gadać zakład godny pożałowania !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
daroxyz Re: Z.M.Madej&Wróbel 14.04.09, 13:22 Jestem obecnie pracownikiem tego zakładu ,nic dobrego na jego temat nie można powiedzieć .Na każdym kroku kierownictwo wykorzystuje fakt kryzysu gospodarczego.Jeszcze 2-3 lata temu nie pomyślał bym że wszystko obróci się o 180 stopni .M&W to pasożyt który żeruje na ludziach chorych z grupami inwalidzkimi .To dzięki tym ludziom zakład dostaje dofinansowania które wpadają do rączek dyrekcji , a dla nas najniższa krajowa i łaska że dają ci pracę.Niby pracuję na 3 zmiany a wolne soboty niedziele to wszystko fikcja (jak nie przyjdziesz to cie zwolnię) My idioci podpisujemy listy od poniedziałku do piątku i w papierach jest wszystko legalnie.Gdyby człowiek był zdrowy to omijał by ten zakład z daleka . Odpowiedz Link Zgłoś
konstantyk Re: Z.M.Madej&Wróbel 14.04.09, 17:32 Ludzie, żalicie się sami przed soba. A przecież sa eurowybory, kandydaci az tryskają enegrgia, dziaj jest w Rudzie Ślaskiej były pan premier Buzek. dlaczego im tego wszystkiego nie powiecie. a jak sa przekręty to wystarczy powiadomic CBA, nawet anonimowo, e-mejlem ze strony interenetowej. Oni tylko czekają. Ale wy wolicie wyplakiwac się na tym forum. jedyny który się odezwie to Bronek Notgeld Watroba. napisze breszkę, co ja gadam "fraszkę". Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: Z.M.Madej&Wróbel 14.04.09, 18:16 Buzek? Pamiętaj że to on właśnie pewnego wieczora przekonywał Polaków, że jego rząd wprowadza wielkie, fundamentalne reformy: szkolnictwa, służby zdrowia i emerytur. Jedne i drugie szlag trafił ... a on sam pływa ciągle po powierzchni jak nie powiem co ... Do naszego prezia pasuje: jest taki wirtualnie prostujący ... Odpowiedz Link Zgłoś
konstantyk Re: Z.M.Madej&Wróbel 19.04.09, 22:35 Ja nie chwalę Buzka, ani nie twierdze,że coś by uczynił dla wyzyskiwanych. ale podaję to spotkanie jako potencjalne forum zglaszania pretensji i ujawaniania naduzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
twojaruda Re: Z.M.Madej&Wróbel 15.04.09, 21:32 Dzieje się źle? Piszcie: redakcja@twojaruda.pl - napiszemy o tym! Czekamy na listy pracowników zakładu! Odpowiedz Link Zgłoś
konstantyk Re: Z.M.Madej&Wróbel 19.04.09, 22:32 oby ci odważni wyzyskiwania nie zasypali was listami. a przecież jest tez Solidarnośc, ktora aż rwie się do walki i walczy z wojewodą. Czemy tam, wyzyskiwani, nie napiszecie? A do Państwowej Inspekcji Pracy? jakoś brak odwagi... Lepiej ślumptać w rękaw Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Z.M.Madej&Wróbel 19.04.09, 22:46 oby ci odważni wyzyskiwania nie zasypali was listami. > a przecież jest tez Solidarnośc, Nie rob smichu!SOLIDARNOSC to byla 1980/81 Smutna rzeczywistosc: www.youtube.com/watch?v=-D29kFfi-P8&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
daroxyz Re: Z.M.Madej&Wróbel 20.04.09, 09:53 Kolego Konstantyk czy widziałeś kiedyś żeby PIP coś zaradził w zakładach mięsnych ? Bo to raz już u nas była .O komisji z PIP-u wszyscy wiedzą parę dni wcześniej .Szanowna komisja przyjeżdża bierze ładne przygotowaną paczuszkę i żegna się do następnego razu. Odpowiedz Link Zgłoś
still_xx Re: Z.M.Madej&Wróbel 20.04.09, 10:16 A może na śląsku zostały same mięczaki hi hi !! Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Jest ta sytuacja smieszna?! 20.04.09, 10:26 A może na śląsku zostały same mięczaki hi hi !! A co chcesz zrobic jak ludzie boja sie o swoje miejsce pracy? Ty podskoczysz a kolega nie dosc ze ci nie pomoze to cie jeszcze zakabluje bo mysli ze cos na tym wygra. Dali sobie ludzie rozwalic zwiazki zawodowe na drobne to teraz maja rachunek do zaplacania. A o walowce dla kontrolerow to sprawa kryminalna,ale przypuszczam ze narazie jak wezel gordyjski jest nie do rozwiazania. Odpowiedz Link Zgłoś
brynio5 Śmieszna sytuacja ?! 24.04.09, 19:16 No nie wiem czy ludzie dali sobie rozwalić związki zawodowe bo jo niy należa do żodnego! I nie mam zamiaru do nich wstępować a zwłaszcza do tych "nowych"! Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Śmieszna sytuacja ?! 24.04.09, 20:19 Widzisz brynio jo tyz juz lata nie naleza do zwiazkow a funkcjonariusze zwiazkow/naiwni /namawiaja mnie abym z tym moim wielkim pyskiem znowu wstapil.Zwiazki zawodowe sa bardzo potrzebne tylko jak masz w nich tylko czopki ktore wchodza do kazdej d..y to zastanawiasz sie czy warto.W Polsce nie jest znane takie cos jak ubezpieczenie od spraw sadowych gdzie mozesz wziasc adwokata z tego ubezpieczenia /za darmo i koszty sadowe tez/ktory wystepuje w twoim imieniu w sprawach jak prawo pracy, sprawa samochodu/ w razie wypadku lub kary za przekroczenie szybkosci tez/ i to sprawia ze palestra adwokacka sciaga piekne pieniadze a sady mniej roboty bo ludzi nie stac na sadzenie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: Śmieszna sytuacja ?! 25.04.09, 11:49 Związki to też czasem gangrena. W pewnym stopniu podoba mi się model amerykański: związki poza firmami. Jednocześnie pełnią rolę urzędów zatrudnienia. Żyją ze składek członków. U nas: Kilka lat temu. Duży śląski zakład (2500 osób załogi). Sześć związków, ale szef tego "głównego" miał (ma do dziś) wpływ na innych. Załoga burzyła się, były niepokoje, związki prześcigały się w organizowaniu protestów. I co? Szefostwo zakładu dało temu "głównemu" związkowcowi cyklicznie odnawianą co 2 miesiące umowę-zlecenie na "działalność marketingową". Naturalnie poprzez kilka ze spółek - córek. Kwota każdej umowy to 1800-2200 złotych. A to po to, by kupił sobie na raty VW Golfa. Niepokoje wśród załogi ustały, nastał spokój. W efekcie przez cztery kolejne lata realne płace spadły tam znacznie - nie było żadnych podwyżek. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: No to pogadajmy o zwiazkach?! 25.04.09, 14:37 W pewnym stopniu podoba mi się model > amerykański: związki poza firmami. Nie znam modelu amerykanskiego ale popytam osoby tam zyjace. Moge tylko powiedziec tyle ze kiedys na jednym forum podziwialem Zwiazki Zawodowe w Francji widzac ich zaangazowanie w protestach/no oczywiscie widzialem to oczami telewidza/az mi wyjasnilo pare osobn tam zyjacych ze duzo krzyku ale pozytku nie widac i podziwiali Zwiazki Zawodowe w RFN ktore znalem z czasow 1980/81 a pozniej przypatrzylem sie im troche blizej i stwierdzilem ze to sa czopki ktore wchodza w kazdy tylek inaczej zwiazki polskie sprzed 1980. Moge wam tylko powiedziec ze taki Zwiazek Zawodowy jak byla SOLIDARNOSC/nawet z tym calym obciazeniem agentow SB/ to do teraz nie spotkalem.To co teraz jest nazwane Zwiazkami Zawodowymi to jest normalnie chichot Magdalenki. Odpowiedz Link Zgłoś
1tymoteusz12 Re: Z.M.Madej&Wróbel 01.05.15, 11:19 w tej firmie kierownicy sklepu maja czlowieka za nic. chodzisz do pracy z popoludniowej zmiany na ranną i gdzie te godziny przerwy?.na sklepie inne grafiki a na firme idą inne to jest sama ciulanina. wymagają fachowej i ze standardami obslugi klienta a ciebie wyzywają od mongołów i mają cie za nic. najpierw cie wyzwia od najgorszych a potem ci każą z uśmiechem na twarzy obsługiwać klientów. czysta parodia. Odpowiedz Link Zgłoś
ziele12345 Re: Z.M.Madej&Wróbel 13.01.16, 08:50 Na sklepach niema zadnych praw pracowniczych, niema przerw w pracy a gdy prosi się o dzień wolnego to musisz go odpracować. Wydaje mi się ze Pip będzie tym zainteresowany Odpowiedz Link Zgłoś
jezioraniagara Re: Z.M.Madej&Wróbel 16.01.16, 03:53 Najlepszy sposób na kapitalistów typu Madej to otworzyć własną działalność ! I założyć własny związek zawodowy u siebie! Odpowiedz Link Zgłoś