Dodaj do ulubionych

Houttuynia

14.03.11, 12:13
Witam!

Houttuynie mam z stchineseherb. W proszku.
Bardzo prosze znawcow przedmiotu o wskazowki dotyczace stosowania.
Nalewka? Czy moze zazywac proszek? Czy Buhner publikowal jakies zalecenia dotyczace
Houttuynia wlasnie? Sposobow stosowanie?
Z gory dziekuje za kazdy wpis.

Pozdrawiam
Elka
Obserwuj wątek
    • babaelka-0 Re: Houttuynia 17.03.11, 17:55
      Witam!

Zaczelam zazywac Houttuynie.Jeszcze zyje ,wiec trujaca nie jest.

Houttuynia cordata inaczej "Chameleon" to bluszcz. Piekna jest ta Houttyunia.
      Smakuje jak ....bluszcz.
      Moze ta roslinka w koncu wykurzy BLO ,czy co tam we mnie siedzi i nie pozwala zakonczyc leczenia.
      Bede co jakis czas meldowac co i jak.

Pozdrawiam
      Elka
      • babaelka-0 Re: Houttuynia 14.04.11, 14:11
        Witam!

Po wlaczeniu Houttunia lekko nasilily sie objawy neuro.
        Po okolo 20 dniach znowu zapalenie nerwu kulszowego. Taki byl moj pierwszy silny herx w 6 dniu leczenia abax. Wowczas trzymalo mnie 2 tygodnie.
        Obecnie silne objawy ,uniemozliwiajace utrzymanie pionu trwaly 2 godziny. Po tym czasie minela ostra faza. Lekki bol utrzymywal sie jeszcze pare dni.
        Tego herxa wiaze z Houttunia,nie wiem tego 100% ,no bo wiadomo jak jest.
        Nabieram przekonania ,ze ziolo dziala na chlamydie badz mycoplasme.

Pozdrawiam
        Elka
        • depakinka11 Re: Houttuynia 05.07.13, 07:22
          Ela ,ja zamawialas Houttuynie?
    • zib1981 Re: Houttuynia 14.04.11, 18:27
      Tez mam zamiar ja włączyć do leczenia.Jak ją stosujesz (z wodą) i w jakich dawkach?
      • babaelka-0 Re: Houttuynia 14.04.11, 21:14
        Dawkowanie Houttuynia 2-4 gramy na dzien.
        Biore na lyzeczke ,do buzi i popijam woda.
        Ziolo ma tez dzialac na wirusy i wedlug mnie dziala.Mam wrazenie ze troszke silniej niz Andrografis.

Pozdrawiam
        Elka
        • qwerty090 Re: Houttuynia 04.07.13, 22:59
          Wie ktoś może ile to będzie ten 1g houttuyni? Pół łyżeczki, cała?
    • beta32 Re: Houttuynia 15.04.11, 22:51
      To było dla mnie bardzo ważne zioło - miałam po nim przełom.
      Dochodziłam do 9 gram dziennie (3x3) w postaci proszku.
      Nie widziałam, żeby Buhner coś o niej pisał.
      • babaelka-0 Re: Houttuynia 15.04.11, 23:43
        Witam!

Wiem. Sporo Twoich postow czytalam po kilka razy.
        O Houttuynia dowiedzialam sie czytajac o dr.P.Zhang.Z abax nie koliduje,drogie nie jest.
        Czuje ,ze i u mnie to ziolko moze sporo zdzialac.

Pozdrawiam
        Elka
        • babaelka-0 Re: Houttuynia 15.04.11, 23:54
          Beta ,po jakim czasie doszlas do takich dawek? Duze bardzo.
          Mialas pogorszenia na tym ziolku?

Pozdrawiam
          Elka
          • beta32 Re: Houttuynia 17.04.11, 10:18
            Ja nie miałam po nim pogorszeń
            Do docelowych dawek doszłam dosyć szybko, nie pamiętam jak bardzo, ale nie sugeruj się tym, to powinno być indywidualne, w zależności od Twojej reakcji.
            • glowa_do_gory Re: Houttuynia 17.04.11, 12:33
              moja mama b. źle tolerowała to zioło (problemy żołądkowo-trawienne), w końcu zrezygnowała z jego stosowania. Ale ostatnio mama wprowadziła inne ziółko - amargo (też działa na bartonellę) i znowu straszna reakcja na minimalne dawki. Zastanawiamy sie, czy te reakcje to czasem jednak nie jest odpowiedź organizmu, że tam cos jeszcze jest...
              inne ziołą mama z reguły dobrze toleruje.
              • babaelka-0 Re: Houttuynia 17.04.11, 18:24

Witam!
                Zgadzam sie ,ze dawki ziol nalezy dobierac indywidualnie.Przydalaby sie jakas srednia w odniesieniu do Houttuynia,dlatego podwojnie dziekuje Ci ,Beta ,za odzew.

Glowa ,no wlasnie czytalam ,ze Twoja mama miala problemy gastryczne z tym ziolem.
                Na poczatku lekko mnie mdlilo,ale krotko ,wiec moze Houttuynia faktycznie wybija cos co siedzi w ukladzie pokarmowym.BLO w zoladku potrafi sie utrzymac pomimo kilkuletniego leczenia abax.
                Glowa ,napisz cos wiecej o Amargo.

Pozdrawiam
                Elka
                • glowa_do_gory Re: Houttuynia 21.04.11, 12:22
                  O amargo wiem z tzw. "protokołu Selmy" (opisany w wątku Koinfekcje - metody naturalne). Selma leczyła tym ziołem babesię i bartonellę.
                  Więcej o tym ziele na stronach Reintree, gdzie się je zamawia. Jest ono m. in b. silnie przeciwpasozytnicze.

www.rain-tree.com/amargo.htm
                  • babaelka-0 Re: Houttuynia 21.04.11, 18:38
                    Witam!

Dzieku ,Glowa.I znowu bede zmuszona korzystac z pomocy synka. Moj rocznik nie mial angielskiego obligatoryjnie ,nad czym ubolewam niezmiennie. Szczegolnie ostatnio.Taki ogrom wiedzy poza moim zasiegiem.Ech!

Pozdrawiam
                    Elka
                    • pies_z_laki_2 Re: Houttuynia 29.04.11, 01:45
                      Niekoniecznie smile

Możesz sama sobie tłumaczyć tu:
                      - translate.google.pl/?hl=pl&tab=wT#

Wklejasz adres strony w języku obcym w lewym okienku, zaznaczasz z jakiego na jaki język ma tłumaczyć, klikasz ikonkę Tłumacz, czekasz chwilę i ... i już smile

Czasem trzeba się nagłowić, co automat chciał nam powiedzieć, ale można się domyślić o co chodzi, poza tym słownictwo medyczne czy specjalistyczne ma całkiem rozbudowane, a na pewno bardziej niż ja big_grin Tak więc z ang na pol przekłada całkiem sprawnie nie trzeba nikogo prosić o pomoc. No chyba, żeby nam tekst wyszlifował stylistycznie smile
                      • babaelka-0 Re: Houttuynia 30.04.11, 19:23
                        Dziekuje.Znam i korzystam ,ale jakos tak rzadko.Dzieki za przypomnienie.

Pozdrawiam
                        Elka
                        • babaelka-0 Re: Houttuynia 08.05.11, 16:11
                          Witam!

Huttuynie wrzucilam do leczenia miedzy innymi dlatego ,ze ma miec silne dzialanie przeciwwirusowe.
                          Potwierdzam. Pomimo ponad 2 lata abax ,protokolu rozszezonego, i roznych p.wirusowych mialam nawracajacy problem z wirusem opryszczki.
                          Narescie spokoj z herpes.Wiaze to z wprowadzeniem do leczenia Houttuynia.

W trakcie leczenia wdlg ILADS dobry lek na wirusy jest nie do przecenienia.Przynajmniej tak jest w moim przypadku.

Pozdrawiam
                          Elka

• depakinka11 Re: Houttuynia 05.07.13, 07:30
                            Ela ,widze ze mamy podobne problemy zdrowotne aj tez mam Herpes chlamydie ,toksokaroze ,mykoplazmy .
                            Gdzie zamawialas Houttuynie i jak?
                            Pozdrawiam
                            • babaelka-0 Re: Houttuynia 05.07.13, 23:11
                              Witaj Ela!
                              Houttuynia najtaniej u chinczykow www.1stchineseherbs.com/ , u nich robilam zaopatrzenie w wiekszosc ziol.
                              Placilam karta.
                              Pozdrawiam
                              • depakinka11 Re: Houttuynia 10.07.13, 08:08
                                Elu dziekuje bardzo.
                                Ile Cie wynosi na miesiac za Houttuynie?
                                Pozdrawiam
    • zib1981 Re: Houttuynia 08.05.11, 20:31
      Witam!
      Głowa, mozesz napisać jak Twoja mama stosuje amargo?W jakich dawkach i ile razy dziennie?Pisałaś gdzieś ,że mama stosuje również teasel root(szczeć).I pytanko ,czy teasel root stosujecie ten z 1stchineseherbs, czy jakiś inny?W jakich proporcjach robicie nalewkę z teasel root?Dzieki!
      • glowa_do_gory Re: Houttuynia 11.05.11, 14:53
        Witam,

mama brała amargo "na oko" - trochę na łyżeczkę, 3 x dz. Na razie zresztą odstawiła bo strasznie ją "kopnęło". Wydaje mi się, że 6 g to dawka max - ale trzeba sprawdzić w wątku "Koinfekcje-metody naturalne' w protokole Selmy.

Jeśli chodzi o taesel Root to mamy tez 1stchinese... i robimy wg receptury podanej w wątku "Protokół Buhnera-wątek informacyjny"
        • beta32 Re: Houttuynia 12.05.11, 22:30
          Dawkowanie Amargo wg Rain-Tree to 1-2g 3-4xdziennie
          Działanie głównie przeciwpasożytnicze i przeciwmalaryczne
          • aleksandra1124 Re: Houttuynia 20.03.14, 17:42
            Czy houttuynie to gałka muszkatałowa czy coś innego, gzie to można kupić
            • polnaro Re: Houttuynia 20.03.14, 19:49
              Właśnie odebrałam wyniki i wiem, że m.in. muszę leczyć bartonellę. Chcę zdobyć houttuynię /najchętniej produkt HH2 drQingCai Zhanga/, jesli ktoś mógłby pomóc swoją wiedzą, podpowiedzieć gdzie i jak to zdobyć, to b. proszę.....
              • polnaro Re: Houttuynia 20.03.14, 21:24
                Znalazłam zioło bez problemu w Biose, CC2 w Stanach. Zamówiłam i tu, i tu.
                Bronię się przed antybiotykami, tzn. jeszcze się nie daję, bo usłyszałam, że 2 lata to norma w takich przypadkach jak mój sad.
                • polnaro Re: Houttuynia 20.03.14, 21:26
                  Oczywiście, że nie żadne CC2 tylko HH2.
                • citizen68 Re: Houttuynia 20.03.14, 21:36
                  Biose to taka mała rodzinna firma (z tego co wiem) więc jest pewne ryzyko ze sprzedają preparaty kończące ważność (przecena w hurtowni), albo swoje leżaki magazynowe. W dużej firmie jest to trudne bo pracuja tam niespokrewnione osoby które nawet niekoniecznie się lubią i pewne "kanty" by wyszły.

Ale wykluczając taką spiskową teorię dziejów to z biose jest tarte zioło więc powinno być bardzo dobrej jakości.
                  • aleksandra1124 Re: Houttuynia 23.03.14, 09:55
                    Houttuynie znalazłam w MAGICZNYM OGRODZIE. Mają zioła na bakterie i wirusy.
    • deathrone Re: Houttuynia 27.03.14, 22:55
      ja biorę pół łyżki 3 razy dziennie, ale to chyba za mało... chyba trzeba 1 łyżkę po 3 razy, bo cos mi nie ubywa tego ziola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka