Dodaj do ulubionych

Debecylina

23.04.12, 19:55
Pilnie potrzebuję, czy ma ktoś do odsprzedania?
Obecnie nie jest dostępna w aptekach/hurtowniach.
Obserwuj wątek
    • rrycerz Re: Debecylina 23.04.12, 20:43
      Ale wycofano ją z obrotu czy po prostu brak towaru w hurtowniach?
      • margolcia_63 Re: Debecylina 23.04.12, 21:22
        Próbowałaś dzwonić do Polfy? Swoją drogą to jakieś żarty, sobie robią. Apteki nie mają zapasów, bo nie chcą mrozić pieniędzy, a producenci mają przerwę w produkcji, i klops. Ja tak miałam z Cedaxem.

6. Inne informacje
        W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji należy zwrócić się do przedstawiciela podmiotu odpowiedzialnego.
        Polfa Tarchomin S.A.
        Warszawa
        Numer telefonu: 22 811-18-14

--------------------------------------------------------------------------------
        • antosia73 Re: Debecylina 23.04.12, 22:37
          No właśnie taką informację mam z aptek- producent ma przerwę.....
          Jutro zadzwonię do Polfy. Dzięki Margolcia.
          • baska192 Re: Debecylina 23.04.12, 23:51
            Takie problemy z debecylina pojawiaja sie cyklicznie.Ja juz dwa razy sie z nimi spotkalam.Jak debecylina pojawi sie znowu zrob sobie wiekszy zapas jesli mozesz.A poza tym oblec wszystkie apteki w miescie bo moze sie zdarzyc ,ze ktoras ma.
            • madziaifilip Re: Debecylina 11.08.13, 22:38
              Kto (gdzie) Ci ja podawał jeśli mogę zapytać? Ja w Katowicach na głowie staję i nie zgadza sie nikt, nawet znajome prywatne pielęgniarki. Każda boi się wstrząsu. Czy ona jest tak dobrym lekiem że warto ryzykować podaniem tego w domu???
    • antosia73 Re: Debecylina 25.04.12, 21:07
      "Cudowna" wiadomośc od producenta....
      "Nie ma i w tym roku nie będzie........"

Apteki - obiegłam/obdzwoniłam tydzień temu. "Znalazłam"3 fiolki 5o km od miejsca zamieszkania.
      Pozostaje...majówka u zachodnich sąsiadów.

• margolcia_63 Re: Debecylina 25.04.12, 23:00
      Może tu by się dało, ale pewnie musiałaś by poczekać z kilka tygodni i kilka razy drożej
      goldpharma.com/article/10271/lang/POLISH/t/antybiotyki%20beta-laktamowe,%20penicyliny/
    • iwrit Re: Debecylina 26.06.13, 11:12
      Dzwoniłem właśnie do Polfy Tarchomin w sprawie debecyliny.
      Produkcja wznowiona będzie najprawdopodobniej w czwartym kwartale tego roku,
      jednak nie jest to jeszcze pewnik.
      Pozdrawiam
      Iwrit
      • madziaifilip Re: Debecylina 29.06.13, 16:47
        Witam, ja organizuję sobie Debecylinę z Francji. Oczywiście tam nie akceptują ani skanów ani oryginałów polskich recept, tak więc trzeba się sporo napracować ale jest to możliwe. Debecylina na ich receptę kosztuje 3,34 euro za zastrzyk. Mam nadzieję że zacznę ją stosować od 1 sierpnia.
        • baska192 Re: Debecylina 30.06.13, 01:38
          Gdyby ktos debe potrzebowal mam 8 zastrzykow.Wazne tylko do konca lipca.Prosze pisac na poczte gazetowa przez 3 nastepne dni.Potem bedzie nieaktualne.
          • madziaifilip Re: Debecylina 30.06.13, 22:56
            Baska192, jak się czułaś po Debecylinie?
            • baska192 Re: Debecylina 01.07.13, 00:21
              Herxowalam.Ale I tak bralam za mala dawke.Obecnie mam grzyba I nie moge brac.
              • madziaifilip Re: Debecylina 01.07.13, 01:25
                A jaką dawkę miałaś zaleconą. Słyszałam wstępnie że to jeden zastrzyk na tydzień.
                • borelo Re: Debecylina 01.07.13, 08:19
                  Wznowienie produkcji to jedno, a dopuszczenie do obrotu to druga sprawa.
                  Leki muszą przejść po produkcji badania jakościowe i to trochę zajmuje.
                  A na końcu będzie pozostaje pytanie na który rynek jest przeznaczona dana partia.
                  Zawsze jest jeszcze ryzyko że produkcja nie zostanie uruchomiona bo producent nie będzie miał surowców lub awarie parku maszynowego.
                  Dlatego jak ktoś może to niech nie czeka na producenta, tylko szuka zamienników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka