awkat
29.10.14, 23:08
witam wszystkich, dzisiaj odebrałem wyniki panelu na koinfekcje wykonywanego w IMWsi w Lublinie wyszły mi dodatnio nast.bakterie: 1. Chlamydioza pneumoniae IgG (dodatni od miana +16 u mnie + 64) 2.Bartoneloza henselae IgG (dodatni od miana +64 w ostrej chorobie +256 , u mnie: dodatni +128) 3.Mykoplazmoza IgG (powyżej 11 dodatni ,u mnie dodatni+18) ponadto ujemnie wyszły: mykoplazmoza IGM ,jersinioza IGG , bartolenoza quintana,chlamydioza psittaci i trachomatis, babeszjoza,anaplazmoza.
Moje objawy są z pogranicza objawów neurologicznych, głównie postępujący od kilku(może kilkunastu???) lat niedowład,osłabienie kończyn dolnych, od 2lat piekące nogi,parestezje? (głównie stopy), zaburzenia równowagi, objawy neurologiczne o cechach uszkodzenia ośrodkowego układu nerwowego jak fascykulacje (punktowe drżenie miężnia) babinski , rossolimo, stopkotrząs,wygórowane odruchy głębokie. Na dzisiaj jestem w 100% sprawny ale ewidentnie pomalutku słabnę - mam coraz większe problemy z normalnym chodzeniem,potykam się, szybko męczą się nogi o bieganiu powoli już zapominam. Sporo ćwiczę ale wystarczy że zrobię sobie 2tg.przerwy w ćwiczeniach i czuję jakbym stracił 50% mocy w nogach...Czuję ogólnie takie zmęczenie, czasami mogę spać i drzemać po 12h/na dobe. Od blisko 2lat byłem diagnozowany w kierunku Stwardnienia Rozsianego, SLA , Adrenomieloneuropatia, Dziedziczna Parapareza Spastyczna, i kilka innych pomniejszych jak np choroby naczyń rdzenia, błędnik,tarczyca itp żadna z powyższych się nie potwierdziła w badaniach (rezonanse 7x, badania genetyczne, emg, itd) borelioza sprawdzana poprzez nakłucie lędzwiowe - nie została potwierdzona.
Prawdę mówiąc to badania na koinfekcje zrobiłem sam od siebie bez zlecenia lekarza szukając przyczyn mojego stanu i tracąc już nadzieję na jakąkolwiek diagnozę , konsultowałem mój przypadek u kilku neurologów i neurochirurgów i z paroma innymi specjalistami zawsze to samo czyli strata kasy. Teraz mam te wyniki i tak się zastanawiam czy mogą one odpowiadać za moje problemy. Czy czytaliście gdzieś o zbliżonym przypadku? Czy mając powyższe bakterie mam borelioze/neuroborelioze? czy te bakterie mogą występować niezależnie od borelki?
Od jutra będę próbował umówić się z dr Beata Werbowy - leczy borelioze met. IlADS. dziękuję za wszelkie odpowiedzi.