Dodaj do ulubionych

Bolerioza?

14.01.19, 21:12
Witam wszystkich forumowiczów.Chciałbym przedstawic swoją historie.. poczatek września ogólne pogorszenie samopoczucia,bóle głowy,palpitacje serca uczucie jak gdyby serce "chciało wyskoczyc" , jednorazowe omdlenie-lekarz pierwszego kontaktu ekg i badanie tętna -{stwierdził iż prawdopodobnie ekg jest zepsuty widząc zapis} efekt?marsz na izbe przyjeć do szpitala miejskiego i tutaj dopiero sie zaczeło ekg #3,kroplowka na "rozrzedzenie krwi"diagnoza blok przedsionkowo-komorowy drugiego stopnia 2:1 skierowanie do odziału elektrokardiologi celem rozwazenia implantacji rozrusznika serca z powodu napadowego bloku przedsionkowo-komorowego -szok.Po rozmowie z lekarzem odmawiam transportu do szpitala byłem naprawde zszokowany, na moje szczescie lekarz z izby przyjeć przepisał mi profilaktycznie doksycyline{oczywiscie opowiedziałem o bliskich spotkaniach z kleszczami ,które miałem latem na wywczasie} po trzech tygodniach brania antybiotyku dolegliwosci ustąpiły ,majac skierowanie dostałem termin w połowie pazdziernika na pobyt na oddziale elktrokardiologi -piec dni badań i niewykryto zadnych anomali "niekwalifikuje sie do zabiegu' i na koniec badanie w kierunku boleriozy ktore dostałem póżniej pocztą do domu wynik-bolerioza igg 142,9 ru/ml igm 13,4-rozważyć inne zakażenia odkleszczowe to tyle no i oczywiscie skierowanie do poradni pilne.Na poczatku grudnia byłem prywatnie bo oczywiscie terminy z nfz dopiero wrzesień ,pani doktor po zapoznaniu sie z dokumentacją zaproponowała leczenie 21 dniowe w szpitalu zakaznym -hm dla mnie to troche dziwne i własnie nie wiem czy sie zdecydowac ,czy nie trzeba dodatkowych badan?Może na koniec napisze cos o obecnych chyba objawach ,od około miesiaca zauwazyłem-dretwienie i palenie konczyn ,niepokój nieuzasadniony lęk ,chwilowe bóle narzadów wew. ,uczucie bycia za "szybą" ,lekką psychoze ,skołowanie czy to mozliwe iz bolerioza znowu atakuje z innymi objawami?Sam juz niewiem moze wizyta u psychiatry coś wyjasni- jestem naprawde skołowany moze którys z forumowiczów cos doradzi...........
Obserwuj wątek
    • mark_2b Re: Bolerioza? 15.01.19, 20:48
      Psychiatrę możesz sobie spokojnie darować, boRElioza to choroba która spokojnie może Ci "zafundować" wszystkie atrakcje o których piszesz, i jeszcze wiele innych. Potrafi "imitować" prawie każdą inną chorobę, ludzie odwiedzają po kolei wszystkich możliwych specjalistów, ale w wynikach nic do tamtych chorób im nie pasuje. Dlatego zwykle kończy się na psychiatrze, ale go sobie odpuść. Masz jednak trochę szczęścia. Lekarze wolą sobie obciąć rękę niż przyznać że pacjent ma boreliozę, a żeby skierować do szpitala zakaźnego, to muszą widzieć naprawdę silne dowody że ją masz, bo najbardziej to boją się zbłaźnić kierując tam kogoś bez powodu. Krótkie leczenie doxy, w dodatku pewnie w niewielkich dawkach, raczej bakterii nie wyeliminowało. W szpitalu pewnie potraktują Cię antybiotykiem innej generacji, dożylnie, co powinno na boreliach zrobić większe wrażenie. No i jednak będziesz miał do czynienia z lekarzami o dużo większym doświadczeniu w zakresie tej choroby, cokolwiek się mówi na temat oficjalnych stosowanych tam metod leczenia. Jednak trzeba z tej szansy skorzystać, zwłaszcza że choroba nie jest jeszcze w najbardziej zaawansowanym stadium. Im później od zakażenia, tym leczenie jest trudniejsze i mniej skuteczne. Jak szpital nie pomoże, będzie czas się zastanawiać co dalej. Powodzenia, sądzę że masz jednak większe szanse na wyleczenie niż ci, u których zakażenie nastąpiło parę lat temu i nie uzyskali odpowiedniego albo żadnego leczenia.
      • jaca2303 Re: Bolerioza? 12.02.19, 15:53
        Witam ponownie ,chciałbym prosic o pomoc w interpretacji badania WB ,badani te zrobiłem po ponownym leczeniu 21 dniowym ,dawka 2x500 Furocef.Skorzystałem z możliwości konsultacji z innym lekarzem zakażnym który przepisał wspomniany antybiotyk ( raczej wykorzystał fakt iz leczyłem zapalenie oskrzeli i wydłurzył leczenie do 21 dni) Przyznam iz po kuracji odczułem lekką poprawe ale nie za dużą niestety.Poniżej przedstawiam wynik Wb IGM VIsE Borrelia burgdorferi 2 Flagellin Borrelia afzelii 19 BmpA Borrelia burgdorferi 3 OspC Borrelia afzelii 2 OspC Borrelia burgdorferi 3 OspC Borrelia garinii 6 OspC Borrelia spielmanii 9 Interpretacja wyniku negatywny IGG VIsE Borrelia afzelii 23 VIsE Borrelia burgdorferi 63 VIsE Borrelia garinii 1 Lipid Borrelia afzelii 1 Lipid Borrelia burgdorferi 1 p83 2 Flagellin 57 BmpA 21 OspC 2 BB_ A34 2 BB_K53 3 BB_Q03 3 BB_N38 3 BB_P38 5 Interpretacja wyniku pozytywny
    • aurora.waleria Re: Bolerioza? 16.01.19, 15:47
      wkreconawborelioze.wordpress.com/2018/01/15/objawy-boreliozy/
    • zenobek Re: Bolerioza? 12.02.19, 23:21
      Szpital pomoże tylko chwilowo. Powrót objawów nastąpi po jakimś czasie. Pewniakiem oprócz borelii jest też bartonella. A tej niestety szpital nie wyleczy. (no chyba że zdarzy się cud). Poza tym to bartonellę leczy się w pierwszej kolejności. Jak zwykle w takiej sytuacji proponuję zwrócić się o pomoc do lekarza ILADS.
      • jaca2303 Re: Bolerioza? 15.02.19, 15:33
        Witam ponownie ,chciałbym prosic o pomoc w interpretacji badania WB ,badani te zrobiłem po ponownym leczeniu 21 dniowym ,dawka 2x500 Furocef.Skorzystałem z możliwości konsultacji z innym lekarzem zakażnym który przepisał wspomniany antybiotyk ( raczej wykorzystał fakt iz leczyłem zapalenie oskrzeli i wydłurzył leczenie do 21 dni) Przyznam iz po kuracji odczułem lekką poprawe ale nie za dużą niestety.Poniżej przedstawiam wynik Wb IGM VIsE Borrelia burgdorferi 2 Flagellin Borrelia afzelii 19 BmpA Borrelia burgdorferi 3 OspC Borrelia afzelii 2 OspC Borrelia burgdorferi 3 OspC Borrelia garinii 6 OspC Borrelia spielmanii 9 Interpretacja wyniku negatywny IGG VIsE Borrelia afzelii 23 VIsE Borrelia burgdorferi 63 VIsE Borrelia garinii 1 Lipid Borrelia afzelii 1 Lipid Borrelia burgdorferi 1 p83 2 Flagellin 57 BmpA 21 OspC 2 BB_ A34 2 BB_K53 3 BB_Q03 3 BB_N38 3 BB_P38 5 Interpretacja wyniku pozytywny
    • jaca2303 Re: Bolerioza? 24.02.19, 21:03
      • jaca2303 Re: Bolerioza? 18.12.19, 21:12
        Hej.. kilka miesięcy od wpisu na forum chciałbym uzupełnic historie leczenia(?).. wlasnie słowo "leczenie' chyba nie jest trafnym określeniem ,ale cóż ..jak pisałem w poscie powyżej skorzystałem z leczenia w szpitalu specjalistycznym w Bytomiu na oddziale zakaznym 25.03-19.04 tego roku ,zastosowano leczenie Doxycyklina parenteralnie ketonal,pyralgina.Efekt leczenia raczej watpliwy przynajmniej ja mam takie odczucie ..z badan które wykonano w szpitalu punkcja kregosłupa - z której w oparciu o badanie płynu mr wykluczono neuroborelioze aczkolwiek badanie indeksu przeciwciał w płynie m-r w toku.Badanie Mr głowy- a obraz mr bez cech infekcji..tylko sie cieszyc.Jesli ktos chciałby się dowiedziec wiecej na temat zakaznego w Bytomiu to prosze pisac na forum obiecuje wyczerpującą odpowiedz..obecnie suplementuje sie probiotykami i wit.z naciskiem na duze dawki wit d zobaczymy ..Niestety doszedł kolejny objaw od około 3 miesiecy - neuropatia nerwu łokciowego {bardzo przykra i uciązliwa przypadłość przez którą oparzyłem ręke} badanie emg dopiero w styczniu.Ogólnie stan fizyczny okresliłbym na trzy z plusem ale zostaje jeszcze psychika która siada niestety ..ciekaw jestem czy ktoś na forum juz borykał sie z porazeniem nerwu łokciowego -jak ktoś coś ..to niech napisze
        .
        • the_kure Re: Bolerioza? 19.12.19, 02:38
          heh bna to forum to juz chyba nawet naciagacze nie wchodza. a dretwienia albo fascykulacje masz ? napisz do mnie na email to pogadamy. The_kure@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka