Dodaj do ulubionych

ochrona wątroby-czym najlepiej?

15.11.06, 14:55
Witam.
Dostałam kolejną dawkę antybiotyku - tym razem Zinatt 500 (trzy tygodnie dwa
razy dziennie). Mam pytanie. Odczuwam spore dolegliwości ze strony wątroby -
czy ktoś może polecić mi coś dobrego? Czy LiverX o którym słyszałam jest
rzeczywiście taki dobry? Dodatkowo mam kurację antygrzybicową. A może
poprosić o Heparegen?
Obserwuj wątek
    • szympek88 Re: ochrona wątroby-czym najlepiej? 15.11.06, 16:35
      ja wyglądaja te dolegliwości?? są to bóle w okolicy wątroby??
      • entemia Re: ochrona wątroby-czym najlepiej? 17.11.06, 12:51
        Ogólnie mam bóle w okolicy wątroby i żołądka. Po każdym posiłku czuję silne
        kłócia, czasami aż oblewają mnie zimne poty - a do tego wzdęcia - wiem, że to
        nie jest objaw...ale ja od sierpnia biorę mase leków (miałam operację) i
        organizm mówi mi chyba "mam dość". Nie chciałabym znaleźć u siebie kolejnej
        przypadłości...
        • szympek88 Re: ochrona wątroby-czym najlepiej? 17.11.06, 12:58
          zeby miec pełny obraz moze popros swojego lekarza o badania na enzymy wątrobowe
          i jesli wszystko byłoby OK, to najprawdopodobniej jest to grzybica...
          • entemia Re: ochrona wątroby-czym najlepiej? 17.11.06, 13:07
            biorę przeciwgrzybicze...matko..no mam nadzieję że mimo to nei roziwnęło się
            nic..
            A mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie. Co sądzisz o znoszącym się efekcie
            przyjmowania lactovaginalu i Fluconale (ogólnei przeciwgrzybiczych)? Czy
            doustnie przyjmowany F zmniejsza namnażanie pałeczek z lactovaginalu
            (dopochwowo)? Biorę B complex jeszcze (pomaga dobrym bakteriom) oraz ProBacti4.
            • szympek88 Re: ochrona wątroby-czym najlepiej? 17.11.06, 14:30
              Nie mam pojęcia szczerze mówiąc, byc moze i troche hamuje, ale napewno nie
              bardzo mocno bo wtedy nie byłby tak popularnym srodkiem przeciwgrzybiczym...
    • anibea100 Re: ochrona wątroby-czym najlepiej? 15.11.06, 16:37
      Ja łykam codziennie 2 tabletki Silimarolu (tego silniejszego - 700mg) i enzymy
      wątroby mam cały czas w normie (przy doxy 500 mg i flukonazolu). Więc polecam smile
      • laurawroc Re: ochrona wątroby-czym najlepiej? 15.11.06, 20:27
        popieram - sylimaryna bardzo dobrze chroni watrobę ,
        regeneracja np. Hepatilem to dopiero potem - po antybiotykoterapii
        • szympek88 Re: ochrona wątroby-czym najlepiej? 15.11.06, 20:36
          bóle w okolicy watroby to raczej grzyb, poczytaj watek wątroba i nerki w czasie
          leczenia. Pacjenci często identyfikuja ból w okolicy watroby z zaburzeniem
          pracy lub uszkodzeniem tego narzadu, jednak zazwyczaj (chociaz nie zawsze) jest
          to błędna interpretacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka