krentka 19.11.06, 17:10 Przeczytałam na forum sporo o zaletach w zwalczaniu grzybicy. Potrzebuję czegoś takiego, ale nie mogę znaleźć w żadnej zielarni. Gdzie kupujecie to cudo? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franiolek1 Re: olejek z oregano 19.11.06, 17:23 Zobacz tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26140&w=45611995&a=47454832 albo wystukaj w wyszukiwarce " oregano" i wyjda Ci wszystkie watki o olejku - jest tam kilka adresow. Odpowiedz Link
krentka Re: olejek z oregano 19.11.06, 20:51 Dzięki Franiolku za czujność i dociekliwość.Jestem trochę przymulona leczeniem i jakoś przegapiłam ten wątek. Odpowiedz Link
franiolek1 Re: olejek z oregano 19.11.06, 20:56 Ciesze sie, ze pomoglam )) Warto, bo oregano pomaga, choc ja sie boje stosowac zbyt czesto i zbyt dlugo. Odpowiedz Link
szympek88 Re: olejek z oregano 19.11.06, 21:21 www.vivanatura.nl/pl/OreganolP73/P73_oregano_SS.htm Dodam tylko że ten olejek jest najbardziej hardcorowy. Odpowiedz Link
amorejalo Re: olejek z oregano 19.11.06, 21:45 można też kupić w polsce coś takiego: amadeo24.pl/product_info.php?products_id=606 lub na allegro to samo: www.allegro.pl/item143201849_candida_kuracja_olejek_oregano_biologiczny_15_ml.html ale tu jest 15ml i olejku 30% za 42zł+ 7 zł koszt przesyłki a szympek poleca 30ml olejku minimum 62% za 170zł. więc chociaż jest droższy to wychodzi taniej w ogólnym rozrachunku. dodatkowo ten od szympka jest dobrej amerykańskiej firmy wytworzony z dziko rosnących roślin a ten z amadeo pochodzi z uprawnej ekologicznej plantacji. Odpowiedz Link
szympek88 Re: olejek z oregano 19.11.06, 21:56 A dodatkowo dodam, że jak polałem kilka kropel tego olejku na jezyk za pierwszym razem (fajnie mi łzy leciały ) to już po godzinie prawie połowa nalotu z jezyka znikneła... A teraz stosujac cały czas olejek candidia w ogóle nie ma ze mną szans Odpowiedz Link
krentka Re: olejek z oregano 04.12.06, 21:28 Olejek polecam. Mam pozytywne odczucia jeśli chodzi o zwalczanie grzyba, ale trzeba uważać z dawkowaniem. Na początku nasilił herxy. Miałam niezłego stracha, że to znowu mój koniec z abx. Ale przetrzymałam. Odpowiedz Link
dorota1011 Re: olejek z oregano 05.12.06, 13:23 czemu olejek oregano nasila herxy? czy citrosept i czosnek też mogą powodować reakcje herxa??? Odpowiedz Link
amorejalo Re: olejek z oregano 05.12.06, 14:21 Mogą. Mówiliśmy już o tym na forum parę razy. Jak chcesz wiedzieć więcej, najlepiej przeszukaj forum. Jeśli nie wiesz jak przeszukiwać forum to napisz. Odpowiedz Link
dorota1011 Re: olejek z oregano 05.12.06, 15:33 ok.kiedyś o tym czytałam na forum ale chodziło mi bardziej o to czy czosnek i citrosept mogą wyleczyć lub spowodować aby bb nie robiła spustoszenia w organiźmie Odpowiedz Link
amorejalo Re: olejek z oregano 05.12.06, 17:29 Dorota, gdzieś artur podawał, że są doniesienia że citrosept rozbija cysty. A gdzieś w innym miejscu podawał przepis znajomego chińczyka na nalewkę z czosnku. W większości są to raczej doniesienia pacjentów stosujących te czy inne terapie. Naturalne leczenie stosuje się gdy nie można antybiotyków, albo po głównym leczeniu jako kontynuację i przedłużenie leczenia. Skuteczność antybiotyków jest badana i potwierdzona, natomiast preparatów naturalnych w dużo mniejszym stopniu, więc jeśli ktoś wybiera te preparaty zamiast abx, to dużo ryzykuje, zwłaszcza w boreliozie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
dziubolek2 Re: olejek z oregano 06.12.06, 11:07 Walczę ze starymi grzybami. Poradźcie czy mogę jednocześnie brać flukonazol (jako podstawowy lek) z citroseptem, olejkiem z oregano i aloesem albo propolisem. Czy też poczekać i naturalne brać dopiero po flukonazolu? Zeby nie przedobrzyć i żeby nie było jakiś interakcji?. Odpowiedz Link
jmgpk6 Re: olejek z oregano 06.12.06, 11:13 Wg mnie-możesz brać.Ja brałem "wszystko" i żyję. jmgpk6 Odpowiedz Link
dziubolek2 Re: olejek z oregano 08.12.06, 19:59 Powiedzcie mi dobrzy ludzie ile braliscie tego stężonego Oreganolu P73? Na stronie vivanatura pojawiają się sprzeczne zalecenia, w jednym miejscu mówią o 5-10 kropli 3 razy dziennie a w innym o 3-5 kropli raz dziennie. Nie chcę mieć dodatkowych przygód a to co się dzieje z moją głową mi wystarczy. A właśnie czy Candida może dawać zawroty głowy i uczucie strasznego ciężaru? Jestem zrozpaczona, łażę po neurologach i nic. Biorę od 5 dni fluconazol. Odpowiedz Link
szympek88 Re: olejek z oregano 08.12.06, 20:56 oczywiście, że candidia może dawać uczucie cięzaru, jest to w nadkażeniach grzybkami nawet dość znamienne (artykuł dr Janusa). Niestety głowa może boleć mocniej po braniu leków, za to potem generalnie powinno byc lepiej. Dawkowanie olejku osobiście plecam 5-10 kropli 3 razy dziennie. Pare osób na tym forum sie boi tak dawkowac ten olejek, ale wiele osób bierze takie dawki i generalnie nic złego się nie dzieje, a skutki auboczne jesli w ogóle wystepuja u tych osób jak na razie sa stosunkowo nieznaczne Odpowiedz Link
dorota1011 Re: olejek z oregano 30.12.06, 20:24 hej. czy olejek mogę brać równocześnie z antybiotykami? czy muszę robić przerwę? biorę doksy 2 razy dziennie a olejek należy brać 3 razy. jak wpływa olejek na probiotyki? Odpowiedz Link
domin46 naturalnie, rób przerwy 31.12.06, 00:11 między antybiotykami a a olejkiem. Dlaczego?? Bo olejek działa grzybobójczo, a antybiotyki to jakby grzyby. Probiotyki też najlepiej stosuj w odległości czasowej, bo olejek ponoć też jest bakteriobójczy, a probiotyki - to bakterie, tyle że korzystne dla pracy jelit. Pozdrawiam Odpowiedz Link
neretva Re: olejek z oregano 08.01.07, 12:55 Mam pytanie odnośnie oleju z oregano z vivanatura.. Czy kupowaliście tylko ten stężony w większej butelce 30ml, czy też ten mniejszy 13,5ml? Czy wogóle warto kupować ten mniejszy, jakie on ma stężenie, nie mogłam się doczytać? Odpowiedz Link
anibea100 Re: olejek z oregano 08.01.07, 14:09 Ja mam ten stężony - używam go tak średnio co drugi dzień - po ok 8-10 kropli. Po dwóch miesiącach mam tego ciut więcej niż połowę. Odpowiedz Link