Dodaj do ulubionych

olejek z oregano

19.11.06, 17:10
Przeczytałam na forum sporo o zaletach w zwalczaniu grzybicy. Potrzebuję
czegoś takiego, ale nie mogę znaleźć w żadnej zielarni.
Gdzie kupujecie to cudo?
Obserwuj wątek
    • franiolek1 Re: olejek z oregano 19.11.06, 17:23
      Zobacz tu
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26140&w=45611995&a=47454832
      albo wystukaj w wyszukiwarce " oregano" i wyjda Ci wszystkie watki o olejku -
      jest tam kilka adresow.
      • krentka Re: olejek z oregano 19.11.06, 20:51
        Dzięki Franiolku za czujność i dociekliwość.Jestem trochę przymulona leczeniem
        i jakoś przegapiłam ten wątek.
        • franiolek1 Re: olejek z oregano 19.11.06, 20:56
          Ciesze sie, ze pomoglam smile)) Warto, bo oregano pomaga, choc ja sie boje
          stosowac zbyt czesto i zbyt dlugo.
        • szympek88 Re: olejek z oregano 19.11.06, 21:21
          www.vivanatura.nl/pl/OreganolP73/P73_oregano_SS.htm
          Dodam tylko że ten olejek jest najbardziej hardcorowy.
          • klematis7 Re: olejek z oregano 19.11.06, 21:27
            cena tez jast hardcorowa
    • amorejalo Re: olejek z oregano 19.11.06, 21:45
      można też kupić w polsce coś takiego:
      amadeo24.pl/product_info.php?products_id=606
      lub na allegro to samo:
      www.allegro.pl/item143201849_candida_kuracja_olejek_oregano_biologiczny_15_ml.html

ale tu jest 15ml i olejku 30% za 42zł+ 7 zł koszt przesyłki a szympek poleca
      30ml olejku minimum 62% za 170zł. więc chociaż jest droższy to wychodzi taniej w
      ogólnym rozrachunku.
      dodatkowo ten od szympka jest dobrej amerykańskiej firmy wytworzony z dziko
      rosnących roślin a ten z amadeo pochodzi z uprawnej ekologicznej plantacji.
      • szympek88 Re: olejek z oregano 19.11.06, 21:56
        A dodatkowo dodam, że jak polałem kilka kropel tego olejku na jezyk za
        pierwszym razem (fajnie mi łzy leciałysmile ) to już po godzinie prawie połowa
        nalotu z jezyka znikneła... A teraz stosujac cały czas olejek candidia w ogóle
        nie ma ze mną szanssmile
        • krentka Re: olejek z oregano 04.12.06, 21:28
          Olejek polecam. Mam pozytywne odczucia jeśli chodzi o zwalczanie grzyba, ale
          trzeba uważać z dawkowaniem. Na początku nasilił herxy. Miałam niezłego stracha,
          że to znowu mój koniec z abx. Ale przetrzymałam.
          • dorota1011 Re: olejek z oregano 05.12.06, 13:23
            czemu olejek oregano nasila herxy? czy citrosept i czosnek też mogą powodować
            reakcje herxa???
            • amorejalo Re: olejek z oregano 05.12.06, 14:21
              Mogą. Mówiliśmy już o tym na forum parę razy.
              Jak chcesz wiedzieć więcej, najlepiej przeszukaj forum.
              Jeśli nie wiesz jak przeszukiwać forum to napisz.
    • dorota1011 Re: olejek z oregano 05.12.06, 15:33
      ok.kiedyś o tym czytałam na forum ale chodziło mi bardziej o to czy czosnek i
      citrosept mogą wyleczyć lub spowodować aby bb nie robiła spustoszenia w
      organiźmie
      • amorejalo Re: olejek z oregano 05.12.06, 17:29
        Dorota, gdzieś artur podawał, że są doniesienia że citrosept rozbija cysty.
        A gdzieś w innym miejscu podawał przepis znajomego chińczyka na nalewkę z czosnku. W większości są to raczej doniesienia pacjentów stosujących te czy inne terapie.
        Naturalne leczenie stosuje się gdy nie można antybiotyków, albo po głównym leczeniu jako kontynuację i przedłużenie leczenia.
        Skuteczność antybiotyków jest badana i potwierdzona, natomiast preparatów naturalnych w dużo mniejszym stopniu, więc jeśli ktoś wybiera te preparaty zamiast abx, to dużo ryzykuje, zwłaszcza w boreliozie.
        Pozdrawiam
        • dziubolek2 Re: olejek z oregano 06.12.06, 11:07
          Walczę ze starymi grzybami. Poradźcie czy mogę jednocześnie brać flukonazol
          (jako podstawowy lek) z citroseptem, olejkiem z oregano i aloesem albo
          propolisem. Czy też poczekać i naturalne brać dopiero po flukonazolu? Zeby nie
          przedobrzyć i żeby nie było jakiś interakcji?.
          • jmgpk6 Re: olejek z oregano 06.12.06, 11:13
            Wg mnie-możesz brać.Ja brałem "wszystko" i żyję. jmgpk6
            • dziubolek2 Re: olejek z oregano 08.12.06, 19:59
              Powiedzcie mi dobrzy ludzie ile braliscie tego stężonego Oreganolu P73? Na
              stronie vivanatura pojawiają się sprzeczne zalecenia, w jednym miejscu mówią o
              5-10 kropli 3 razy dziennie a w innym o 3-5 kropli raz dziennie. Nie chcę mieć
              dodatkowych przygód a to co się dzieje z moją głową mi wystarczy. A właśnie czy
              Candida może dawać zawroty głowy i uczucie strasznego ciężaru? Jestem
              zrozpaczona, łażę po neurologach i nic.
              Biorę od 5 dni fluconazol.
              • szympek88 Re: olejek z oregano 08.12.06, 20:56
                oczywiście, że candidia może dawać uczucie cięzaru, jest to w nadkażeniach
                grzybkami nawet dość znamienne (artykuł dr Janusa). Niestety głowa może boleć
                mocniej po braniu leków, za to potem generalnie powinno byc lepiej. Dawkowanie
                olejku osobiście plecam 5-10 kropli 3 razy dziennie. Pare osób na tym forum sie
                boi tak dawkowac ten olejek, ale wiele osób bierze takie dawki i generalnie nic
                złego się nie dzieje, a skutki auboczne jesli w ogóle wystepuja u tych osób jak
                na razie sa stosunkowo nieznaczne
                • dorota1011 Re: olejek z oregano 30.12.06, 20:24
                  hej. czy olejek mogę brać równocześnie z antybiotykami? czy muszę robić przerwę?
                  biorę doksy 2 razy dziennie a olejek należy brać 3 razy. jak wpływa olejek na
                  probiotyki?
                  • domin46 naturalnie, rób przerwy 31.12.06, 00:11
                    między antybiotykami a a olejkiem. Dlaczego?? Bo olejek działa grzybobójczo, a
                    antybiotyki to jakby grzyby. Probiotyki też najlepiej stosuj w odległości
                    czasowej, bo olejek ponoć też jest bakteriobójczy, a probiotyki - to bakterie,
                    tyle że korzystne dla pracy jelit.
                    Pozdrawiam
    • neretva Re: olejek z oregano 08.01.07, 12:55
      Mam pytanie odnośnie oleju z oregano z vivanatura.. Czy kupowaliście tylko ten
      stężony w większej butelce 30ml, czy też ten mniejszy 13,5ml? Czy wogóle warto
      kupować ten mniejszy, jakie on ma stężenie, nie mogłam się doczytać?
      • anibea100 Re: olejek z oregano 08.01.07, 14:09
        Ja mam ten stężony - używam go tak średnio co drugi dzień - po ok 8-10 kropli.
        Po dwóch miesiącach mam tego ciut więcej niż połowę.
        • neretva Re: olejek z oregano 08.01.07, 18:42
          Dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka