Dodaj do ulubionych

Badania nad boreliozą - Wrocław

05.01.07, 11:28
Słuchajcie może coś się ruszy, to informacja z Radia Wrocław:
Nowa przychodnia akademii medycznej-27 grudnia 2006:
"Badaniami nad boreliozą, toksoplazmozą i antygenami będzie się zajmować
nowa specjalistyczna pracownia mikrobiologiczna, która na początku przyszłego
roku ruszy przy wrocławskiej Akademii Medycznej. To pierwsza
wysokospecjalistyczna przychodnia, którą otwiera uczelnia. Pacjenci mogą ją
odwiedzać od 15 stycznia przy ul. Chałubińskiego 4."
Może ktoś z "naszych" mieszkajacych blisko odwiedzi to miejsce.

Obserwuj wątek
    • domin46 hmm, ciekawe, może 05.01.07, 12:15
      będą robić specjalistyczne badania np. koinfekcje: erlichia, babeszja i inne???
      Byłaby to alternatywa dla PZH, która obdziera ludzi z pieniędzysmile
      • wroteknowynick Re: hmm, ciekawe, może 05.01.07, 12:58
        Robiłem tam kilka badań dawno temu, ale to pewnie w starej jeszcze przychodni.
    • nataszkam Re: Badania nad boreliozą - Wrocław 05.01.07, 14:30
      Kolejny ośrodek, gdzie ruszaja badania nad boreliozą???
      Jest Białystok, Lublin i.. co nam po tym? Ktoś się wyleczył dzięki nim?
      Powstaną doktoraty i habilitacje o odmianach kleszczy, może o rozpowszechnieniu
      borelki w populacji kleszczy, trochę badań koinfekcji, poziomy pierwiastków czy
      morfologia u takich chorych i tyle.
      Może zamiast prowadzić kolejne badania, to zajęliby się wprowadzaniem tego, co
      już wiadomo na podstawie dotychczasowych badań? Byłoby to niewatpliwie z
      korzyścią dla nas.
      Poza tym- jeden ośrodek się nie wyłamie i nie zacznie leczyć jak trzeba, bo
      inne ośrodki musiałyby zrobic to samo. Nie ma specjalistów od boreliozy, stare
      pierniki ordynatorzy z zakaźnych i konsultanci wojewódzcy na 100% nie pozwolą,
      aby zajmować się jakimis pierdółkami, zamiast poważnymi sprawami, do których
      sami się przyczynili i czują naciski- uzasadnione jak najbardziej (WZW C i B).
      Musiałoby wyginąć całe stare pokolenie "specjalistów", aby ich miejsca zajęli
      młodzi- wykształceni, obyci z językami, otwarci na nowe.
      Także nie liczę na nowe spojrzenie na sprawę. Po prostu- nie wierzę.
      • klematis7 Re: Badania nad boreliozą - Wrocław 05.01.07, 15:43
        Tez mam takie wrazenie.
        Kiedy przegladalam strone poswiecona ofiarom boreliozy, natknelam sie na
        artykuly podpisane polskobrzmiacymi nazwiskami. Az sobie je wynotowalam: Szpak,
        Pilkowska, Lipczynska, Hulinska, Cichocka, Skotarczak...
        Rany!!! Gdzie sa ci wszyscy, ktorzy pisza te prace na temat boreliozy!!!
        Wszyscy tylko pisza, badaja, doktoryzuja sie z tej boreliozy, a lekarzy, ktorzy
        mogliby nas z tego wyleczyc trudno policzyc na palcach jednej reki!
        To jakis obled!
        • kantyczka Re: Badania nad boreliozą - Wrocław 06.01.07, 11:08
          witajcie
          jako wrocławianka postaram się przyjrzeć nowej poradni i skorzystać z jej oferty
          - doświadczenie przekażę
          pozdrawiam
          Magda
          • t_ola2 Re: Badania nad boreliozą - Wrocław 07.01.07, 11:15
            jestem ciekawa co sie tam wymysli. pojde, sprawdze, opowiem
            • ela352 Re: Badania nad boreliozą - Wrocław 09.01.07, 14:11
              Ja byłam, sprawdziłam i okazało się, że nie powstaje tam przychodnia w której
              będzie można się leczyć ale laboratorium w którym m.in. będzie można wykonać
              testy w kierunku bb.Czyli nic nowego!!!!
              Takie badania równie dobrze można zrobić na WEIGLA.

• domin46 ale tylko na boreliozę, czy na koinfekcje też?? 09.01.07, 16:53
                Pytałaś, czy będą robić np. erlichiozę, babeszjozę, bartonellę????
                Bo to , że oni będą robić blotta, to ja mam ich w d...e, bo jest dużo labów,
                które jeśli nawet same nie robią to przesyłają tam gdzie trzeba, a jakby robili
                koinfekcje, to jakby nie było będą konkurencją dla PZH Warszawa, która obdziera
                z pieniędzy.
                • domin46 no i już wiem, że 17.01.07, 19:17
                  na razie nie będą robić koinfekcji w IMW LUBLIN, panie tam są bardzo pomocne,
                  chętnie gadają o wszystkim, napisałem im w liściku (w przesyłce z surowicą) czy
                  będą robić np. babesjozę, bartonellę. Dziś dzwoniłem , żeby się upewnić czy
                  surowica doszła, sama o to zaczepiła, powiedziała, że na razie się nie zanosi,
                  bo żeby uzyskać na to pozwolenia, to musieliby jakieś prace opublikować, itd.
                  dużo biurokracji wynikałoby z tego. Więc jak na razie jeśli chodzi o bartonellę,
                  to nie ma alternatywy dla pzh, chyba że jest a my o tym nie wiemy.
                  • ewax100 Re: no i już wiem, że 19.01.07, 11:43
                    napiszcie prosze czy we Wrocławiu robią to badanie na borelioze WB.Mieszkam
                    kolo Wrocławia.
                    • domin46 jasne, że tak 19.01.07, 13:10
                      WWW.diag.pl sobie wpisz,kliknij na mapce WROCŁAW - tam masz adresy
                      placówek gdzie pobierają.

We wrocławiu to3:

Punkt Pobrań i Laboratorium - Weigla

Punkt Pobrań - Młodych Techników

Punkt Pobrań w NZOZ "Nowy Dwór"

• andypsv Re: Badania nad boreliozą - Wrocław 11.05.13, 19:52
      Najważniejsza Książka Jaką Kiedykolwiek Przeczytasz: Zdrowie

Witam,

zapraszam do zapoznania się (sekcja #5; jeśli ktoś ma dodatkowe informację to proszę o kontakt).

POBIERZ TERAZ KSIĄŻKĘ – PEŁNA WERSJA:
      xernt.com/xh/Najwa%C5%BCniejsza.Ksi%C4%85%C5%BCka.Jak%C4%85.Kiedykolwiek.Przeczytasz.Zdrowie.pdf (prawy przycisk myszy -> "zapisz jako"):

Tutaj m.in., można przeczytać za darmo - jeśli komuś nie otwierają się pliki .pdf:
      - xernt.com/Najwazniejsza-Ksiazka-Jaka-Kiedykolwiek-Przeczytasz-Zdrowie-FULL-EBOOK
      - www.scribd.com/doc/139318043/Najwa%C5%BCniejsza-Ksi%C4%85%C5%BCka-Jak%C4%85-Kiedykolwiek-Przeczytasz-Zdrowie

Zapraszam do dyskusji. Proszę o pozostawienie tematu, dziękuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka